28.5.2013

Ajatuksia terveydestä

Ajattele miten elät, onko kiire, mitä laitat suuhusi, mitä hengität ja mitä laitat ihollesi. Haluatko kuormittaa sisäelimiä myrkyillä vai löytyiskö vaihtoehtoja??

En todellakaan oo mikään asiantuntija, aattelen nää maalaisjärjellä ja mitä täs oppinu vuosien varrella, asiat muuttuu ja tää on just ny tätä hetkee.

Käytiin keskustelua erään ihmisen kanssa sairauksista ja meidän mielipiteet erosivat ihan totaalisesti ja eihän se keskustelu kauaa kestänyt kun ei edes halua ymmärtää herunut kummaltakaan suunnalta, hyvissä mielin kaik mut siitä keskustelusta tuli mieleeni kirjoo ajatuksiani tännekin.

Toinen osapuoli ajatteli et kaik on peräisin geeneistä ja ruokavaliolla ei ole merkitystä vaan sairaudet vaan tulee jos tullakseen.

Ajattelen että suurin osa sairauksista on itsemme aiheuttamia, osa toki geenistäkin mutta kaikkeen voi myös itse vaikuttaa eikä alistua suvun sairauksiin, se miten elämme vaikuttaa terveyteemme. Ensinnäkin stressi kuluttaa vitamiinivarastoja kehosta ja mikään kone ei toimi ilman kaikkia tarvittavia osia. Tänä päivänä ei myöskään perus ravinto..käsitelty/ mikrossa lämmitetty ruoka sisällä kehon tärkeitä rakennusaineita.

Tärkeä asia on kakka..sitä olis syytä tulla enemmän ja säännöllisesti. Sen mukana tulee kaik paska ja myrkyt pois kehostamme..jos suoli ei ole kunnossa, jää myrkyt elimistöömme. Koostumus on tärkeä ja sehän se on koko elimistömme palaute siitä kuinka keho voi. S-muotoinen kakka herättyämme, viimeistään parin tunnin sisään kertoo terveestä kehosta ja tätä mainostettiin jopa Oprah showssa vuosia sitten. Nestemäinen ja kasvispohjainen ruokavalio tuo suolistoon tarpeeksi kuituja jotta homma toimii.

Suolisto on kehon aivot, siel on suolinukkaa mikä liikuttaa ravintoa eteenpäin ja poimii tarvittavia vitamiineja kehon käyttöön. Suolinukka on monilla pahasti pielessä ja sille pahimpia liima-aineita ovat puhdistettu sokeri ja viljat sekä muut tärkkelyspitoiset aineet, peruna-liha-maito yhdistelmä, (nuo kaik olis syytä syödä erillään toisistaan)
Suolistoa on hyvä tasapainottaa yrttiteellä, esim kamomilla ja piparminttu. Ravintoaineiden parempaa imeytymistä saa sillä että nauttii kasvikset joko kevyesti kypsennettynä tai smoothieiden tapaan jolloin ravinto on mahdollisimman imeytyvässä muodossa. Jos ja kun suolinukka on liimakasa..myrkyt jää kehoon, ei ravinteet imeydy ja koneisto reistaa.

Aamusin oliskin hyvä tankata kehoon nestemäisessä muodossa rutkasti vitamiineja ja hyviä rasvahappoja. Tulehduksia estävää omega 3, c-vitamiinia, b-vitamiineja, d-vitamiini, sinkki, magnesium. Joten purista sitruuna tai osta sitruunanmallinen pullo, luomu, ja sekoita veteen, lisää c-vitamiinipitoista marjajauhetta, merisuolaa, juo b-vitskujen kera. Nauti laadukasta kalaöljyä rutkasti, ja d-vitamiinia voi ottaa vaik kuin paljon, meil Espel taitaa olla 1000mg kun suositus on aikuisille jotain 15mg. Öljyjä suoraan pullosta, oliiviöljy, camelinaöljy, vehnänalkioöljy jne.. jotta keho saa tarvittavan voitelun.

Maksan epätasapaino on hyvin yleistä ja paras itsehoitokeino onkin nauttia kalaöljyä päivittäin. Oireita epätasapainosta on lukuisia, maksahan se yrittää kovasti suodattaa epäpuhtauksia ja niille me ihmiset altistutaan aivan liiaksi tänä päivänä. Iho on suurimpia elimiä kehossa ja ihon välityksellä kaikki menee verenkiertoon, muistatko kun pienenä ei saanu piirtää tusseilla ihoon vaik kuin teki mieli värittää toisen koko kroppa..sama juttu dödöil, rasvoilla, shampoilla jne.. kemikaaleja täynnä osa.

Parhaaksi todettu suun ja kainaloidenkin hygieniaan on suolakivi..suolassa ei kasva ainuttakaan bakteeria ja se on hoitavia mineraaleja täynnä. Suolakide kipeän hampaan viereen, aamul hampaiden harjaus merisuolalla, suolakiveä kainaloihin ja varsinkin bikinirajoihin joihin tulee niitä punasia näppyjä..eli karvatupen tulehduksia..tuo suolakivi toimii huippuhyvin ja estää kaikki tulehdukset ja hikihän on myös elimistön kuona-ainetta eli bakteereja täynnä.

Tää kirjotus on ihan puhekieltä ja todellakin mun löpinää.. Olis kai syytä kirjoittaa asiallisemmin ja faktoineen mut näin se teksti kehittyy paremmin kun saan olla oma itseni sanoineni..ymmärtää niitä tai ei : )

Ajatuksia viel..
Pahanlaatuisia soluja on meissä jokaisessa, voimme ehkäistä näiden pahojen solujen kasvamisen ja kehittymisen olla antamatta niille ruokaa eli sokereita. Kaikki vihreä ja ns. emäksinen estää pahanlaatuisten solujen kasvun. Terveet solut pääsevät uusiutumaan ja valtaamaan kehon voimallaan.

On hyvä vähentää kehon kuormitusta epäpuhtauksille jotta sisäelimet saisivat tehdä tehtäväänsä eikä olla puhdistamassa joka suupalaa ja iholta tulevia kemikaaleja verenkiertoon ja hengitysilmaa. Jos mahdollista nii panosta elämiseen rennosti ja avoimesti tuomitsematta muita, olla positiivinen ja luoda myös hyvää mieltä läheisilleen. Älä siis tuhlaa energiaasi vaan pidä se verenkierrossasi ja soluissasi. Hormonaaliset valmisteet ei nekään oo hyväksi, siis ihan muuten vaan ei kandee e-pillereitä syödä.. Mä tuun ihan pöllöks kaikista hormonaalisista valmisteista ja ei kiitos enää.

Koonti viel..eli puhdas ja sulava ravinto, positiiviset ajatukset, säännöllinen ja terve suoli, paljon nestettä, lähdevettä ja yrttiteetä, suoloja, vihreääää! Liikuntakaan ei pahasta..kävelyretket luonnossa ne parhaita. Pidä huolta sisäelimistäsi!

Ja tässä nää pareittain:
maksa-sappi
munuaiset-virtsatiet
sydän-ohutsuoli
keuhkot-paksusuoli
perna-mahalaukku

Kaikille näille pareille on oma kuntotestinsä, elinten vajaatoiminta aiheuttaa niin fyysisiä kuin psyykkisiäkin oireita, kaik on kokonaisvaltaista. Voi kun saisin aikaa kirjoitella näistä lisää..mikä hyväks millekin ja mikä ei..

-Kuivalle iholle paljon öljyjä sisäisesti..
-Silmäoireisiin voita, mustikkaa ja tyrniä
-Nokkosta joka päivä ja muista kaik luonnon superantimet!
-Voikukan varsia nyt just kaks viikkoa, metri pväs maksan puhdistukseen, kuusen kerkät, koivumahla meni jo mut kaik villiyrtit vaan lenkiltä kotio blenderiin
-3litraa laadukasta nestettä kera suolojen, mieluiten lähdevettä
-vältä lisäaineita ja kemikaaleja, syö tuoreutta ja laadukkuutta.
-ei tarvii kieltäytyy mistään vaan syö raakasuklaata ja hunajaa jos herkutella haluaa eli kaikesta on aina parempi vaihtoehto jo olemassa ja niin helposti saatavilla
-munuaisia tukkii valk sokeri ja vehnä, appelsiini, kiivi, mandariini, kahvi, sian liha!, punaviini, suklaa..dääm
-Lihaa kerran viikossa, vältä soijaa ja soijarehua nauttivia eläimiä. Esim. Soija sekä kraanavesi kemikaaleinenn sekoittaa hormonitoimintaamme ja naisistaa. (tätä puhuttu jo pitkään mut tänään tuli esille erään innokkaan naisen toimesta luontaistuotekaupassa)

Tää aikuinen nainen oli päättäny et hän lopettaa laihduttamisen nyt ja rupeaa tekemään ja opettelemaan uusia pysyviä valintoja elämässään mitä suuhunsa laittaa. Hän oli niin innoissaan kirjastosta hakemansa ravintokirja kainalossa. Raakaruokaa sekä kypsennettyjä kasviksia. Kesällä kun keho ei edes lihaa kaipaa.

Tälläisiä täs unenpöppörössä. Nyt sikeään uneen. En jaksa ees enää oikolukee..soriii : )

S