6.5.2013

Paras soppa

Tuli niin hyvä soppa et söin just iltapaloiks kaks lautasellista.
Sain kuorittua vihanneksia itekseni kun pojat olivat isänsä kaa istuttamassa kirsikkapuuta tai Lino eka ja sit kun housut kasteli letkulla ja tuli sisälle..oli Lennin vuoro mennä ulos ja sit Linokin siel jo juoksenteli taas roikotellen eli liian vähissä vaatteissa.

Porkkanaa puoli kiloo, 10 pienehköö perunaa, kaks palsternakkaa, vartin päästä kesäkurpitsa ja pala inkivääriä. Merisuolaa sitruuna vivahteella, ostin messuilta uusia makusuoloja, kristallisuolaa, kurkumaa 1tl ja mustaapippuria sekä reilusti timjamia. Sit sitä Kamomillasta ostettua curry mausteseosta puoli teelusikallista ja vähän nokkosta. Hautui hiljaisella tunnin verran, kookosmaito, pala voita ja soseutus. Ihan käsittämättömän hyvääää! Lapsille vähän raejuustoo päälle ja ite söin muutaman suolakurkku kauraleivän kera.

Lenni on ihan hulluna suolakurkkuihin, en mä edes tiä onks ne hyväks pienelle, pari oon antanu kun oikeen vinkuu purkin nähdessään.

En todellakaan oo mikään kokki enkä osaa laittaa ruokaa, teen omia sössöjäni ja tuntuu niin hienolta kun ne sit maistuu oikeesti herkullisellekin viel..niin ei oo aina : )

Kävin lenkillä. Juoksin kaks kertaa Onninpolun ympäri, se on n. 2,4km per kierros ja mul oli Sport Trackeri päällä eli satelliittimittaus ja aikaa tähän meni 29min. Kirjotin just eilen että haluun juosta 10km/h..no tuo oli 9,7km/h ja alle viis kilsaa. Mä niin toivoin et vauhti olis ollu kovempi, olin todella hengästynyt. Nyt oikeen harmittaa etten oo kokeillu aiemmin vauhtilenkkiä..aina vaan hidasta ja hengästymättä, en osaa liikkua niin että hengästyisin ja tässä tulos. Vaik sitkeyttä löytyy pitkille lenkeille niin tää ei menny nyt yhtään hyvin. Kokeilen muutaman päivän päästä uudelleen ja jos vauhti ei tuosta kohene, saa maratonhaaveet haudata. Toki voin mennä aina juoksemaan mut se että pääsis maaliinkin, tuntuu uskomattomalta..tietty kiva tavoitella sitäkin mut ompahan realiteetit olemas päässä.

Eka kiekka oli raskas 15min, toinen huomattavasti helpompi 14min. Upee ilta-aurinko, mukava maasto ja Masi oli vapaana vieressäni ja ei haukkunu vaan totteli mua ja seuras käskystä, hieno kokemus. Hyvä poika, hyvä Masi!

Telkkaris tulee peli, kuuntelen mut en oo päässy istahtamaan viel. Kohta Lenni on unessa ja sit meen juttelemaan Linon kaa. Telkkarista kuulu tulevan "joku" mainos..ihan huippu, ainakin kuullun perusteella!

Huomenna töihin fillarilla, se on mahdollista kun lapset kotihoidossa, nyt vasta tänään tajusin! Jee!

S