9.5.2013

Kukkeja

Tän päivän ohjelmassa oli vierailu Puutarha Mikkolaan. Oon joka vuosi ollu liian myöhään liikenteessä ja näin ollen lempikukkaseni hortensiat jo menneet, tänä vuonna tilasin ne jo huhtikuun alussa, että varmasti saan. Punertavia oli enemmänkin tarjolla mutta valkoisia tuntuu olevan vähemmän. Puutarhalta ostin jo muutamat kesäkukatkin, valkoisia nekin, lupas että kestää hallaöitä..ja nyt jo unohdin kukkien nimet.. Kesäkuussa haen väriä ja kukkia lisää, ihanaa aloittaa kesäjutut jossakin määrin jo nyt.

Eilen illalla tuli Esalle hälytys ja yleensä miehestä kuuluu joku vaik tekstari ja tilannetietoo parinkolmen tunnin sisään, nyt ei kuulunu miehestä mitään ja sitä rupee jo huolestuun, kunnes kahden aikaan yöllä saapui kotiin. Lentokone oli ollu väärinpäin järvessä. Miettii sitä mökkiläistäkin jonka pihan täytti lukuisat hälytysajoneuvot, helikopteri jne.. Yksi ihminen ja koira menehtyivät. : (

Yö meni miten meni, Lenni herää säännöllisesti seiskalta ja kun isot pojat oli viel sängys ysin aikaan niin me mentiin Lennin kaa päiväunille ja nukuttiin niin sikeesti kaks tuntia. Siittä anopille makaroniloodalle ja kukkareissulle.
Täs kohta mennään ottaa viel toiset unet. Tälläinen vapaapäivä keskellä viikkoo on ihana huilipäivä ja viikonloppuna jaksaa ihan eritavalla hääräillä kaikkee kun ei koko viikon univelat paina päälle.

Lueskelin just hesarin uutisia, alla on hyvä juttu "istuminen tappaa", asiasta minkä oon tuntenu kropassani jo kouluaikoina..kun en pystyny istumaan, ihanaa, että tää asia rupeis muuttumaan pikkuhiljaa ja tästä istumiskeskeisessä yhteiskunnassa tapahtuis muutosta.

Kirjotinkin joskus et uskon tulevaisuudessa ihmisten tekevän työtä samalla kävellen vehreän luonnon keskellä, on se sit oikeesti luonnos kävelyä tietokonelasit päässä tai sit kävelymatto ja vehreys siel toimistossa.
Työpöydästä on helppo saada itsekin tehtyä seisomakorkea, kuormalava tai kaks alle, ei se kaunis oo mut toimii.

http://www.hs.fi/m/terveys/Istuminen+tappaa++kaikkia+haittoja+ei+viel%C3%A4+edes+tiedet%C3%A4/a1367987871493

Lenni on ihan tajuton häsääjä, en ehdi siivoon sen jälkiä enää, nyt kun ylttää ihan joka paikkaa ja tavarat lentelee mis Lenni menee. Makaa just mun vattan päällä ja miettii et pitäiskö luovuttaa leikki ja painaa silmät kii..ei nyt meni palapeliä rakentamaan, hienosti osaa eläinpuupalapeliä tehdä.

Tänään olis juoksulenkki ohjelmassa..just täl hetkel motivaatioo toosi vähän, ehkä pikkutorkut antaa energiaa.
Tääl huonees haisee etikka, mul lasten kannellisten jakkaroiden sisäs etikkaa ja ruokasoodaa jotta sais ummehtuneen hajun pois.

Illal kun isi ei ollu kotona, nukutettiin Lenni enste ja Lino makoili sen aikaa jalkojeni päällä kysellen "äiti miten tää talo on rakennettu, miten vessanpönttö on tullu tänne, miten pöydät on tehty, missä ja miten junat tehdään..jne??" Lenni nukahti kaikesta pölötyksestä huolimatta ja sit siirryttiin Linon ja isin sänkyyn mis Lino neuvo et "laita pää tohon tyynylle ja mä tuun sit tälläin kainaloon ja siinä me yhdes katseltiin galaxy tabilta googlen kuvahausta hiekkalaatikoita ja leikkimökkejä ja mietittiin et minkähänlainen meille olis kiva.."tikapuut ja ruori siinä täytyy olla!"

Heräsin puolilta öin Lino vierelläni ja Lenni seiso sängyn vieres, voi pientä, ihmetteli kai missä äiti on ja yksin toinen nukkumassa, onneks oli jääny eteisen valot päälle ja osannu suunnistaa meidän luo. Lenni mukaan ja omaan sänkyymme, nukahdettiin hetkeks kunnes herättiin taas kun isi tuli. Yö oli levoton. On ihanaa huilata ja tää sadepäivä on siihen ihan paras!! Muuten olisin kai ulkona kukkia laittaas : )

S