2.5.2013

b3

Niasiinikokeilu käynnissä just. Meille tuli tänään iHerbistä vahvaa niasiinia eli B3 vitamiinia. Vyöhyketerapeuttimme suositteli vitamiinilisää Esalle ja nyt kun asiaan tänä iltana oikein perehdyin, huomasin että saan siitä varmasti itsekin apua.

B3-vitamiini ja nimenomaan niacinamidi on oiva apu sieniongelmiin, kynsisieni, päänahan oireet, iho-ongelmat,poskiontelontulehduksiin, kolesteroliin, estää verihiutaleiden klönttiytymistä eli veritulppia. Niasiini suojaa maksan, munuaisten ja sydämen toimintaa. Niacinamidi valmiste esim Solgarilla voi toimia hyvin päänsärkyihin ja tabletin voi morttelissa murskata ja laittaa hauteena ongelma-alueelle tai vaik nenäkannulla suolan kera poskionteloihin..estää home ja sieniongelmien leviämisen.

Niasiinin puutostila voi ilmentyä päänsärkyinä, oksenteluna, valo- ja hajuyliherkkyytenä, ihon voimakkaana punoituksena, levottomuutena, riidanhaluisuutena, hermostolliset - ja kognitiivset häiriöt, dementoituminen. Alkoholi tuhoaa niasiinia elimistöstä.

Niasiinia saa lihasta, kalasta, kanasta, siemenistä, pähkinöistä jne.. Suomalaisiin suosituksiin nähden, jotka on aina 10 kertaa pienempiä kuin oikeesti olis tarve, niin me suomalaiset saadaan niasiinia tarpeeksi, kuitenkin Euroopassa ja Ameriikassa suositukset on aivan toista luokkaa.

Paketti tuli tänään postissa ja niasiinia vesilasiin. B3 on vesiliukoinen vitamiini ja ylimääräinen poistuu elimistöstä, joten yliannostusta ei ole mahd ottaa. Otettiin varovasti ruokalusikalliset kerrallaan ja odotettiin ihon punoitusreagtiota, silloin niasiini reagoi elimistössä ja sitä on saanut tarpeeksi sillä hetkellä. Tää punoitus yllätti mut täysin, melkoinen kihelmöinti iholla.

Valmisteita on myös no flush niacin, mikä olikin jo meil käytössä, ei aiheuta punaisuutta mutta toisaalta ei kai sit ihan toimikaan toivotulla tavalla.

Katsotaan miten käyttö sujuu, otan jos muistan, mielenkiintoinen kokeilu jokatapauksessa ja paljon olis siitä kirjoitettavaa lisää, niin paljon hyvää tekstiä olemassa sen vaikutuksista ja ihan perus ja välttämätön vitamiini keholle jota raskaus, imetys, alkoholi, stressi poistaa ja silloin se on tarpeen varsinkin jos jotkut puutosoireita täsmää.

S

oikolukematon