13.5.2013

Kaaliloodake

Oon ollu kokopäivän todella väsynyt ja niin poikki etten oo uskaltanu istahtaa etten nukahtais joten mulla tulee vastareaktio ja keksin kaikenlaista tekemistä. Aamulla heti siivottiin Lennin kaa eteinen, avattiin ulko-ovi ja aurinko tulvi sisään, mikäs siinä ravistellessa mattoja ja lakastessa. Lenni meni kynnystä edestakaisin ulos ja sisälle ja raahas kenkäkaapista kenkiä pihalle ja hienosti myös huolehti ne takas sisäpuolelle, kävi viel hakeen isi niken lopuks kun huutelin poikaa jo sisätiloihin. Ihana kesä!

Eteinen on nyt jo niin käytännöllinen ja kaappi imee sisäänsä paljon kaikkee, kahdella hyllyllä 30 paria kenkiä, ihanaa ja ne näkyykin ihan suht hyvin ettei oo vaan kasas jossain eli tulee käytettyäkin kun aina vaan niitä yhtiä.

Puuroa ja ulkoileen, Lenni nukkumaan ja Linon kaa järkkäiltiin lehdet keräyslootaan ja kerättiin roskia, huolehdittiin kukista, sisälle mentiin tekemään kaalilaatikkoa, multa puuttu meirami ja puolukatkin oli päässy loppumaan, mut ite söin sitä niin paljon tänään, muut vähän vähemmän..ei toi kaali houkuttele, mut koirat ihan hulluna siihen. Me vedetään toinen loota huomen koirien kaa, onneks edes ne syö. Mul on nuorimman siskon Kotiruoka opus aina välillä käytössä, tsekkaan keittoaikoja ja just tälläisiä perusreseptejä.

Äitellä oli kouluasioita aamupäivä joten työpäivä ajoittui iltapäivään. Vihersmoothie aina töihin evääks ja juma miten ne on taas hyviä, mieletöntä herkkua ja sit kun laitan sen montulla hetkeks kylmään ja juon huoneenlämpöisyyttä viileämpänä, todellakin kuin jäätelöä. Muuten vältän kylmiä asioita mut vihereihin sopii ja antaa lämmitä suussa sit.

Takas jo pian kotio, Lenni nukku ja Lino se hääräili Aleksin vanhoilla lasten pikkutyökaluilla. Sisällä lämmitettiin uunis taas sitä kaalilootaa ja nyt ei tosiaan lapsille enää kelvannu kun pari lusikallista..kai tottuisivat jos kaali kuuluis päivittäiseen ruoanlaittoon niinku Venäjäl.

Sokerivehnälakko toimi toivotulla tavalla hyvin pian, 7pvän jälkeen turvotus vatsasta laski, olo koheni ja vatsaa ei koko ajan nipistelly, kevyt ja energinen olo. Mut ei se lakko nyt viikonloppuna pitäny, annoin mennä juhlis kakut kurkusta alas..itsekurin puutetta, toisaalta haluttu tavoite saavutettu ja riippuvaisuuskierteestä eroon pääseminen. Nyt kun ei tee pakottavasti sokeria,suklaata,leipää tms..mieli vaan nyt taas arkipäivät ilman herkkui, paitsi et mulle tulee ihania herkkuja Fitnessfirstiltä pian, jee!

Niin siis koko päivän väsy ja nyt olis taas energiaa, niin ja väsymys johtuu parista heikommanlaisesta yöstä kun Lenni vähän pipi, yskii ja nenästä räkää ja sellaset 10-20 saa herätä yön aikana. Tänä yönä me nukutaan!

Mul on viel talvirenkaat..hys..Kumikorjaamol tiedetään et tuun yleensä vast lähemmäs kesäkuuta, aattelin yllättää ne ja mennä jo huomenna, eli toukokuun alkupuoliskol!
Autonhuoltohommat kiinnostaa nääin paljon : )

S