30.12.2010

tahkotyttö

Eka minttukaakao. Tosi kylmä ja pyry mut me outin kaa urheesti mäjes. Ja eilen hiihdettykin jo!

selälleen ja rulla polvitaipeeseen ;)

Nukkumisest viel,ku olin raskaana sillon puoltoista vuotta sitten ja unikulman omistaja kävi kivikaupoilla ja oli ihan kauhuissaan mun kengistä (Puma-tennarit ja ryhdistä ja näki siltä seisomalta missä mun selkäkivut oli. Suositteli tulla tilaan tietty sängyn,ei oo ollu mahd viel sellaista ostaa, vinkkas myös MBT-kenkien hankintaa + vinkin laittaa esim pyyherulla petarin alle polvitaipeiden kohdalle. Se ollu mulla käytössä siitä lähtien.Hankin meille huuto.netistä futon-sängyn,edelliset ei ollu tykänny ja sit ku näin heidät nii en ihmetelly ku valittivat liian matala ja tästä oli runkopuukin poikki,niin isoja olivat,mut sain meille sängyn parhail ja aidoil futon patjoilla hintaan 500e,pelkät patjat oli sillon 1800e+runko 500e. Oon ollu tyytyväinen ja nukun edelleen kapea pötkötyyny jalkojen alla, selälleen on ollu opeteltava nukkuu, kaikkeen oppii jos haluaa. Esa ei tykkää ku kova sänky ottaa lonkkii,nukkuu kyljellään. Unelmoin unikulman sängystä, ihanat lakanat sielt kuiteski ostin. S

K-kauppa

Oon täs pikkuhiljaa ajautunu K-marketin asiakkaaks. Tykkään ku sitä S-bonusta kertyy ja saa maksettua sillä vaik tammikuun sähkölaskun. Silti arkiset ruoka-asiat on ajanu mut vaihtaan kauppaa. Ensinnäkin lihatiski, haen sieltä kalaa ja on ihana saada kaupassa palvelua. Tänäänkin etsin Ahon jogurtteja ja kaks myyjää oli heti selvittämäs ja pahoittelemas et tilapäisesti loppu. Ihanaa suoraa kontaktia, vaik kauppa iso, niin myyjil aikaa hetken rupatteluun työn lomassa. Ostin ananaksen, 2e, kokonainen, nii hieno ja hyvääkin! Pirkka tuotteet on edullisia ja paljon luomutuotteita niissäki. Linolle tarttu mukaan pimeässä hohtavat tutit, nyt kokeilussa, josko ei tartte paniikis yöl etsiä pitkin sänkyä tutteja. Pari hyvää yötä takana, nyt heränny jo neljä kertaa 2h aikana, Linon naama taas iha punanen, en tiä mistä se lehahti, allergiaa ja tekee sen levottomaks. Haluun roikkumistangon ja roikkua ja selkä menis itekseen paikalleen, nyt hyvä olo ollu ku Suvantokadulla ma sen niksautti. Sini

kaluja

Koominen otsikko aamulehden etusivulla: Yliopistot, Turku menestyi hyvin turkulaistutkimuksessa. :-D Luin tos Linoa nukuttaessa joululahjaks saamaani kirjaa Luomu&Tila, Reseptejä Suomesta,ensimmäinen ruokaohjekirja mitä on hiton mielenkiintoista lukea,aina on yritys ja ihmiset taustalla. Kokit valmistaa tilan ruoista muutaman reseptin. Helppoi,selkeitä ja innostavia! Isä toi ihanan vanhan sängyn tänään ja nyt on Linon huone nätti, oon kyselly ja katsellu päästävedettävää jo pitkään ja sit jouluna avasin suuni ja näin äkkiä sänky jo ilmesty meille lainaan, vanha valkoinen. Myymälässämme on sellanen saman tyyppinen kaappi ja tekis mieli se viel roudata kans kotiin, sekin siel vaan lainas, mut kotona siitä olisi iloa enemmän. Mä niin rakastan kaikkea vanhaa, niitä katsellessa tulee niin kiva fiilis. Oon etsiny myös sopivaa keittiönpöytää meille ja sit viimeyönä tajusin et meidän autotallis on esan vaarin tekemä vanha pöytä,mittasin ja vitsit se on just hyvä, 140*100,entisöintiä eka. :)

29.12.2010

paljon asiaa!

http://www.anttiheikkila.com/index.php

yökukkujat

Miten on kun luontaisen rytmimme mukaan nukumme pitkään ja tykkäämme valvoa myöhään ja nyt etsin ratkaisua sopeutua yhteiskunnan vaatimuksiin. Tykkää että aamut on rauhallisia, ennen puolta päivää en kykene työssäkään mihinkään järkevään. Rauhalliset aamutoimet ja lehdenluku olisi unelmaa. Puolilta päivää voisin viedä Linon hoitoon ja siirtyä töihin. Yritysmaailmassa tuntuu että aamut on kulta-aikaa, silloin puhelin soi ja ihmiset hoitelee asioitaan. Iltapäivä kun on jo loppupäivää. Paras työaika itselleni mahtaisi olla 11-19, sen jälkeen ehtisi vielä urheileen ja senkin jälkeen vielä syömään Linon kanssa iltapalaa ja laittaa nukkumaan ja itse aloittaa kotityöt yötä vasten. Paras nukkumaanmeno aika itselleni on puolenyön jälkeen, silloin voisi lukea vielä pätkän kirjaa ennen nukahtamista. Onnistuuko tämä rytmini käytännössä lapsen kanssa, työssä tulee varmasti ne ongelmakohdat ja ihmettelyt. Hyvinvointi kunniaan arjessakin, ei kellosta niin väliä! Sini

pakkasen huulirasva-addiktio

sellanen siis on ainakin mulla :) tässä mielenkiintonen testi
http://uusimusta.squarespace.com/etusivu/2010/12/27/huulirasva-addiktin-testiraportti.html
Anne

tavaraa, lippujalappuja

Oon vaan järkänny paikkoja viimeset 4h ja viel olis tekemistä vaik kuin! Inspis tuli ku käytiin niin kauniis kodis kyläs tänää. Sain keittiön ja linon huoneen ok kuntoon, mut iha helvetisti olis laatikoita mitä pitäis käydä läpi ja heittää kaikkee roskii tai jotain. Sain siis vihdoin tietokonepöydän siivottua, kaikkee tärkeää paperia ja niille keksiä paikkoja. Klo jo ihan sikana, ei huomaa ajan kulkua ku touhuaa. Huomenna Lino saa uuden sängyn tai siis tosi vanhan, mikä saadaan lainaksi, sit pääsen kalustaan Linon huoneen, tähän asti se on ollu tavaroiden keräyspiste, räjähdys, työ/vaatehuone jne.. Unohdin sähköhammasharjani toissapäivänä yökyläpaikkaan ja nyt jo ikenet huutaa, lankailukaa ei helpota. Oon iha liian herkkä ku jos jotain en tee itelleni oikein, nii heti rangaistaan, niinku hampaat, ruoka, liikunta. Keho reagoi siis hullun voimakkaasti kaikkeen. Nyt tää keho rupee nukkuu. Sini

27.12.2010

ale ale

Hei, tuntuu kyl et nyt meni joulu nii nopeaa ohi, me viel pitkitettii sitä et eilen syötiin illal jouluruokia ja valvottiin ja tänään vapaalla, silti se meni liian nopeaan. Perunalaatikkoo en saanut tarpeeksi vielä ja kalkkuna maistuis kans, joulupöytään vielä päästävä. Käytii tänään taas koskaris, ollaa käyty siel nii usein ku sisko siel töissä ja sit mulla ja Linolla ollu niitä hoitoja säännöllisesti treel. Tänää sai niksautettua mun rangan paikalleen ja nyt helpompi olla. Koskari oli ihan täynnä, joihinkin liikkeisiin oli ihan turha yrittää lastenvaunujen kans, iha hullu ale-hysteria siel päällä. Ite ostin stadiumista hupparin ilman huppua 14.90 ja siitä alet viel. Mut mä en tarvi mitään, olishan se kiva vaik mitä, mut kuka niitä sit käyttäis ja missä, kaikkia mekkoja ja juhlavaatteita olis vaik kui halu ostaa, ja sit tyrkytän niitä annelle tai siskolle lainaks et joku käyttäis, mulla vaa ain työpuku ja yöpuku. :) Sini

25.12.2010

joulu lenksulla

Joulukävelyllä Senni kera Mekkomeron tyttöjen ja Lino vaunuis. Ei enää yhtää kylmä! Ehkä joku -18 C.

24.12.2010

sininen hetki





Onneks uhmasin henkeäni pakkasessa ja lähin tänään vähän testaamaan uusia lenkkareita. Orivesi ei ole ehkä koskaan näyttänyt mun silmissä niin hienolta kuin tänään. Tässä muutama kuva ihan kodin läheltä, sit loppui kameran akku mut pitää ladata akkuja ja huomenna uusiks :)
Anne

-30

Nyt on sit JOULU.  24.12. Sini on tänne jo kirjottanut meidän tästä päivästä, tulin  niitä lukemaan, ei oikein enää jaksais kirjottaa, mut vähän napunapu: Oon kyläluutinu Trella koko päivän, ja ostellu jotain viimesiä lahjoja + alkanut miettiä naamiaisasua uudenvuoden bileisiin :)

Joulu alkaa, on jo aika monta vuotta alkanu siitä, et mennään Pohjalaan pelaamaan aaton aattona. Loistava ilta tänäänkin takana, kiva kokoontua joulutaloon porukalla. Siellä Niina alkaa joulun valmistelun jo tyyliin heinäkuus, itellä kun on vaan omassa kotona tuo citykuusi eli fillari valoilla :) Niinalla joku 100 tonttua ympäri kotia, niin hienoa ja kivaa. Oon Sini huomannut, et sullakin on asetelmat ja kuusi ja kaikkea!! :) Sinin kertoman lisäks myös Rappakalja korkattu paketista. Tänä vuonna siis ihan uudet pelit ja hauskat sellaset, ystävät ihanat vanhat(??!!) tai no ainakin kultaiset :)

HYVÄÄ, RAUHALLISTA JA AINAKIN HIEMAN TÄTÄ HETKEE LÄMPIMÄMPÄÄ JOULUA KAIKILLE!!

23.12.2010

tonttuja


Rauhallista joulua!
t. Sini, Sofia & Senni

Aaton aatto

Sennin nimipäivä!

Kotipäivä tänään ollu, mut sitä on vaikeuttanu pari vuorokautta kestäny päänsärky, se on kyl niin veemäistä ku vie ihan voimat, sen kestää ku tekee koko ajan jotain, mut yöllä jos herää niin kipu mieletön. Otin kyl lääkettä, mut ei vahvimmatkaan tehoa, ku pahin kipu päällä. Yöllä en jaksanu edes Linoa kantaa ku jalat ja kädet ihan voimattomia ja herätin Esaa apuun. Tänään kipu loppu iltapäivästä ja nyt osaa taas nauttia tästä ihanan kivuttomasta olosta.

Mulla olis ihan sikana kaikkee hommaa ja silmätki jo ihan puolitangossa, mut täs mä vaan istun. Yritin pyytää Esaa avuks ja ku se kattoo tv:tä niin tuli olo et hitto en mäkää sit mitään tee, kai ne ehtii viel aamulki ja tulin koneelle.

Tultiin vähä aika sitten ystäviemme maatalolta, mun kummityttö asuu siel ja ja siel on aina perinteiset kuusenkoristajaiset näin aaton aattona. Emäntä oli laittanu juustoja ja viinejä, leipiä, ihanaa maustelimppuaki. Sitten Anne toi pomoltaan saadusta kokonaisesta kalkkunasta sinne osan, onneks oli pilkottu, ettei näyttäny eläimeltä. Kalkkuna oli kyl hyvää kera Lounaspisteestä ostetun chili-majoneesin kera. Kalkkuna istu etupenkillä turvavöissä Annen seurana kaupungista maalle :) siltä puuttu vaan se morjestuskäsi.
Me ollaan vaan niin kauhuissaan tollasista kokonaisista eläimistä, yök toisaalta, vähä ku kala jos sillä pyrstö ja silmä ja nahka.

Viiniä nautittiin ja sen takia mua nyt jo väsyttääkin, ja jälkkäri viintäkin, ei oo tullu aiemmin sellaisia maistettuakaa.

Muistettiin just ennen lähtöä se kuusikin koristella, Lino söi omena-palloa ja kuusi pysy pystyssä vaik oli vähä vinossa ja tapansa mukaan latva kaartuu kattoa pitkin. Kuusi sai omenansa ja suomen lippunsa ja kummitytön "baby´s first christmas pallon, vaikee tajuta että tytön eka joulu ku Lino jo ihan konkari mut ne kuitenki lähes saman ikäisiä.

Lähdettiin Linoa viemään kotiin nukkuun ja muut jäi pelaan isäntä vs. emäntä- peliä, kuulosti hauskalta, vähä sma ku joskus oli kiss fm sukupuoltentaistelu game.

Aattona ohjelmas: anopil aamusta iltapäivään ja sit mun äitelle siitä iltaan. Näihin paikkoihin kokoontuu tänä vuonna porukat, viime vuonna oltii meillä ku Lino oli alle 2kk ja en tajuu nyt myöhemmin et miten jaksoin sillon ottaa ketään vastaan ku en nytkään jaksais kestitä isoa porukkaa. Toisaalta harmi ku kukaan ei nää mun joulukoristuksia, mut toisaalta taas niin helppo mennä vaan kotoo muualle. Anne sun pitää huomata mun joulukoristukset et edes joku ne näkee!

Kuusi on viel koristelematta, en tod mee nyt ulos, siis se on meidän olkkasrin ikkunan takana terssilla, siel ny jo -30 C , hyr. En oo muuten viel kertaakaan käyttäny pitkiksiä tänä talvena.

Ihanaa huomista jouluaattoa ystävät ja joulupäivää ja tapania. On täs joulus jotain ihmeellistä taikaa!!!

21.12.2010

aloe

Tänään näköjään jututtaa, täs taas mun aivotuksia. Mun äiti on myynyt/ käyttänyt forever aloevera tuotteita muutaman vuoden ja meidän lähipiiri ottanu aina aamulla tömpsyt aloee, eli sitä itteensä, säilyy jääkaapis ja annostelu n.30mm per päivä, saa enemmänki tietty, sitä voi käyttää myös mehuna ym.

Joo mut en oo sitä säännöllisesti käyttäny, jotenkin olin varuillaan ku oli raskaana jne. Kuitenkin otin joka päivä sinkin, magnesiumin,raudan, monivitamiinin ja D. Nää ja paljon muuta löytyy siis tosta juomasta, täysin luonnollisessa muodossa ja miellyttävämpi nauttia hyvää juomaa ku väkisin nielaista vitamiini/hivenainepillereitä.

Tänään siis vasta luin sitä sisällysluetteloa :) Korjatkaa jos kirjoitin asiasta jotenki väärin. Niin ja ihon pelastus näillä pakkasilla on lasten sinkkivoide, mun naama on nyt ku vauvan pylly. Tää luontaistuotekaupast ostettu Urtekram-merkkine imeytyy paremmin ku Natusan.
Nyt tää kekkula sammuu.

t.sini

hernettä

Kauankohan tää väri on ollu mun päässä, mä jo välis unohdin ku kävin koirien kaa ulkona ja roudaa tavarat autost sisälle ku jää sinne ku ei kädet riitä ku lino ain kainalossa.

Tein niin hyvää mun ruokaa tänää, tai en mä mitää tehny vaan hain kaupasta ja sit ne sekoittelin keskenään. Loimulohi oli ales ja sit bataattia ja porkkanaa ja kanamunaa, raejuustoa. Salaattii, lehtisal,herneitä,kurkkua,kurpitsan ja auringonkukan siemeniä, niin ja persiljaa pieniks paloiks ettei esa huomaa ja basilikaa vähä ja oliiviöljyä, siis koko vihreä salaatti visuaalisesti ja hyvää ku herneet tuo vähä makeutta, ruoka valmistu ja sit meni pari tuntia ku vasta ehdin syömään ja on siinä haastetta lämmittää niitä uudelleen paistinpannulla ku ei kylmänäkää maistu. Oli tosi hyvää ja riittää huomiseks töihinki.

Niin ja nyt selvinny että lino allerginen mansikalle ja porkkanalle, mansikka ei oireile kotipakkasesta otettuna, mut purkista joo ja porkkana taas toiste päin, kotona joo, mut purkis ei. Sini

Turkoosi kuusi

Mielettömän hienot jouluvalot tos kuvas! Noita voi käyttää kesäjuhlissakin. Sulla on turkoosi, moderni, urheilullinen, kaupunkilainen joulukuusi! T.sini

hyvinvointivuosi 2011

Mä värjään nyt tukkaa ku en eilen jaksanu. Katsoin tänää akuutin ja ajankohtaisen kakkosen, hyvät aiheet, terveyttä ja verotusta. Oli ihana katsoa telkkaria, aika kyl menee liian nopeaan, pari tuntia iha hujaukses ja nyt menee sit koko yö että saan kotihommat ym. tehtyä :)

Oli ihana käydä tänää kaupoilla yksin, siel niin vilskettä ja sit ku tulin treelt niin hain linon ja mentii viel ulkotuliostoksille löytötexiin ja kalatiskille k-markettii ja niissäki ihan hullusti väkee. Me vaan hengailtiin. Ei oo mitään ressiä mistää.

Ihania joulukortteja tullu kaikilta ja toivottavasti nyt kukaa ei loukkaannu ku en lähettäny kenellekää, siis jotkut kauemmat sukulaiset, et mikäs nyt on vikana ku ei enää korttiakaa saa. Onneks vuosi menee pian ja ens vuonna korjaan taas asian kuntoon, lupaan olla pirteämpi ja jaksavampi, siis vuosi 2011 on itsensä hyvinvoinnin edistämisvuosi! Ja tietty haasteena muidenkin läheisten hyvinvoinnin ja onnellisuuden edistämistä!
Sini

Ton jälkimmäisen sä Sini osaat.
Mietin juuri tänään samaa, et ens vuodesta tulee itsensä hoitamisvuosi!
Anne

Ayurveda

http://saraswati.fi/?page_id=9

ihan mahtis juttu! pitää kirjottaa joskus lisää. oon toi vata :)
Anne

mä pitta ja ehkä jotain vataaki :)
Sini

Hyvää Joulua


t. A & B (joka toimii myös joulukuusena :)

20.12.2010

pari kiinnostavaa blogia

Käsittämätön määrä infoa ja edelleen linkkejä löytyy näistä blogeista.
Blogeja joita haluaisin lukea on ihan mieletön määrä, onks niin tarkoitettu että saadaan ihmiset hetkeksi pysähtymään, nekin jotka eivät osaa kirjoja lukea. En malta mennä nukkuun.


http://quinoaa.blogspot.com/

http://irtipahasta.blogspot.com/

Sini

Naati paloasemalla

19.12.2010

loma lähestyyyyy

Enää 3 aamua ja sit joululoma! Tuun lähtee täältä niin reki täynnä tavaraa, Tahko-uv perään ja en malta tosiaan nyt viel miettiä mitä siel puen jne. vaan kamaa mukaan vaan viljoon kattoon asti. Hki hukkuu lumeen, tääl niin paljon lunta ettei voi käsittää. Viljolle onneks äsken löytyi vielä parkkipaikka läheltä omaa porttia. Oltiin shoppaamassa porukalla 3,5 tuntia vaik eiliset pikkujoulut painoi kaikilla. Tehosmoothien ja buranan voimalla :) kiva viikonloppu! Anne

yökukkumista

Hassu poika tuo Lino. Nukku päiväl 2h unet ja sit kuitenki illal oli ennen kasia ihan naatti, pitkitin puol ysiin että menee sit varmasti yöunille, ihanaa siis pitkän tuntuinen rauhallinen ilta tiedossa. Olin tos ennen yhtätoista menos ite nukkuu ku Lino sit heräs, yli 2h unien jälkeen, pisti vaipan täyteen tavaraa ja pesullehan siinä oli mentävä ja kaikki Linon ja munkin vaatteet pääs pesukoneeseen asti, niin paljon vaipas oli lastia et sitä oli joka paikas, mattoaki myöten. Yöunet nyt tältä erää tietty ohitse, tääl leikitää keskel yötä, kohta taas puuroo naamaan. Parempi tää ku levoton yö, eli hyvä että vatsa toimii. Kaveri on nyt niin tikka! Katsottii cameron diazin ja tom cruisen melko uus leffa äsken, hullusti toimintaa, hassu juoni, viihdyttävä kaikin puolin. Tikka leikkii tääl 1v synttärikorteillaan, yllätyksiä täynnä koko jätkä. Jouluviikko alkaa hu, kivaa! :) sini

18.12.2010

17.12.2010

viikko jouluaattoon

Heip!

Mä siis luen tääl Antti Heikkilän kirjaa, (huomio edellinen teksti) tai rupeen aina lukeen kun istun Linon sängyn vierellä ja nyt viel haluun kirjottaa tännekin, tää niin paljon helpompaa koneella kun näpytellä tekstaria sit yöl tänne.

Mulla kiva perjantai takana, kotipäivä jälleen, toinen jo tällä viikolla. Lino nukku niin hyvin viimeyönä, heräs vaan muutaman kerran ja nukahti melko pian takas ja aamulla nukuttiin kun pienet porsaat vieri vieren puol kymppiin! Sit mentiin puuroa keitteleen ja soitettiin kummityttö äitinsä kera meille leikkiin ja nehän tuli ja hups pari tuntia vierähti nopeaan. Lino odotti tääl tyttökaveria nakupellenä, se niin tykkää olla alasti, pidetään siis kyllä vaatteita päällä, mut ei ehditty viel pukee :)

Lino otti pienet päivänokoset ja mä menin vartoon koirien kans ulos mummua, joka tuli kaks isoa kassia täynnä meidän lakanoita ja niin ihanasti mankeloituna ja sit ku Lino nukku niin kysy että olisko jotain silitettävää ja sitähän on mun tän viikon pyykkikorientyhjennysoperaation jälkeen. Siinä sain siivottua ite pari kaappia samalla ja sitten Lino jo heräskin ja ruvettiin kokkaan. Mummulla tietty omat tavat kaikessa mahdollisessa ja jakaa niitä auliisti että hän tekis tuon kyllä näin ja noin ja siinä sitten yrittää ottaa vastaan uutta tietoa, hyväähän mummu tarkoittaa ja paljon olen oppinut varsinkin ruoan laitosta, missä oon kyl edelleen tosi käsi sen mielestä :) Mummu toi tullessaan Linolle ja mulle perunaa ja porkkanaa ja mä sit vaan paistoin kanat ja ruoka oli valmis.

Leikittiin ja juotiin kahveet ja sit puin ja laitoin Linon kantoreppuun ja lähdettiin saattaan muoria kotiin, koirat tietty mukana ja Topilla oli päällään meidän serkuilta saama Lilli-koiran vanha musta-ruskea villapaita, johon Lilli on kyl mahtunu sillon ku on ollu tosi tosi pieni. Moikattiin Vaaria ja kipaistiin takas kotiin odotteleen iskää kotio.

Olin varannu itelleni illaks jumppaan menon ja ihan mahtavaa olikin, juoksin matolla reippaasti 15min ja sit Even vetämä Zumba-tunti, se kyl niin mahtavaa, mun lantio jo vähän rennompi ja sit haastava se tunti ku koreografiaa biiseis, tekee tunnista mielenkiintoisen ku saa onnistumisen tunteita.

Esa ja Lino oli sen aikaa meidän kavereil tsekkaan meininkiä, heitti mut ja Linon kotiin ja lähti vuorostaan paluasemalle uuden harrastuksensa pariin, jääauto ja piikkirenkaat :)

Iltapalaa syödessä muistin antaa Linolle käteen mun äitiltä löytämäni käyrän lusikan, mikä mul ollu pienenä ja vitist Lino söi ekaa kertaa iltapuuronsa ihan itte!!! Oli niin onnessaan kun lusikka käänty niin hyvin sen suuhun :)  Nukahti kymmeneltä ja mä nautin täs parhaillaan lasin viiniä, rauhotun ja menen pian nukkuun.

Tarkka selostus mun päivästä oli tää, pieniä arjen asioita vaan nää, kiva että niistäkin muisto jää.

Sini

Antti Heikkilän kirjasta:

Myytit ovat olennainen osa uskomusjärjestelmiä. Eläinrasvojen vaarallisuus on yksi myytti. Asiaa ei ole koskaan voitu tieteellisesti todistaa. Päinvastoin eläinrasvojen korvaaminen teollisesti tuotetuilla rasvoilla on todistetusti tuonut lisääntyvästi terveydellisiä ongelmia.

Nykyinen kaloriajattelu on toinen myytti. kaloriajattelu kertoo koko ravintokeskustelun äärimmäisestä yksinkertaistamisesta. Aineenvaihdunta on hyvin monimutkainen sisäinen säätelyjärjestelmä, jonka tasapainoinen toiminta on keskeinen koko ihmisen hyvinvoinnille. Joillakuilla on vilkkaampi aineenvaihdunta kuij toisilla. Vaikka he söisivät huomattavasti enemmän kuin muut ja vaikka liikkuisivat saman verran kuin muut, he eivät liho. Hormonit säätelevät aineenvaihduntaa. Vasta viime vuosina on kyetty selvittämään näiden hormonien toimintaa ja merkitystä.

Aineenvaihduntaan vaikuttavia hormoneja löydetään jatkuvasti lisää. Säätelyn häiriöt ovat kaikkien ravintoon liittyvien ongelmien keskeinen syy. Niin yli- kuin alipaino johtuvat enemmän tämän säätelyjärjestelmän häiriöstä kuin kaloreista sinänsä. Hiilihydraatit on ainoa ruoka- aineryhmä, joka vaikuttaa suoraan tähän järjestelmään.

Kolmas myytti koskee kotimaisen ruoan puhtautta. ........... en jaksa kirjoittaaa enää, mut ihan hiton mielenkiintoista tekstiä ihan kaikesta mahdollisesta terveyteen ja kipuihin liittyvistä asioista.

Antti Heikkilä, Ravinto & Terveys

t:Sini

lumilaukkaa ja luksuspurkkeja

en oo taaskaan kirjotellu, onneks Sini on sitäkin enemmän :) Nyt on päästy asiaa: mekkoihin!

Olin ma-ti mukana pomoni viimeisellä työmatkalla, lennettiin Brysseliin (Stubbin kaa samalla koneella, ei oltu jutulla kun vaikutti niin kiireiseltä, yleensä pomoni kyl juttelee kaikkien tyyppien kanssa, se on ihana piirre, nytkin oli paluumatkallaan valinnut vaimolleen yövoidetta Jyrki Kataisen kanssa :). Ni siis Brysselistä sit mentiin junalla Luxemburgiin. Mulle uusi maa, en ole ikinä käynyt, ei niin hohdokas kun on aatellut (rahamaailman keskus) mut söpöjä paikkoja ja joulumeininkiä torilla. Ei ehditty nähdä läheskään kaikkea. Saatiin siellä vierailla Euroopan tilintarkastustuomioistuimessa, jossa työskentelee meidän kustantaman Ulos finanssikriisistä -kirjan kirjoittajat. Tosi mielenkiintoinen matka. Mä lensin jo ti-iltana takaisin Suomeen, pomo jäi vielä Brysseliin kokouksiin, viimeiset ennen eläkkeelle jäämistä, hui.

Lentokentät on ihania, onneksi jäi vähän aikaa hengata molemmissa päissä vaikka Brysselissä matkalla kentälle hyppäsinki kertaalleen väärään junaan ja matkustin jonneki Leuveniin asti. Ilta pimeni enkä tiennyt minne juna menee. Niin tyypillistä mua. Mut ystävällisesti neuvoivat mut uutta reittiä lentokentälle. Ystävällinen poika lähes talutti mut oikeeseen junaan :) Paluulennolla ostin koneesta pari luksuspurkkia. Kivaa laittaa nyt kunnon luksusrasvoja naamaan kun on ollut laukkailemassa pakkasessa tänään. Onneks tosin ei enää ole niin kylmä. Mun piti mennä eilenkin tallille, mutta jämähdin töihin enkä kerennyt. Mut eilen olikin yli 10 astetta pakkasta ja tänään enää kolme et hyvin päin meni. Oli aivan mahtava kauden lopetus tallilla. Mentiin pellolle laukkaamaan. En ole varmaankaan ikinä mennyt hepalla niin lujaa. Virossa kyllä, mut eestin hepat on niin pieniä et vauhti ei sit ihan samanlainen. Tän päivän polle Tino on jättikokoinen puoliverinen, wau mitkä liikkeet! täällä kun tota lunta riittää niin sai Timppa nostella jalkoja oikein kunnolla. Ja ratsastajakin pysyi kyydissä. Pelotti mennä sinne, mutta kyllä kannatti.

Anne

16.12.2010

Mekkomessage

Mulla tulee välillä sellanen olo kun nään meidän häistä kuvia ja ku en ollu tyytyväinen siihen hääpuvun yläosaan,mä tyhmänä en sovittanu sitä kunnolla viimesen korjauksen jälkeen vaan kiireessä ajattelin et kai se hyvä on. Sit ennen toimitustahan selvis et apua ja sitä yritettiin pinneillä ja muilla kuristaa kokoon. Niin siis kokeilen sitä himas välil ja mietin et mitä hittoa sille vois tehdä,tänään sit keksin ja puku oli ku toinen. Katkaisisin halterneck olkaimet pois,sillee että jäis graafinen, olkaimeton puku pienel v-aukol. Se vaan aina haastavaa et kui pysyy päällä ja kui saa tuon rinnuksen näyttää miltää ilman liivejä. Mä siis aion käyttää sitä viel jonain kesämekkona lyhennettynä tms. shampanjan värinen ku on,nii ei heti hääpuvuks miellä. Yöaika on aina mun hömppäaikaa ku kaikki pojat nukkuu,mä tietty innostuin sovittaan myös muita mekkoja,on ne niin tyttömäisiä! Missä niitä pääsis käyttään? V-loppuna 60v juhlat,mut puolihame sinneki hyvä, mekot siis roikkukoon komerossa!

15.12.2010

retkellä koskarissa

Kokkikekkukkekka!

14.12.2010

joulu kotona

Tänään on ollu ihan joulu! Kotipäivä alkoi tänään joulusiivouksella,peitot ja tyynyt pakkaseen. Aamupuuro ja sit Linon kanssa pyykin pesuun, (tänää yht 6 koneellista) jota riitti ja jäi viel huomiseksikin. Imuroitiin ja järjesteltiin tavaroita paikalleen.

Valmiiks ei tuo homma kuitenkaa viel tullu,työpöytä on ku lastattu laiva,mutta hyvä mieli on ku sai aikaseks rästejä ja niiden tekemisestä nautti,ku eioo kiire. Linon ehdoilla. Ulkona kaivettii havuruukut lumesta portaille,saa niitä siinä kattella.

Joulukuusi on majaillu paketin perässä ja nyt muistin raahata sen terassille,jalkaa sille ei oo,puulaatikossa kaidetta vastenki iha kivan näköinen. Takas oli valkee, muori poikkes kahville, autto mua keittiön kans. Jatkettiin siivousta aina iltaan asti ja mentiin saunaan koko perhe, koiratkin.

Ruokapuoli ei niin joulunen, puuroa, tortilloja, jogurttia, ilman mikroa :) Katsottiin nauhalt Holiday-leffa, ihan paras, niin paljo empatiaa ja upeat sisustuksetkin. Pakkanen opettaa oleen himas :)

13.12.2010

Annelle tekstaria

Mitä L-purkkiin kuuluu? Onks kaunista? Me käytii sil luontais/vyöhyke-asiantuntijal tänää, hoiti linon, mul itel ens vkol aika. Jos saisin elää joulun ilman pää- ja niskasärkyjä.

Nyt meil kokeilu elää ilman mikroa. :) koulus sillon v.2000, tytöt puhu elämäst ilman mikroa, niin ja sun Sennin 30v juhlil, mut en oo uskaltanu kokeilla, nyt sellanen olo, et linolle en haluu enää mikroruokaa, mielenkiintoinen kokeilu, tuskin huomaan edes mitää hankaluuksia. Mikro tuhoo ruoasta kaiken energian ym hyödyllisen, en oo edes perehtyny asiaan, mut ku järjel aattelee, nii ei se iha mikää terveellinenkää koppi voi olla.

Pikkukattilan käyn kyl huomen hakee, semmonen iha mini 2dl, saa miniruoat lämmittää siin. Anne lentäny tänää aikasin aamul työreissulle ja mä saan ehkä nimmarin mun kirjaan sielt tuliaisiks :) Huomenna petivaatteet kirpeään pakkaseen, mul kotipäivä hu mikä täyttyny vaik jo mistä rästeistä, ehkä joulukorttejaki vois ruveta suunnitteleen, viimetinkaan kaik pitää jättää!
Sini

Multimedia message

Linolla älliä

Multimedia message

Linon oma vaatemerkki! :) ei vaan lundmyr of sweden, ihania!

12.12.2010

ipanapa

sain tänään palautetta etten oo kirjottanut tänne pitkään aikaan. totta. ostin tänään Linolle Ipanapan iltalaulut ja nyt kuuntelen niit itse ihan intsinä. Eilen oltii työporukalla 19 vuotta meiän duunia luotsanneen pomon läksiäisdinnereil. Hauska ilta. Tänään onki sit päiväl nukuttu. Aamul lähdin skarppina tänne maalaismaisemiin. Kävin toimistol aamul. Yksi kollega joi siellä aamuteetä, oli nukkunu tmston lattialla :) tällaisina viikonloppuna Hgis pitäs olla joku 100biljoonaa taksikuskia lisää.

Mun auto oli jumis lumes keskellä Hkii. Pääkaupungis on lunta vähä liikaakin täl hetkel, kai jotain yli puolet enemmän kun Trella. Onneks yks aviomiespalvelu tuli ja kaivoi Viljon esiin. Loistava bisnis. Muuten en olis ikinä päässy sillä tänne. Hgin keskustastasta on lapiot loppunu kaikista kaupoista. Onneksi äiti oli löytäny Orivedeltä pienen vaaleenpunasen lapion Viljoon, huippua. Unilaulut toimii, nyt ei jaksakaan enää naputtaa enempää. Huomenna lisää...

12.12 aamul:
Eilenki ilta hauska, Sini siitä jo kirjoitti, mut Lino niin mahtavalla päällä. Juoksin sen kaa hippaa pitkän aikaa, hihitti vaan ja välillä koiratkin meiän mukana :) Sitä ennen leikki äitinsä kans karkkipapereil ja sai hepulin jo niistä. Ihana tonttupoika.

Tänään on kauheen kylmä, nyt tosin enää -16 Mekkomeron mittaris. Hetki sitten oli vielä -21. Treen tytöt tulee tänne maalle. Kaupunkilaiset maalla. Aloitetaan kierros tankkaamalla Pohjalan tankkimaitopuuroa, sit tonttuilua pitkin Orivettä, hauskaa.

Huomenna lähden aikasin Luxemburgiin jos vaan lentokoneet lentää.

Anne

11.12.2010

tonttuilua

Istutaan la iltaa meil keittiön pöydän ääressä Immasen ja pikkusisko Sofian kans, syötiin Esan kokkaamia tortilloja ja nautiskellaan eilisen pikkujoulun punaviinitonkan jämiä. Käytiin porukal saunas, kera mun äidinkin ku tultii meille suoraan koskarist.

Oltiin päivä siis koskaris ja lähinnä stadiumilla, siel oli perhe-ale-ilta, esalle löyty collaria ja linolle kengät, itelleni pipon ja hupparin. Sofialle ostettiin ihana paksu karvakaulustoppatakki. Käytiin knossokses syömäs, söin lammasta ja paljon valkosipulia että tuntuu suussa v-sipalit vieläki.

Lino heräs kesken unien kekkuloimaan meidän kans, nyt saa kyl pian laittaa takas nukkuun, mut on niin hauskalla päällä ja naurattaa tääl meitä. Heittelee palloa koirille ja kikattaa ja juoksee karkuun, hauska tyyppi.

Oon unohtanu joulukoristeet ihan tyystin, sain äsken kiedottua valot kranssin ympärille ja nyt iha joulu jo, mut ollaan tonttuja kaik.

Sini

9.12.2010

Nimipäivä, juhlaa & joulujuhlaa

Tänään Annen nimpparit, siis joita en muistanu, ei se kyl itekään ennen kun sai ekan onnitteluviestin aamul :)
Niin ja jotain muutakin megajuhlan paikkaa täs nyt on Annel tapahtunu, sun pitää kirjoittaa siit jotain tännekin.

Tää blogi ollu meil alle 2kk ja ihan mieletön määrä tekstiä tääl, siis toiminut just niin kun oli tarkoituskin, tallentaa meidän kuulumisia.

Viikonloppuna on tiedos pikkujoulua pe, lauantaina koskikeskus/Stadium Jokisten (siskojeni) kanssa ja lupaamamme 18v- viikonloppu Sofialle, pienet lahjat ja saunomista ja kekkeröintiä nyt kuitenkin meillä kotona, mökin sijaan.

Sunnuntaina joulufiilistelyä joulumessuilla, sielt tilaan aina Unkilan joululaatikot, perunaa lähinnä, niin mielettömän hyvää se on. Annen ystävät tulevat retkelle tänne maalle pyhänä, jos vaikka piipahtaisivat meilläkin, joulumarkkinoille kai ainakin ja meijerille.
Kiva ja rento viikonloppu tiedossa ja saa olla kotona porukalla.

Sini

8.12.2010

yritäpä Apolloon... Lunta riittää Hgissä.

Ihan uskomatonta miten paljon täällä lunta!!
Yksi urheiluauto mun kotikadulla on kokonaan sen peitossa. Tiedän, et siinä on auto, mut saas nähdä onko auramies bongannut saman :)

Anne

6.12.2010

lomaplänejä

Tammikuu kesälomaa. Mä siis en oo viel pitäny kesälomaa ja halusin sen tammikuulle ku sillon töis rauhallista ja helpoin se pitää ja ajattelen muutenki aina et vapaat on parempi viikol ku viikonloppuna tai sillee et rentoutuu ku ei niin kaikkee koko ajan ja ehtii vaan oleen ehkä. Haluisin tehdä kesälomallani reissun, vaihtoehdot 2kpl ja niiden positiiviset puolet:

1. EGYPTI, lentokenttäfiilis, lento ja pikku jännitys, sukulaisten omistusasunto rannalla, aurinko ja porukal oleminen,uus paikka ja meri,ranta ja vähän vaatteita!

2. LYLY, kesämökki järven rannal,vaarin tekemät ladut,mummun tekemä ruoka,helppous ku nii lähel,vois pyytää käymään ketä vaa, puusauna,ulkoilu, edullisuus,oma aika välil jos mun äiti linon kaa, pääsis hiihtää ja juoksee ja saunaa. Siskot ja ystävät ja tädit mukaa. Takka ja villasukat,tv-ohjelmat,kummitytön 1v... Mökille vaa pääsee ns. koska vaa,nii siin ei ehkä kuitenkaa sitä hohtoa ku egyptis olis. Ehkä aika täs näyttää mitä tapahtuu, tarkoitus kaikel. :) sini

Anne äänestää ehkä kummiski Epygtiä. Vaik Lyly onki niiiiiii kiva! :)

juhlia

Linnan juhlist voi sanoa että yksinkertainen on kaunista. Mun lemppari oli vaalea puku, graafinen, mis mustana janana kukkasia helmaa asti. En muista ny kuka puvun kantaja oli. Chisul oli myös upea, mega rohkea puku, vaatii kantajalt kroppaa ja kroppaa.

Oltii tänää Linon kaverin Eetun 1v kemuil, ihanat juhlat, hyvää voileipäkakkua ja mahtavaa nähdä nuo kaks iha yhtä saman kokoista tenavaa pyörimäs siin ympäril. Kyl on helppoo ny verrattuna vuoden takaseen vastasyntyneiden itkuiseen elämään, nyt vaa lapset leikkii ja osaavat ilmaista itseään.

Meil oli himas ny linnanjuhlastudio ja nautittii ruisnapeista kera täytteiden ja viinistä, ei tunnu yhtää et huomen työpäivä, ihana tunne, näin täytyis oppia elään aina hetki kerrallaan ja ajatella huomista vasta aamuyöstä tai sit aamul, miten herääki. Tää on hetkestä nauttimista parhaimmillaan, lisää siis tv-juhlia tai loppuotteluita tai vaa jotai mikä kaikkia yhdistää ja lähimmäiset kerää yhdessäoloon, mut jouluhan sit seuraavaks! :) t.sini

4.12.2010

Turkkunen

Kävelen tääl pitkin turkusen kauniita jouluisia katuja. Joulutori auttoi hyppäämään joulufiilikseen,ihania pieniä kojuja,mitää ei tosin tarttunu mukaa ku lämmi glögi ja pipari, mikä oli todella maukas. Upea kokemus oli nähdä virallinen kuusi ja käydä kirkos kurkkaan,siel joku onnellinen oli menossa pian naimisiin sitä mahti pitkää käytävää pitkin.

Iittalan ikkunas pysäyttävä valkoine aaltomaljakko mustal sisuksel,makee! Linon kaa käytii mehiläises ku ollu tosi itkunen,nii ettei välil saa rauhotettua, yö oli rankka,seinänaapuritki sai osakseen, tulehdusarvot vähä koholla,muute ok, vatsaki hoidettii jo to kuntoon,mut olisko sit kuitenki siihen liittyvää.

Linon mielestä kivointa caribias on ollu juosta pitkin käytäviä ja varsinkin karkuun,ku kutsuu nii kikattaa ja juoksee entistä kovempaa. Lapsi on terve kun leikkii. Anne just nauttimas hoidosta hotellil,katotaa kui kaunis tyttö sielt si saapuu. Hengailen tääl ulkon ku Lino nukkuu vaunuis,kummityttö välipalal ja pojat olusel. :)

Sini

Joo, on tää hassua hengata valkosis takeis kun jengi tulee tänne pikkujouluihin. Tänäänkin on Turun kaupungin pikkujoulut ja vieraat hienois bilevaatteis tulee sisälle ja me kylpytakeis niiden keskellä, ravintoloiden läpi kylpyläst huoneisiin :)

Anne

Joulutori

Joulurauhaa turkuses!

3.12.2010

lapset leikkii

Rallia turkuses

2.12.2010

Jouluhömpötystä

Joo pertsan jumppaa on päästävä!:)Lähdetää huomen turun kylpylään ja anne laitto et kävivät opiskeluaik ain pertsan tunneil siel. Soitin ku olin topin kaa ulkona,sit jäi puhelin takin taskuun. Hain postit samal ja jämähdin selaa stockan kuvastoa,sit siel oli muutama juttu mitä oon joskus halunnu ja edelleen ja sit selasin viel ja ympyröin ja sit esa voi sielt katsoa jos jotai haluu mulle,linolle,masille ja topille ostaa.

Paras lahja on kuitenkin hyvä mieli ja pitkä halaus, mut silti pakko kertoo mitä ympyröin. Sellanen pata, mil korkea kaula, rakastan uuniruokia ja pataa oon haaveillu kauan, sit soiva enkelikello,siis se kynttilähässäkkä, sitä toivoin jo viime vuonna, sit tietty e-kirja, mut kirjoitin siihen et vasta vuoden päästä, mul paljon viel oikeitaki kirjoja lukemata ja e-kirjat halpenee varmasti viel.Sit linolle kylpytakki,koirille omat pehmolelut,ku omivat linon lelut,vaik kyl tunnistaa omansa.Sit alusvaatteet on aina kivoja. Niin ja kiss kiss karkit ja sisustustyynytki. ;-)
Oikeesti en halua mitään ku että on vaan kivaa ja sais olla huoletta ja Lino olis terve.

Sini

kuntolomalle

Meidän pitäis alkaa laittaa tänne komeroon enemmän mekkoja. Löysin vahingos taas upeen blogin jossa oli niin hienoja vaatteita, mm. Uggeja, niit popoja, joita on kaikilla, mut jotka vaan on nii ihanat. Sinin, Linon ja Espen uudet popot on ehkä vielä hienommat, nään ne toivottavasti huomenna. Talvi on kiva kun on kivoi kenkii. Viime talvena en löytänyt itselleni kunnollisii mustia talvisaappaita, olin jotenki liian myöhäs ja kaikki mitä löyty oli kamalia jalas. Tietty jotkut sellaset sit ostinkin ja kävelin aina baarista mustekalajaloilla kotiin. Tästä viisastuneena tänä vuonna on tullu ostettua kaikki vastaantulleet hyvät mustat talvikengät ja nyt niitä sit riittää :)

Meillä on ihana perhekuntoloma tiedos. Ollaan menossa 'Tallinnan kylpylälomalle' Turkuun. Ihan parasta kun se on paikka, jossa opiskeluaikana jumpattii, sillon aika ahkerastikin ja nyt siellä samoja ohjaajia edelleen ja lauantainakin kolme hyvää tuntia putkeen. Jeeee. Limppari on vaan vähän kipee ja kummitustäti on huolissaan. Parane Limppari, parane. Olis niin kivoja juttuja, Netan ja Laurin uus koti ja pulipuli hotellielämäluksusta.

Anne

ps. Ihana biisi: Jippu ja Samuli Edelmann: Pimeä Onni

1.12.2010

Luonnollinen lapsuus kirjasta..

Nukutin linoa ja luin loppuun luonnollinen lapsuus kirjan. Vikalla sivulla lause joka pistää yksinkertaisuudellaan ajattelemaan: "Nukkumiseen liittyviin ongelmiin törmää yhteiskunnassamme jatkuvasti. Länsimainen vauva nukkuu päivisin enemmän makuuasennon takia ja öisin vähemmän läheisyyden ja ravinnon puutteen takia. Sekoitammeko lastemme uni-valverytmin heti syntymän jälkeen?"

30.11.2010

EMU Australia

Ne oli mul tänään jalas, aivan ihanat!!!
Tilaisin siis mulle, Esalle ja Linolle vaalean ruskeet ja kummitytölle joululahjaks tummanruskeat, sai ne jo tänään, siks voin sen tännekin kirjoittaa. Kengät on melkoset tohvelit, mut jotenkin vaan niin mageet ja hyvät kävellä ja varpaat rakastaa olla siel taljan sisäl. Siis jengihän käyttää niitä myös lämpösis maissa kun niin hengittävät ja pitävät jalat myös viileinä helteillä.

Joo kyl mäkin oon ihmetelly ku nähny Hollywoodista kuvia ku naisil tyyliin bikinit ja sit EMU:t tai UGG:it jalas, mut nyt mä sit ymmärrän. Noi surffareiden kehittelemät buutsit paleleville jaloille illan viettoon biitsille ja notskille tai jotain sinne päin. No se siitä, mut oon vaan niin iloinen ku ei tarvii palella ainakaa varpaista enään.

Sini

käsityö auvinen

Olin tänään aamupäivän töissä ja sit kahdeks mentiin Niinan kans käsityö Auviselle, nyt en muista mikskä asemaks sitä kutsutaan, niin Neuvonta-asema, joo. Se siis Oriveden keskustas vanha rakennus, mikä entisöity ja niin kaunis onkin. Siellä myydään käsitöitä, kaikenlaista ympäri Suomen ja aikojen alussa siellä on siis kudottu, edelleenkin paikassa on yksi vakituinen kutoja ja lisäks harrastelija kangaspuulaisia.

Siel oli siis joulukranssi-kurssi tänään, taiteltiin teräsverkosta, kanaverkosta, mä pyöreen kranssin, Niina kuusen ja kastettiin niitä paperimassaan ja sit koristeltiin. Ei se ihan noin helposti käyny, ensin tietty leikattiin verkkoa pihdeil ja sit rupesin muotoileen sitä rinkulaa, mulle ei riittäny sellainen pikkukranssi vaan halusin meidän takan kylkeen megakranssin, siinä sitä sitten napsin ja sidoin verkkoa putkeks sormet iha halkeemilla, ei sekään viel vaikeaa ollu mut se että miten siitä verkkoputkesta sai ympyrän, mä olisin jo ollu tyytyväinen siihen epäympyräänkin, mut ohjaaja kannusti jatkaan muotoilua ja ei turhaan, kranssi sai lopulta pyöreän muodon ja oltiin valmiita meneen viinisaaville dippaushommiin, siel sitä uitettiin ja kauniita niistä tuli!

Ihanaa ku näkee muutaman tunnin vaivaa tollasen ison koristeen eteen ja sit sitä käyttää seuraavat 10 vuottaa aina joulusin ja kun valkoinen on väriltään niin menee vähän kauemminkin talvikoristeena kun pelkästään joulunajan. Ihanaa toteuttaa itseään, melkosen rentouttavaa, kyl unohtu arki ja työasiat ku rupateltiin askarteluporukan kans mukavia. Tuli sellanen hauska vanhanaikanen fiilis. Oon haaveillu noista Auvisen kursseista aina ja oli nyt ihanaa päästä toteuttaa yksi unelmani ja siitä minulla kaunis muisto pian takan kyljessä :)

Sini

palomieskerho ja sunnuntaiajelu

mä kirjotin tänne sunnuntaina. mut sitten lino sammutti koneen kesken kaiken ja se sit jäi.. tässä kooste luonnonksiin jääneestä kirjoituksesta viikonlopulta

Puhuttiin mun äiti ympäri perjantaina hoitaan Linoa aamuun ja oltiin sit oikein kunnolla palomieskerhon pikkujouluissa. Pubiinki asti oli viel päästävä väsymyksestä huolimatta. Kiltisti käveltiin kotio yöl kolmen aikaan pakkasesta huolimata. Tuntee ittensä vanhaks välillä ku nyt siis menny koko viikonloppu palautumiseen tuosta illasta, ei mitään huonoa oloa ku kittaan sitä vettä aina nii paljon, mut väsymys on ollu mieletön.

Lauantaiaamuna hain Linon jo ysiltä ja mentiin vauvauintiin, sielt tultii kotio päikkäreille ja sit olikin ihana loppulauntai ku hengattiin meillä porukalla ja sit Anne lähti mun ja Linon kaveriks isin synttäreille ja siel oli  isi, Erja ja muutkin Jokis-siskokset. Peppi-koira laulo isälle onnittelulaulun ja syötiin ihania kakkuja. Isille askarreltiin lahjaks heijastimia heijastinteipistä, saa liimata mihin sit tarviikin.

Sunnuntai aloitettiin ulkoilulla Lino kantorepussa kohti Immasia, Lino nukahti siihen reppuun ja jatko uniaan Annen sängys pehmolelujen keskellä 2h! Höpöteltiin ja hörpöttiin kahvia lehtiä lukien Immasen perheen kera.
Sieltä sitten jalkasin anopille, siitä me lähdettiinkin sunnuntaiajelulle, oikeesti lähdettiin autol Esan kera pyöriin ja katteleen millaisia taloja Orivedelle oikeen nousee. Mahtavan aurinkoiselle paikalle kaupinrinteeseen on nousemas iso talo, en tiedä kenen, mut hienol paikkaa kuitenki kivitaloa joku rakentaa.

Sini

29.11.2010

spa-viikko

Rakas päiväkirja. Ei oo nyt paljo yhtään muistettu kirjottaa tänne. Nytkin silmät menee kii mut nopeesti vähän:

Helsinki Day Spa. Siellä aika pysähtyy. Keskellä Helsinkiä, Erottajalla. Verhojen raosta näkyy ne kaikki tavalliset paikat, joihin mennään kaljalle tai laulamaan karaokea. Miten sinne keskelle kaikkea meteliä saadaankaan tehtyä sellainen paikka, jossa tavallisesta maanantaista tulee täydellinen päivä. Olin varannut lahjaksi saamani öljykuumakivihieronnan jo jokunen viikko sitten. Sen tekijä ja ajoitus olivat tänään täydelliset. Ulkona on huuuuurrrrrrrjan kylmä ja iho kupikuiva pakkasesta. Vielä kun olisi lähtiessä saanut niitä kiviä taskuun lämmittämään. Ennen ja jälkeen 70min hoitoa rentouduttiin rentoutushuoneessa; naistenlehtiä ja teetä. Täydellistä, kiitos lahjan antajalle! Kun musta tulee iso ja rikas niin liityn Day Span kantikseksi.

Viikonloppuna vuorossa Caribian Spa :) Siellä taitaa olla hiukan eri meno.... Sittenkin on vielä yks day spa -lahjakortti käyttämättä. Täydellistä. Jos ette ole vielä kirjoittaneet pukille tai keksi mitä kirjoittaisitte, niin suosittelen.
Anne

26.11.2010

isi

Isillä on tänään 52v synttärit, mul ei oo lahjaa, ei kakkua. Kakku pitäis olla! Harmittaa ku en isänpäiväkskää jaksanu leipoa, enkä nyt. Kakku-kahville taidan vaan viedä :) Niin ja lino voi piirtää kortin, tykkää piirtää nii paljon. Nyt nukahdan.. Sini

pian pienet pikkujoulut

Perkele,poltin äsken käteni ku kaadoin kiehuvaa vettä ja suoraan sormille,hoin sen verran v-sanaa et esaki heräs ja haki lunta pussiin ja haudoin siinä puol tuntia ja nyt sit aloe veraa hullut kerrokset. Se kipu vaa ku ottaa sen kylmän pois ja hetken antaa olla ja sit se tulee. Poltin mäkkäris käteni kymmeniä kertoja, olihan nyt aikaki taas. Mä siis keitin tuttipulloja,se helpompaa ku tiskata ne ja ku niitä jää yön jäljiltä millon mihinkäki seisoon niin pinttyy ja lähtee ainaki sit puhtaaks. Ei pulloja enää tarttis, mut yöllä se niin vaivaton tapa juottaa maito. Muuten Lino ollu ku hangon keksi taas ku saatiin nopea apu ti päivystykses sen kova vatsa ongelmaan. Mieletön ero pojassa sitten alkuviikon. Viihtyy taas hetken lattiallakin ja nauraa niin paljon ja nukku viime yön makeasti. Huomenna taas pe tai siis nyt just klo 00.00,nää viikot vaan hujahtaa ohi. Huomen pikkujoulut, mennään poikkee esan kans,mut jää melko pieniks ku haetaan poika kotio yöunille. Tilasin tänään EMU:t! :-) sini

Emut iiiiihanat!!! jee pe! Anne

24.11.2010

Emu Australia- kenkiä ja muuta ihanaa naturee

http://www.natureshop.co.uk/

kotijumppa

Sennille hatusta vedetty kotiaamutreeni meillä tänään klo 10, Sini feat Fixsport:

Lämmittelyks haaraperushypyt, pohkeet, rappuset, punnerrus, pyöritys, niin ja se video fb!

Treeni: kaikki putkeen niin pian ku ehdit,
1Luistelu 50, 2hauis 20, 3vatsat rullaus 15, 4haaraperus 30, 5pystysoutu 20 6jalkakyykky painon kera 20, 7hoover jalkojen nostelu 2min 8rappuset 100, 9hyppypunnerrus 15, 10kyljet jalat puolelt toiselle maaten 20,

loppukevennys 6*aurinkotervehdys ja hartianousu ja rullailua pilatespallolla selälle.

Kesto n.1h +venyttely

Sini

Palaute koulupäivästä & ym. Moodleen..

Ihan huippu päivä jälleen takana. Mahtava huomata itestä ja muista aikuisopiskelijoista huokuva motivoituneisuus. Tälläin ku olis osannu kuunnella ja oppia koulussa jo kymmenen vuotta sitten.


Talousjutut kiinnostaa mielettömästi ja niitä on ihan pakko harjoitella nyt heti kotona vähän lisää ja tilintarkastaja ystävän kera ettei vaan huku asiat muistista. Mukavaa jos jonain päivänä osais lukea numeroita ja laskea niistä edelleen lukuja ilman pähkäilyä.


Thomas-analyysi oli niin hauska ja antoi itsevarmuuttaa olla enemmän juuri se mitä siinä paperillakin luki. Mä oikeesti hymyilin koko sen ajan ku luin sitä, oli se niin tyypillinen mä.


Perehdytys-osioissa käytiin läpi hyvinkin yksinkertaisia asioita mitä ei aina tule ajatelleeksi. Tietoa ja esimerkkejä voi hyödyntää välittömästi työpaikalla. On niin hienoa oppia huomioimaan uusia asioita ja kehittää itseä ja työympäristöä ja tehdä perehdytyssuunnitelma ens kesän kesäduunareille.


Mä viel puoli äippälomalla, tammikuussa kesäloma ja sit helmikuusta lähtien Linolle hoitopaikka tiedossa ja saan valmistautua kevät-kesäsesonkiin sekä paneutua paremmin näihin kouluhommiin.
Mahtavaa oppia just sellaisia asioita mitä olis tarvinnu töissä jo aikoja sitten ja nolottanut ku välillä töissä ihan pihalla, mutta aikansa ja tarkoituksensa kaikella.

Hyviä opettajia meillä, antavat itsestään mielettömän paljon, käytännön esimerkit ihan parhaita!

Sini

23.11.2010

Hyvä Aste

jeeee, Aste on bäk Kuorosodas, Jeeeee :)

lumilaukka pelastaa nihkeemmänkin päivän

Arki on tullut ja Himosjuhlat juhlittu. Tänään se arki oli vähän nihkeempi, kaikkee pientä hässäkkää, mm. Viljon naarmutetut lasit, joista en edes jaksa tänne nyt just kovin tarkasti kirjoittaa. Ehkä sitten joku kaunis päivä katselette mua Karposta tms... :) Lyhyesti: yhet maalarit maalas jo ajat sit portaita ja siinä samalla muutamia autoja. Ja kaikki mahdollinen selkkaus on täs cases tullut, tänään vakuutusyhtiöl oli tieto, et Viljo is fine, vaik se poloinen on ihan naarmuilla viel. Jukeboksiystäväni Laku muistutti just tänään tai eilen biisistä, joka nyt nimettäköön päivän biisiks: kovin paljon on myös itsestäs kiinni, miten tämänkin kuvan värität. Silleen siinä lauletaan, se on Stella joka laulaa, ja hullun hyvä onkin. Viljo yritettii värittää portaiden valkoseks, mutta emme ole suostuneet tähän :) Noh, autoa on vielä helppo hoitaa.

Eilisen teemabiisi oli vielä Himokselta. Tytöt oli sanoittaneet mulle olen kolmekymppisen uusiks ja löysin sen kamerastani maanantaiaamun krapulassa ja vapinassa. Upea show, ihanat ystävät ja juhlat viikonloppuna. Huh. Ei ihme jos tänään vähän arki tökkii.... :) Hgissäkin on nyt lunta ja upeen näköstä, ihan jouluista, mut autoilu on kamalaa. Liian hidasta. Plääh. Joka mutkassa joku pieni kolari ja mulla aina kiire ja sit on myöhäs, argh.

Tallilla sen sijaan nopeeta. Klopotiklop. Laukkailtiin lumessa ja mun polle oli kaikkein innokkain. Siinä puuhas kyl kaikki huolet unohtuu. Huomenna taas tallille, jee.

Anne

22.11.2010

valkea

Vaarin askartelema penkki ja takkakin

takkailua vai takkuilua

Puin Linon istuun stigan päälle ulos seuraks ku hain pari isoa säkillistä puita, puut jo hupenee ja talvi vasta tulossa. Lähti niin ilosesti takka palaan ja olin paperi valmiudessa,silti se sammu vaik puut oli jo mustaks palanu,nyt ei tullu savuhaittoja,mut pyyhkiessäni roskia takan edestä,teräs viilsi sormeni auki,niin inhottavan pitkä haava ja verta tuli sotkevasti.

Nyt takka palaa taas, tais gigantin uus mainoslehtinen tepsiä. Eilen siirtämäni penkki takan edessä taljoineen ja lyhtyineen on ihana ja maskun halppis puukassikin näyttää siinä kivalta ku täynnä puita ja nää toimii hyvin esteenä linollekin, ettei koske poppaan ja sormiin tuu pipi. Hassua tuo lasten kieli, mut tarttuvaa. :)

Monet varmasti haaveilee maanantaityöpäivänä, että sais olla kotona, mä ainaki aina haaveilin, mut ei tää tunnu niin kivalta,on enemmänkin semmonen ahdistava kaikkee pitäs tehdä, mitään ei saa aikaseks olo, mitä töissä harvoin tulee ku siel aina jotain tekee. Kummallinen tää ihmisluonto :)

Sini

kiitos riikka vinkist :)

yökukkujat

On kyl menty niin takapakkia Linon yöheräilyis, päästiin jo pitkän aikaa tai melki kuukausi että lähes joka yö, söi ainoastaan yhden kerran ja heräs max 5 kertaa, nyt syö kaks kertaa ja heräilee taas enemmän. Joka yö on erilainen, mut suurinpiirtein vaatii sen maidon klo 01 ja 05. Mä viime yönä yritin vaan rauhoitella ja siirtää ku sillä onnistuin pikku hiljaa saamaan sen aikasemman klo 03 asti, mut nyt ollaan taas lähtöruudussa. Huutaminen ei lopu ennen ku saa maidon, viime yönä ja yleensä esa hermostuu eka ja haki maidon ku en olis viel halunnu luovuttaa. Toivon vaan että tilanne sit korjaantus tai palautus tästä taas itekseen. Sini

Kummitäti samoil linjoil, voi kunpa joku toiski maitoa :) Anne

sekavia rytmejäkö?

Miten sä et jo nuku ku peiton allaki? Luin hetken kirjaa äsken ja ny nukkuu. Sisustin kämppää ku tuli se virtapiikki ku esa lähti hälytykselle. Siirsin olkkarin sohvat omaan ryhmäänsä, vähän metallin sävyä lisää, pari hopeaa tyynyä ja kynttilänjalat siihen laatikon päälle. Sit se vaarin tekemä penkki takan eteen ja siihen talja päälle, ym pientä. Masi on huomenna ihmeissään, ku nukkuu aina päivät sen taljan pääl ja nyt se kapeella penkillä, sen pyijy ei kyl mahdu siihen penkille. Linolla taas flunssa!? Oltii tänään pihalla ehkä vaa vartti, niin ja eihän ne lunssat nyt ulkona tulekaan, viruksia kai, harmittaa ku se koko ajan kipeä. Ite olisin mielummin, mut en oo ollu pariin vuoteen ku rupesin syömään paremmin ja sit lisäravinteena sinkkiä ja magnesiumia niin ja kalanmaksaöljyä ja hedelmiä ja kasviksia ja marjoja, ainakin jotain näistä päivittäin. Lino murisee sängyssään koko ajan, nukkuu niin levottomasti. Sini

21.11.2010

Multimedia message

Bileet jatkuu Viljos. Ile juo olusta ja Anne ajaa, Jenni laulaa, Kaija laulaa, Antti laulaa. Ile ja Anne ja Viljo bailaa! -Anne

lisää lapsille...

http://www.saraspartyperfect.com/

ihania minikenkiä!!

http://www.pikkujalat.fi/

uus lastenvaateverkkokauppa?

http://www.viiviviktor.fi/

Sankarit on Himoksella viel

Nyt on se viikonloppu kun on yhteissynttärit Himoksel luksuslukaalis. Oltiin Esan kans siel pe, lähdettiin heti kun se pääsi töistä, istuttiin siel porukal alkajaisiks 2h ulkoporealtaassa ja sit syötiin esim Annen tekemää pitsaa ja Joukon ostamia tryffeleitä. Mökki rupesi iltaa pitkin täyttymään iloisista kanssajuhlijoista ja ehdin jo siinä muutaman kerran miettiin et miks helvetissä oon luvannu vielä yöllä ajaan kotio. (Lino on tärkein, hoin mielessäni)

Mökissä oli valtava valkoinen nahkasohva, tumman harmaa kiiltävä keittiö ja taljat lattiassa ja lehmärahi ja makeet maisemat järvelle, vaikka mä en niitä nähnytkään kun oli jo hämärä. Valmistauduttiin Jenniä katsomaan areenalle ja huomasin että se pusero miks olin kotona kuivauskaappia pitäny päällä, niin unohtu sinne kuivauskaappiin, mutta onneks Immasella on pari Ikea-kassia aina vaatetta mukana niin on hätävaraa niin paidoissa kuin käsilaukuissakin.

Pikkusisko jäi juhliin mökkiin 18v synttäreitään kamujensa kera kun me klo 23 suunnattiin yöelämään ja olihan se hassu olo kun areenalle pääsi sisälle niin Levihän siitä mieleen tuli, se oli ääriään myöten porukkaa ja tunnelma aivan mieletön. Meidän porukka majoittu lavan reunaan, baarin kulmaan jakkaroille ja se oli hyvä tukikohta isolle porukalle. Jenni avas keikkansa mystisesti hattu ja tukka silmillä hämärässä ja valloitti kuuntelijoiden sydämet. Parhaat biisit tais tulla keikan alussa, sillä mun keskittyminen herpaantu siinä keikan loppupuoliskolla ja otimme vaan hulvattomia kuvia omasta porukastamme.

Yhden jälkeen ajattelin eka kerran että nyt vois lähtee jo kotia päin mutta tanssilattialla oli hauskaa, joskin hytkyin kädet taskussa ja silmät puoliks kii, en malttanut lähteä vielä kotiin väsymyksestä huolimatta ja meininki oli ihan hullua. Se yks hetki mikä jäi niin mieleen omituisena, kun Senni ja Nina tanssii vedenalais tanssia lipuen mun ohitse ja muut pomppii siel taustalla, se hetki on valokuvana mun päässä, ihan hulvatonta pelleilyä, mihin mä en päässy oikeen kii ku ei ollu alkoholia veressä, silloin itse kukin on vähän jäykempi.

Oltiin kotona pe-la yönä klo 3.30 ja olin kirjottamas tänne sillon viestiä, mutta nukahtanu kesken kaiken. Haettiin Lino hoidosta la aamupäivällä ja siitä lähtien viikonloppu onkin mennyt sen ehdoilla kuten eilen illalla siis la-iltana menimme kaikki yhdessä nukkumaan klo 22. Silti olen elänyt vahvasti Himos- tyyppien hengessä mukana. Iloinen olin väliraportoinneista, paitsi yhden neidin liukastuminen ulkoaltaalla ja tikit polvessa oli harmi juttu, muuten on tainnut olla ikimuistoinen viikonloppu. Anne kertokoon siitä lisää kun siihen on voimia :)

Mä siivoilen/ järkkäilen kotona ja vietän rauhallista sunnuntaipäivää, tää kämppä on niin räjähdys taas, tavarat ei kiireessä löydä paikalleen ja nyt meneekin koko päivä niitä laittaessa paikoilleen, jonain päivänä mä vielä aion osata laittaa tavarat heti paikoilleen :)

17.11.2010

punaista siivousviiniä

Minne katosi viikko? no okei, onhan se vasta keskiviikko mut mulle torstai kun pe on vapaa. Ihanaa. Mulla on taas siivouspäivä. Viime viikolla siivouspäivästä tuli bloggauspvä tai pizzapvä tai joku muu kun siivouspäivä, pahalta näyttää nytkin :) Mun pieni koti Lönkalla oli aina kans kauheessa kaaoksessa, se oli liian pieni mun tavaroille, ne ei vaan mahtunu sinne. Mut aina kun Hansku oli kylässä niin se koti oli tiptop... Vaikka sillon meitä asui siellä minikodissa kaks. Se oli muuten hurjan kaunis pikkukoti. Mut koska mun kamat ei oikein tahtonu mahtuu sinne ja tarjoutu isompi koti niin jätin sen pikkukodin, vaikka se oli nii söpö!

Kollegalla on aina perjantaisin tapana juoda siivousviiniä, itse juon sitä nyt jo keskiviikkona enkä edes siivoa :) Sain aivan loistavan synttärilahjan, oon varmaan tänne siitä jo kirjottanutkin. Mene Stockan Alkoon ja sano nimesi. Kannoin sieltä laatikollisen punaviiniä. Mietin just et olinko kertonut lahjan antajille, et mulla oli vähän aikaa joku ihmeellinen punaviinivajaus himas. Kotona pitää aina olla punaviiniä, se on terveellistäkin. Mut en vaan saanu mentyy alkoon. Ennen kuin sain sinne nimeni listalle.

Mun siivousviini on punaista. Silläkin riskillä et siitä tulee entistä enemmän sotkua.

Anne

Viel niistä ystävän lauantaisista 30-31v juhlist

Oli siis ihan mieletöntä kun aloitettiin niin ajoissa, klo 16. Sitten vaan saatiin istua ja jutella ja saunottiin melki 2h ja ku kelloa ei tarvinnu katsoa vaan sai olla, ihan mahtava olotila. Siirryimme ruokaileen ja aloitettiin se kierros miten Niinan tuntee ja vitsit meil oli hauskaa, kenelläkään ei ollu kiire mihinkään, mäkin siinä välillä mietin että toivottavasti tästä nyt ei tarvii kenenkään lähteä ja ei tarvinnu, kaikki meni niin nappiin ajallisestikin, tarkoitan että nekin jotka lähtivät ajoissa kotiin tai hakivat lapsia hoidosta, pääsivät kaikki kokemaan tän mielettömän ihanan "tunnelma katossa" meiningin. Mahtavat synttärit!

Sini

Sinin tekstit lähes aina tekstiviestejä..

Oon huomannu että mulla on erilainen tyyli, ku kirjoitan tekstiviestejä ja lähes kaikki mun päivitykset tänne on tekstareita ku niin harvoin himas on kone auki. Mun kirjoitustyyli tekstareilla on melkosen vaikeasti luettavaa, kun kaikki sanat on lyhennetty ja asiat pyritty saamaan tiukkaan pakettiin vaikkei tärkeitä asioita aina ookkaan.
Oli pakko tästä kirjoittaa kun tuli puheeks erään lukijan kans mun kirjoitustyyli. Niin ja puolustelen tällä myös kuvien huonoa laatua, ne otettu mun halppis kännykäl, rakastan laadukkaita kuvia, mutta ostan järkkärin sit vasta itselleni 30v lahjaks, maantiepyörän kera :)

Sini

16.11.2010

Leikkien raejuustolla

Leikkien kutsut on nyt iloisesti vietetty, yllätyin viel ku tos äsken selailin iltapalan merkeis sitä kuvastoa, et miten ihania leluja ne on ja hintakin kohdallaan. Se niissä vaan ku hitto vie Lino on viel niin nuori, suurin osa leluista yli 3-vuotiaille, mut lähti meille pukinkonttiin isompi juttu tai mummeli sen lupas ostaa linolle, parkkitalo :)

Käväisin töissä aamupäivän ja sit tultii Linon kaa imuroimaan ja järjesteleen kotia, on hyvä järjestää kutsuja ku tulee saatettua paikat järjestykseen, voi ku ne vaan pysyis edes huomisen viel. Leivoin eilen omppupiirakan ja esa ku söi jämät niin tykkäs oikeesti, tuli hyvä mieli ku muuten oon ihan käsi keittiös.

Tarjoilin tänään piirakan lisäksi nopeaa ja ruokaisaa salaattia ja pieniä pyöreitä voileipäsiä kera juuston, raejuuston, kirsikkatomaatin puolikas ja basilikan lehti, hyviä ja nättejä. Immanen meil kerran laitto raejuustoa pikkuleipänsä päälle ja oli niin herkullisen näköinen.

Meillä oli tänään leikkimässä lapset: Vilja 10kk, Jenny 1v, Matias 2v, Oona 7v?, Lenni 5v?, Väinö 2v?,
Sara 3v, Seamus 4kk ja esittelijän tyttö 10kk ja Lino 1v. Vitsit mikä mahtava meininki! :)

Ke-to töitä, nyt puhtaat valkeat lakanat.

Sini

ajan kulku ja täydelliset naiset

Mä oon nyt laiskotellu tän blogin suhteen vaikka muuten en kyl oo. Tuntuu että tunnit loppuu koko ajan kesken ja kello juoksee ja päivämäärät niin ettei tajua eikä huomaa. Yhtäkkiä viikon tiskit pöydäl tai tukka pesemättä neljättä päivää ym.

Yritän silti tarttua hetkiin ja nauttia ja olla rennosti, siinä parhaiten auttaa Lino, se on kyl hyvä tyyppi. Niin ja ku esan mielestä oon välil melkos raskasta seuraa ku puhun aika paljon ja suunnittelen ja touhuan niin Lino ehkä sit tykkää vähä isompana että on meininkiä.

Oli ihanaa katsoa tänää tv, tä, menin vaan siivoon Linon leluja tv-huoneest ja huomasin täydelliset naiset, se on ihan mielettömän hyvä aina, ainut sarja minkä jaksan katsoa alust loppuun ja mainoksetkin oli kivoja pitkästä aikaa, jäi mieleen se uus volvo, jos mul joskus olis sen verran ylim että voisin ostaa auton nii se olis volvo :)

Huomen meil leikkien.fi kutsut, Lino saa kavereita ja viihtyy ja akat saa vaihtaa kuulumisia.

Mä nukahdin jo äsken..

Sini

14.11.2010

vakavana kauniissa kaaoksessa

Aste laulaa normipäivästä ja se on niin mun tän viikonlopun biisi :) piti ottaa iisisti mut täst onkin tullu erittäin tapahtumarikas viikonloppu. Tänään ollaanki sit va-ka-va-na ja juhlitaan isejä. Eilen oli taasen yhet 30syndet ja niin omistajansa näköiset ja erilaiset juhlat. Sankari täytti jo 4.4. eli nää oli nyt sit yhdistetyt 30- ja 31 -vuotisbileet. Juhlat alkoi 4-teemaan sopivasti jo neljältä iltäpäivällä. Tässä teemassa pysyen Mekkomeron tytöt edustivat jengiä omien ennakko-odotustensa vastaisesti melkein neljään asti aamullakin. Aivan loistava ilta, josta taas ammentaa energiaa arkeen, vaikka iskät saikin onnitteluja väsyneiltä tytöiltä. Meiän omien isien lahjatkin oli jääny bilepaikalle... niin tyypillistä.

Tänä vuonna näitä kolmekymppisiä riittää, mutta nää oli täysin erilaiset juhlat. Paikalla oli vaan naisia eikä saunomisen ja syömisen lisäks mitään erityistä ohjelmaa, mut vitsi mitä juttuja kuultiin kun kaikki vieraat kertoivat vuorotellen mistä tuntevat sankarin. Siis periaatteessa kaikki vieraat tunsivat toisensa jollain tasolla jo etukäteen, mut tällasella yksinkertasella systeemillä saadaan kaikki muistelemaan menneitä ja vitsit mitä hulluja juttuja sitä onkaan tullut noiden leidien kanssa puuhattua :) Tällasta esittelyä on menty monis polttareissa kun ihmiset ei välttämättä tunne toisiaan etukäteen, mut tää kierros palautti mieleen tai toi uutena esiin hauskoja juttuja tutummallakin porukalla.

Tämä viikonloppu on muutenkin ollut hauska läpileikkaus menneistä. Perjantaina vallotettiin Tamperetta vuoden 2007 malliin. Silloin asuin Trella ja opettelin villien sinkkuvuosien alkeita usein samanlaisena toistuvalla kaavalla, jota nyt hiukan jäljiteltiin perjantaina. Kaupunki tuki meitä tässä muisteloissa, tavattiin sattumalta muutamia tuohon elämänvaiheeseen kuuluneita ystäviä ja muisteltiin vauhdikasta vuotta 2007 pöydällätanssin merkeissä :)

Kaunis kaaos on Tuiskun Antin uus levy, joka soi mulla nyt pääs 24-7. Musta siis tuli kuin tulikin Antti-fani, vaikka kai vielä laivalla väitin et en mä nyt sitä mitenkää virallisesti fanita. Mahtava energia sillä miehellä!

Anne

12.11.2010

punkkua

Tyttöjen kommentit ja perjantai saa aikaan taas punkkukirjotuksia, nyt on nallepunkkuu, suklaapunkkuu ja eilistä cafepunkkuu :) kaikkia maistellaan, mut eurooppalaisittain vaan... :)

Sini on nukuttamassa Linoa. Se on kyllä sellanen veijari ettei toista, tai ne molemmat on. Olin tänään just lähös ajelee Orivedelle kun puhelin alkoi piipata monta kertaa putkeen. Lino se sieltä taas laitto viis kuvaa itsestään, muistutteli et tulepa jo :) Tällä kertaa oli uusia kuvia, ei vaan sitä vakiokuvaa, joka yleensä aina tulee. Jos tollanen poika lähettää viestä perjantai-iltana niin mitäpä sitä muuta voisi nainen toivoo :)

Anne

11.11.2010

Torstai on POP

...ainakin nyt kun Spotify on back ja Tuiskun Antin uus levy ja mun uus lemppari Cristal Snow :) Torstai on muutenki hyvä päivä kun koko viikonloppu on viel edes mut tosi lähellä :) Torstai on toivoa täynnä: taas on synttärijuhlaa tiedos, vähän erilaisempaa. Nyt pitää kyl olla iisisti et jaksaa omat toiset juhlat viikon kuluttua.

Eilen tuli pilates- ja pizzareissusta pelkkä pizzareissu mut tänään paremmalla onnella pilatesta ja sit sen jälkeen mun lempiravintola Kok Thai, meillä kaa Ilen siel vakiruuat mitä aina haetaan, 23 ja 56 :) Ihana ilta kun ehtii vaan kotona hengailee. Sain synttärilahjaks sellasen, et mene Stockan Alkoon ja sano nimes. Siel odotti laatikollinen punkkua!! Tänään avasin yhden (Huom! synttäreistä on siis jo aikaa! ;) Cafe Culture Pinotage, etelä-afrikkalaista, siinä viini mun makuun! Loistavaa! Mulla kyllä menee nää koti-illat niin helposti vaan hengailles, ei tuu tehtyy viikonloppusiivoo, mut mitä sit. En ees oo kotona tätä viikonloppua.

Anne

10.11.2010

arkipäivän pikkuongelmat

Mä hukannu mun meikkipussin,o-ou,oli vähä avuton olo aamul ku ei saanu naamaansa punaa. Nyt illal mä sit kolusin laatikot ja kaapit läpi etsien jotai meikkejä. Löyty paljonkin sellasta mikä on ollu hukas,kuten bola(vauva)-koru, kirjastokortti ym rahapussin sisältöä mitä kiirees joskus laatikkoo tyhjentäny,niin ja lunastamattomia arpavoittoja*3,yht 12e :) sit löysin kangaskasvonaamion, mä nyt kummituksena tääl,pakkohan tää oli kokeilla ennen ku päiväys menee.

Mä en tajua mihin se meikkipussi katos,tais olla uimahallikeikalla, mut kyselin jo sieltäki. Iha varmaan jossain pihas lumen alla,ei siinä muuten,mut tulee kalliiks ostaa uudet systeemit ku just kesäl ennen häitä ostin kaikki ja ajattelin et ne kestää ainaki vuoden ja en viel ehtiny paljoakaa ku ei kesäl tuu käytettyä,nyt rupee oleen niin kalkkilaivakapteeni olo, niin jotain maalia täs tarvitaan. Oon viemäs huomen illal kaverille Linon pieniä vaatteita ja mul ei p.nroa,toiv luet tän ja ok. :-)

sini

Puhu mitä puhut mut lukemista älä lopeta

Kyl se on se juokseminen mitä ei pitäs lopettaa mut hauskaa et meillä nyt Sinin kans molemmilla samaan aikaan lukubuumi. Itse olin just tulossa tänne hehkuttaan tuota Riikka Pulkkisen tyyliä. Alotin nyt kummiskin Rajasta, koska Totta oli eilen jääny autoon, enkä enää jaksanut hakea sitä. Vaikka on ihan yliväsynyt niin ei malttais lopettaa tuon kirjan lukemista. Vaikka teen itse kirjoja, niin olen itse viime vuosina ollut superhuono lukemaan mitään. Mut tää meidän lukubuumi on taas jo avartanut ajattelua jo muutamas päivässä, kirjat on niin hyviä. Tuo kirja taas muistuttaa, että kyllä terveys on maailman tärkein asia.

Anne

9.11.2010

maanantaijumppaa ja ruokaa

Alkuviikko.Eilen oltiin Linon kaa aamupvä kotosal,sit vein L hoitoon mummelille,menin pariks h töihi,sit 2*jumpalle,eka oli kova treeni,kuntopiiri tyyppinen paikotellen maximisykkeinen juoksu,soutu,pyörä, paino,vatsa-treeni ja jälkimmäinen oli zumbatunti.Kokeilin kerran noi treenit toistepäinkin,en tiä kumpi parempi,ehkä mielummin toiste päin, nyt kaikki energiat menee jo ekaan ja sit toiseen ei pysty panostaan,mut onhan se tanssi nii hauskaa.

 Toisaalta tanssi toimis hyvänä lämmittelynä ennen kovaa tuntia. Tänään käytiin Linon kaa töis aamupäiväl,sit oltii 1,5h, 1v neuvolas, mitat 73,5cm,8700g, pieni poika.Lähties nukahti autoon ku saunalyhty ja menin leikkiin sen nukkumisajaks kummitytön kotiin maataloon ja kuulin uusia totuuksia navetan arjesta ja keinosonnista. :-) Kummityttö 10kk nosti kädet ylös monta kertaa että jee! Ja opeteltiin yhdes syömään juustoa. Lino kun heräs,siirryttiin isomuorille ja vaarille poikkeen,missä lukasin aamulehden ja sielt uimahallille

 Ku oli pyhäpäivä la niin ei ollu vauvauintia ja vietiin tänää Lino uimaan,oli melko vaisu,enoo ennen nähny noin vaisuna ja sit jo palelikin,esa kävi sen kaa saunaski välil mut ei tänään ollu hyvä päivä uida. Mä ehdin uimaan vartin reippaasti ja rohkenin kysyä uimavalvojalta neuvoja tekniikkaan ja niitähän tuli,tietty jäi hirvee himo nyt mennä pian tekniikkaa hiomaan, mun uinti kun on ihan kivikautista ja tää erittäin kapealinjainen tyyli vaatii nyt opettelua. Mahtava palvelu siis uimahallilla!

Juoksin äkkiä kauppaan ja ostin isomummun neuvosta myös punajuuria ja olin kokkikolmosena himas, niin että neljä levyllistä saman aikasesti. Teen siis harvoin ruokaa ja nyt tein Linolle, koirille ja esalle ja mulle, kaikille vähän omaansa. Kahta eri lihaa, porkkanaa,perunaa, parsakaalia, tomaatti-basilika-timjami-sössöö ja paistoin niitä punajuuria,myydään 1kg pusseis,aika kauan sai soiroja paistella, hyviä kyl tuli. Hyvää ruokaa ja riittää huomisekskin töihin evääks. Nyt unta palloon!

kirjoja

Oon lukenu viime päivinä enemmän ku muistan, mulla kesken kirjat Ulos finanssikriisistä, Luonnollinen lapsuus ja Ravinto ja terveys ja sitten sunnuntaina aloin oikolukeen annen kans yhtä niiden tulevaa kirjaa ja jäin ihan koukkuun ja sekin saatava pian luettua.

Oon yrittäny tehdä kaikki kotihommat kympiltä siihen pisteeseen että saan lukea, tietokone ei oo ollu päällä moneen päivään ja eilen hetken oli, nii Lino sammutti sen just ku olin lähettämäs pitkää viestiä ystävälle ja ajattelin et niin kai sitten, parempi olla avaamata.

Tänään oon lukenu tota Luonnollinen lapsuus- kirjaa ja on se kyl niin avartava ja nostattaa varmuutta äitinä ja luottoa omiin vaistoihin ja selittää niin paljon mua ihmetyttäneitä asioita, mahtava lukuelämys kaiken kaikkiaan. Sitä pystyy myös lukeen vaik on tv samal auki, mut nuo talouskirjat vaatii enemmän keskittymistä ja niille on ihan oma aikansa, niistä oppii ihan tajuttomasti :)

Sini

8.11.2010

tyhjä kalenteri täyttyy glögistä

Ihanan tyhjä kalenteri tälle viikolle. Kivaa et normaalisti on paljon juttuja, mut hauskaa vaihtelua tääkin. En oo kerennyt miettiä tätä päivää pidemmälle kun oon hösöttäny yhtä kirjaa painoon. Eilenkin kaikki enemmän tai vähemmän halukkaat joutui sitä lukemaan, mut sinne se nyt meni. En varmaan lopettais tota oikolukemista ikinä, joten on kauheen hyvä et tulee se hetki, et on vaan pakko. Muuten niitä kirjoja syntyis vaan muutama vuodessa :) Tää nippa nappa ehtii julkistamistilaisuuteensa nyt. Täysin virheetöntä kirjaa ei ole olemassakaan. Uskottelen ainakin itselleni niin. Aina voisi ainakin sanoa jonkun asian paremmin. Mut nyt kun taasen yksi oman talon opus on painossa, niin saa lukea välillä kirjamessujen löytöjä, ostin Riikka Pulkkisen molemmat kirjat ja ne on seuraavana ohjelmas, Raja ja Totta. Ensin Totta. Kovasti on kehuttu.

Tänään treffasin myös ministeri Sinnemäen. Käytiin yhteiskuntavastuuraportointikilpailun palkintojenjaossa esittelemässä aiheen kirjaa ja minä sivistin itseäni. Anni jakoi palkintoja. Wärtsilä voitti sen kisan.

Synttäriputki tosiaan jatkui viikonloppuna Linon juhlilla. Ja ens lauantaina juhlitaan taas yhtä kolmekymppistä, joka on yllättänyt meidät avaamalla kanssa blogin. Hyvä Niina! Kateellisena katselen Linon Stiigailua, Hgis ei oo yhtään lunta, vaikkakin tuntuu tosi kylmältä. Lenkkikin päätyi tänään Lasipalatsiin glögille. Eilen kävin Trella Sennillä ja Kallella glögittelees ja katsomas Antti Tuiskun tanssia. Sen aikana oli tullut ihan valkoista. Tänneki ehkä huomen ja sit päästään heppojen kaa ihmettelemään sitä...

Anne

Sofian vanha stiga

Stigalla lujaa lumilla!

7.11.2010

Linon syndejen jälkeinen sunnuntai

Masi haukku klo 7 ja herätti meidät kaikki, ehdittiinhän siinä jo nukkuaki muutama tunti. Ihmettelen virkeää olo ja oloa ilman päänsärkyä, muutama punaviinilasi tuli yöllä nautittua. Meillä kävi eilen mielettömän paljon porukkaa ja kaikki meni hyvin, tänään ihmetellään uusia leluja ja syödään kaikkea mitä eiliseltä jäi. Tehtiin immasen kans iso salaatti, liian iso, mut lihapullia oli vaan 86kpl.

Ihanat synttärit Linolla oli ja ne jatku yhteen asti yöl aikuisten voimin. En haluis käyttää tota aikuinen sanaa, kun puhun iteki et sitten kun on aikuinen, koskahan pystyn käyttään sitä sillai ettei ota korvaan. Erikoista oli että möllerin pullo kiersi lähes kaikki ja ihmeteltiin kalanmaksaöljyn hyvää makua. Hassua ku tänään ei oo mitään sovittua, tekee vaan niin ku huvittaa. Kiitos ihanista lahjoista, lelut on kehittäviä ja vaatteet niin reteitä :) niin ja kivoja kortteja luetaan aina kun syödään. Lino on ihan aurinko, käkättää ja touhuaa ja naurattaa meitä. :)

Sini

5.11.2010

rundilla

Vapaus!!

Senni-tädin töissä

Stadium!

pe

Huomenna juhlitaan Linon 1v, tai ajattelen pikemminkin että on hyvä syy kutsua vieraita ja Linolle tulee leikkikavereita ja sit saa olla kotona ja ollaan vaan meillä ja hengaillaan, niin ja syödään kaikkee lempparia. Mummu on tehny lihapullia ja ne on niin hyviä, sit ostettiin tänään kaupasta iso pallo, vesimelooni, mitä Lino rakastaa ja mäkin. Söin raskausaikana kaks kokonaista melonia viikos :)

Mummu ja vaari autto mua aamul ja käytiin niiden kans kaupas, se ei  vaan oo helppoo mennä yksin lapsen kans kauppaan, varsinkaan kun ei suostu pysyyn paikallaan kärryis, tänään siel oli onneks niin paljon porukkaa että oli paljon katseltavaa ja isomummu viihdytti ja mä sain kerätä rauhassa kauppatavarat. Me ei käydä mitenkään säännöllisesti koskaan kaupas, mun tulee käytyä kerran kuussa, tietty tilipäivänä ostaan tyyliin kuukauden eväät ja niitä sit täydennetään sillon ku jotain tarvii tai fiilispohjalta. Mä harvoin teen kotona ruokaa, Esa on se joka tekee muutamana iltana viikos, mä syön aina jossain muualla lämpösen ruoan ja sit himas vaan raejuustoa ja puuroa. Joo ja vaari ja mummu sit autto kantaa kassit viel oikeen sisälle keittiöön asti, on ne vaan hyviä tyyppejä :) Ne oli tääl maanantainkin auttaas mua ulkohommissa ja mummu vahtimas Linoa ja keitteleen kahveja, asuvat tos 1km pääs.

Isi soitti et tulee just hakeen, apua Lino nukkuu ulkona viel... Mennään Senniä katsoon sen työpaikalle ny.

Sini

3.11.2010

Multimedia message

Mulla on tässä 20min aikaa ku odotan, tykkään odottamisesta ihan hirveästi ku saa olla paikallaan tekemättä mitään muuta, tykkään siis mennä terveyskeskuksen päivystykseen lukeen lehtiä ja junalla ja varsinkin lentokoneella matkustaminen on hullun rentouttavaa, ei pysty tekeen mitään vaan saa nauttia siitä olotilasta ilman että pitäis tehdä jotain tai olla muualla. Mulla alkaa siis pian astangatunti ja äsken olin alexander-tunnilla, kerralla kaikki kun kerta linolla hoitopaikka. Olin töissä tänään päivän, oli mukavaa pitkästä aikaa ajatella vaan töitä eikä ympäristöä, juoda kahvi rauhassa ja siis huolehtia vaan itsestään ja uppoutua työhön ja asioiden selvittämiseen. Sini

2.11.2010

Linon päiväunet

Aimänä oon taas pojan kans. Sillä päiväuniaika ja haalari puettiin ja silmät lumpsu jo, mutta ei vajaa tunnin vaunukävely saanu sitä nukahtaan, itki vaan, kannoin välillä, sit sillai että oli teräsmiesasennos vaunujen päällä niin viihty ja tultiin kotiin että jos vaik vaippa märkä tms. Ei halunnu vettä, ei ruokaa, vaippaki ok. Nyt hakee unta sängyssään, tää vaan niin riski nukuttaa sisäl ku koirat voi herättää. Lino ihan väsyny, yrittää nukkua mut sit tulee itku, istun aina täs sängyn vieres ja välillä ojentaa mulle käden että pidän siitä kii, yksin jos jättää niin huuto tulee ja sit homma alusta, joskus ku luulee että on jo nukahtanu ja lähden pois, niin kappas vaan. Lastenlääkäri jonka luona käyty koskaris totes vaan että älkää jättäkö yksin huoneeseen, yrittää vaan että Lino menis ite nukkuun, käy kaatamas välil jos koko ajan pystys, mutta tarvittaes näköetäisyydel niin nukahtaa luottavaisin mielin. Mut on tää haastavaa ku ei se tahdo nukahtaa mut ei jaksa olla pystyskää. :)
Nukahti ja nukkui 2h ja mäkin 1h, ihanaa.

Sini

1.11.2010

Stockholm 29.10.2010 30 vee


30-vuotislahjaksi itselle löytyi ihana pehmeä jääkarhuhuppari. Isossa kassissa on Riikan talvitakki.
Kaikki nyssäkät ei oo mun :)

Hauskaa kun just mietin, että blogiin pitää laittaa Linon ja oma synttäriposeeraus ja samaan aikaan tuli myös Linolta :)

Lino 1v. 1.11.

Linon 1v juhlia juhlittiin eilen Lapinniemen kylpylässä tai se oli meidän lahja sille että pääsee retkelle kylpylään ja se nautti olostaan.
Tänään on oltu ulkona koko päivä, tehty laastihommia ja haalarikin oli sen näköinen. Lino oli ihan onnessaan siitä stiigasta, istu ulkona sen päällä ja pois ja kiipes takas jne.. sai sen Sofialta ja siinä viihtyny ja kököttäny minuutteja, kun siis muuten ei istu koskaan hetkeäkään paikallaan. Mun isi, Linon vaari kävi päivällä ja ne repi stiigan päällä lahjapaperia ja kummatkin vaan käkätti, mä sain Isovaarin kans tehtyä rappuset loppuun sillävälin. Se nauru irtoaa pienellä niin pienestä, kaunista kuunneltavaa ja ei siinä itekään pysty oleen nauramatta. Seiskan aikaan tuli Esan vanhemmat ja mun äiti ja Petri ja isomummu ja isovaari. Lino nukku just 17-18.30 sellaset unet että ei edes koirien haukuntaan heränny eikä samas huonees imurointiin ja olikin virtapiikki koko illan, meni myös ilman itkua nukkuun ysiltä onnellisena synttäripäivän tapahtumista.

vanhuus ei tule yksin

...ensin kyllä luulin, että niin käy. Oltiin viime to-la työporukalla laivalla ja olin kipeä. Mulle iski joku merisairaus ennen kun laiva edes lähti satamasta. Mut sitkeesti menin Anttí Tuiskua katsomaan. Sen jälkeen tosin nopeesti yksin sinne hyttiin. Eli se vanhuus tuli yksin laivan hytis. No okei, oli mulla Antti Tuiskun elämäkerta mukana. On se jo jotain :) Ostin sen, halusin lukee mitä kirjoitetaan -84 syntyneen ihmisen elämäkertaan ja joo, olen myös vähän Antti-fani. Tai niin paljon, että seuraavana päivänä jonotettiin Antilta nimmari. Pomoni, pari työkaveria ja minä, kaikkien muiden teinien kanssa. Jono oli pitkä, mutta meni nopeasti. Antti kirjoitti siihen kirjaan 30-vuotiaalle Annelle :) Ja eilen Tanssii tähtien kanssa Antti oli sitten kuulemma väsynyt.

Synttäripäivä eli perjantai oli upea, aurinkoinen päivä Tukholmassa ihanien työkaverien kanssa. Merisairauskin alkoi parantua. Ei ollut krapulaa, ei ollut voinut juoda kun oli merisairas. Fernetiä testasin, muttei sekään auttanu. Ihmeellinen tauti. Käytiin paikallisessa KHT:ssa, todella kiva ja hyödyllinen vierailu. Sit litet shopping. Illalla laivalla buffa ja oma kakku, jonka piti olla salaisuus, mutta jonka hankkiminen aiheutti sellaisia ongelmia, että kuulin kiroilua joka kerran töissä käytävillä kun joku yritti salassa asiaa hoitaa. Yrittäkääpä saada laivan buffaan tilattua oma kakku. Ei ole helppo nakki. Mut hyvää se oli.

Lisää kakkuja lauantaina Elinan kanssa järkätyissä bileissä. Ne oli täydelliset. Elinalla oli oikee synde lauantaina. Oli niin kivaa ja paikka just hyvä. Vähän kauemmin olis ollut kiva pitää Cuba vaan meille, aika meni nopeesti, mut 23 jälkeen saivat kaikki tulla sinne. Pelättiin tietenkin et ruoka loppuu kesken ym. ja sitähän on nyt kaikkien pakastimet täynnä. Ihania ihmisiä kävi siellä meidän vieraina. Tänään maanantaina väsyttää, kellojakin kun on siirretty, mutta kyllä meillä oli niin kivaa, että ihan sama.

Niin ja tytöt vielä täällä yötä la-su ja su kirjamessut. Niistä lisää myöhemmin.

Anne

Lino 1 vee ja tekstarien ihmeellinen maailma

Tässä on Linon, tänään 1 vee, lempikuva itsestään. En ole varma, miten vanha Lino on tässä, mutta aika paljon pienempi kuin nyt. Hän lähettää aina välillä tekstarilla kuvia, yleensä aina itsestään. Tämä tulee usein, lauantaina Lino laitto tän parikin kertaa ja tänään kerran :) Hyvä muistuttaa kummitätiä tasaisin väliajoin miltä näyttää. Ei mene ehkä enää montaa kuukautta, että hän osaa itse ottaa itsestään kuvan ja lähettää sitten sen. Toisaalta näitä vanhoja on myös hauska muistella.


Anne

Pikkutarina viikonlopusta, täydennän kun ehdin

Aloitan nyt perjantaista. Vietimme pikkusisko Sofian 18v juhlia vanhas pub wictoris perheen kera, sisko tuli sinne ku mikäkin, limusiinil kavereiden kera ja oli niin nättinä! Istuttiin ja nautittiin yhdessäolosta.

Lauantai aamuna sain päähänpiston että miten pääsisin Immasen juhlille hkiin. Kaks kärpästä yhdel, mentiin esan ja Linon kaa Linon kummeille espooseen, ei oo siel käyty vuoteen ja niil sattu oleen vapaa ilta, sain aveciks toisen rouva Lahden ja pojat jäi nukuttaa Linoa ja tietty vähä saunaa ja kaljaa juomaan. Mahtavat juhlat ravintola kuubas, sankarit oli vimpan päälle meikattu ja kammattu ja paikka koristeltu asianmukaisesti 30v palloil ym. Tapasin siel juhlis sellasii tyyppei joist anne aina puhuu mut en ollu nähny ku ehkä kuvista ja niin hauskaa höpöttää, ihan ku olis ollu vanhoja tuttuja ja muutenkin kaikki siel oli niin kivoja, sellainen välittävä ja kinnostunut ympäristö ja tää kysymys et "kummas puolelta ootte?" se avas hyvin keskustelun.
Vika bussi lähti 1.07 ja sil sit kohti espoota ja unta. Lino oli niin suloinen Esan kainalossa, Esa oli nukahtanu kesken illan Linoa nukuttaessaan :)

Olin ihan häkeltyny juhlista pois lähtiessä niistä km-jonoista baareihin. Niin ja en pysty juomaan enää ku punkkua ja fernettiä, siis siideriä en oo vuosiin, mut nyt ei mee kokiskaa enää, hiilihapot tulee korvista. Tai siis ei sitä ihminen tarvii ku yhden lasin viiniä ja rentoutuu ja pystyy jo tanssiin. Mulla ihania kuvia, mut kamera unohtu Sennille ny. Mulla olis niin paljon kerrottavaa, mut en nyt ehdi kirj..

Topiki juoksi motaria, se karkas hoitopaikastaan etsiin meitä, livahti ovenraosta, juoksi atalasta motaria pitkin sammonvaltatielle ja sit oli nähty golfkentillä teiskontiellä ja siinä Alasen nestettä vastapäätä oleval st1 asemal ja sitten viime havainnot pappilas ja vitsit me pyörittiin siel autoil ja juoste ja etsittiin ja viidakkorummutettiin tietoa ja se tehos ja moni tyyppi yrittäny ottaa kii ja lopulta se löyty syvältä metsästä jo luovuttaneena, ei enää päässy käveleen ja itki vaan. Rakas Topi löyty, ihan uskomatonta, tollasen seikkailun jälkeen, siitäkin paljon viel olis kirjoitettavaa. Ihmiset autto meitä, ja poliisi ja hätäkeskus ja Boondock´s, ihania. Ihan mahtava tunne kun perhe koossa. Siis karkas hoitopaikastaan sillä välin ku oltiin Lapinniemen kylpyläs Linon 1v uintireissulla.

Tänään ma1.11 ollu Linon 1v kekkerit, saumattu portaiden kiviä vaarin kans ja Linollaki saumarauta kädes ja istunu stiigan päällä ja odottanu lunta ja avannu paljon lahjoja, kiitos niistä! Ihana päivä ja oon vaan niin onnellinen että toi Topi hengissä, vaikkakin ei oikein vieläkään pääse käveleen. On tää elämä ihmeitä täynnä ja asiat vaan järjestyy kun niin kovasti toivoo, ei tän paremmin asiat voi enää olla, kokoviikonloppu täynnä jännitystä, kaikki meni niin hyvin, vaisto ja hullutkin päähänpistot tuottaa tulosta.

Sini

28.10.2010

Tekstari Annelle laivalle

On hienot30v pallot!! Koska toi kuva on otettu, ku eks sä nyt oo laivalla :) onneks se maha tänään kiukkuaa, niin ei sit huomenna eikä ylihuomen. Ja hyvä syy nyt olla syömätä sokeria tai viljoja tai maitoa ja perunaa. Syöt vaan kasviksia, (mut ei paprikaa ei sipulia) ja sit lihaa ja maustamatonta jogurttia ja lähtee äkkiä kilo viel painoaki ennen la iltaa!! :) Ihana toi valkoinen stokketuoli kuvas, en tajua miks meil musta, ku on valkoinen pöytä, ehkä ku seinät mustat, nii hukkuu niihin. Joo ja hyvää tekee nukkuaki, sul on melkonen viikonloppu tiedossa ja miten ne kirjamessutki sattu samalle, olis ollu ihana mennä sinne kans sun synttäreitä viettään. Mutta se hyvä teema ja idis ens vuodelle. En olis uskonu että haluaisin kirjamessuille, mutta haluan ihan hirveästi :) Hyvää yötä ja onnea jo etukäteenki vähä! ~Sini tää viesti taitaa lähteä myös komeroon..

Högfors Multimedia message

Tää on Oriveden wanhan meijerin lämmityspannu.(Nykyinen Liuskemestareiden tehtaanmyymälä ym.) Pannu on Högfors vuodelta 1952 ja nielee reilun metrin mittasia halkoja. Tässä on vaan jotain niin nostalgista, tulee mieleen höyryveturit tai höyrylaiva, harvoin tälläisiin missään törmää. Tää pitää viikottain rassata puhtaaks, siskoSennillä siitä suurempi kokemus, aikasemmilta vuosilta, nyt melkein päivittäin pitää puhdistaa, on käynyt jo niin vanhaks. Tänään haisen savulle, oon pitkästä aikaa työskennelly tuon vanhan kapistuksen kans tässä päivän mittaan, nielee puuta niin pirusti. Vaatii käyttöä talvella päivittäin aamusta iltaan ja meillä ollu tääl lämmitysvuorot. Lämmittää kokonaan tän ison vanhan kiinteistön. Se siitä pannusta, jäipähän siitäkin nyt merkintä päiväkirjaamme :)

Hääkuva

Aivan mielettömän vaikeaa valita yksi virallinen kuva juhlista joista meillä on 4000 kuvaa :) ja hulluinta täs on se että ei olla esan kaa samoihin kuviin tyytyväisiä. :) Ei olla edes niitä kauheesti selattu viel, mut aina jompikumpi irvistää tms.Yksi ainoa kuva johon olemme yhtämielisiä niin vieressäni seisoo myös Matti, ajatus olis, että jos matin sais nätisti pois niin sithän meillä olisi virallinen hääkuva.

Mä äsken selasin kuvia läpi, ihan hullut juhlat, jos ei olis kuvia niin monet jutut unohtuis kokonaan yleensäkin. Nyt on taas kauheen myöhä, olin menossa sammuttaan konetta kympin aikaan ja kone sammu vasta puolenyön jälkeen. Nyt mä jo nukkumas, kuiskasin Topin nukkuun mun viereen, se niin kiva pikku uninalle ja herää viel aamullaki mun kainalosta, se vois vaa mennä suihkuun välillä. Villakoirathan pitäis pestä säännöllisesti, se onkin ihan hauskaa, mut se föönaaminen ja turkin suoristaminen jo ajatuksena ei toimi ja koira pysyy siis räjähtäneenä. Lino jatkanu levottomuuttaan öisin, mutta kyl toi 9h ehkä joskus tulee tavaks? Yötä!

Pink!

Ihana pinkki ruusu, pinkki leivos ja tavaroita pinkkiin kassiin. Huomenna vi ska åka till Stockholm, eikun resa, muutenhan se olis kävellen (nyt välissä ihan vähän blogia pinkillä miniläppärillä :)

Tänään on leipastu Elinan kanssa kasa synttärikakkuja ja nyt katselen kuvia itsestäni pienenä. Hupaisaa puuhaa :) Sama tyyli on ollut synttäreillä 25 vuotta sitten. Kakkua ja värikkäät kertakäyttöastiat. Mahtava meininki. Sillon oon näköjään halunnut keltaiset. Nyt tää pinkki on aika hyvä väri.

Nyt niitä kamoja laukkuun ettei laiva jätä. En vaan oikein osaa pakata öisin. Aamulla vasta tietää mitä sitä huomenna haluaa ottaa mukaan.

Anne

27.10.2010

Astangaa & avokadoa

Kaupassa myydään avokadopusseja jotain 3.50E siin n.8kpl,ne nyt niin hyviä.Yksittäi maksaa puolet enemmä. Nancy opetti mut syömään tätä herkkua joskus teiniaikoina,olin sen unohtanu jo moneks vuodeks ja nyt oon syöny niitä Linon kans ainakin3kpl pvässä.Kai lapsetki saa syödä niitä? Muutama susi on ollu joukossa,mut kyl pääsääntöiseskti ollu hyviä. Tulin vähä aika sit astangatunnilta,tekee niin helvetin hyvää käydä siel vaik on hirsiläs asti,selkä ja niskasäryt saa kyytiä ja lisänny mun keskittymiskykyä. Ennen kävin treel pilatekses3-4v ja tääl kyläs ei sitä sillon ollu niin suuntasin astangaan,täysin erilaista,mut samat lihakset. Astanga rentouttavampaa vaik yhtä rankkaa,siel aina sama kaava niin ei tarvii miettiä mitään,senkun tekee. Nukutan just linoa. Syötiin iltapala ja se syöny viimepäivät tosi huonosti ja nyt naurettiin sen kans iha hepulissa ku ei menny sen suuhun vaan rupes syöttään mua ja se vaa nauro! :) ihana poika! Sini

koulua ja kelaa +Liberoa

hei,

Mun piti tulla jo eilen kirjoittaan tänne ku oli niin mahtava päivä koulussa, on niin hieno tunne oppia just niitä asioita mitä oikeen janoaa ja meillä oli laskemista, myyntikatteita, hintakertoimia, kanattavuuslukuja, kustannusrakennetta ja voittotavoitetta siis kaikkea taloudellisuusjuttuja, joita en siis oo ennen missään opiskellu, muuta ku kantapään kautta töissä.

Käytiin myös läpi eri ihmistyyppejä, Hallitsevuus, Vaikuttavuus, Pysyvyys ja Myöntyvyys  ja näiden ala luonteenpiirteet ja ongelmat. Oppii ymmärtämään ihmisiä uudella tavalla kun hyväksyy heidän luonteesa eikä yritä muuttaa vaan auttaa ja kannustaa, jep, mut kivaa oli ja mielellään olisin koulussa vaik joka viikko!

Soitin tänään sinne kelaan ja rupesin selvittään niitä kotihoitorahahommia, ku sain siis hylätyn päätöksen syyskuussa. En missään vaiheessa oo hakenutkaan hoitolisää ja nyt siel puhelimes selviskin että hakemukseni koski pelkkää hoitotukea ja silti ne oli vaatinu multa kaikki mahd tuloselvitykset ja esanki ja niitä ei olis missään vaiheessa edes tarvittu!! Ei kenenkään hoitotukihakemusta voi hylätä ku se ei liity millään tavoin tuloihin. Olin aika törkee ja soitin numerotiedustelusta päätöksen allekirjoittaneen tyypin numeron ja soitin sille suoraan ja rupeshan asiat selviään ja pahoitteli sekaannusta. oon ollu vaan aikasemmin niin väsyny selvittään tätä asiaa, nyt ihana tunne kun kunnossa. Mutta vielä... se hoitoraha on kk 314e - verot, eli siis toodella vähän mitä siitä jää käteen ja sillä meidän äitien pitäisi maksaa asuminen, ruoka, vaipat ja yleensäkin eläminen, on tää hullua, en ikinä pärjäis jos en kävis samalla töissä. Ja mulla ei oo edes sitä autoa kuluna ja syön 2kertaa päiväs kaurapuuroa, joten mun ruokakaan ei paljoa maksa. No se näistä asioista, asiat kunnossa nyt. :)

Syötin äsken Liberovaippakoodit liberokerhoon ja nyt siel pisteitä jo vaikka kuinka, mut melko heikko se mitä niillä voi ostaa, pyjama, t-paita, body, cd ym.. jos on oikeesti viitsiny kerätä koodeja vuoden ja laittaa ne tonne niin haluisin jotain oikeesti hyödyllistä niillä vaikka sitten jonkun nätin bodyn tai t-paidan tai kivan lelun tms, ne niin niitä mainoslahjoja vaan. Pian töihin vähäks aikaa ja illalla 2 viikon tauon jälkeen astangaan.

Niin ja oon syöny niitä hedelmiä, kasviksia ja marjoja varmaan kilon päivässä ja silti tuli eilen kurkku kipeeks ja pikku flunssa, mut tänään meni jo ohi kai se kilo nopeuttaa paranemista.


Sini