3.3.2012

Pe ja La ohjelmat

Kuvassa teräksiset 3L maitotonkat, tilasin maitoastiat.comista.

Katselin tänään ekaa kertaa Putouksen alusta loppuun, ihana kun järjestivät tollasen ns. keräyksen Unicefille ja se 12e/kk ei oo mitään, siis helppo lähteä mukaan. Mulla on Plan kummipoika Joseph ollu 5v jo ja maksan 27e/kk. Menee suoravelotuksella, niin ei sitä enää huomaakaan. Kenialainen Joseph on nyt 9v ja olen luvannut avustaa hänen perhettään, koulunkäyntiä ja hänen kyläänsä 18 vuotiaaksi asti. Raporttia saan usein ja valokuvia kylästä. Oon tykänny tosta ja tuntuu oikeesti että voin olla avuksi, saa siis rahoille vastinetta.

Toivon että jokainen jolla ei avustuskohdetta ole, nappais tuon sopimuksen Unicefin kans. Kiva asia olis että olis joku noin yksinkertanen juttu myös avun tarpeessa oleville suomalaislapsille. Siis onhan niitä että saa ostaa harrastuksen lapselle, en oo vaan aikoihin nähny siitä juttua missään tai ylipäätään noista suomalaiskohteista.

Perjantai meni niinkuin kirjoitin eli Tampereen tytöt, mun viestinnän koulukaverit tuli lapsineen kyläileen. Tääl oli yhteensä 6 lasta ja meininki mieletön. Lino meni nukkuun ennen 12 ite sänkyyn, vain 5min ennen kuin talo täyttyi äänistä, nukkui siitä huolimatta tunnin ja kun heräsi oli melki heti meiningis mukana vaik muut olivat 5-7 vuotiaita, niin yhteiset leikit löyty varsinkin Mila 5v kanssa.

Esa järjesteli illan ohjelmaa ja meil kävi traktori auraan pihan ja pian siihen ilmesty peräkärry paljuineen. Aamulla herättyään siivos koko kämpän ja mä sanoinkin et pitääks tääl useammin pitää kekkereitä kun mies niin innoissaan puunaa. Mummi haki Linon sinne yökylään ja me vauvan kans haettiin muori kauppaan ja mentiin viettään iltaa sinne sen seuraks kun vaari sairaalas. Vaari pääsi tänään la kotiin. Me kotiuduttiin eilen 23 aikaan ja viel oli paljussa porukkaa otsalamppuineen. Oltiin makkarissa omissa oloissamme ja puoliltaöin pojat katosi kapakkaan ja me vauvan kans nukahdettiin. Olin kyl niin väsyny et mua ei olis mikään meteli häirinnytkään.

Vauval ollu vatsaongelmia, pistäviä itkuja ja vaatii pystyasentoa. Nukkuukin mun sylissä mieluiten, makuullaan ei viihdy ja rupeaa itkustaan. Nukkuu kyl välillä tunnin pätkiä pikkusängyssään mut ehkä pari kertaa päivässä. Muuten on sylissä. Öisin valvottaa ja vatsa sillä niin kivikova, sit kun saa kurat housuun niin nukahtaa. Sitä ennen edestakaisin rinnalle ja taas röyhtäytys, kokeillaan makuuasentoa.. ei..itkua taas.. hypytystä vähän, erilaisia nukkumisasentoja..rintaa ja sit vaipan vaihto ja jossain vaiheessa nukahtaa.

Öisin valvotaan ja nukutaan pikkupätkissä, silti saadaan ainakin yks 2-3h pätkä per yö ja se riittää itelle melko hyvin. Päiväunien, pienienkin, merkitys suuri ja näin jaksaa täysissä voimissaan aamusta iltaan. Kyl jännittää kun Esa menee ti töihin et miten jaksan tääl. Maitohappoja haen kummallekin maanantaina ja omaa ruokavalioo pitäis rankata, hiton makeenhimo, se on valtava nyt. Tarttisin nyt apua mitä voisin syödä ja mitä kaikkea smoothien joukkoon tulis laittaa ja mitä ei. Hapanmaitotuotteet haluisin pitää, toivottavasti täl ei tuu mitää maitoallergiaa. Helpolta tää kaikki silti tuntuu verrattuna Linon vauva-aikaan, niin paljon rauhallisempaa.

Vauva viihtyy hyvin kantoliinassa ja tänään oltiin ekaa kertaa ulkona jopa puol tuntia! Espe ja Lino pakkas paljun kuntoon noutoo varten. Vietiin Topia vähän lenkille ja otettiin kuvia vauvan ensiulkoilusta vaikkei kasvoja paljoo näkynytkään kun liinassa oli. Pojat kokeili hankikantosta ja Espe uppos reisiä myöten ja tuli isoja kuoppia mihin Lino hyppäs ja pää vaan näky..Linoo pakkaslumi kesti :) kivoja kuvia kamerassa ja mä kun en saa aikaseks avata tietokonetta ja ladata niitä.

Nukuttiin kymppiin tänään ja Linoo mentiin hakeen 11 aikoihin. Sitä ennen mummin naapurin lapset oli ollu samaan aikaan ulkona Linon ja mummin kans ja kuulemma riemua oli riittäny, traktori tuli ja pilas ilon, en tajuu mut poika pelkää niin paljon traktoreita ja haluaa ensin syliin ja sit sisälle jos sellasia lähistöllä. Unissaankin puhuu niistä ja hereillä ollessaan hokee et traktorit on paha juttu. Espe yrittäny korjata tilannetta ja kertoo et ne puuhapaten traktoreita ja ne tekee hyvää työtä jne.. Poika pelkää niitä kuollakseen.

Koko porukka nukuttiin pitkät parin tunnin päikkärit ja kun herättiin ulkona edelleen paisto aurinko. Etsinkin Linon retro aurinkolasit ja opeteltiin laittaa niitä päähän. Ulkoiltiin vähän kuten jo yllä kirjoittelin ja nyt ollankin ilta vietetty tv-huoneeessa legoil leikkien, kirjoja lukien ja putousta seuraten. Ihanan ei mitään tekemistä ilta, ei tarve tehdä mitään, ollaan vaan. Vaik onhan tälläsiin mahdollisuus, niin silti harvoin ihan näin rennosti pystyy koko porukka ottaan, ilman kovaa väsymystä, ilman stressiä aamun töihin lähdöstä. Limppari meni jo ennen kymmentä nukkuun, hassua kun totuttu meneen porukalla niin nyt istuttiin tunti täs ilman sitä ja tuntu omituiselta.

Meitä naurattaa kun meil omat vauvat sylissä. Lino kun makoilee usein isänsä päällä ja mulla tää pikkunen. Sit kummatkin kantelee näitä ympäri kämppää, jotenkin vaan niin huvittavaa kun nyt kummallakin hoidettavana yks lapsi, on ne sit miten päin vaan.

Nyt kaikki muut nukkuu. Esal synttärit huomenna. Mulla ei oikeen mitään sille ku david beckham bokserit, on kyl suunnitelmia huomisen varalle, katotaan miten menee, lasten ehdoilla mennään. Ihana fiilis ny taas koko ajan. Oli mul yks vitutuspäivä tos tällä viikolla, se tais olla pelkkää väsymystä, nyt ei taas tietoakaan muusta kuin ilosta.

Sen antennimiehen jäljiltä meillä näkyy Star- kanava ja se onkin päällä näin iltasin kun täs luen ja kirjoittelen sohvalla, kunnes nukahdan. Ihana katsella sivusilmällä kauniita vaatteita, catwalkkeja, kampauksia ym. Mulla kun tää vauva sylissä koko ajan niin sitä tulee nyt istuttua enemmän eikä puuhasteltua kotitöitä niinkään. Pyykkien laitto on mielenkiintoista vauva toisel käsivarrella, mut kaikki hommat menee kattiloiden tiskaamisesta hammaspyykkiin. Vaik välillä on ihana laskea tää hetkeks esan syliin ja kuinka helpolta sitä kaikki tuntuukaan kun on kaks kättä. Kantoliina tulee oleen mun arjen apu, nyt tää toukka viel niin kevyt ettei tuota ongelmaa ja tässä mä se sylissäni kirjoitan vaik nukkuu ja saisin ripustaa ne pyykit rauhassa..äkkiä siis hommiin ja iltapesulle.

Kivaa että viikonloppu viel jatkuu!

S