13.3.2012

Ruokana marjoja, kasveja ja pensaita


Senni tuli herätteleen meitä päiväunilta neljän jälkeen tai siis Lino oli menny avaan Sennille ulko-oven silmät sikkuralla ja mä täydessä unessa viel kun Senni jo riisu vaatteitaan meidän eteisessä. Toi on ihan pelottavaa kun poika osaa avata lukotkin jo ja pääsee siis pihalle halutessaan.

Vauva nukku koko aamupäivän kun oltiin liikenteessä ja jäätiin viel syömäänkin muorille ja vaarille. Kotiin tullessa Lino käveli sänkyyn ja vauva heräs ja niinhän siinä meni että oli melki 2h hereillä ja mä ehdin nukahtaan vaan pikkuhetkeks. Toisaalta on sama et nukkuuks 20min vai 2h päivällä, illalla kuitenkin pirtee olo.

Yrttiteetä ja tattarileipää, pakkasesta etsin kaikkia mahdollisia marjoja ja omenalohkoja sulaan, siemenet likoon ja pian saatiin herkkujuomaa kaikille. Senni ollu pitkään kipeänä kun ei ehdi huilaan ja ulkona palelee hevosten kera, lupasin lääkitä sen kaikilla mahdollisilla yrteillä. Juotiin viel lämmintä raakakaakaoo, herkuteltiin ihan pelkästään silläkin mutts kolmeen lasiin laitettiin tilkat lämmintä juomaa ja sekoitettiin kuhunkin oma jauheensa.


Inhoa ylikaiken ton ashwagandhan makua ja sitä kun ei sekoitu kunnolla, meni kuitenkin kun tekee vaan yhden kulauksen drinksun. Lisää serotoniinin muodostumista, edistää positiivista hormonitoimintaa, seksuaalisuus, raskausaika, vaihdevuodet. Urheilijat ja etenkin joogit lisää jauheen avulla keskittymiskykyä jne.. Paljon enemmän tietoa tuos cocovin pikkuoppaassa, joita saatavilla luontaistuotekaupasta tääl Orivedelläkin

Brahmi on hyväksi stressiin, jännitystiloihin, ahdistuneisuuteen. Helpottaa uuden oppimista ja vähentää virheiden tekemistä. Maistu ihan ok. 1tl olis hyvä ottaa kaks kertaa päivässä.

Tulsi eli pyhäbasilika on melkosen monipuolinen sekin eli kuumeeseen, stressiin, kiputiloihin..en muista ny mihin kaikkeen sitä käytetään, enemmän ehkä fyysisen puolen kunnossa pitoon ja tuo brahmi henkisen.. lähes kaikki lasten lääkkeet itämaissa sisältävät tulsia. Tää oli parhaimman makunen näistä jauheista, toisaalta ihan kun rantahiekkaa olis syöny.

En ollu ennen maistanu näitä kahta jälkimmäistä. Kipa ja Krista toivat ne tuliaisina mulle kun kävivät. Olis hienoa jos sais noidenkin jauheiden käytön päivittäiseks, karmee maku vaan monesti estää niitä ottamasta. Tekisin ehkä valmista sekoitusta noista ja sekoittaisin aina teetilkan joukkoon kera suuren määrän hunajaa. Ashwagandhaa oon käyttäny just noin aina kun ketuttaa, en mä sitä päivittäin muista käyttää.

Päivittäin käytössä aloe vera, kalaöljy, maitohapot, d-tipat, joskus sinkki ja magnesium jos kipeeks meinaa tulla. Tulee käytettyä ite niitä mitä Linokin, se kun huolehtii ettei mitään vaan unohdeta. Sanoo kyl sitten "äiti aamulla unohdettiin ottaa deedeet ja eskimo" . Päivittäin myös spirulina, lucuma, mustikat, marjajauheet..
Yleensä kaikki aamupalalla jo puuron tai jogurtin kera.

Iholla ohjelma mielenkiintoinen, rohkeita naisia, mielenkiinnolla odotan jaksoa seuraavaa eli ti-pe klo 22.
Mutta miten ne kehtaa puhua välillä niin inhottavasti toisille ihmisille, siis ei muutenkaan kivaa ja sit viel kameran edessä kaikelle kansalle.

Nyt jo meinaan mennä nukkuun. Maalattiin muuten Linon kaa meidän kaikki sohvat tänään suihkuharjalla ja kammattiin tukatkin sillä harjalla samalla. Huomenna ei mitään ohjelmaa meillä, ihanaa. Kotikin vois ehostua jos sais matotki pihalle.

S