23.3.2012

Torstai.. toimintaa ja tv:tä


Kirjoittelin jo äsken eilistä ja tän päivän autoilua, mutta aloitetaan taas tästä aamusta. Mummi osoitti halukkuutensa pestä meidän ikkunat ja ehdotti pomppukerhopäivää jotta ollaan poissa jaloista edes hetki.

Lino olis halunnu jäädä peseen kans ikkunoita ja oli kovasti auttamassa, niin että mummi sai pestä heti aamulla pari lasia uudelleen. No me lähdettiin pomppuileen ja kerrankin oltiin ajoissa jo kympin pintaan. Lino oli ihmeissään porukan vähyydestä ja hoki et 'kaikki on jo lähteny', onneks kaikki oli vasta tulossa ja leikit alussa. Jotenkin poika oli vaisu ja epävarma itsestään. Mulla vauva kantoliinassa mutta silti jotenkin en kai osannu keskittyä täysillä Linoon ja leikkiä sen kaa. Renkaat olikin sit kiva juttu mut pallon peluu ei nyt onnistunu ja nyt tajuan et en oikeesti keskittyny pelaamiseen vaan kuvaamiseen ja muiden kaa höpöttämiseen.


Lapsen kasvot kirkastu, kun tein sen kaa juttuja ja kannustin ja kehuin ja Lino oppi roikkumaan hetken harjoittelun jälkeen. Ei meinannu hiffata roikkumista, hyppi vaan ja ei tajunnu nostaa jalkojaan pysyvästi, kunnes sit onnistu ja sehän oli riemua! Lopussa kun kerätään patjat kärryyn ja lapset hyppää junan kyytiin on kai paras juttu kaikista. Lino kun sano jo ennen loppua et 'mennään äiti junalla kotiin' sain pikkusen aikaa taas miettiä et mitä tarkoittaa. Oon oppinu et kaikki mitä poika höpisee, on niil joku merkitys tai sillain se aina menee et itteeni saan pitää tyhmänä kun en heti tajua mitä poika on tarkoittanu.


Lasit oli kotona kirkastunu ja verhot sai vetää reippaasti sivuun maisemien tieltä. Oonko muuten koskaan kirjoittanu kun joka ikkunasta on joku kiva maisema. Mun suosikkeja on katsoa makkarin suunnasta alakertaan ja kapeasta ikkunasta näkyy tapuli. Kodinhoitohuoneen ikkunasta iltarusko sekä isot voimalinjat usein punertavaa taivasta vasten. Sängyssä kun makaa, ikkunoista näkyy puiden latvoja taivasta vasten ja keittiön pikkuikkunasta puunrunkoja. Nautin näkymistä, luonto niin lähellä.

Lino nukahti ja me anopin kaa syötiin mun lempparisalaattia kera inka-marjojen jotka ei kirpeytensä vuoks anopille maistu. Parasta niitä on syödä 5-10kpl pvässä niin ei tuu liikaakaan kirpeyttä elämään. Kun kaikki lasit oli puhtaana ja talo rauhallinen, sain nukahtaa mäkin hetkeks lasten seuraks ja siks kai täs viel energiaa on kekkuloidakin puolilta öin vielä.

Pappa tuli poikkeen illalla, toi meille uuden katuharjan ja Linolle kauluspaidan, niin ja grillattua kanaa. Esa teki salaatin ja syötiin yhdessä ja leikittiin. Teetin eilen ison kasan kuvia ja niitä tänään katteltu.

Loppuilta mun kohdal menikin täysin tv:n orjana. Esa luki kokeeseen ja touhus Linon kaa keittiös jotain. Katsoin ensin Kuningaskuluttajan juttua tuotteista jotka antaa kuvan suomalaisuudesta mut eivät sitä todella ole. Seuraavaks alko ihan huippuohjelma 'Hullu juttu' kakkoselta, superfoodit vs. evira. Sitten selailin kanavia ja teemalta alko ohjelma 'Aivomyrsky' mielenkiintoinen, käsitteli ihmisten taikauskoisuutta ja tapaa etsiä joku tekijä tai yhteys asioihin joilla ei ole yhteyttä.

Heti perään alkoi teemalta tiededokumentti 'aikamatka nuoruuteen' missä 80v ihmisiä sijoitetaan nuoruuden ympäristöön ja katsotaan vaikuttaako se, esim notkeentaa. Tuon nappasin nauhalle sillä Espe muistutti että ohjelma 'Viidakon tähtöset' alkaa, hauska ohjelma sekin, joskin tyhjänpäivänen. Enemmän tykkään tollasis seurata naisten vaatteita ja hiuksia ja meikkiä ja tietty reagointia tilanteisiin, mut kyl ne pienistä asioista sai juttua aikaseks siel. Samalla puuhasteltiin iltatoimia ja syötiin jogurttia kera tyrnin ja chia- siementen. Tähän sohvalle mä takasin istahdin vauvaa syöttämään ja Iholla ohjelmasta näin lopun, ei toi ohjelma kuitenkaan koukuttanu vaik niin ekan jakson jälkeen luulin. Selailin täs kanavia ja seuraavaks jämähdin ohjelman kohdalla 'OC:n täydelliset naiset' ihania vaatteita niillä.

Nyt vaan jäin odotteleen et vauva herää syömään ja niin just heräskin..nyt ruvetaan yhdes nukkuun, n. tunnin välein syö. Laitoin ens torstaille hälytyksen puhelimeen noista tv2 ja teeman ohjelmista jotta muistais katsoa, mielenkiintoisia. Tänään siinä hullu juttu ohjelmas oli hyvää väittelyä tasapainoisesta ruoasta ja esim pakurikääpäteen käytöstä. Teki kyl ne viranomaiset itsensä jotenkin tyhjiks kun ei niillä mitään todisteita mistään..puhuu vaan et lisäaineita kokeiltu eläimillä yksitellen..niin mut mitäs se niiden yhteisvaikutus..kukaan koskaan ei oo testannu, mä tääl puhuin niiden päälle kun ärsyyntyy niiden puheista joissa ei mitään perää vai oonko niin niitä vastaan et en osais ollakaan niiden puolella. No niinkun se superfood tyyppikin kehotti et kuuntele itseäsi ja kehoasi äläkä viranomaisia.

Tällainen harvinainen tv painotteinen ilta! Kivoja ohjelmia ja lepoa ja vauva tykkää nukkua vaan sylissä.

S