30.9.2012

Tamperepäivillä !





Käytiin retkellä Tampereen paloasemalla. Nyt kotimatkalla thaikkuruoat kassissa. Nam.

29.9.2012

Matkalla ihan mihin vaan



Kurkottelen ja kömmin,
minne vaan yltän ja ehdin.
Liikkumisen taito upea,
ei enää turhauttamaan rupea.
Melkein itse jo sormillani syön,
pian ehkä annan äidin nukkua yön.
Ei vallit sängyssä enää pidättele,
kova hinku ryömimään lattialle.
Legotalot isoveikan kaikki rikon,
innosta samalla hihkun ja vaan huidon.
Äidin kainalo, isän syli, veljen temput ne onnen luo,
kädet suuhuni kaikki esineet tuo,
ei veikka pikkulegoja minulle suo.
Kun kainaloani kutittaa, ihan kovasti naurattaa,
se parasta kun kiukuttaa ja hyvillä mielin rupeaa unettaa.
Iloinen poika olen, pelkkä hymyhuuli,
naurattaa veikan uhma ja huono tuuli.
Veli hyppien hassuttaa ja leluja eteeni roudaa,
leikkii kanssani ja hyvää huolta kantaa.
Elän tässä hetkessä, nukun, hengitän ja syön,
uudet opit, liike ja äänet ne on päiväni työ.

-Lenni-

S

Päivänokosilla



Mä ihan onnessani lähettelen tänne näitä isompia kuvia puhelimellani kun tää toivottavasti taas toimii ja blogi niitä vastaanottaa! Jee!

Pojat nukkuu, meil ihan hullu yö takana mut jostain syystä itelle ei uni viel tuu, kovin väsymys kun usein asettuu iltakuuden tienoille, ulkoilua siihen aikaan niin väsymystä ei huomaakaan. Mä tulossa kipeeks kans. Lino oli jo vähän, nekku vuotanu muutaman päivän ja välillä yskii mut ei paha, Lennilläkin vähän huomannu räkäsyyttä mutta ei onneks mitään kunnon tautia. Nyt keskipäivällä alkoi mul kurkkua kivistämään ja nenä vähän vuotamaan, katsotaan miten käy. Lepoa vaan ja paljon yrttejä ja keitoksia naamaan.

Juotu aloeveraa, frantsilan voimajuomaa, jutussin uutelitkua, pakuriteetä inkiväärillä ja lakritsanjuurella. Mustikoita, camucamua, lehtisalaattipirtelöö kera muiden vihreiden ja siemenien. Espe haki kalaa torilta ja sitä syötiin kera kermaviilikastikkeen mis valkosipulia, inkivääriä, kurkumaa, basilika, timjami, tilli jne..kiva sekamelska mut jos vaik olis jotain hyötyä. Dippailtiin soosiin myös porkkanatikkuja ja terttutomaatteja kera raejuuston. Tää melko perusmenuu lauantaille kun saa fisut torilta, helppo ja nopee. Kalaa sen verran et vaik viel huomisellekin tai maanantaille.

Ei olla oltu ulkona tänään. Lenni nukku kyl terassilla pari tuntia ja me Linon kanssa mammittiin soffalla peittoon käärittyinä osa ajasta. Mä torkahdinkin kun katsottiin pikkukakkonen torstailta ja puuhapete jakso. Puuhapete, postimies pete ja palomies sami nyt suosikit. Muumit myös aina mutta niitä enemmän kirjoista. Lino maalas aamulla vesiväreillä ja kaloja onki magneettiongillaan portailta, kalat kun ui alakerran lattialla mikä on iso järvi. Välillä ui pitkin lattioita ja meinaa hukkua, soita palokunnalle ja palomiehet eli äiti hälytetään pelastamaan poika ja hinamaan laiturille ja taas uudelleen uimaan jne tai pyöräilemään ja kaatuu, soita ambulanssi, jalkani on murtunut, huutaa mulle! Kaikenlaiset piipaat ja pelastusleikit on kova juttu. Narut ja jopa imurin letku on sammutusletkuja, kepit ja mailat tankoja joista laskeudutaan hälytyksen tullessa.

Lenni heräs ja yrittää kovasti kömpiä sängystä..pidän kintusta kii kun roikkuu tuol melki kädet lattiassa, meil matala futon, onneks, pian oppii siis jo itse tulemaan alas.

S

Tavaroita järkkäiltiin paikalleen ja matot viskasin pihalle niin pääsi Esa äsken imuroimaan meidän linnoittautuessa makkariin päikkäreille. Paljon lepoa, silti siivoustakin ja hyvää ruokaa, siitä loistolauantai on tehty. Unien jälkeen ehditään vähän ulkoilemaan ja ottamaan viereita vastaan.

Me& i osa 2

Pojilla kummallakin velourhousut. Nuo Lennillä olevat kokoa 86/92 joten ovat melkein paremman näköiset viel Linolla, onneks resoria on mitä taittaa ja housut menee nyt kummalle vaan sen ansiosta. Väri on ihanan raikas ja tyylikäs yhdistää niin valkoiseen, ruskeaan nallen värin mukaan tai mustaan ja harmaaseen. Pitkäaikaiset housut näillänäkymin pussimaisuutensakin vuoksi. Huiput Lennin vaippapyllylle.

Linolla mustat velourleggarit kokoa 98/104. Reilut, käännetty myös 5cm resori ympäri, kivan näköiset ja toivottavasti pitkäikäiset. Housuja yhdisteltiin kutsuilla tyttöjen mekkoihin mutta näin niissä varteenotettavan vaihtoehdon poikien sukkiksille ja pitkille kalsareille joita tähän aikaan vuodesta jo käytetään. Aarrekidiltä meil oli malliltaan vastaavat ja ihana pukea vaan päälishousut tai collarit päälle kun lähtee ulos. Haalarinkin alle sujahtaa kapoisuutensa vuoksi. Lino viel niin kaponen että housut kivan löysät sille vaikka malli todella kapea. Housut on siistit ja reteet, menee siistimpäänkin menoon ja taatusti mukavammat kuin kapeat farkut tms kovat pöksyt. Aarrekidin pöksyistä meni polvet monesti rikki, meil niitä kahdet oli ja polvia paikkailtiin monesti, myyjä lupas että nää housut kestää leikit varmasti..katsotaan miten käy!

S

Me&i pökät 1

Tässä mun ja Lennin uudet pöksyt. Oon usein juoksutrikoissani niin kotona kuin kaupassakin, menee aamusta iltaan niin lenkkareiden kun ballerinojen kanssa, kaveriks huppari tai neuletakki. Nyt on löytynyt juoksutrikoiden kilpailija, perus leggareista laadukkaampi versio takataskuilla ja ihanalla materiaalilla. Mulla tänään testissä me&i naisten malliston mustat housut/leggarit, siistit, kivat jalassa, muotoilee vatsan litteäksi ja ihan mahtavat päällä, hyvännäköiset takapuolestakin jos miestä uskomaan.

Mulla tuos paketissa samaiset myös ruskeana jos mustat osoittuvat hitiksi niin on pari vkoa aikaa päättää josko myös ruskeat kotiutuvat. Näillä housuilla voi mennä joogaan, olla vaan kotona, voi vetää toiset housut päälle, menee siis pitkiksinä ja laittaisin ihan hyvin vaik korkkareiden ja jakun kanssa juhlavampaankin tilaisuuteen. Koko xs on melko nafti, viimeks kun otin me&i housut kokoa s niin oli löysät ja siks nyt pienimmät mahdolliset vaik ehkä se s olis ollu parempi. Katsotaan ny mitä käytössä tapahtuu ja kai noi aina vähän venähtää.

S

Mitä tästä yöstä tulee

Lino kekkuloi autossa Miran ja Markuksen pihassa. Lenni sai neljältä kummiltaan valkoisen stoken lahjaksi. Tänään Lennin nimipäivät, ei tuo stokke nimpparilahja ollut kai enemmänkin joululahja etukäteen, niin arvokas juttu mutta todella kiva meille kun jokapäiväinen tarve niin monta kertaa päiväs. Lennille oli isoisä luvannut jo aikoinaan ostaa auton istuimen ja sekin järjestyi sopivasti näin nimpparien tienoilla, ystävät kun tinkasivat myös itselleen samalla Kiddy penkin ja nyt on pojil samanmoiset, joskaan ei penkki viel kotiutunut. Lenni eilen istu Linon penkissä ja viihty toki paremmin kun kaukalossa vaikkei autoilu silti helppoo sen kans oo.

Saadaankohan nukkua ollenkaan tänä yönä. Ehdin käymään suihkussa ja kun tukkaani harjasin, lähtee niin pirusti hiusta, lattiat ja harja aivan täynnä mustaa tukkaa. Lenni jo heräs taas ja ilmaa siltä tulee. Nostin pystyyn ja röyhtäs kaks kertaa. Lenni nukahti niin Lino alkoi paniikissa kömpiin sängystä pois lattialle ja unessa poika oli. Herätin ja rauhoittelin. Juotiin vähän vettä ja takas nukkuun. Nyt muutaman minuutin on kumpikin nukkunut levollisesti, joskin Lennillä nyt jotain on kun välillä oikeen vääntää.

On tää hullua valvomista, toivon että ehkä jo viikon päästä voitais nukkua paremmin, eihän tätä montaa viikkoa jaksa. Tiedän kuitenkin et Linon kans aikoinaan väsytin itseni vielä enemmän joten kyl niitä voimavaroja viel löytyy ja kärsivällisyys pelaa joten se ehkä ensimmäinen merkki kovasta väsymyksestä jos pinna palaa. Ja Lenni sen kun vääntää ja paukuttaa, annoin maitohapot illal kesäkurpitsa-porkkanasoseen kera, luulis et ne rauhottaisi ja mieto ruoka muutenkin.

Aivastin ja Lenni heräs itkeen..nyt keskityn nukkumiseen, mut on tää kiva tapa kirjoitella niin ei tuu ajateltua sitä kauppareissua koko ajan.

S

Paljas jaloin

Tuntuu että näistä kesäisistä päivistä on jo rutkasti aikaa vaik kuukausi sittenhän viel oli ihania t-paita kelejä. Sateet vieneet mielen keskelle syksyä ja koleutta missä ei tosin vikaa oo kun vaan pistää yllensä lämpöisesti.

Kävin äsken poikien nukahtaessa katsomassa kymppiuutiset ja selailin et ykköseltä tuli seitsemäs taivas, haastattelussa luokanopettaja, tosi loisto haastis mikä jokaisen vanhemman ja opettajan tulis nähdä. Ehdin seuraan puoltuntia kunnes Lenni heräs..mut siitä onkin aikaa kun viimeks oon puoltuntia istunu sohvalla ja mukavaahan se oli kun oli viis palaa suklaata mitä nautiskella samalla.

Tuon ajan olisin voinut toki käyttää hampaiden ja hiusten pesemiseen jotka viel tältä iltaa edessä ja saa miettiä et miten saan ne hoidettua, Lenni se ei vaan nuku pitkää pätkää ilman äitiä. Pyörii pyörii vierelläni mun, odottelen että menis sikeämpään ja uskaltaisin poistua hetkeksi.

Huomenna torilta kalaa ja agriin palauttamaan sahaa joka räsähti poikki ensi yrittämällä. Paloasemalla Lino haluaa käydä ja sunnuntaina olis avoimet ovet Tampereen laitoksella, tekis niin mieli mennä mut nuo automatkat Lennin kanssa ei houkuta ja tuntuu et puolenkinpäivän kiva retki saattaa viedä voimat koko päivältä. Katsotaan ny miten yöt sujuu.. Linoakin saan herätellä muutamaan otteeseen tänä yönä. Lenni on kun linkousohjelma, sana lainattu joogaopettajaltamme kun hän kertoi olevansa nukkuessaan kuin linkousohjelma..kiva kuvaus.

Yötä!

S

28.9.2012

Elokuuta

Lenni täs vajaat puol vuotta. 11.8 upee lämmin päivä oli!

Isot kuvat liikkuu

Nää puistokuvat alkusyksyltä ja testailen täs et pystyykö tänne blogiin taas laitteleen isompia kuvia ja näyttäis siltä että viestit kuvineen liikkuu perille asti. Amazing!

S

Uus leikkipuisto liiksan kupeessa

Sattuuuuuu

Sitä syyttää itseään ja jossittelee. Mulla mielikuvia pää täynnä mitä kaikkea voi ylipäätään tapahtua ellei ole varovainen, koko kroppaa puistattaa, oksettaa kun tietää että toisen kipu on osittain omaa syytä. Miten olisin voinut toimia eri tavalla. Kyse ei ole vakavasta mutta ihan hajalla olo. Huomenna kai muisto vain mut nyt illalla asia tuntuu niin suurelta ja en saa ajatuksiani vapaaksi tältä.

Mentiin sokkarille kauppaan eri autoilla, sillä Esa päivystää ja oli muitakin asioita kylillä. Oltiin menossa apteekissa käymään ennen kuin laittavat seiskalta ovet kii ja postissakin piti käydä ennen kauppaan menoa. Esa meni edeltä ja mä lasten kans kurvasin katoksen alle lähelle kärryjä. Jostain syystä en ottanut kärryjä ulkoa vaikka Lenni painaa kun mikä ja kannoin kaukalon sisälle asti.

Yhtäkkiä Lino vaan käveli kauppaan jo sisälle porteista ja mä jotain huutelin et miks menit sinne? Tyhmä kysymys ja tyyliin et otatko pikkukärryt kun autoo ei ny oo ja sit se hätäänty kun sanoin et käydään apteekis eka et ei viel pitäny kauppaan mennä.. Mä olin ihan hämmentyny et miks ryntäs kauppaan noin kun aina jäädään ottaan kärryjä tai renaan avainkaappeja. Olin ottamassa Lennille siittä kärryjä kun Lino rupes juokseen kaupasta takasinpäin ja niin ne portit aukes just sillon ja poika löi päänsä ja lensi selälleen lattialle...hyi helvetti miten muakin sattuu kun nään sen silmissäni.

Lino nousi onneks itse kovan huudon kera syliini, joku huusi et äkkiä kylmää ja kaupan täti kun näki tilanteen juoksi jo pakastetiskeille. Poika sylissäni menin huuteleen Esaa apteekista ja en halunnut antaa Linoa käsistäni, se huusi kun syötävä ja kun näin mitä sen sen päässä oli, rupesin itkeen ja menin kai johonkin shokkitilaan, ei mun pienelle pojalle ei saa sattua tuollaista ja miks päästin pojan karkaamaan käsistäni.

Alkon täti joka myös oli nähnyt tilanteen toi jo kylmää ja käski meidät istumaan heidän takahuoneeseen. Lino rauhoittui ja mäkin pikkuhiljaa mut en tykkää siitä et sanotaan et näitä sattuu ja tälläisiä tulee paljon lisää viel jne.. Mutta mutta ymmärrän jos lapsi kaatuu pyörällä tai muuta inhimillistä..tästä sitä kuitenkin syyttää itseään, sillä lapselle tilanne oli pelottava ja aikuisen olisi pitänyt toimia eikä lapsen. Mä tyhmä viel ajattelin et en voi kaukalon kans mennä sinne sisälle kauppaan kun tarvin eka ne kärryt ja sit ei käynyt mielessäkään et Lino tulee takasinpäin ja juosten.

Sanoi rauhoituttuaan että minä menin etsimään isiä. Miks en selittänyt ennen kauppaan menoa että nähdään isi apteekissa tms.. Voi ei. Mun pitää nostaa itseni nyt täältä syyllisyydestä ja hyväksyä tapahtuma ja olla tarkkana vastaisuudessa. Onneksi ollaan kotona eikä tikattavana ja onneksi oli apua ympärillä, mä en tiedä mitä olisin saanut itsestäni irti jos olisin ollut yksin. Kai soittanut ambulanssin, muuta ei mun mielessä käynyt. Kaupassa oli sattumalta ambulitäti ja neuvoi herättelemään poikaa yöllä ettei ole sekava, jännittää tuleva yö, Lenni onneksi hoitaa herätykset.

Otsaan nousi välittömästi pingispallon kokoinen patti kera verenpurkaumien, kylmä sai sen laskemaan mutta pahaa tekee katsoa. Lino itse on niin reipas, vähän vaan enää sattuu ja kun ei itse pipiä nää niin ei sitä kai muistakaan.

Tälläistä sydämentykytystä tänään ja eilenhän Masi ylitti kahdesti nelikaistasen vilkkaan tien Nokialla karkumatkallaan ym.. Ja tääl me taas kotona ollaan kaik. Tapahtumat herättelee arvostamaan elämää ja jokaista hyvää ns normaalia hetkeä. Ihanaa kuulla Linon iloisesti leikkivän piipaa leikkejä..imetän Lenniä yöunille, Topi lämmittää varpaitani tai taitaa lämmitellä itseään kun turkki jäi eilen trimmaamoon. Ihanat pojat, mun niin rakkaat kaikki neljä pientä, kaks karvasta ja kaks lapsosta. Itkettää..tähän auttaa nyt vaan uni ja uus päivä.

S

Multimedia message

Lätäkkö!

27.9.2012

Kamerasta

http://www.mikkosaari.fi/ohjeita-ensimmaista-jarjestelmakameraa-ostavalle/

Lueskelen tääl loistavia kameravinkkejä.
Serkultani sain tänään ohjeeksi että kamerassa tulee olla kuvanvakauden säädin ja nopea kuvan laukaisu...

Pinkiviini


Tän kuvan alla oli tarina ylläolevasta pikkupingiinistämme, Linon jttuja ja tämän päivän seikkailut mm. Masin karkaaminen.. en tajuu mihin tekstit katosivat. Luonnoksista löytyi tietokoneelta tämä kuva ilman tekstiä. Haluun tän tekniikan kuntoon ja ehkä parasta olisi päivittää koneella eikä puhelimella, ei tää ollut eka kerta. Toinen juttu on se et jos joskus kirjoitin multimediamessagee ja en ollut klikannut viel kenelle se lähdössä ja puhelimesta meni virta niin tekstit hävisivät. Joten parasta laittaa aina eka kenelle lähettää. Kun saan toivottavasti pian uuden kameran niin johan rupean lataan kuvat koneelle ja tietsikal sitten näppään tekstit tänne. Vaikkei täl koneel kirjoitus onnistu samal kun imettää ... :)

Masin tarinaa en jaksa kirjoittaa udelleen, ihanaa et koko perhe kotona koossa. Yötä.

Niin paljon uutta

Löytyi!!

Hitaasti vaan nököjään lähetetyt päivittyy ja kun ei löytynyt mistään kansiosta mut onneks löytyi nyt edes tää toinen! Koneelta kun tsekkais niin kai se toinenkin olis luonnoksis.


Lähetetty Nokia-puhelimestani
---- alkuperäinen viesti ----
Lähett.: jokisininen@gmail.com
Lähet.: 27.09.2012, 22:59
Aihe: Niin paljon uutta

Kuvas evästellään kaatosaateessa leikkipuistossa.

Lennin ensimmäinen hammas näkyy! Tuntunut on sormissani jo viikon ja nyt on kaluaminen kovimmillaan, ikeniä jäytää. Toista korvaansa raapii koko ajan, korva aivan punainen ja vaikkua tulee, josko korvatulehdusta. Levottomat viime yöt kyl kertoo et jotain ihmeellistä pienen kehossa tapahtuu. Onhan tähän samaan syssyyn toki uudet ruokakokeilut ja liikkumisen taito.

Öisin vierelläni itkee konttausasennossa keinutteleva poika joka pitää vaan kipata makuulleen ja taas on unessa. Viime yönä loisto puhelimeni näytöllä kaikki muut numerot paitsi 1 ja vitonen eli siis tarkoittanee että kaikilla muilla tunneilla heräsin ainakin kerran, välillä kahdesti mutta näköjään on sitä saanu pari pidempääkin reilun tunnin unipätkää.

Mitä me on tehty. Kirjotinkohan jo neuvolamittoja, tiistaina oltiin siel.. 7kk Lenni 71cm ja 8950g. Lino 13,5kg ja mä 57kg
Tiistai iltana käytiin aivan ihanassa maatalossa kylässä, talossa rempattu paljon tiloja uusiksi ja värit vaihtuneet kellertävän oransseista vaaleisiin sävyihin. Kaunis kokonaisuus!

Eilen keskiviikkona käveltiin muorille ja vaarille syömään, täti siel virkkas kippoja, mielettömän hienoja! Kotiin päikkäreille, illalla oli ihana lähteä joogaan kun anoppi saapui meille ja ei tarvinnu lapsia pakata, sen kun vaan ite läksin. Espe päivystää joten siitä ei oo täl viikkoa vastuuta ottaan lapsista joskin äitensä apuna eilenkin tääl.

Linol vähän flunssaa, ei paha mut pikkasen nekku vuotaa. Lääkinny poikaa frantsilan koko perheen voimajuomalla, missä kaikenmaailman yrttejä ja kasviuutteita, aloe veraa kolmasti päivässä, c- vitskuja camucamusta jogurtin seassa, paljon vihreää puuroa ja siemeniä, pähkinöitä, mustikoita. Yks hyvä yskänlääke sekä liman irroittaja on luontaistuotekaupassa myytävä Jutussin mikstuura, n.16e ihan ehdoton jos on flunssaa. En mä tiä mikä on mikstuura, kuhan tuli kiva sana mieleen ja sopii ehkä tuohon. Ja viel mainostan että jos lähipiirissä flunssaa tai jo ensioireita tuntuu niin parhaiten ja nopeiten selviää kun välttää seuraavan viikon sokereita, vehnää ja muita gluteiini viljoja sekä maitotuotteita. Syö mahd paljon kasviksia ja marjoja ja nestetasapainon ylläpito tärkeää. Teetä, ihania yrttitee makuja vaan kurkusta alas. Meil juo Lenni lusikallisia kamomillateetä ja me muut ainakin kuppi päiväs inkivääri ym..teetä.

Lino hakee tuos vierelläni unta pylly pystyssä keikkuen ja luettelee mitä haluaa synttärilahjaksi..auton jota voi ajaa sisällä, siinä aukeaa ovet ja ovenkahvat pitää olla sisä- ja ulkopuolella, vilkut, kattoa ei saa olla mutta peräluukku olis kiva juttu, hinauskoukku että saa asuntovaunun perään. Auton väri vaaleansininen ja penkki olis ruskee, pyyhkijät ja moottori, audi tai mersu.... Tää lista kai loputon, tekstiä tulee koko ajan : ) sille kaveriks lentokone ja helikopperi ja postiauto mistä kans aukee ovet.
Lähetetty Nokia-puhelimestani

Vihanen

Nyt mua suututtaa. Oon kirjotellu blogitekstei täs puol kympistä asti imetyksen ja lasten nukutusten ohella. Kaks megapitkää tekstiä. Toinen on lähtenyt mut ei oo blogissa kai liian uson kuvan takia, kuvan koko 45kt! Ja toisen pistin hetkeks luonnoksiin muita juttuja tehdessäni ja nyt luonnoksis pelkkä otsikko vaan. Siis kaks megapitkää tekstiä meidän tekemisiä tiistaista tähän iltaa. Että nyt suututtaa tää tekniikka. Pöh ja höh.

S


Lähetetty Nokia-puhelimestani

25.9.2012

Omat laatikot

Tänään tuli aamulla Fitnessfirsitin ruokatilaus kotiovelle. Lino tyhjensi pian pähkinäpussit ym.. pitkin kämppää ja laatikoista tuli laivat. Lenni sai pikkulaivan ja Lino mahtui ihan kokonaan isompaan.

S


Lähetetty Nokia-puhelimestani

23.9.2012

Sateet tuovat syksyn

Annen Audin luona on helppo hymyillä : )

Lähetetty Nokia-puhelimestani

Purkat

Lino juoksi Annea vastaan. Audi pyyhälsi pihaamme puol seiskan korvilla suoraan fixsportin bodypumpista. Mun piti mennä kans mut kaikenlaisia hulluja oireita ja fyysinen kuntoilu ei tunnu kovinkaan fiksulta tällä hetkellä. Espe oli kans jumppaamassa ja hakemassa kaupasta meille illallistarpeita.

Ylhäällä sisällä Lino kyseli muumipurkkiensa perään mitkä viimeks unohtuivat Annen autoon, no siihen Anne vastas et sit kun mä lähden niin tuut hakeen ne. Ja kun reilun 3h päästä n.kympin aikaan Anne pisti takkia päällensä niin Lino rupes kyseleen et Muumipurkat pitäis hakee. Laitto kiireesti kengät jalkaansa ja hiippaili Annen perässä autolle niitä hakemaan ja Anne kantoi pojan takasin sisälle, onnellisen sellaisen ja sai purkan suuhunsa.

Hampaiden pesun jälkeen lupasin viel purkan siks aikaa kun äiti laittaa pyykit ja meni isin syliin toiseen huoneeseen jauhamaan purkkaa kunnes se tippui johonkin mistä siihen tuli Masin karva, vaikkei koiristamme karvoja lähde mut lattialle kuitenkin. Pyysi uutta purkkaa ja tää tapahtu kahdesti. Vikan kerran kun tuli kanssani pesukoneelle selittämään et taas meni karva kun purkka vahoingossa tippu suusta. Vietiin aina vanha purkka roskiin ja sit uus. Mä selitin et nyt on yks purkka enää jäljellä ja jos sä syöt senkin ny niin huomiseks ei oo yhtään, voitaisko säästää huomiseksi se, kysyin. Jätkä mietti hetken ja sano että otetaan puolikas nyt ja puolet jää sitten huomiselle. Fiksu oivallus! En olis ite keksinytkään! : ) hymyissä suin haettiin puolikas, sitä syötiin hetki ja roskiin ja nukkumaan.

S

Lähetetty Nokia-puhelimestani

Juuri ennen hälytystä

Palomiehetkin kuulemma voivat nukkua asemalla ja niin Lino pisti maaten paloauton viereen maahan piirrettyyn talliin. Tais oikeesti poikaa väsyttää melkosasti.

S

Lähetetty Nokia-puhelimestani

Sadesunnuntai

On viime viikkoina otettu toden teolla takapihamme hyötykäyttöön ja kodinhoitohuoneen oven kautta kulku, portaat ovelle valmistui loppukesästä ja täs viimepäivinä on rakenneltu pientä kivaa takapihalle. Sadevarusteet niskaan ja ulos.

Huippukiva lutrata vedellä kun varusteet sen mukaiset ja vaikka sato niin oli meil puutarhaletkukin käytössä, nuo valkoiset penkit oli tulessa ja niitä piti sammuttaa..mä samalla niitä hinkkasin juuriharjalla puhtaaksi kun Lino letkutteli. Rakennettiin paloasema ja kun Rolle kaivuri tipahti saaviin niin kilikili kilikili hälytys ja kiireesti autot lähti pelastamaan. Samaisella letkulla saatiin Rolle hinattua ylös ja kuormakarhu hinas sen korjaamolle. Paloautot palasivat takaisin asemalle peruuttaen talliin. Piirrettiin paloasema, tallit, portti ja letku toimitti aukenevan portin virkaa ja tietkin piirrettiin soraan.

Saavi tyhjennettiin vesistä kastelukannuilla ja kun vesi loppu tuli sitä rännistäkin koko ajan lisää. Lenni nukku reilun puol tuntia ja seuras sit toisen mokoman touhuilujamme rattaista ihmeissään sadesuojan alta.

Ennen tuota ulkoilua Linoo itketti koko ajan ja lelut lenteli ympäri kämppää ja ei ei ei. Kirjan luku sai hetkeksi pysähtymään mutta kun kirja loppu alkoi hermostuminen uudelleen. Ulos siks lähdettiinkin ja siel pitkään oltiinkin, sieltä melko suorilta kylpyammeeseen ja saunaan, syömään, jälkkärille tippukeittiöön ja nukkumaan. Ilman päikkäreitä ja uni tuli silti vasta 22.30. Huomen nukkuttaa varmasti päivälläkin.

S



Lähetetty Nokia-puhelimestani

Lokin poikaset

Lino 2v10,5kk tarkalleen ja Lenni viikon vajaa 7kk tässä kuvassa. 15.9.2012


Lähetetty Nokia-puhelimestani

Lino ja Lenni

Tää kuva viime viikonlopulta. Esa napannu samsungillaan. Oltiin kummitytön 1v synttäreillä silloin ja veljekset niin kivasti kököttivät nojatuolissa.

Kotona ny ollaan ja Lenni nukkuu mun kainalossa. Kohta kaks tuntia oltu sängys ja välil oon käyny jossain pyykkei laittaan ja Lino vieläkin hereillä, ei taida tänään sille päiväunet maittaa. Isin kaa meni just katsomaan formuloita. Esa siivoillu koko aamun, pesi paskasimmat ikkunat, imuroitti alakerran ja moppaskin. Mä heittelen tavaroita pois edestä paikoilleen ja järjestelly pyykkejä, ihanaa kun saa niin pienellä näkyvää aikaseks ja yhteistuumin ohikulkiessaan. Eli siis pitkästä aikaa meil energiaa siivoilla.

Aamulla mentiin Linoa hakemaan mummilta, Lenni nukahti rattaisiin ja päästiin Linon kaa kahestaan leikkimään rantahietikkoon ja monta kakkua tehtiinkin, märkä hiekka oli oivallinen muottien tuomien kuvioiden muodostumiseen. Sisällä mummilla syötiin ruokaa ja juotiin kahveet. Linolla oli peitoista tehty majakka, minkä sisällä vilkutteli taskulampulla ja katolla kuulemma luki että Lino Lahti, ei aikuiset saa tulla.. :) Välillä korjas kattoa pyykkipojilla ja tiks ovi auki ja sisälle majakkaan taka8sin.

Lenni nousi perjantaina 7kk päivänään konttausasentoon ja ryömii eteenpäin. Myös ensimmäinen hammas on puhjennut vaikkei viel kokonaan näykään. Ihanan iso poika, upeassa iässä, rankka ensimmäinen puolivuotta ohitse ja nyt oikein tuntuu helpolta kun väsymys vähän hellittää ja poika viihtyy lattialla hetkiä leikkien tai isoveljen leikkejä seuraten. Yöunet olleet parempia kohta jo viikon ajan, jätin kaurapuuron illasta pois ja vaihdoin kasvisaterian tilalle ja maitohappoja otettu välillä parikin kertaa päiväs ja johan hellitti, nyt ehkä 5-10 herätystä yössä ja pari parin tunnin pätkää menee helposti nukkuen.

Isä ja poika askartelivat mummilla paperista. Esa piirsi auton ja toiselle paperille auton osia joita Lino sit leikkas ja liimas autoon paikalleen ja keksi koko ajan lisää mitä osia viel puuttuu ja iski piirsi. Leikkaa saksilla hienosti ja liimaaminen se vasta jännää on, sitä kun ei oo kotona tehtykään. Meil tuppaa askartelut olemaan aina teippipohjasia, erivärisiä teippejä kaapit pullollaan. Ja jos joku tarvii joskus askarteluteippejä eli teippimiesten hukkapaloja niin järjestyy kyllä.

Eilen tilattiin uudet verhot olkkariin, hohtavan valkoiset. Samalla kangaskaupasta etsittiin Linon kanssa isoaukkoisia nappeja ja kotona oli kiva pujotella napin lävistä narua ja hieno koruhan siitä tuli, sillai ne teki muumikirjassakin.

Eilen illalla ajeltiin Lennin kans tampereella käymään ystäväperheen luona minne oli kokoontunut paljon muitakin iltaa viettämään. Kuulumisien vaihtoa, tilkka viiniä, lohipiirakkaa salaattineen ja monien isännän tekemien lisukkeiden kera. Jälkkäriks ihanaa sitruunakakkua, todella sitruunan makuista, ihan huippua! Voi kun sais sitä nyt palan kera kahvin.

Kympiks kotio ja espe kans parin tunnin sisään siitä kotiutu palomieskerholaisten kiekkoturnauksesta ja saunaillasta omalla autolla!! Sano tänä aamuna et on se mukavaa kun pään sijasta lihakset kipeet.

Mahdollisuus nyt torkahtaa ja niin se kai on järkevää.

S

Lähetetty Nokia-puhelimestani

22.9.2012

Pienistä se paras ilo

Miten onnelliseksi tuollainen esinekollaasi kera kynttilän valon ihmisen voi tehdäkään. Linon kanssa sitä ihasteltiin koko ilta ja tietty jännääkin oli vähän hämärässä olla. Kuvassa näkyy myös meidän ystäviltämme saadut meille suht uudehkot keitttiöntuolit. Mustavalkoisuus on ruokailutilan teema ja sen mukainen lamppu on viel hakusessa. Pöydän päällä tällä hetkellä iso ikean vaalea rottinki valaisin todella isolla kuvulla. Olis myytävänä muutamalla kympillä jos jollain tarvetta, ihana lamppu mut meille oli aikoinaan vaan tilapäinen jo nyt pari vuotta palvellut ratkaisu.

S


Lähetetty Nokia-puhelimestani

21.9.2012

Hämäryys=tunnelma

"kato mummeli kuin ihania kynttilöitä!"

Todellakin, meidän kiva pikku sisustustarjotin kera kämpästä kerättyjen esineiden ja kynttilöiden sai loistaa ja oli ihailujen kohteena tämän illan. Mummeli poikkes iltamyöhään töidensä jälkeen syömässä puuroa ja juotiin kupit teetä. Lino esitteli legoista isänsä kanssa rakentamaa korjaamoa ja swimming trainer uimarengastaan hyppyjen kera.

Espe oli jäällä pitkästä aikaa, huomen joku peli ja tänää ottivat lämpöö. Huomenna aamupäivällä verhokauppaan ja illalla käymään treellä ystävän luona Lennin kanssa. Lino menossa mummin kylään ja iski siel pelailemassa. Jännitän jo ajomatkoja Lennin kans. Onneks ei ole aikatauluja niin saan kulkea pojan uniaikojen mukaan. Itkee useimmiten autossa ja todellakin jopa 45min, tapahtunut nyt ihan liian usein kun ajan treeltä kotiin niin ei rauhoitu millään ja sit pysähtelen rauhoittamassa välillä. Linolla oli ihan samanlainen meininki aina 1v asti ja sitä pelkäs ajomatkoja, ei siinä sitten mitään kun kaveri mukana, mut yksin ei kivaa ja tulee ajettua mitä ihmeellisimmissä asennoissa jotta käsi ylttäis takapenkille toista lohduttamaan.

Ruuhkavuodet, oon kuullut tuota sanaa viimeaikoina paljon ympärilläni. Mun elämä rauhallisinta aikoihin ja ruuhkat siis taantuneet lapsien myötä vai pitäiskö pienistä lapsistakin ajatella et ne ruuhkaa, ehkä jos opiskelis samalla tai rakentais tms..

S

Lähetetty Nokia-puhelimestani

Renkaat ihan parhaat

Nää renkaat on ihan huiput, haluaisin kotiinkin, sais roikkua ja venytellä ym..vähän rohkenin viimeksi itekin niillä temppuileen mutta ei sitä parane liikaa villiintyä. Lino osaa hienosti roikkua jo vauhdin kera ja jännintä on tää keinuminen!

S


Lähetetty Nokia-puhelimestani

Temppuilua

Torstain kerhosta. Kiitos Sarille ottamistasi kuvista!

S


Lähetetty Nokia-puhelimestani

Reippaat puolivuotiaat

Pomppukerho on aloitettu jo pienenä. Lenni tais olla 4vkonen kun ekaa kertaa pomppuiltiin. Puolenvuoden jälkeen selvästi nauttii kerhosta, hälinästä ja muista vauvoista.

S


Lähetetty Nokia-puhelimestani

Meandi

Toiminnan torstai!

Aamul käytettiin koiria ulkona ennen lähtöä pomppukerhoon ja meidän toimelias Lino poika oli sillä välin kun kannoin Lenniä autolle niin komentanut koirat ulkoo sisälle ja paiskas oven kii.. lukkoon. Avaimet, puhelin, laukku ym..sisällä ja vara-avaimia ei missään. Onneks Lenni oli ulkopuolella, paniikki olis tullu jos se olis jääny sisälle, olisin menny lasista kai läpi. Juoksin kaikki ovet ja tietty nyt oli lukossa vaikka joskus auki unohtuukin.

Löysin vara-avaimen, huh ja niin me päästiin lähtemään ja yritin kehua Linoa kaikesta huolimatta kuin hienosti auttoi äitiä viemällä koirat sisälle ja huolehtimalla oven kii. Lenni oli ihan rättiväsynyt mut ei malttanut tietenkään nukkua ja nautti kerhon hälinästä. Sari otti kuvia kolmesta kahden viikon sisään syntyneistä poikavauvoista. Väinö, Lenni ja ??mikäs se jo konttaan nousseen pojan nimi oli?

Kerhosta kangaskauppaan ja Polkkaan. Verhokankaamme oli saapunut ja mallipalat hain nyt kotiin soviteltavaksi. Polkassa mentii käymään porukalla Sarin ja hänen poikiensa kans etsiin tuttavilleen lahjaa. Mä uloskävellessä törmäsin vasta Lennille aivan ihanaa pingviini yöpukuun mitä metsästin reilu vuosi sitten Linolle mut koot oli loppu. Lenni kasvanu puvuistaan ulos ja ihana on pukea lapset öisin potkareihin tai muihin laadukkaisiin ihoystävällisiin materiaaleihin, Linokin vaik vessas käyminen haalaris hankalempaa, itte ei oo välikskään ja repäsee napit auki ja haluais olla tiikeri tai salamapuku tai silkki'ajo'puku päällään aamusta iltaan.

Syömään porukalla vallesmanniin ja sieltä kirjastoon. Kotiin nukkumaan ja mä yritin pestä eilisen saumaksen jälkiä kivistä kun en eilen kaikkia saanu pestyä ja eihän ne liikahtanutkaan enää, voi paska ja nyt on kivet laasteissa. Olihan se jo tieto mut harmittaa ja saa rälläkkää näyttää että puhtaaks lähtee. Ylim työtä, höh.

Herättiin puol viis ja jo viideks oltiin me&i kutsuilla lähellä kaupinrinnettä, kaunis talo, hyvä pohjaratkaisu. Malliston vaatteet mulle hieman liian rajun värisiä tai siis monen värisiä, kyl väreistä pidän mut mielellään alle kolme väriä kerrallaan. Lapsille lähti punaiset ja mustat housut matkaan ja itselleni kans muutamat housut tulossa kokeiluun, vaikeehan se oli kun ei ollu yhtiäkään mun kokosia sovittaa niin et miltä näyttää sitten oikeesti. Upeita housuja naisille, sopii niin jumppaan kun vaikka juhliinkin kenkiä vaan vaihtamalla. Jumppahoust, tiukat ja takataskuilla, ihanat päällä! Katotaan miten käy!

Annen kanssa k-kauppaan ja meille kotiin syömään ja makkaris loikoiltiin. Mulla vieläkin toi tee juomata. Tai siis ei me mitään loikoiltu kun koko ajan saa olla tekemässä jotain lasten kans mut periaattessa yritys hyvä loikoilua välillä imetystä ja sirun sohvan tsekkausta netistä ja postimies patee ja kuulumisien vaihtoo mitä ei kauheesti ylensäkään tuu tehtyä lasten aikana. Puhelimessa paremminkin.

Huomen katoaa mun auto espen matkaan, ihanaa ku ei päästä mihinkään kauas ainakaan. Ei vaa, kotona ruokaa ja pyylliä ja tavaroiden raivausta. Tälläinen toimintapäivä näkyy nyssäköinä eteisen lattialla ja tiskeinä pöydillä.

Zzz

Värit ihastuttaa ja lämmittää mut liika värikkyys hätkähdyttää, iholle materiaali pehmeää se se tärkeää, ei saa lappu hiertää niskaa, mennä ihoa rikkomaan, ihana tapa kutsuilla tyyppei tavata ja uusia vaatteita mielessään kokoon kasata.





Lähetetty Nokia-puhelimestani

18.9.2012

Matkalla roikkumaan

Napattiin tää kuva tällä eri huonolla puhelimen kameralla ja edelleen todellakin joudumme nää kuvat tänne pienentämään alle 40kt vaik blogiasetuksissa 250kt mikä sekin pieni, puhelin kun nappais 2Mt kuveja ja kun ne pienentää, laatu heikkenee entisestään. Blogin päivitys webillä ei onnistu ainakaan mun luurilla. Toivottavasti tulee kunnon mobiiliversiot pian ja saadaan laatu paremmaksi.

Täs kuvassa ollaan matkalla roikkumaan. Se niin huippu juttu Linosta ja nyt mustakin kun oppi hauskoja juttuja roikkumiseen liittyen viikonlopun kurssilla. Lenkkeiltiin onninpolkua kirkkolahden toiselle puolelle ekaks ja paluu matkalla jäätiin viel sillankin luokse roikkumaan ja soutelemaan, kunnin treenimestat meil ja kohta ollaan kovia apinoita.

Anne soitti sekunti tuon kuvan ottamisen jälkeen ja sennille piti tuo kuva laittaa et kiitti piposta : ) unohti hienon pipansa meille ja mun päässä se kulkee seuraavat päivät kunnes tiensä kotio löytää..ei mä pidän panttina sitä siitä mun jakusta johon vaihdoin kultaset napit. Sennil oli ollu se työvaatteena Habitares, jakku ostettu Me&i kutsuilta, se laadukasta collegea tms ja nappien vaihdolla sai ilmettä entisestään. Muistan aina kuin ompelin nappeja samana iltana kun lähdimme synnärille eli tarinansa silläkin.

Torstai iltana ollaan menossa me&i kutsuille tuttavalle joilla en ole koskaan käynyt, heillä suht uusi talo ja ihana nähdä heidän kotinsa. Huomenna on talkoopäivä. Sokkelin saumausta ohjelmassa jälleen. Laskettiin että kolme kokonaista päivää kahden miehen voimalla ja sit olis hommat plakkarissa. On siinä sokkelissa työnsä ja tuota samaista kivee on melkosesti muutenkin talossa sisällä ja portaissa ja terasseissa ulkona. On niihin nähty vaivaa mut kyl mä niitä ihailenkin. Kivessä on jotain mieletöntä energiaa ja jalan alla tuntuu niin kivalta. Vaarin sekä muiden läheisten +oma kädenjälki näkyy taiteen lailla upeasti pinnoilla jotka kestää aikaa.

Sataa sataa ropisee ja uimahalliin, hevosen palliin.. Nää näitä mikä sana seuraavaksi tulee mieleen. Nyt sataa ihan hulluna!

Oltiin uimahallissa Linon kanssa. Ihan huippu kivaa ja tällä kertaa en stressannu Lennin hoitoon jättämisestä, mut oli se itkeskelly, seuraavan kerran vaunut mukaan niin pääsevät ulos. Uimassa oltiin kiireettömästi ja melki puoltoistatuntia yhteensä altaalla, saunas välillä ja taas uimaan. Löysin joskus Riihimäen abc lta uimarenkaan jossa hihnat ja vatsatuki, siis loisto apuväline Linon uimiseen ja ei tarvii pitää kii kun heittää itelleen palloo ja "äiti älä koske siihen minä haen sen itte" ja niin jätkä hyppää altaaseen ja ui hakemaan pallonsa. Oltiin ilmankin rengasta ja hienosti on itsesuojeluvaistoa kun pelkää syvää ja pysytteli 'rannassa'.
-Mene äiti sinä syvälle ja minä heittelen tästä rannasta rengasta sinne syvälle. Ja kun rengas osu mua päähän..
-Anteeks äiti ...ihana

Muuten tänään ei ookaan ollu mikään helppo päivä, sillä yö oli painajainen ja aamuyöstä Lino pissas sänkyyn jne jne.. Ehkä kaks tuntii sain nukuttuu. Päiväunia tänään vajaan tunnin ja se pelasti illan joskin Lino oli niin uhmakas unien jälkeen ennen uimahallia. Ittellä meinas jo ruveta pinna kiristyyn kun reilun tunnin huusi valittavalla äänellä ja Lenni huusi väsymystä ja Masi haukku jne.. Onneks tuo ei kauaa kestänyt ja kivaa tekemistä oli tiedossa. Ja parasta oli kun laitto hupparin ihan ite päällensä ja tuli näyttään mulle et kato äiti minä osasin! Jee! Sit me halittiin ja sovittiin et nyt kaikki lopettaa kiukuttelemisen ja pidetään kivaa uimassa! Saunassa mä kysyin et miks sä kiukuttelit äitille kotona ja Lino vastas et kun harmittaa kun isi ei oo kotona, ikävä isiä.
Sovittiin et nukkuu isänsä kaa ens yön ja siel ne nyt nukkuu vierekkäin.

Esa oli kokkaillu meille currykanaa, riisiä, uunivihanneksia ja salaattia kera salaattietikan, ihastui tietyn etikan makuun Erjan salaattia syödessämme ja osti samaista nyt kotiokin. Ruoka oli huippuhyvää, resepti on syytä laittaa talteen. Kaadoin jopa itselleni tilkan viiniä, niin hieno olo oli istua valmiiseen pöytään. (taisin hörpätä ja siel se viini ny happanee lasissa, ajatus ja fiilis tärkein) Lennikin söi reippaasti ja viihtyi näin ruokailumme ajan syöttötuolissa. Jälkkäriks syötiin aino vanilija-valkosuklaa jädee kera lakkojen joita anoppi toi meille tuliaisiksi. Juhlaillallinen keskellä viikkoa!

Syyssade ulkosalla, lehdet vielä oksilla,
tuulenvire ilmaa jäähdyttää, alaselkää pian kylmettää,
kaunis on syksy ja värit sen, nauttia voi meistä jokainen,
kynttilät sytytä lyhtyihin, tunnelman luo ne iltoihin,
miksi sadetta pelkää, pisarat valua saa pitkin selkää,
elämyksiä kaikki vuodenajat, ei riitä sitä kertomaan sanat.

-sini-

Lähetetty Nokia-puhelimestani

Girlpower

Sain tän mielettömän kuvan kolmesta blondista sunnuntain puolella.

Valvon tääl vaik saisin nukkua. Tulin sänkyyn puol kymmenen aikaan Lennin kans ja nyt eka mahku mennä pesulle. Jo pari kertaa aiemmin yritin mut aina rupes Lenni äitiä kaipaamaan. Eli opin nyt tästä et käyn pesulla aina ennen kun tuun laittaan Lenniä nukkuun ettei tartte nukahtaa paskasin hampain ja ripsarit naamal.

Mul taitaa olla reikä suussa, varaan huomen ajan hammaslääkärille niin saa tsekata. Sen suuhygienistin jälkeen oikeestaan rupes vasta kivistään, en aiemmin ollu huomannu kohtaa, mut siel jäi lanka koko ajan sinne jumiin ja epäili et jotain muutoksia ja kuvittelenko nyt tän kivun, ei kyl aina kun lankaa niin sen jälkeen juimii.

Oon niin onnellinen siitä et kolme vuotta sitten mun hampaat laitettiin kuntoon. Reikiä ja ientulehduksia melkosesti. Ennen en tienny hampaiden hoidosta mitään. Harjasin tavallisella harjalla kiireesti raikkaan olon suuhun ja se siittä. Nyt sitä keskittyy tai ainakin välillä yrittää jokaisen hampaan luona viipyä muutaman sekunnin per puoli ja tehokas sähköhammasharja lähti sillon mukaan hygienistin suosittelemana ja kyl on hyvä ollutkin. Siinä oli kaks keppiä joten meil Espen kaa omamme. Olin aina hampaitani harjannu mut ihan vääriltä kohdilta ja nytkin viel unohdan harjata tarpeeksi ikenien päältä. Lankaus kuuluu jo lähes päivittäiseen rutiiniin ja kun sen tekee ennen harjausta niin ei jää laiskotuksissaan tekemättä ja harjaamatta sitä ei osaa olla niin helposti kuin lankaamatta. Eli kummatkin tulee tehtyä.

Hengitys on nykyään suht raikas vaikkakin valkosipuli taitaa kärytä ihan huolella. Laitoin päivä ruokaan kolme kynttä ja nyt iltaruokaan tais mennä viis, haistaan koko perhe. Torjun täysillä alkavia syysflunssia ja kun kova treeniviikonloppu takana niin kroppa meinaa antautua kaikille pöpöille. Camucamua aamupuuroon ja jogurttiin, kovaa c-vitamiiniannosta pitkin päivää. Ginseng, vesimeloni ja sienet oli amerikkalaisten flunssalääkkeitä Lääkärit ohjelmassa kun joskus pari kk sitten kattelin.

Huomenna Limpparin kanssa uimahalliin!

S


Lähetetty Nokia-puhelimestani

17.9.2012

Sennin pöytä ? ..joskus

Mä taas onnessani tästä että ollaan lasten kanssa kotona. Mulla vieläkin se maanantai fiilis, viikko alkaa, töihin meno ja hässäkkää, sitten tajuaa että se hässäkkä on tääl kotona ja saa tukka pystyssä häärätä tääl.

Äite tuli aamulla meille ja pian Senni- siskokin. Vein pesulaan tavaraa pikasesti ja rupesin laittaan ruokaa Sennin leikkiessä lasten kanssa. Äite lähtikin jo pian kotio takas hoitoja tekemään.

Tuo kuva Sennin puhelimesta, ihana kattaus Habitaresta ja siitä innostuen järkättiin meidänkin keittiön pöytää ja nyt siinä komeilee häälahjaksi saatu musta pentik lyhty, kolme hopeista kynttilänjalkaa mustin kynttilöin, postit&kortit loota ja partyliten hohtava valkoinen kynttilä sekä Sennin pentik poro, joka ollu meil hoidossa ja meinas sen viedä mut unohti onneks viel. Kiva pikku asetelma siis isolla hopeisen värisellä kesä-aleista löytämälläni tarjottimella.

Kun Senni lähti, siivottiin Linon tippukeittiön astiat ja kasvikset kaappiin, ovet kii ja lähdettiin siirtelemään kalusteita paikasta toiseen. Mua on ärsyttäny kun en osaa kirjoituspöydän tasoa jossa siis ei tehdä mitään enää kun pöytätietokone käyttämättä ja kerää tavaraa, vaatetta, johtoja, paperia ja ihan kaikkee mille ei mitään paikkaa. Se pöytä ollut ensimmäisenä kun huoneeseen katsoo kaikkine rojuineen. Nyt tehtiin huoneesta enemmän lasten huone ja pikkuhiljaa poistetaan sieltä loppujakin aikuisten rojuja lasten leikkien tieltä. Pöytä sai paikan toiselta seinältä ja sänky pääsi nyt kivalle paikalle, josko ruvetaan välillä nukkumaan sieläkin, Lino kovasti jo kyselly omassa huoneessa nukkumisen perään. Nyt siellä mahtuu nukkumaan, mut sitä ennen toki on vielä hommia. Siel huoneessa sais helposti viikon kulumaan kaikkien järjestelyiden suhteen. Pikkuhiljaa sanon mä.

Lapset nukkuu mun vierelläni, nukuin itekin pitkästä aikaa päiväunet ja olo on melko mahtava nyt. Tälläin kun joskus harvoin saa ne nukkumaan 2h yhtäaikaa, niin upealta tuntuu ja vain täs hetki ehkä jäljellä kun taas hässäkkä voi alkaa.

Tää kotona olemisen taito ja ruoanlaitto on mun elämässä ihan uusia asioita ja niitä päivittäin ihmettelen. Olisin kai paljon parempi siinä et joka päivä pakkaisin lapset ja kamat jonnekin suuntaan retkelle tai kylään tms.. Kolme vuotta sitten jäin kotiin ekan kerran ja nyt vasta osaan siellä olla. Kauan se oppiminen vaati. "äiti, mihin tänään mennään?" ja mä vastaan et me ollaan kotona ja mitä kaikkee kivaa kotona voi keksiäkin!

Ilman Sennin lasten viihdytystä en tiä mitä tänään olis ruoanlaitosta tullut. Tein isomman satsin jotta huomenna voidaan ulkoilla aamupäivällä vaikka sillalle rekkien luokse roikkumaan. Lenni söi ison satsin kaurapuuroa aamulla ja soppaa päivällä. Kokeilen nyt et ruokailut painottuis aamuun ja totuttua kesäkurpitsaa iltaruokana ja loppuilta rinnalla. Viimeyönä tais tulla nelisen tuntia unta, muuten yö on hyvin rikkonainen, pääasia että yhden pitkän pätkän saa nukuttua. Ehjiä tunteja muuten melko vähän.

Lihakset kipeet treenistä ja rappuset tuntuu, mut ei ihan niin pahasti kun joskus maratonien jälkeen. Sen huomaa et keho herkkä tällä hetkellä ja vähän kurkku kipee ja nenä vuotaa. Laadukas ravinto ehdottoman tärkeää tollasen treeni viikonlopun aikana ja jälkeen et kroppa pääsee palautumaan. Paljon kasviksia, siemeniä ja marjoja sekä nestettä, teetä, vettä, kookosvettä. Mistä ihmeestä me se lähde keksitään?? Missä lähin? Helvetin kolulla?

S


Lähetetty Nokia-puhelimestani

Superkiva sunnuntai

Annelle tekstarii n.klo22..Lasten kans täs sängyssä just, olin pesulla ku laitoin viestii ja nyt kummatkin unessa. Mietin just et miks toiset huudattaa lapsensa uneen kun paljon ihanampaa on halia lapsia, lukee kirja tai kaks ja kertoo niille kuinka tärkeitä ne on ja jutella mitä huominen uusipäivä mahdollisesti tuo tullessaan. En pysty ny puhuun mut en malta odottaa et saan tietää kaiken sun viikonlopusta!!?

Lino oli mummilla yökylässä, mummin hupilaisena. Startattiin espen ja lennin kaa aamul treelle Onkiniemeen jälleen crossfit kurssille. Ihan huippupäivä taas, painonnostotekniikkaa hiottiin tunti ja ei saatu edes koko pakettii viel valmiiks vaan purettiin osiin ja päästiin reisien päältä kääntöön/kyykkyyn asti. Maasta vetoo erikseen ja pysty vai vauhtipunnerrusta erikseen mut koko paketti on todella haastava. Kyl osaa ihan eri silmällä katsoo seuraavia painonnostokisoja.

Kelkka ja renkaat jäi testaamatta ja varmasti paljon muuta mut ne kiehtoo kokeilla mahd pian.
Tänään painonnoston lisäksi tangolla roikkumista ja kipu oli käsis kova ku ei meinannu kämmenet kestää sen karhean painonnostotangon jälkeen enää roikkumista. Hanskat olis ollu huiput!

Venyttelyä piikkurullalla ja liikkeessä olevaa venyttelyä kuminauhoil ja takareisiä boxin pääl. Vatsalihaksia, tekniikkaa siinä laittees et polvet koukus ja sit pamauttaa polvet suoriks niin johan kroppa nousee ylös ja kepin kera lopuks keskivartalotreeni 5min, huh.

Lopputreeni: -1000m soutu, 3* 10 pysty vai vauhtipunnerrus tangol 20kg ja 10 roikkumista polvet kyynärpäihin, lopuks 20 yleisliikettä. Mul meni 12min ja tein sopival vauhdil, eilen rääkkäsin itteni ihan loppuun niillä boxihypyillä mut tänään liikkeet miellyttävämpiä.

Käytiin syömässä thaikkuraflas kuuden ruokalajin päivällinen 25e!! Ihan tajuttoman hyvä! Kevätkääryleet 3kpl, jättikatkarapuja hapanimeläkastikkeessa, kanaa punainen curry kookosmaidossa, härkää chilikastikkeessa ja possua jossain ja kaikissa mielettönät kasvikset mukana. Jälkkäriks friteerattua banaania jäden kera ja oikeesti en ollu edes ähkyssä vaik söin kaikkee! Tuolta pitäis hakee joskus mukaan, sillon -20%.

Lenni oli ihan messissä koko päivän ja banaanin kohdalla vasta rupes itkustaan ekaa kertaa koko päivänä ja autoon pääsikin pian nukkumaan kotimatkaa. Ihan nappiin siis meni kaik! Ihana päivä ja yhdessäoloa Espen kanssa, erilaista kun himas olo kun oikeesti tehdään jotain uutta yhdessä uusis ympyröis.

Treenipaikal oltiin reilu 3h ja lenni se oli välillä vaunuissa pystyasennos, välillä pyyhkeen päällä, nukku reilun tunnin ja taas killitteli millon mistäkin hurjaa menoa. Sain tehtyy kaiken. Syöttö ja vaipanvaihto tekniikkainfon kohdilla ja taas mentiin. Ihan yli odotusten!

Linon luo kiireesti, kysyttyäni oliko Linon ollu ikävä, näytti sormillaan et näääin pikkkasen : )

Kotiin tultuamme pakkasin Lennin kärryyn ja Lino nappas omenan puusta evääksi kun lähdimme iltakävelylle lasten kanssa kohti muoria ja vaaria. Jätettiin iski huiliin kotio. Oli se ehtiny loikoon sohvallakin, mut keittiö oli siisti ja kriittisimmät paikat imuroitu ja tavaroita hävinny lattioilta omille paikoilleen. Huippua! Ja meil oli kivaa isoisovanhemmilla, siel oli myös tätini, mummeli ja pepekin.

Täs oon näköjään kohta pari tuntia maannu hereil sängys ja pois mun yöunista..senkin kun sitä ihmeesti taas piristy kun sänkyyn kaatu vaik ysin aikaan olin ihan koomassa. Chatti oli auki annen kans. Whatsapp! Ku saiskin keskustelut tännekin, niin spontaania ja ihan kun puhuttais, monta viestii per minuutti :)

Kaama ja torakka mummelilla hoidossa Roopen kaverina, kotona hiljaista kun ei joka rasahduksesta seuraa haukuntaa.

Huomen ei pääse lihaskivuitta käveleen!! Nyt jo asennonvaihto hidasta ja kyl tuntuu et treenattu on!

Kyseltiin jo kurssi kakkosta, toivottavasti onnistuu jossain vaiheessa! Ihan apina olo jos joskus oppis noi roikkumiset ja liikeradat ja jaksais niitä tehäkin!

zzzz

S


Lähetetty Nokia-puhelimestani

15.9.2012

Kermavaahtoa

Perjantaina me tehtiin lättytaikinaa, jaettiin kahtia ja jatkettiin suolaiseksi ja makeaksi. Täytteiksi jauheliha,tomaatti,sipuli,valkosipuli,herne,linssi ym..yrttejä ja mausteita sekä ranskankermaa ja makeat lätyt sai kaverikseen kermaa ja mansikkahilloa.

Lättytaikina tehtiin speltvehnäjauhoista n.5dl, maito 8-9dl, munia 3kpl, perunajauho 2rkl, suola, kookosöljy+voi. Pannulle reippaasti voita ja lätyistä tuli ihan huippuhyviä ja perus vehnää ja sokeria ei lainkaan. Makeutusaineena oli hunajaa ja palmusokeria.

Lino oli ihan täysillä ruoanlaitossa. Leikkas muumisaksilla yrtit, pilkko tomaatteja terävällä veitsellä äidin herkeämättömien silmien alla, vatkas kermat jne..

Ennen lättytalkoita ja päiväunia me rakennettiin hiekkalaatikko very simple meidän takapihalle muutamista laudoista. On se jännä miten siel oli niin kiva leikkiä. Ei pelkäs hiekkakasassa oo tollai leikit onnistunutkaan. Mä siinä kaivelin ja väsäilin lootaa ja lino roudas pikkukottareillaan sepeliä kasasta lautojen keskelle. Haettiin kaikki maailman lelut pitkin pihoja ja koristeltiin yks reuna kivillä. Vau siitä tuli kiva!

Tänään la oltiin kummityttömme 1v synttäreillä, siel oli valehtelematta 14 sorttia tarjottavaa eli sen seittemää sorttia tuplana. Sara ei ollut moksiskaan ihmismäärästä ja vaihtuvista syleistä. Kivoja uusia leluja ja niillä ne meidän pojatki tykkäs leikkiä.

Juhlista suunnattiin kohti Tamoeretta ja vietiin lapsoset isoisälle ja Erjalle hoitoon keskustaan. Mua jännänny koko viikon et kui siel 3h pärjäävät, siis lähinnä miten Lenni selviää pitkästä erosta. Ja hienosti oli menny! Pientä itkuskelua mutta nukahtanu pian keinutuoliin isoisän syliin. Lenni oli opastanut isoveikan rooliin kuuluvasti kuin Lenniä hoidetaan ja äkkiähän se aika oli mennyt.

Me Espen kaa ym palomiesten kera treenattiin tuo aika crossfit tekniikkaa Onkiniemessä. Huippukiva treeni laadukkaiden tekniikkaosioiden kera. Eli cf on salitreeniä porukalla ja hyvällä yhteishengellä tekniikasta tinkimättä. Ideana muutaman liikkeen harjoitus ja kellottaa se jotta kehitystä voidaan seurata vuosien varrella. Harjoitus on aina vauhdikasta ja syke lähes tapissa, liikkeet monipuolisia. Tänään esim lopputreeni niinkin yksinkertainen kuin 12min:boxi*12, kuula*8 ja punnerrus*4. Boxi oli niin saamarin korkee, mä tälläinen tappi 160centtinen ja yhtäkorkeelle hypättiin kun pojatki, huh se oli kovaa, henki pihisi joka iikalla.

Tankotreenit ja vinkit oli ihan huippuja, ei sellaisia ite oo kauheesti tullu tehtyä. Käsilläseisontajutut oli hauskimpia. Mieletön tekemisenmeininki ja yhteishenki. En oo tehny mitään salitreeniä sitten 1,5vuoteen, joten voi olla et huomenna ei jalat liiku. Koko homma kesti salilla 2,5h, joten kaikenlaista tuli kokeiltua. Huomenna sama setti uudelleen, uusin tekniikoin paitsi et Lenni tulee myös mukaan ja mun treeniosuus jää paljolti tarkkailulinjalle. Mutta sehän on myös hyvä tapa oppia!

Lino mummilla yökylässä. Mummi tuli vihdoin kotiin reilun pariviikkoa kestäneeltä lapin reisulta.

Nyt pesulle ja kerään voimia huomiseen. Yöt ollu levottomia. Josko tänäyönä nukuttais, mua ainakin.

S

Lähetetty Nokia-puhelimestani

Habitare

Tällaisia kuvaterveisiä sain eilen puhelimeeni vuoden parhailta messuilta! Mä niin haluisin olla tuol kans! Onhan ne joka vuosi, se on kun kävelis keskellä sisustuslehteä. Rakastan myydä kiviä messuilla, siel niin potentiaalista asiakaskuntaa ja sen kun tekee kauppa.

Tällaisia haaveiluja siis tulee hetkittäin työelämään vaikka tiedän että kaikkein tärkeintä on olla lasten kanssa kotona. Tietyt asiat töissäkin oli ylitse muiden kuten messuviikot, eli eka rakennettiin viikko-kaks ja sitten esittelyä muutama päivä. Habitaret kestää ke-su ja on kyl mielenkiintosimmat messut ikinä, siel on kaikki ja kaikkeen panostettu. Sormet vaan syyhyä ja suu vaahdossa saa puhua. Ens vuonna sitä voi lähteä messuileen jo päiväseltään mut tuskin yöksi en vielä Lenniä raaski jättää hoitoon, no katotaan kuin reipas poika siitä tulee.

Hieno ja moderni osasto jälleen. Itse kaipaan usein paljon käsillä kosketeltavaa ja hipellettävää materiaalia messuosastoille. Tässä kuvassa kaikki mitä osastostamme tiedän, Annella luultavasti lisää kuvia. Näin pihalla olen nyt työkuvioista : )

S

Lähetetty Nokia-puhelimestani

14.9.2012

Pian 7kk

En muista et olenko kirjoittanu Lennin ja ylipäätään poikien kehitysvaiheista pitkään aikaan tänne mitään.

Lenni kierii ja kurkottaa kohti portaita siis nostaa käsillään itseään ja näin kaataa samalla lelulaatikoita ja pönkii niitä tohkeissaan. Pinsettiote rupeaa toimimaan ja mahdollistaa pian sormiruokailun aloittamiseen. Rintaa syö edelleen kahden tunnin välein ja muuta ruokaa kaks-kolme kertaa päivässä. Pärryyttelee esimerkistä ja istuu mielellään vaikkei siihen asentoon viel ite pääsekään. Leikkii enimmäkseen dubloilla ja järsii puuleluja ja puruleluja. Tuttia syö nukahtaessaan, imetys toimii edelleen parhaiten Lennin jo nukahdettuaan. Rytmi on melko selkeä. Herää kasin aikaan ja unille ulos kymmenen jälest tunniks-kaheks. Viimeistään kahdelta jo uusille päiväunille ja pikku iltaunet kuuden-seiskan aikaan. Ysin aikaan rupeaa väsyttämään ja uni tulee yleensä viimeistään kymmenen pintaan. Imetyksiä tunnin välein puoleen yöhön ja siitä pidempi pätkä aamuyöhön jolloin taas syöntiväli tiheentyy.

Etsii kovasti katsekontaktia jokaiselta ja antaa ison hymyn kontaktin löydyttyä. Käkättää ja leikkii isoveljen kanssa. Rakastaa kutittelua ja kukkuu leikkiä. Läpyttelee käsillään ja kaikki tavarat lentelee, kerran jopa mustikkakeittokippo mummin luona pitkin valkeita tekstiilejä. Vaipanvaihto on mielenkiintoista kun hetkeäkään ei pysy paikallaan. Pääsee pikkuhiljaa jo ryömimällä eteenpäin, taaksepäin reippaammin. Tukka kasvanut niin että pikkasen ylttää jo korvankin päälle ja niskassa ihana ponnarin alku : )

Hampaita odotellaan ja äidin sormea kalutaan välillä todella äkäisesti, josko sieltä joku päivä tässä pikkuhammas putkahtaa. Silmät tuntuu suurentuneen entisestään, ne on kun lautaset. Tyytyväinen herra enimmäkseen tosin yksin ei tietenkään viihdy hetkeäkään. Kantoreppuilu vähentynyt ja lattialla olo rupeaa miellyttämään päiväpäivältä enemmän. Syöttötuolissa istutaa ruoka-ajat ja sehän huippuhauskaa on.

Vielä siitä taaksepäin liikkumisesta kun löytyy millon mistäkin kaapin alta tai sohvan alta että pää vaan näkyy..hassua. : ) Käsillä työntää itseään korkealle ylöspäin katsovaan koira-asentoon ja vaihtelee painoa kädeltä toiselle. Hauskimpiin leikkeihin kuuluu joku vaate naamalle ja pois, siitä saa ihan hervottomat naurut. Tekee sitä siis myös itse saadessaan jonkun vaatteen kouraansa.

Toissapäivänä raapas itseään ekan kerran kunnolla nenään jopa 2cm naarmun, pahan näköinen mutta jo hyvin parantunut. Niin ja osaa rikkoa jo Linon legolinnat ja laivat palasiksi ja siitähän isoveikka on ihmeissään. Ilmeilee kasvoillaan kauniisti, hymyilee silmillään, ne oikeen loistaa ja nikkailee ja maiskuttaa tyytyväisenä. Itkee väsyneenä ja pitää syliin päästessään suloista uniääntä. Itekseen ei oo tainnu yhtä kertaa lukuunottamatta nukahtaa vaunuja ja autoilua lukuunottamatta, liikkeessä tai kainalossa vain nukahdetaan ja edistyksellisesti nukkuu jo paikallaan olevissa vaunuissa tosin sängyssä herää heti jos poistun viereltä.

Kylvyssä on ihana olla ja vettä kiva läpyttää. Pikkasen vierastaa ja hetken äidistä erossa oltuaan äidin uudelleen nähdessään rupeaa itkemään ja syliin hakeutumaan.

Tälläistä Lennille..Linon teksti myöhemmin kun mahdollisuus taas hetkeksi pysähtyä..

S

Lähetetty Nokia-puhelimestani

Lättyi ehkä

Esalle viestii..

Hullu väsy oli aamulla ja päiväunia vaan odotin. Nyt lapset nukkunu jo reilu puoltuntia ja en saa unta kai se kahvi taas syynä tähän, lapset kerrankin nukahti ihan samaan aikaan ja max tunti tätä juhlaa kestää joten ei oo paljoo enää aikaa nukahtaa. Tehdään lättyjä Linon kaa kun herätään, jos vaan aineita ja tehdään spelttijauholättyjä ilman sokeria, syödään jauhelihan ja herneiden kera ja sit tehdään mansikkahilloo ja ranskan kermaa. Joten ehkä sullekin muutama lätty liikenee tai ainakin vähän jauhelihaa jos lätyt palaa kii, Lino lupas äitiä opettaa ja paljon voita. : )

S

Lähetetty Nokia-puhelimestani

13.9.2012

Infoo

En muista et laitoinko tän linkin jo aiemmin, teksti heinäkuulta, eilen vaan kävin lueskelemassa uudelleen jotta saisin jotain infoo ja helpotusta tähän Lennin itkuisuuteen.

Loistava teksti muillekin kuin vauvaihmisille, vinkkejä hyvinvointiin ja terveenä pysymiseen.

http://quinoaa.blogspot.fi/2012/07/kokonaisvaltainen-vauvanhoito.html?m=1


Lähetetty Nokia-puhelimestani

12.9.2012

Laastihommia

Onkohan tää upee kuva jo ollu blogissa? Annen ottama kuva merenrantalenkiltään viikonloppuna, hieno kuva!

Tulin just suihkusta, en meinannu millään jaksaa mennä enää peseen hiuksiani kun jo makasin poikien välissä sängyssä. Linolle luin mummelilta saatua Puuhapeteä ja laulettiin saimaan norppa ja maan korvessa kulkevi ja piupalipaupalia jne.. Toinen käsi silitteli Linon hiuksia kun toisella kädelläni kutittelin vatsallaan makaavaa Lenniä uneen. Kikatti ihanasti ääneen vielä juuri ennen nukahtamistaan. Jalkapohjasta polvitaipeeseen, pyllyä pitkin kainaloon, niskaan ja muutama kiemura pitkin päätä ja kutitusta edelleen korvan takaa ja sieltä kainaloon..ja siihen nukahtivat kumpikin.

Upee tunne käydä suihkussa ihan keskellä hiljaisuutta, ilman mitään kiirettä, kukaan ei odota mitään. Meillä kylppäristä näkee makkariin ja siks voi mennä vaikka saunaan ja tarvittaessa katsella nukkuvia lapsia.

Niin ja kun me Frantsilasta ostettiin mummelin kanssa lapsille sekä Viljalle (nimipäivä tänään) rukoustyynyt kesällä, ollaan me luettu sitä iltaisin ja nyt viimeaikoina myös opeteltu ristimään kädet ja kun tyynyn teksti luettu Lino kysyy aina et mitä sitten sanotaan -sanotaan aamen ja kädet saa avata. Meillä ei lapsuudessa useinkaan rukoiltu vaikkakin tapa oli tuttu, lukuisilla seurakunnan leireillä kävin kummitätini ohjaamana, enemmänkin kotona puhuttiin suojelusenkeleistä. Nuoruudessani siis teininä taisin rukoilla joka ilta mutta tapa jäi aikoinaan pois. Uskonto luo turvaa ja antaa tukea ja yhteisöllisyyttä kun siihen on tarvetta. Avoin mielin siis muttei ehdottomuutta. Ikinä en haluaisi kirkosta erota, kyllä se niin paljon merkitsee ja nautin suuresti käydä kirkossa vaikka riparille vaadittuja kirkkokäyntejä en koskaan saanut käytyä.

Tänään aamulla herättiin vasta puol ysi! Yö meni paremmin kuin aikoihin. Oltiin toki Lennin kans hereillä aamukuudesta seiskaan, mut kuin ihana olikaan nukahtaa uudelleen. Lenni sai puuron sijasta porkkanasosetta aamupalaksi, me Linon kaa nautittiin edelleen oman pihan yrttejä salaatin kera smoothiena, hirssiä, kuorittuja hampun siemeniä ja chiaa, tyrniä, pellavarouhetta..

Kymmenen jälestä talkoolaiset jo saapuivat. Meil oli tänään sokkelinsaumaustalkoot. Mummeli tuli hoitamaan poikia ja mä, tätini ja serkkupoika ruvettiin sekoittelemaan laastia ja pistään kuraa kivien väliin. Saumausvauhti on niinkin hidasta kuin 3-5 neliöö valmista pintaa per päivä jos pitää tauot ja tekee ilman kiirettä. Lattiaa ny tekee nopeampaakin, mut aikaa vie laastin sekoitus, kuran paineleminen saumaraudalla erikokoisiin ja muotoisiin liuskekivien väleihin, saumojen siistimiseen, kivien pesemiseen ja välineiden putsaamiseen päivän päätteeksi. Lopputulos on kaunis! Ja se on siinä kymmeniä vuosia eteenpäin se oma kädenjälki, mukavaa hommaa siis vaikkakin työasento muistuttaa välillä jumpista tuttua 'hoover' punnerrus/vatsalihas liikettä.

Lino kippas terassilla ja löi päänsä, au au au. Tekee edelleen pahaa sen puolesta, päässä iso kuhmu ja pieni vekki. Tämä tapahtu just ennen päikkäreitä ja äiten kaa vahdittiin ettei vaan oksenna sänkyyn ja voi hyvin ettei saanu aivotärähdystä. Mun mutsi siis teki meille sapuskat, keitti kahveet, siivos tääl, mieletön päivä kun niin paljon saatu kaikkee aikaseksi isolla porukalla.

Lähdettiin lasten kanssa heidän herättyään unilta, Viljan nimpparikakulle. Ihania lapset yhdessä ja tänään kun illal kysyin Linolta et mitäs kivaa me tänään on tehtykään niin Viljan kans leikkiminen tuli eka sitten mummelin karjalanpiirakat, meillä olleet talkoolaiset, papalla käynti isin kaa ja maalaaminen.

Tää päivä on tärkee päivämäärä. Kummitytöillämme on merkkipäivät kumpaisellakin. Sara täytti tänään 1 vuotta ja kemut on lauantaina.

Annen kaa oltiin astangassa, mieletön tunti jälleen, meitä 4 tyyppiä vaan ja positiivisen rankka tunti. Saan tunneista irti niin paljon enemmän alexander-tekniikan jäljiltä. Kävin 5 kertaa yksityistunneilla ja nyt ei takahampaat oo jatkuvas purennassa, voi katsoa ylöspäin ja samalla nostaa kädet ilman jäykkyyttä. Osaan rentouttaa niskat, kaulan, kurkun, kielen, leuan tilanteessa kuin toisessakin, työtä tää vaatii edelleen päästä hunoista tavoistaan eroon mut kun ne tiedostaa on jo matka pitkällä ja toivottavasti niskasäryt ja migreenit ajanmyötä helpottaisi.

Tää päivä oli jo niin paljon parempi vaik vähän jännäsin miten jaksan olla ja hääräillä koko päivän ilman lepoa, astangan jälkeen kun vielä jatkoin kivien pesemistä laasteista ja siivosin jälkiämme pihalla aina ysiin asti. Kun saa yhdet hyvät yöunet niin heti näköjään jaksaa paremmin ja voi hyvin. Kärsivällisyyttä löytyy ja on iloinen ja toimelias olo.

Näitä hetken ajatuksia löytyis vaikka kuinka vielä, on kai syytä nukahtaa jotta huomisesta tulisi myös kevyt päivä, ilman väsymystä, innokkuutta ja hetkistä nauttimista. Näistä pikkupojista oon niin onnellinen. Hassuja hassuttelijoita, käkättävät keskenään. Pomppukerho jätetään väliin hu ja siivoillaan edelleen pihaa, pestään kiviä ja laitetaan rauhallisella tahdilla ruokaa.

S

Lähetetty Nokia-puhelimestani

11.9.2012

Pyöräilees

En millään haluaisi kirjoittaa negatiivisia sanoja tai valittaa mistään, mut tänään oli mulla vaikee päivä. Onko asenteessa vikaa, kaikenhan vois kääntää positiiviseks, mut tänään oli kevyt olo vasta tuolla pyörälenkillä Linon kanssa.

Koen riittämättömyyttä, Lino haluaa enemmän kun monesti pystyn antamaan, sanon - tää on Linon kainalo ja tää toinen Lennin, Lino sanoo et tulee keskelle ja ei mahdu enempää.

Jännää et tää mustasukkaisuus tullut ihan viimeviikkoina vasta. Liekö et Lenni nyt jo niin iso ja liikkuu itekseen, oliko pikkuvauva paremmin hyväksyttävästi äidin sylissä. Panostan todella Lennin uniajat Linon kans hääräilyyn, tänään Lenni ei nukkunut pitkään missään vaiheessa joten opäädyin ratkaisuun et illalla tehdään retki ihan kahdestaan.

Ja niin me pyöräiltiin ympäri kyliä ja lähipolkuja. Maskusta käytiin osatamassa saumarauta ja taas Onninpolun kautta kotia kohden, roikkumassa käytiin välillä tangossa. Ihana ilma, kiva reissu ja ainakin 100 kysymykstä kaikesta mahdol
lisesta.

Lennin kaa kokeilumielellä pari päivää pelkäl imetyksellä ja vähän porkkanaa, katsotaan kuin sujuu. Otetaan sit muut ruoka-aineet yksitellen mukaan.

Oon niin väsy et puhelin jo tipahtanu käsistä pariin otteeseen siis oon nukahtanu et nukahdan oikeesti ny : )

s
Lähetetty Nokia-puhelimestani

Multimedia message

Ainiin. Myös tuplanaruhyppy tän viikon cf-ohjelmassa. Rennosti ranteilla :)

Haipakkaviikko

Ystävä kylässä ja molemmilla paljon töitä, myöhään illalla vietiin mun autoo huoltamolle, Sinin valkosella nyt pari päivää. Vakuutuksesta saa auton vaan torstain työmatkaa varten. Lino muistaisi merkin, volkkari se taitaa olla. 

Lino pakkas eilen innolla mun tallikamoja autosta toiseen, joogapatjan kohdalla kova tiedonhalu miksi senkin otan. Fiksu poika ja eka pidempi puhelinkeskustelu jo eilen meillä kun olin matkalla ja Lino soitteli missä kohtaa tulossa.

Eilen ehti kiireestä huolimatta crossfitiin. Ihanaa kun Senni taas terve ja mun kans siellä. Raakaa rinnallevetoo ja takakyykkyä. Lukuisia toistoja. Rinnalleveto vaatiikin harjotusta. Pitää  
olla nopee, olkapäät korviin, ei käsillä. Näyttää helpolta muttei kyl silti olekaan mikään maailman yksinkertasin juttu.

Eilen myös kehityskeskustelu töis. Tehomaanantai ja nyt pian töihin taas 

Anne 

Verhot niin ihanat taas

Tää kuva Vehoniemestä, Lino sai tän kuvan Sarilta sunnuntaina. Ei olla koskaan käyty siel ja oliskin varmasti mieluinen reissu käydä siel Linon kanssa.

Sunnuntain Lenni oli hyvin itkuinen, ei nukkunut, ei syönyt, rankka päivä ja yritettiin ulkoilla paljon mut ei vaunuissakaan nukkunut jistain syystä. Kun jo eilen sit oli normi päivä ja nukku reilut parin tunnin päikkärit oli taas melkosen kevyt olo ja sain laitettua verhoja ikkunaan jotka siis juhannukseksi hain pesulasta ja kaiteellamme roikkuneet siitä asti. Keittiö huusi verhoja jo aiemmin mutta sinnekin viimeisen sain eilen, makkarissa paistanut aamuisin kirkkaus silmiin ja tulossa nyt ihana hämärä aamu.

Lino tippukeittiössä tavrat ja vaatehuone ammottaneeet avonaisuudellaan ja kun siihen eilen ensimmäisen verhon sain, vain yhden neljästä niin johan huoneen ilme siistiytyi.

Oon ollu hurjan väsyny, nukahtanu lasten kanssa kymmenen aikaan ja yöt ollukin melko levottomia. Nyt näyttää hyvältä kun nukuttiin pitkästä aikaa 4h putkeen, mutta tää aamuyö kahden jälkeen sellaista pyörimistä ja viiden jälkeen viel vähemmän nukkumista, seiskalta Lenni herännyt. Ennen kymmentä nukkuukin jo vaunuissa ekoja päikkäreitään ja tuntunu musta ihan ihmeelliseltä kun reilu tunti ihan ihmeellisen vapaata aikaa Linon kanssa ja on leikitty ja laitettu ruokaa sinä aikana.

Eilen illalla Anne tuli hakemaan autoani lainaksi Helsingin kaverin kera ja oli kiva nähdä tyttöjä, juotiin teetä ja syötiin K-kaupan mövenpick creme brulee jädee..miten nyt kirjoitetaankaan : ) hyvää jätskiä ja ne muutkin mövenpickit. Paras varmaan ollu samaisen merkit valkosuklaa jäde, jota söin naantalin kylpylässä toissa kesänä.

Kova nälkä keskellä yötä.

Mielenkiintoinen tilanne äsken kun syötin Lenniä ja samaan aikaan Lino näki painajaisia ja itki et äidin syliin. Onneks olin poikien välissä niin sain jotenkuten kummatkin hoidettua rauhallisiksi. Ihania poikia mutta ei tää kotiäidin arki helppoo oo. Ihmeellinen on miesten hienokin tapa irtaantua ja mennä sohvalle vaik olis sata asiaa tekemättä. Ite en osaa telkkaria katsoa lasten seurassa, enkä haluakaan. Joskus yritän vetäytyä makkariin imettämään ja lukea samalla vaik sivun kirjasta. Niihin hetkiin pyrin varsinkin viikonloppuisin kun toinen aikuinen kotona.

Tää tälläistä yökirjoittelua..ei asiaa mitää sen koommin ja sormet kirjoo mitä päähän pälkähtää. Nyt etsiin jotain yöpalaa ja nukkuun viel kun hetken ehtii.

S


Lähetetty Nokia-puhelimestani