14.9.2012

Pian 7kk

En muista et olenko kirjoittanu Lennin ja ylipäätään poikien kehitysvaiheista pitkään aikaan tänne mitään.

Lenni kierii ja kurkottaa kohti portaita siis nostaa käsillään itseään ja näin kaataa samalla lelulaatikoita ja pönkii niitä tohkeissaan. Pinsettiote rupeaa toimimaan ja mahdollistaa pian sormiruokailun aloittamiseen. Rintaa syö edelleen kahden tunnin välein ja muuta ruokaa kaks-kolme kertaa päivässä. Pärryyttelee esimerkistä ja istuu mielellään vaikkei siihen asentoon viel ite pääsekään. Leikkii enimmäkseen dubloilla ja järsii puuleluja ja puruleluja. Tuttia syö nukahtaessaan, imetys toimii edelleen parhaiten Lennin jo nukahdettuaan. Rytmi on melko selkeä. Herää kasin aikaan ja unille ulos kymmenen jälest tunniks-kaheks. Viimeistään kahdelta jo uusille päiväunille ja pikku iltaunet kuuden-seiskan aikaan. Ysin aikaan rupeaa väsyttämään ja uni tulee yleensä viimeistään kymmenen pintaan. Imetyksiä tunnin välein puoleen yöhön ja siitä pidempi pätkä aamuyöhön jolloin taas syöntiväli tiheentyy.

Etsii kovasti katsekontaktia jokaiselta ja antaa ison hymyn kontaktin löydyttyä. Käkättää ja leikkii isoveljen kanssa. Rakastaa kutittelua ja kukkuu leikkiä. Läpyttelee käsillään ja kaikki tavarat lentelee, kerran jopa mustikkakeittokippo mummin luona pitkin valkeita tekstiilejä. Vaipanvaihto on mielenkiintoista kun hetkeäkään ei pysy paikallaan. Pääsee pikkuhiljaa jo ryömimällä eteenpäin, taaksepäin reippaammin. Tukka kasvanut niin että pikkasen ylttää jo korvankin päälle ja niskassa ihana ponnarin alku : )

Hampaita odotellaan ja äidin sormea kalutaan välillä todella äkäisesti, josko sieltä joku päivä tässä pikkuhammas putkahtaa. Silmät tuntuu suurentuneen entisestään, ne on kun lautaset. Tyytyväinen herra enimmäkseen tosin yksin ei tietenkään viihdy hetkeäkään. Kantoreppuilu vähentynyt ja lattialla olo rupeaa miellyttämään päiväpäivältä enemmän. Syöttötuolissa istutaa ruoka-ajat ja sehän huippuhauskaa on.

Vielä siitä taaksepäin liikkumisesta kun löytyy millon mistäkin kaapin alta tai sohvan alta että pää vaan näkyy..hassua. : ) Käsillä työntää itseään korkealle ylöspäin katsovaan koira-asentoon ja vaihtelee painoa kädeltä toiselle. Hauskimpiin leikkeihin kuuluu joku vaate naamalle ja pois, siitä saa ihan hervottomat naurut. Tekee sitä siis myös itse saadessaan jonkun vaatteen kouraansa.

Toissapäivänä raapas itseään ekan kerran kunnolla nenään jopa 2cm naarmun, pahan näköinen mutta jo hyvin parantunut. Niin ja osaa rikkoa jo Linon legolinnat ja laivat palasiksi ja siitähän isoveikka on ihmeissään. Ilmeilee kasvoillaan kauniisti, hymyilee silmillään, ne oikeen loistaa ja nikkailee ja maiskuttaa tyytyväisenä. Itkee väsyneenä ja pitää syliin päästessään suloista uniääntä. Itekseen ei oo tainnu yhtä kertaa lukuunottamatta nukahtaa vaunuja ja autoilua lukuunottamatta, liikkeessä tai kainalossa vain nukahdetaan ja edistyksellisesti nukkuu jo paikallaan olevissa vaunuissa tosin sängyssä herää heti jos poistun viereltä.

Kylvyssä on ihana olla ja vettä kiva läpyttää. Pikkasen vierastaa ja hetken äidistä erossa oltuaan äidin uudelleen nähdessään rupeaa itkemään ja syliin hakeutumaan.

Tälläistä Lennille..Linon teksti myöhemmin kun mahdollisuus taas hetkeksi pysähtyä..

S

Lähetetty Nokia-puhelimestani