4.9.2012

Aamukaste

Kuvan nappasin kun hypittiin aamulla Topin pissatusreissulla märältä nurtsilta kiville jälkiä tekemään. Lino kysy "mitähän isi sanoo näistä jäljistä?" Voi pientä, märistä jäljistä kivissä ja terassissa huolissaan. Linoo komennettu ulkona kun kantaa hiekkaa jatkuvasti terassille josko yhdisti jäljet siihen samaan.

Tuli nyt iltaysiltä hälytys, tieliikenneonnettumuus välillä oripohja-hirsilä, tsekattiin Linon kans tilannehuoneesta ku isi lähti Linon mielestä yöpaita päällä ja sitä ääneen ihmetteli. Kerroin et tuleehan siihen ne palomiesvaatteet päälle ja sit kysy et laittaaks isi kypärän ja happipullotkin, ei tänään, nyt oli kolari ei tulipaloa.

Lenni nukahti mulla just reppuun kun en päässy sänkyyn nukuttamaan sillä Linon iltapala oli alkamaisillaan isin lähdettyä. Syödään koko porukka iltasin aina kaurapuuroa kera mustikoiden ja lisätään kaikkee muutakin kauden mukaan esim nyt äidin tekemää omppohilloa ja pikkasen pellavarouhetta puolukoineen. Lämmin puuro rentouttaa kehon untenmaille. Lennille nappaan ison annoksen sivuun ennen suolan lisäämistä ja jäiset mustikat jäähdyttää puuron äkkiä sopivaksi. Jaan annoksen kahteen osaan sillä Lenni syö kaurapuuroa aamuisinkin kun me syödään tuorepuuroa, yleensä viherpainotteista. Lennin aamupuuroannos lämpiää pikkukattilan päällä keittäessäni tutteja tai ihan vettä vaan ja vesihöyry lämmittää pikkuhiljaa kipon pohjaa ja puuro lämpiää siinä samalla vähän kuin vesihauteessa muttei kuitenkaan.

Askarreltiin muumiaskartelukirjan (jo 3.kerta lainassa kirjastosta: ) mukaan tänään lentokoneet, Linolle ja äitille. Leivinpaperilla kirjasta kopioitiin muotit ja niiden mukaan leikattiin vanhaa shimano-kenkälaatikkoo. Pieni maalituubi löyty yläkaapista ja vanupuikot toimi pensseleinä kun maalattiin lentskarin osia. Päiväunien ajaksi ne jäi kuivumaan ja sit kun isi tuli, koneet koottiin, pinnejä painoks nokkaan ja eikun lennättelemään. Huippukiva juttu ja iloa koko päiväksi, tekeminen hauskinta.

Siinä maalaamisen keskellä Lino rupes yhtäkkiä huutaan ja tajusin melko heti et nyt on purru amppari, muuta ei voi olla. Pohkeeseen nappas ja käärittiin jalka talouspaperiin minkä sisällä paljon sokeria. Kipu hellitti pian ja ampiainen pyydystettiin ja vietiin ulos. HelloKittylaastari päälle ja sen sisään sokeria myös..hunajakin kuulemma toimii, poistaa kivun välittömästi ja heti kun ottaa sokerin pois niin kipu alkaa uudelleen. Samoin kävi itselläni aiemmin kesällä. Päiväunien jälkeen viel vähän kipuili mut nyt illalla ei oo muisteltu enää.

Mulla alko ma iltapäiväl päänsärky joka äityi hemmetin kovaksi migreeniks iltaa kohden. Huippas ja silmät ei meinannu pysyä auki, hajut sattu päähän, kipu oli ihan tajuton ja se oksetus. Siis viimeset kaksviikkoa ollu muutamia kertoja särkyä mut nyt oli pahin pitkään aikaan ja kun särky piinaa koko yön ja aamulla jatkuu on välillä niin toivoton olo huolehtia lapsista. Lähdettiinkin heti aamulla ulos pyjamissamme just siks kun sisällä sattu enemmän. Iltapäivällä rupes helpottamaan ja se kevyt olo on niin ihmeellinen sen jälkeen.

Nyt jo painuu timmulit kii. Yritetty olla paljon kotona ja kotona, varsinkin aamupäivät. Ihanaa ja oon keittäny kahvia, joskin unohdan sen useimmiten juoda tohinoiden keskellä mut menee se väkevöittyneenäkin..en löydä sitä sanaa nyt : )

S


Lähetetty Nokia-puhelimestani