15.9.2012

Kermavaahtoa

Perjantaina me tehtiin lättytaikinaa, jaettiin kahtia ja jatkettiin suolaiseksi ja makeaksi. Täytteiksi jauheliha,tomaatti,sipuli,valkosipuli,herne,linssi ym..yrttejä ja mausteita sekä ranskankermaa ja makeat lätyt sai kaverikseen kermaa ja mansikkahilloa.

Lättytaikina tehtiin speltvehnäjauhoista n.5dl, maito 8-9dl, munia 3kpl, perunajauho 2rkl, suola, kookosöljy+voi. Pannulle reippaasti voita ja lätyistä tuli ihan huippuhyviä ja perus vehnää ja sokeria ei lainkaan. Makeutusaineena oli hunajaa ja palmusokeria.

Lino oli ihan täysillä ruoanlaitossa. Leikkas muumisaksilla yrtit, pilkko tomaatteja terävällä veitsellä äidin herkeämättömien silmien alla, vatkas kermat jne..

Ennen lättytalkoita ja päiväunia me rakennettiin hiekkalaatikko very simple meidän takapihalle muutamista laudoista. On se jännä miten siel oli niin kiva leikkiä. Ei pelkäs hiekkakasassa oo tollai leikit onnistunutkaan. Mä siinä kaivelin ja väsäilin lootaa ja lino roudas pikkukottareillaan sepeliä kasasta lautojen keskelle. Haettiin kaikki maailman lelut pitkin pihoja ja koristeltiin yks reuna kivillä. Vau siitä tuli kiva!

Tänään la oltiin kummityttömme 1v synttäreillä, siel oli valehtelematta 14 sorttia tarjottavaa eli sen seittemää sorttia tuplana. Sara ei ollut moksiskaan ihmismäärästä ja vaihtuvista syleistä. Kivoja uusia leluja ja niillä ne meidän pojatki tykkäs leikkiä.

Juhlista suunnattiin kohti Tamoeretta ja vietiin lapsoset isoisälle ja Erjalle hoitoon keskustaan. Mua jännänny koko viikon et kui siel 3h pärjäävät, siis lähinnä miten Lenni selviää pitkästä erosta. Ja hienosti oli menny! Pientä itkuskelua mutta nukahtanu pian keinutuoliin isoisän syliin. Lenni oli opastanut isoveikan rooliin kuuluvasti kuin Lenniä hoidetaan ja äkkiähän se aika oli mennyt.

Me Espen kaa ym palomiesten kera treenattiin tuo aika crossfit tekniikkaa Onkiniemessä. Huippukiva treeni laadukkaiden tekniikkaosioiden kera. Eli cf on salitreeniä porukalla ja hyvällä yhteishengellä tekniikasta tinkimättä. Ideana muutaman liikkeen harjoitus ja kellottaa se jotta kehitystä voidaan seurata vuosien varrella. Harjoitus on aina vauhdikasta ja syke lähes tapissa, liikkeet monipuolisia. Tänään esim lopputreeni niinkin yksinkertainen kuin 12min:boxi*12, kuula*8 ja punnerrus*4. Boxi oli niin saamarin korkee, mä tälläinen tappi 160centtinen ja yhtäkorkeelle hypättiin kun pojatki, huh se oli kovaa, henki pihisi joka iikalla.

Tankotreenit ja vinkit oli ihan huippuja, ei sellaisia ite oo kauheesti tullu tehtyä. Käsilläseisontajutut oli hauskimpia. Mieletön tekemisenmeininki ja yhteishenki. En oo tehny mitään salitreeniä sitten 1,5vuoteen, joten voi olla et huomenna ei jalat liiku. Koko homma kesti salilla 2,5h, joten kaikenlaista tuli kokeiltua. Huomenna sama setti uudelleen, uusin tekniikoin paitsi et Lenni tulee myös mukaan ja mun treeniosuus jää paljolti tarkkailulinjalle. Mutta sehän on myös hyvä tapa oppia!

Lino mummilla yökylässä. Mummi tuli vihdoin kotiin reilun pariviikkoa kestäneeltä lapin reisulta.

Nyt pesulle ja kerään voimia huomiseen. Yöt ollu levottomia. Josko tänäyönä nukuttais, mua ainakin.

S

Lähetetty Nokia-puhelimestani