23.9.2012

Lino ja Lenni

Tää kuva viime viikonlopulta. Esa napannu samsungillaan. Oltiin kummitytön 1v synttäreillä silloin ja veljekset niin kivasti kököttivät nojatuolissa.

Kotona ny ollaan ja Lenni nukkuu mun kainalossa. Kohta kaks tuntia oltu sängys ja välil oon käyny jossain pyykkei laittaan ja Lino vieläkin hereillä, ei taida tänään sille päiväunet maittaa. Isin kaa meni just katsomaan formuloita. Esa siivoillu koko aamun, pesi paskasimmat ikkunat, imuroitti alakerran ja moppaskin. Mä heittelen tavaroita pois edestä paikoilleen ja järjestelly pyykkejä, ihanaa kun saa niin pienellä näkyvää aikaseks ja yhteistuumin ohikulkiessaan. Eli siis pitkästä aikaa meil energiaa siivoilla.

Aamulla mentiin Linoa hakemaan mummilta, Lenni nukahti rattaisiin ja päästiin Linon kaa kahestaan leikkimään rantahietikkoon ja monta kakkua tehtiinkin, märkä hiekka oli oivallinen muottien tuomien kuvioiden muodostumiseen. Sisällä mummilla syötiin ruokaa ja juotiin kahveet. Linolla oli peitoista tehty majakka, minkä sisällä vilkutteli taskulampulla ja katolla kuulemma luki että Lino Lahti, ei aikuiset saa tulla.. :) Välillä korjas kattoa pyykkipojilla ja tiks ovi auki ja sisälle majakkaan taka8sin.

Lenni nousi perjantaina 7kk päivänään konttausasentoon ja ryömii eteenpäin. Myös ensimmäinen hammas on puhjennut vaikkei viel kokonaan näykään. Ihanan iso poika, upeassa iässä, rankka ensimmäinen puolivuotta ohitse ja nyt oikein tuntuu helpolta kun väsymys vähän hellittää ja poika viihtyy lattialla hetkiä leikkien tai isoveljen leikkejä seuraten. Yöunet olleet parempia kohta jo viikon ajan, jätin kaurapuuron illasta pois ja vaihdoin kasvisaterian tilalle ja maitohappoja otettu välillä parikin kertaa päiväs ja johan hellitti, nyt ehkä 5-10 herätystä yössä ja pari parin tunnin pätkää menee helposti nukkuen.

Isä ja poika askartelivat mummilla paperista. Esa piirsi auton ja toiselle paperille auton osia joita Lino sit leikkas ja liimas autoon paikalleen ja keksi koko ajan lisää mitä osia viel puuttuu ja iski piirsi. Leikkaa saksilla hienosti ja liimaaminen se vasta jännää on, sitä kun ei oo kotona tehtykään. Meil tuppaa askartelut olemaan aina teippipohjasia, erivärisiä teippejä kaapit pullollaan. Ja jos joku tarvii joskus askarteluteippejä eli teippimiesten hukkapaloja niin järjestyy kyllä.

Eilen tilattiin uudet verhot olkkariin, hohtavan valkoiset. Samalla kangaskaupasta etsittiin Linon kanssa isoaukkoisia nappeja ja kotona oli kiva pujotella napin lävistä narua ja hieno koruhan siitä tuli, sillai ne teki muumikirjassakin.

Eilen illalla ajeltiin Lennin kans tampereella käymään ystäväperheen luona minne oli kokoontunut paljon muitakin iltaa viettämään. Kuulumisien vaihtoa, tilkka viiniä, lohipiirakkaa salaattineen ja monien isännän tekemien lisukkeiden kera. Jälkkäriks ihanaa sitruunakakkua, todella sitruunan makuista, ihan huippua! Voi kun sais sitä nyt palan kera kahvin.

Kympiks kotio ja espe kans parin tunnin sisään siitä kotiutu palomieskerholaisten kiekkoturnauksesta ja saunaillasta omalla autolla!! Sano tänä aamuna et on se mukavaa kun pään sijasta lihakset kipeet.

Mahdollisuus nyt torkahtaa ja niin se kai on järkevää.

S

Lähetetty Nokia-puhelimestani