29.9.2012

Päivänokosilla



Mä ihan onnessani lähettelen tänne näitä isompia kuvia puhelimellani kun tää toivottavasti taas toimii ja blogi niitä vastaanottaa! Jee!

Pojat nukkuu, meil ihan hullu yö takana mut jostain syystä itelle ei uni viel tuu, kovin väsymys kun usein asettuu iltakuuden tienoille, ulkoilua siihen aikaan niin väsymystä ei huomaakaan. Mä tulossa kipeeks kans. Lino oli jo vähän, nekku vuotanu muutaman päivän ja välillä yskii mut ei paha, Lennilläkin vähän huomannu räkäsyyttä mutta ei onneks mitään kunnon tautia. Nyt keskipäivällä alkoi mul kurkkua kivistämään ja nenä vähän vuotamaan, katsotaan miten käy. Lepoa vaan ja paljon yrttejä ja keitoksia naamaan.

Juotu aloeveraa, frantsilan voimajuomaa, jutussin uutelitkua, pakuriteetä inkiväärillä ja lakritsanjuurella. Mustikoita, camucamua, lehtisalaattipirtelöö kera muiden vihreiden ja siemenien. Espe haki kalaa torilta ja sitä syötiin kera kermaviilikastikkeen mis valkosipulia, inkivääriä, kurkumaa, basilika, timjami, tilli jne..kiva sekamelska mut jos vaik olis jotain hyötyä. Dippailtiin soosiin myös porkkanatikkuja ja terttutomaatteja kera raejuuston. Tää melko perusmenuu lauantaille kun saa fisut torilta, helppo ja nopee. Kalaa sen verran et vaik viel huomisellekin tai maanantaille.

Ei olla oltu ulkona tänään. Lenni nukku kyl terassilla pari tuntia ja me Linon kanssa mammittiin soffalla peittoon käärittyinä osa ajasta. Mä torkahdinkin kun katsottiin pikkukakkonen torstailta ja puuhapete jakso. Puuhapete, postimies pete ja palomies sami nyt suosikit. Muumit myös aina mutta niitä enemmän kirjoista. Lino maalas aamulla vesiväreillä ja kaloja onki magneettiongillaan portailta, kalat kun ui alakerran lattialla mikä on iso järvi. Välillä ui pitkin lattioita ja meinaa hukkua, soita palokunnalle ja palomiehet eli äiti hälytetään pelastamaan poika ja hinamaan laiturille ja taas uudelleen uimaan jne tai pyöräilemään ja kaatuu, soita ambulanssi, jalkani on murtunut, huutaa mulle! Kaikenlaiset piipaat ja pelastusleikit on kova juttu. Narut ja jopa imurin letku on sammutusletkuja, kepit ja mailat tankoja joista laskeudutaan hälytyksen tullessa.

Lenni heräs ja yrittää kovasti kömpiä sängystä..pidän kintusta kii kun roikkuu tuol melki kädet lattiassa, meil matala futon, onneks, pian oppii siis jo itse tulemaan alas.

S

Tavaroita järkkäiltiin paikalleen ja matot viskasin pihalle niin pääsi Esa äsken imuroimaan meidän linnoittautuessa makkariin päikkäreille. Paljon lepoa, silti siivoustakin ja hyvää ruokaa, siitä loistolauantai on tehty. Unien jälkeen ehditään vähän ulkoilemaan ja ottamaan viereita vastaan.