28.2.2012

One week

Toisaalta aika mennyt nopeaan, toisaalta tuntuu että onkos siitä vasta viikko?

Meillä menee hyvin. Tänään oon ollu tosi väsynyt ja itseäni saan syyttää kun en heti Linon nukahdettua ite kipannu vaan jäin lukeen Uusi Musta blogista Maria Veitolan kommentteja neuvolan ruokasuosituksista. Ite kun törmäsin niihin mielestäni hölmöihin suosituksiin myös ja neuvolantädin kaa oltu ihan eri linjoilla. Veitola kertoo käyttävänsä leivän päällä avokadoa tai luomuvoita ja neuvolantäti kiireesti oli suositellu vaihtamaan kevyt margariineihin ja maitotuotteet rasvattomiin jne..

Yrttiteethän on myös kiellettyjen listalla mutta aspartaamilimua saa juoda vaik 5litraa. Yrttiteet jotkut tosin ovat puhdistavia, mutta niitä juova yleensä tietää yrttien vaikutuksia.

Kävin kans vääntöö niistä rautahommista tädin kaa, mut onneks sain osoitettua että spirulina ja nokkonen kera muiden ravitsevien sapuskojen, nosti mun Hb:t taivaisiin. Vielä kehtas sanoo et noi merilevät on vaarallisia suurien jodipitosuuksien takia..niin valmisruuissa on sitä vaarallista jodia jo myrkkyannos verrattuna luomulaatusen spirulinan hyvään jodiin.

Vauva on jatkuvasti rinnalla, siis itkustaa muuten. On hetkiä n. 15min max kun viihtyy esan sylissä ja sitten taas syödään. Rakko pienellä on ylähuulessa. Hienoa on se että yö ja päivä tuntuu olevan kivasti selvillä ja yöllä ei kauheesti valveilla olla, päivällä on hereillä pitkiäkin aikoja, yleensä reilun tunnin pätkiä. Ja sitten saadaan ihastella toisiamme. Ihana pikkuvauva. Niin tyytyväinen kun saa vaan olla sylissä.

Pikkusänkyynsä kun laittaa niin pyytää pian pois. Viihtyy kyllä sen aikaa meidän vieressä kun syödään tms..saa seurata hälinää aitiopaikalta.

Linolla ollu tänään aktiivi päivä. Aamulla lähtivät isin kaa uimahalliin, sieltä Nesteelle syömään, kotiin päikkäreille ja leikkiin. Illalla isi kävi pumpis ja sen aikaa Lino meni mummille viel leikkiin..ja tää siks että mä en pysyny enää pystyssä, niin poikki olin ja nukuinkin kun tukki sen reilun tunnin mitä pojat oli iltareisussaan. Koirat pääsi samalla kyydillä kotiapäin ja huomenna on niiden pesu/föönaus.

Koirien pesu on kivaa mut siinä turkin kuivaamisessa menee hitosti aikaa, kosteaks ei saa jäädä yhtään, muuten huopaantuu ja siten tulehtuu. Se on sellanen melki tunti per koira pesuineen ja kuivauksineen tolla heikolla kotiföönillä.

Linosta viel.. Aina kun isi kotona niin isi vaan saa tehä kaikkee, siis.. isi pukee, isi pesee hampaat, isi vaan saa tulla sänkyyn, äiti mene pois, äiti mene tv-huoneeseen. Ruokailut edelleen hoidan ja se onkin tärkeä hetki kun poika istuu mun sylissä ja syödään yhdessä ja luetaa kirjoja tai katsellaan kuvitota (kuvia).

Tänään poikien tullessa kotiin otin lumisen Linon riisuttavaks ja sehän suuttu kun isin olis pitäny riisua. Kyselin et missä ootte ollu.. Ei oltu nesteellä syömässä, ei oltu uimassa, ei ollu uimarengasta..ihana kun vastas kuitenkin.. kiukuttelevalla töksäyttelevällä äänellä :)

Vauvaa kohtaan ollu reipas, välillä sanoo et laita vauva pois ja äiti tuu leikkiin ja niin tänään leikittiinkin. Lema oli paloasemalla 'pyöriny ympäri mönkijällä' Linon sanojen mukaan ja näytti sit mulle tos lattialla kuorma-autonsa kans et miten ja sit mä sain pyöräkoneen ja mentiin peräkanaa ympäri kämppää niil ja välillä mentiin ympäri siis mikskäs sitä ny sanotaan kun kaasuttaa perää ympäri. No joo, kivaa että pyytää mua leikkiin.

Ja nyt illalla kun sylikkäin syötiin puuroa, pyysi että äiti kanna mut sänkyyn. Kannoin hammaspyykin kautta ja vauva viihty onneks isin syykys ja saatiin laatuaikaa Linon kans sängys ja juteltiin päivän kuulumisia. Kysyy aina et missä tänään oltiin? Ja siinä sitten käydään läpi päivän asiat. Vauva tuli jossain vaiheessa mun kainaloon, mutta ei se onneks Linoo haitannu ja sitten piirsin pojan selkään dumpperin, lentokoneen ym.. Majakin tehtiin mihin kummitus meni kummisteleen jota Lino kyl kutsuu vattivatiks vaik on yritetty kertoo että se on kummitus ja ne hattivatit kapeampia..no se on vattivattikummitus ny.

Muahan ei nyt kauheesti väsytä ja aattelin rakennella jogurttipohjaan jonkun superfood herkuttelu annoksen.
Mul on Ahon raparperijogurttia ja siihen joukkoon maustamatonta, hunajaa, kaakaonibsejä, gojimarjoja, siemeniä, pähkinöitä, lucumaa ja rakkauspakkausta.
Puuron joukossa syön aina pakastemarjoja ja marjajauheita ja jogurtin sekaan taas menee sit mitä vaan muuta.

Vauva nukkuu mun syykyssä mykkyrässä, pää mun leuan alla ja sydän sydäntä vasten. En raaskis nousta tästä.

Ihana kirjoittaa muistiin Linonkin juttuja, ei näitä muuten muistais, arkipäivän iloja ja pieniä ihmeitä.

S

27.2.2012

Sunnuntaista viel


Miten sitä jo unohtaakin mitä eilen tehtiin. Aamu tais alkaa soitolla mummille, josko hän haluaisi Linon kanssa ulkoilemaan. Esa päivysti ja mä en viel vauvan kaa pääse reippaileen. Voitte vaan kuvitella kuin tekee mieli pihalle lenkille tai enhän mä nyt pysty edes kunnolla käveleen mut ulos tekee mieli ja mitkä kelit ollu!

Aamupäivät menee tajuttoman nopeaan ja aina tulee kiire päiväunille, ei kiire mut yhtäkkiä tajuaa et kello on jo yks ja Linon uniaika käsillä. Kyllä se ite osaa mennä sit nukkuun kun väsyttää, kehotan vaan ottamaan tutin suukkuun ja kävelee ite makkariin, käyn hetken kuluttua peittelemässä joskus on jo unessa sillon.


Tine ja pojat tuli meille kylään pian kun herättiin. On niin jännä kun meillä nuoruudesta lähtien ollu paljon yhteisiä tekijöitä ja nyt tänäpäivänä nää ihan samanikäiset pojat! Voi vaan kuvitella paljonko puhelinlankaa on kulunu näinä viime 3 vuotena. Siitä on n. 3v kun tulimme ensikertaa raskaaksi. Lino ja Eetu juoksi kämppää ympäri autojen kanssa ja meillä pikkuvauvat sylissä. Juuso 2kk tosin on jo tuplannu painonsa, olihan näissä vauvoissa kokoeroa.

Anne tuli illalla leikkiin Linon kanssa ja viimekerralla ihan unohdin lykätä vauvan syliin.

Toisessa kuvassa vauvall ihanat Kappahlin vaatteet.

Nyt ruvetaan katsoon Linon kaa kuvia puhelimesta joten tämä tällä erää : )

S

herkkuja

Kyselin tänään kaupassa Siniltä (puhelimessa), mitä herkkuja saa ostaa jos haluaa mahtua tiukkaan mekkoon hääjuhlissa 17.3 :) Ideoita tuli seuraavaallekin kauppareissulle.
Tänään keksin osan itse ja hyviksi todettu: pelleminitomaatit, rakkauspakkauskaakao makeaan maitoon ja Linon lemppari -rusinarasia :)
Hassua kun ehtinyt tehdä kunnon työpäivän, käydä jumpassa ja kaupassa ja jo Salkkareilla kotona :)
Valoko se tekee ihmeitä?
Anne

Ajatuksia ilosta ja ruoasta

Mietin tos just kuin paljon maailmassa on pahaa ja kuinka paljon me jokainen voidaan edes vähän korjata tätä tilannetta tekemällä kaikkea hyvää vähintään lähipiirillemme. Paljon hymyä, rentoutta, iloitsemista ja pikku asioista nauttimista. Ajatella ja elää karrikoidusti että kaikki on nyt ja tänään ja huomenna asiat voi olla jo toisin. Ymmärrän että ihmiset niin väsyneitä ettei jaksa aina iloita, mutta voisiko askeleen ottaa esim lupaamalla pitää itsestään parempaa huolta jolloin kaikki positiivinen muutos siirtyy myös läheisiin. Muutos voi olla asenteen muutos, kävelylenkki tai jonkun ravitsevan ruoka-aineen lisääminen ruokavalioon ja ehkä jonkun muun pois jättäminen.

Miten tää nyt meneekin taas tähän ruokahommaan, mut ajattelen niin täysin asiat niin että se mitä syömme, vaikuttaa kaikkeen ja on siis polttoainettamme. Jos syömme ruokaa joka on ns tyhjää, niin miten voimme jaksaakaan. Kaikkiin ihmisiin tämä jälleen ei päde mutta jos kokee itsensä väsyneeksi ja syö valkomustaa ruokaa siis esim vehnäleipää, perunaa ja lihaa tai spagettia ja lihaa jne.. Niin kierre on valmis.

Kuvassa chia-simeniä jotka ehkä helpoimpia ruokia lisätä mihin sapuskaan tahansa, sopii jogurtin, riisin, kaakaon sekaan tai mihin vaan. Geeliintyy nopeesti. Ravitsevia ja sis paljon proteiinia ja hyviäkin viel. Espe tosin sanoo niitä välillä mädiks tms..geeliintyessään melkosen rumia.

Olis hienoa jos ruoka-ajattelu lähtis siitä mitä ihmisen elintoiminnot vaatii siis nää hivenaineet, antioksidantit, aminohapot, vitamiinit jne.. Ja ruvettais miettiin et miten ihmees me ne saadaan päivittäisestä ruoasta ja nehän on mahdollista saada! Heti jos joskus löydän laajan taulukon asiasta niin laitan infoa eteenpäin. Se olis yksinkertaista ja todenmukaisinta ja vois lopettaa miettimisen mitä on hyvä syödä ja mitä ei, kun tiedossa on kehon välttämättömät rakennusaineet.

Helpoin tapa itellä oli lopettaa monien tyhjien/turhien ruokien syöminen siihen kun luin asiasta ja tajusin että miks hitossa tungen suuhuni mitään mistä ei oo hyötyä. Joo, herkuttelupäivät taas erikseen, mut herkutkin voi olla hyödyllisiä, siitä esimerkkinä esim raakasuklaa ja mulla arkikäytössä oleva herkkukaakao, johon sekoittelen superfoodeja, yksinkertaisimpana lämmittää raakamaito kattilassa alle 45° ja lisätä rakkauspakkauksen maca-raakakaakaojauhetta sekä hunajaa. Loistoherkku ja ei lainkaa mitään epäterveellistä eikä sokeria ja tohon voi laittaa mukaan muitakin makeita jauheita. Raakakaakao sisältää valtavan määrän antioksidantteja ja kehoa stimuloivia ainesosia.

Tänään Linon ja mun lounas koostu näin:
täysjyväriisiä, nokkosjauhetta, merileväjauhetta, suolaa,chia-siemeniä, voita, kookosöljyä ja hunajaa. Kummatkin tykätään, nopee, yksinkertainen ja ravitseva ateria ja viel hyvääkin ton voin ja hunajan ansiosta :) mungopavut sopii tohon loistavasti lisäks, unohdan vaan aina laittaa ne likoon yöks etukäteen.

Jos kaiken mitä suuhunsa laittais sais olemaan oikeesti hyödyllistä keholle, rupeis oleen homma hanskassa, pyrin siihen mutta se vie vielä aikaa. Pieniä askelia kerrallaan.

Nyt pohdin tässä josko onnittelukakut ja piirakat olis tältä erää syöty, keho protestoi vastaan tätä sokerin ja vehnän määrää ja ei se hyvää tee pikkusenkaan herkälle vatsalle.
En muista sitä listaa mitä ei suositella imetysaikana syötäväks, paprika, sipuli, kahvi ja suklaa ne ainakin aiheuttivat lapselle vatsavaivoja, opiskelen asiaa pian lisää.

Mun piti kirjoittaa myös kaikkee kivaa tästä päivästä, mut nyt nukahdan, vauva nukahti jo puol tuntia sitten.

S

25.2.2012

Vauva 4 pvää

Ollaan vaan ja hengaillaan


 
Tää vauva tosiaan syö puolentunnin tai reilun tunnin välein ja sitten vaan hengailee tai nukkuu. Viihtyy sylissä niin tyytyväisenä eikä tartte kiertää kämppää ympäri niinkun aikoinaan Linon kanssa. Kaikkihan voi viel muuttua ja sanotaankin et parinviikon jälkeen alkaa ne pahimmat masuvaivat.

 Nyt nautitaan kotona lauantai- illasta Putousta katsellen ja Linon temppuja seuraten. Vauvalla ihana collegepotkari h&m. Taitaa jätkä vaan kasvaa tällä vauhdilla niin nopeaan että vain pariviikkoa näistä suloisista pikkuvaatteista ehditään nauttia. On tää vauva- aika niin lyhyttä että joka hetkestä tulee nauttia!


Niin ja arvaa vaan tuleeko fiilis et kolmattakin kyl pitää viel joskus yrittää. Eipäs ny mennä niin pitkälle, katotaan mitä vuosi tuo tullessaan kahden pikkulapsen kanssa.

Nimi rupeaa jo muotoutumaan mielessämme ja ristiäiset tasan 2kk syntymästä eli 21.4. Jouduttiin aiemmin valitsemamme nimi hylkäämään ja nyt siis mietitty uutta tilalle, kyl se tästä muovautuu.

 On tullu otettua vauvasta paljon vähemän kuvia kun aikoinaan Linosta ja melko paljon kännykällä, harmittaa et kuvat niin huonolaatuisia. Yrittänen hankkia töistä järkkäriä lainaan että saadaan parempiakin kuvia talteen, joista saa tehtyä tällekin tyypille sit joskus kuvakirjan.

S

Ihana lauantai


Kuulin kun Lino heräs kasin jälkeen aamulla ja vauva vielä nukku, hiippailin Linon viereen ja katseltiin akuja hetki saman peiton alla. Pian vauva jo heräskin, syötettyäni sen nukahdettiin vielä ja Esa ja Lino oli menny kylpyyn. Saatiin nukkua puol kymppiin asti ja tästä virkeänä jaksoin laittaa superfood aamupalaa kaikkine herkkuineen ja ehdotin että josko lähdettäis muorille ja vaarille kahveelle.

Vaari jaksoi hyvin ottaa meidän revohkan vastaan ja olihan siellä mummeli ja pepekin. Muori keitteli kahveet ja syötiin leipää kera kermaisen juuston Luostarin juustoa kai se oli, jälkiuunileivän kans niin nappiin. Tunnelma oli mieletön, kaikki yhdessä pyöreen pöydän ympärillä ja sen jälkeen tiivisti olohuoneessa lattialla ja sohvilla ilman radioo, tv:tä tai mitään ylimääräistä.

Siinä me keskusteltiin Aleksi serkun armeijakuulumisia (mun äiti oli Allun valassa eilen), vauva kelliskeli ilman vaippaa tyytyväisenä (niillä on tajuttoman kuuma siel kotona aina) ja siinä me kiireettä kaikki vaihdettiin kuulumisia Linon leikkien säestyksellä. Ihana ja tuttu hälinä, minkä vauvakin kuullut monesti jo vatsaan, ilmankos viihtyi. Jälleen yks hetki mikä jää mieleeni mun ikuisiksi ajoiksi ja siitähän ei kuvaa tullut otettua!


Kuvan nappasin kaupasta johon jatkettiin matkaa. Mietin eka et pystynkö käveleen ton vatsan takia, mut hyvinhän se meni ja vauva nukku koko reissun. Postista sain samalla haettua maitotonkat ja stockmanin paketin, jännää..paketit viel avaamatta.

Yleensä kun Esan kans ollaan kaupassa, on sillä kauhee kiire ja hoppu mut ehkä nyt ymmärsi kuin tärkeää mulle on olla vähän tuulettumassa ja kiireettä seilaili pitkin käytäviä keräten tortilla aineksia ja mä keräsin omia juttujani. Ahon jogurtit olivat saaneet hyllypaikan nyt S-markettiin, huippua!

Lino sai muorilta ja vaarilta omaa rahaa ja osti jackypalat äitille, isille ja Linolle ja pari yrttilakupötköä sekä viilin. Heitti ostoksensa hihnalle ja kaivo kolikot taskustaan jne.. Rakastaa kaupassa käymistä.

Kotona tein vihdoin salaattia josta olin uneksinu synnäriltä asti. Basilikaa, tammenlehteä, sitruunan mehua + raastettua kuorta, merilevää, nokkosta, merisuolaa, oliiviöljyä, cashewpähkinöitä, kurkkua, tomaattia, porkkanaa ja ahlmanin juustoa, jota naapurimme meille toi. Ihanan ruokaisa salaatti ja kivoja makuja. Onneks sitä on paljon, saa herkutella viel illallakin. Salaatin kans join lämmintä lakritsanjuuriteetä marjoineen, jotain puhdistavaa detox-teetä. Nyt saan taas sellasta juoda ja keho saa puhdistua.
 
Nukuttiin pikkupoikien kans vierekkäin päikkärit ja hyvin se meni. Vähän tyynyvallia poikien väliin vaan että pysyvät erillään.

Tää lavastettu kuva jo kun heräiltiin..

Ehdotin Esalle aamulla että josko haluais pitää varpajaisiaan tänään, no innostu ensin asiasta ja soittelikin muutamille tyypeille. Kotiuduttuamme kauppareissulta sano kuitenkin et päivystys olis kivempaa. Kun sitten herättiin poikien kaa päikkäreiltä oli miehellä piippa kotona ja kerto saavansa siitä paremmat kiksit kun ryyppäämisestä.

Hälytys tulikin pian ja Lino on niin surkee kun isi lähtee. Kanniskelin Linoa sylissäni ja pian olinkin taas liikuntakyvytön, hiton maha, jotain siel on tapahtunu kun kipu on niin valtava. Soittelin äitiäni tänne hakemaan koiria hoitoon ja tuli mun avuksi siihen asti kun espe palas kotiin. Huh en tiä miten olisin pärjänny näiden kans, kun toinen itkee isin perään ja toinen on jatkuvasti syömässä ja mä vaan lattialla.

Nyt vaan yritetty selittää että kun isillä on päivystysvaatteet päällä, isi lähtee hälytykselle ja tulee aina pian takasin. Lino voi jatkaa leikkiään tai tulla äitin syykkyyn kyllä isi tulee pian takasin. Lino on kova poika leikkiin hälytystä ja käy sammuttaan kotona saunaa, pelastaen nallen sieltä jumista. Tajuaa siis homman mut kai vaistoaa oikean piipan soidessa sen jännityksen ja pelästyy.

Vauva vaan nukkuu... ihan omituista mutta kai niin normaalia :)

S

Multimedia message

Hra Kangasniemen blinikutsujen jälkimaininkeja 

Kyläilijöitä

Perjantaina kävikin meillä paljon läheisiä kylässä ihastelemassa vauvaa ja leikkimässä Linon kanssa. Päiväunilta herättyään Lino katseli ikkunasta josko Audi jo näkyisi ja tulihan Anne sieltä. Kuvassa Anne on lähdössä ja Lino puki päälleen jotta saa avata Annelle oven ilman että tukka jäätyy ja varpaat palelee. Hakee aina ton karvalakin ja saappaat jalkaansa kun näkee et meille tulossa joku ja menee avaan oven välillä liiankin innokkasti.

Kylässä kävivät myös Niina ja Vilja ja saatiin ihanat ne Kappahlin sulkabody ja pöksyt. Mitähän Vilja on kotona vauvasta tuumannut? Muori toi meille piirakkaa ja ihanan valkosen ruusukimpun kera punaisten marjaoksien, sopii kauniisti olkkarin sisustukseen. Keittiön pöydällä on lilan/valkoisen sävyiset kimput isoisältä ja mummilta, täydentävät toisiaan.

Illalla kyläileen saapuivat Senni ja Maiski, Sofia ja Jesse. Juotiin teetä, syötiin loput suklaaneliöt ja hedelmäsopat. Kiva kun ei oo tarvinnu stressata tarjottavista kun niitä mummut vääntäny valmiiksi. Porukka lähti vasta 22.30 ja Lino meni jo ite sankyyn hetkeä aikasemmin ja huuteli sieltä hyvää yötä kaikille. Vauva viihtyy ja voi hyvin.

Nyt just oon pikkupoikieni kanssa päiväunilla ja ei tuu unta, mitä ihmettä? Nytkö jo univelat kuitattu ja viimeöiset pätkäunet riittäis.. Vauva nukkuu n.1,5h pätkissä. Ihanaa kun jo noin hyvin tässä vaiheessa. Jännittää jo minkä näköinen siitä tulee kun kasvaa. Linon kuvakirjaa tullu tässä selailtua ahkeraan ja kyl on pojat niin samannäköisiä.

S

24.2.2012

Prinsessa syntyi naapuriin

Mikä päivä! Ei voi sanoa etteikö olis ollu tapahtumarikaspäivä vaikka kotioven sisäpuolella oonkin pysyny.

Viimeyö oli rankka, niinkun edellinenkin. Heräsin taas naama turvoksissa ja kylmän pesuveden voimin sain itseni hereille. Vauva nukahtaa vasta kolmen-neljän aikaan ja nyt tääl varaudun jo samanlaiseen rupeamaan. Tosin ravintoa vauva saa nyt jo reippaasti, edellisyöt ehkä sen vajavaisuutta. Päivä muuten menny kivasti.

Kätilö kävi heti aamusta puol kympiltä, just ku oltiin saatu itsemme sängystä ylös. Hampaat pesemättä, kurniva vatsa sai odottaa kun tutkittiin vauvaa ja kaikki näyttää olevan hyvin. Paino nyt 3130g.

Syötiin aamupalaa ja kummasti sitä pystyy tekeen kaikki toimet yhdel kädellä samalla vauvan ollessa rinnalla. Pojat lähti pomppukerhoon ja Lino oli mielissään kun isi meni sen kaa eikä äiti ja tätä hetken ihmettelikin innoissaan.

Me saatiin vauvan kaa nukuttua tunnin verran. Pojat oli käyny ambulitalleillakin ja kaikki ambulit on kuulemma mersuja. Mitäs me sitten, niin pappa kävi. Saatiin ruukkukukka, hieno ja pullo luomuviiniä, jota ehkä kesällä viimeistään pääsee nautiskelemaan.

Mentiin koko porukka päikkäreille kakkukahvejen ja leikkimisten jälkeen. Kun herättiin tuli naapurit tuomaan meille rotinoita ja ne koostu ahlmanin tuotteista, nam.

Isi lähti paloasemalle kurssille ja me saatiin apuvoimia mummelista, pepestä ja mummista. Mummi vei pian Linon potkukelkkaileen ulos ja kun puin Linoa mulla napsahti vatsassa jotain ja jouduin keskeyttään ja oleen vaan paikallani.

Syötiin mummelin tekemää pitsaa ja hedelmäsalaattia ja tuliaisiks saimme myös aloeveraa, erittäin hyödyllistä :)
Teenä oli haudutettua kamomillaa ja vanilijaa, tosta tullu mun niin lempparisekotus, 2 kamomillapussia ja yks perus mustatee vanilija, voi miten pehmeää.

Hetkeks jäin kahdestaa vauvan kans katselemaan ikkunasta kun mummi ja Lino rakensivat lumiukkoja. Meillä on nyt käytössä vaavi-sänky, Linollakin oli aikanaan. Pyörillä liikuteltava pikkunen sairaalasänky, kätevä, mut tosin tää vauva ei viel oo malttanu nukkua yksin ja onkin 24h sylivauvana, mikäs sen parempaa.

Ilta tuntu pitkältä isiä odotellessa vaik hommaa olikin, isoja ja pikkusisa kakkapyllyjä, tiskejä, pyykkiä ja tietty leikkimistä Linon kanssa vauva sylkyssä. Lino teki meille ruokaa tippukeittiössä ja opetin kuinka teesihtiä käytetään vaikkei teepuruja tippukeittiössä oikeesti ookkaan. Mahtava mielikuvitus lapsilla, hienosti kokkailee kaikkee ruokaa siel vaatimattomilla välineillään ja jäätelöautoesittestä leikatuilla jäätelön kuvilla, niistä saa muuten keitettynä hyvää jätskisoppaa.

Kaikkee huolta myös päivään mahtunut, niistä ei sen enempää, vauvalla jokatapaukses asiat hyvin.

Naurut sain loistavat. Iltapalan jälkeen esa katseli lino sylissään kannettavasta jotain formulauutisia ja yhtäkkiä esan housut oli märät kuin olis ite kussu housuunsa. Lino totes että 'minä unohdin mennä potalle' :) Pikku säpinää sai aikaseks ja mä vaan nauroin vauva sylissäni seuraten tästä johdanneita poikien tekemisiä.

Samoihin aikoihin tajusin että en pystynyt enään käveleen, siis kipu on niin mieletön alavatsass että askeltakaan en saa otettua ilman käsivoimien käyttöä esim pöydästä tukien. Jalat ei yksinkertaisesti mee toisensa jälkeen tai se painon siirto toiselta toiselle ei vaan onnistu. Ihan kyyryssä pystyn pienenpieniä ottaan mut valtavan kivun kera.

Otin puhelua synnärille ja ne vaan neuvo särkylääkkeitä, joo no otin toki muutaman mut ei se sitä vaivaa ja ongelmaa poista kun sitä kuitenkin saa ihmetellä mistä moinen. Esa sai olla mun ja vauvan apuna että päästiin yöpuulle asti, nyt en edes tiedä miten pystyn siirtään vauvaa puolelta toiselle ja liikkuun tästä kun jo pelkkä makaaminen sattuu. Toivottavasti ei olis ny mikään paha revähdys. Kipu alkoi siis Linoa silloin pukiessa, mutta pahensiko se naurokohtaus mun olemattomien vatsalihasten tilanteen näin pahaksi.

Nyt nukahdan, toivottavasti huomenna kaikki taas hyvin kaiken osalta! Voi näitä ristiriitaisia tuntemuksia. Oon vaan niin tajuttoman onnellinen näistä kahdesta pojasta ja kärsivällisestä miehestä. Karvapallot saapuivat tänään myös kotiin ja vauva oli ok kummallekkin pienen nuuhkimisen jälkeen. Me tääl pikkusen kans tv-huonees nukutaan ja käytiin Lino nukuttaan porukalla meidän isoon sänkyyn, missä pääsee isin kainaloon.

Kaunis ja onnellinen hetki oli kun mentiin porukalla päikkäreille ja Lino laitto äitin nukkuun ja halus ihastella iskän kans vauvaa. Esa silitteli Linon päätä ja Lino heidän keskellä olevan vauvan päätä ja mä ihastelin näkyä tyynyltäni. Jahka Lino nukahti, siirryimme vauvan kans taas sohvalle nukkuun, Lino kun potkii unissaan. Mutta tuo kaunis hetki jää sydämeeni ikuisiksi ajoiksi onnen täyttymyksenä kaikkine hymyineen ja katseineen.

Nyt meinaan nukahtaa, pikkunen vaan tankkaa ja tankkaa.
En malta odottaa mitä huominen tuo tullessaan!

S

23.2.2012

Multimedia message

Kesää(&kesäkuntoa) kohti!

22.2.2012

Kotimatkalla


Päästiin kotiin! Nyt onkin epätodellinen olo, ku jo ollaan Orivedellä, Espe kaupassa, mää nukkuvien poikien kaa autossa K-kaupan pihassa ja vasta eilen synnytin!

Sairaalas olisin kai ollu viel toisen yön mut naapurilla oli pahoja ongelmia ja huoneessa olo oli mahdotonta. Kätilöt pahoittelivat sydämensä pohjasta että tällaista sattuu. Naapurin lasta oltiin jo huostaanottamassa, voitte siis kuvitella mitä kaikkee siel tapahtu ja tietty se äiti käytti mua asioiden purkamiseen, huh.

Nyt tekee mieli juustoa ja jogurttia, niitä mulle kai kaupasta tulossa :) Ihanaa mennä kotiin ja paljon on vauvalle kaikkee kivaa pikku laitettavaa, ei oo hoitoalustaa, ei hajuakaan nukkumisjärjestelyistä, vauvan vaatteita on syytä pestä ja vaavisängyn pystytys. Jännää miten elämä tästä lutviutuu ja miten Lino suhtautuu. Raporttia siis luvassa taas lisää kun ehdin :)

Kiva kun Lino tuli hakeen äitin ja vauvan kotiin.

S

21.2.2012

Äitin rakkaat

21.02.2012 
Baby's first day


Lino tuli katsomaan äitiä ja vauvaa mummelin volkkarilla, mummi myös kyydissä. Tuli mulla itku kun näin Linon käytävän päässä pälättämässä ja silmät kirkastu kun näki mut. Vauvaa ihmeteltiin hetki, Lino toi vauvalle oman nallen. Annettiin vauva pian mummelin syykkyyn ja ruvettiin syömään Limpparin kaa kakkua ja tutustuun sairaalan laatikoihin, kaappeihin ja käytäviin.

Isoisä tuli kans käymään, oli hauskaa et se oli vähän niinkun mun synnytykses mukana kun niillä sitä pöytää siel pappilassa yöllä mä kuljin ja kipristelin. Isä kun ei osannu mennä nukkuun vasta kun lähdettiin sairaalaan. Peppikoira kulki mun perässä, sen mielestä hauska leikki. Supistukset oli kivempi ottaa vastaan kävellen tai mikskä sitä ny voi sanoo ku varpaillaan kyyryssä ja käsillä tukea aina tuolin selkänojasta kerrallaan.

Mulla oli Linolle tääl Kummitus Lapanen 'taitava isoveli' kirja ja luettiin sitä porukalla tässä sängyllä. Lino osas nätisti silittää vauvaa ja vähän oli ihmeissään vauva syykyssä. Sain tilaamani vauvakirjan tänne, nyt saa tuoreeltaan täytellä sitä tääl ajankuluks vaik huomennahan jo päästään kotiin ainakin näillä näkymin. Äkkiä menee aika!

Sain myös kipollisen mustikoita, tääl kun tuo ruoka ei oo ihan mun mieleen ja vatta tosi kipee sokerijogurteista joita syöny tyhjään vatsaan ja tarjolla ollu tänään vaan perunaa ja punasta lihaa, sokerikiisseliä jne..odotan innolla jo huomisaamuista puuroa! On mulla onneks tääl vähän omia eväitä mukana. Joku ihana juustoinen salaatti maistuis ny!

Linon kans tutkittiin huoneiden numeroita ja leikittin rontti ottaa kii leikkiä käytävillä, pestiin käsiä eri lavuaareissa ja taas käytiin katsoon et onks vauva tallessa isovanhempien syykyssä. Vauva ei oo nukkunu paljoo mitään, siis joku 2*puoltuntia, ollu koko ajan rinnalla ja nyt kun vieraat tuli, nukahti tuttujen ihmisten meteliin ja nukkuu vieläkin. Siis jo kaks tuntia ollu untenmailla ja mä tietty en oo malttanu nukkua. Josko yöllä sitten nukutaan yhdessä.

Heivasin heti alkuunsa ton vauvasängyn ku mun mielestä vastasyntyneen kuuluu olla äidin sydänäänien läheisyydessä niin paljon kuin mahd. Ainoostaa salista kärräsin tyypin tänne osastolle. Oltiin käytäväl neljään asti ja nyt kiva olla huoneessa vaik tääl toosi höpöttävä äiti ja imetysongelmainen vauva. Ehkä ihan kiva päästä kodin rauhallisuuteen tai mitä se nyt sit tulee oleenkaan :)

Sellanen epätodellinen olo kun tää mitä kauan odotettu, on nyt päällä ja siis otettava näistä hetkistä todella kaikki irti!


Mummeli oli virkannu vauvan peiton valmiiksi ja nyt saa mammia sen alla täällä jo lämpöisesti. En taas muistanutkaan kuin lämpöisesti pikkuvauvat tulee paketoida ainakin näin aluksi.

Synnytys ei menny ihan suunnitelmien mukaan. Mun toiveita ei otettu huomioon alkuunkaan ja stressasin asiasta esalle todella paljon supistusten väleissä, en päässy lämpöiseen suihkuun vaik alakerran kätilö sitä myös mulle suositteli ja ilokaasunaamaria oli tää yläkerran täti tunkemas väkisin mun naamalle ja heitin naamarin jumankauta hemmettiin kun oksetti niin paljon. Kätilö vaan sano mitä hän nyt tekee ja ei paljon kyselly.

Pääasia että sain kokea karmivan kivun ja pian sen jälkeen kivuttoman ponnistuksen. Linosta otin kipulääkettä supistuksiin kun taas ponnistus meni ilman. Tää synnytys tuntu kyl rankemmalta, on ne tunteja kestävät supistukset niin kivuliaita. Pappilan pöytärundi osoittautui menestyksekkääks ja helpotti kipuja kun aina välillä sai naureskella esan ja mun isän jutuille, paljon rennompaa kun kärvistellä sairaalas. Sitten kun lapsi oli sylissä, ei asioilla ollut enää merkitystä mutta kyllä nää asiat mua tulee viel harmittaan ja se tosiaan kun ei yhtään arvosteta äidin ajatuksia. Mul olis niin paljon esimerkkejä mut väliäkö niillä enään, kätilöstäni en pitänyt vaikka toimeen tulimmekin, ihan erimaailmoista oltiin.

Tääl nyt iltatee ja meen tapaan pian ystävääni joka sai eilen vauvan. Ei oo ehditty viel kun moikkaileen, josko nyt vähän jutteleen. Sen jo kuulin että heidän pienokaisensa on teholla nyt ja huh miten rankkaa äidille tollanen. Toivon heille niin paljon onnea ja tsemppiä. Ystävä on vanha koulukaveri viestinnältä. Ihana nähdä täällä ja heidän vauva tulee pian kuntoon.

Tää meidän tippuvauva on todella tyytyväinen tyyppi, kyl oli hurjan erilaista Linon kaa viimeks tääl ku ei nukkunu, ei syöny ja ei edes jaksanu yrittää. Tää niin sitkee yrittämään ja lopulta onnistuukin. Tempperamenttia ei siis sillä tavalla kuin Linolla, paljon rauhallisempi. Asiat voi viel moneen kertaan muuttua mutta tässä kuulumiset vauvan 1.päivästä.

Rakkautta ilmassa!

Vauva

Meidän rakas pikkuvauva!
21.02.2012 klo 5.28. Mitat 3370g ja 50cm.
Syö ja nukkuu ja antoi jo äidinkin levätä pikkasen. Kova ikävä isoveli Linoa!
Onnenkyyneleet silmissä lasta ihailen, ei oo totta!! <3

20.2.2012

Kalenteripäivä

Tänään hassu ilta, moni otti yhteyttä kevään tapahtumien kanssa samana päivänä :) kevään menot alkaa muodostua ja viimein löysin sopivan hiihtolomaviikonkin, huomenna ehdotan sitä töissä ja varaan Rooman lennot, suunnitelma ennen vappua käydä siellä. Lapin tai tahkon matka mul joka kevään ohjelmas, se tänä vuonna vaikee löytää, aina jotain päällekkäin, mut muutoin alkaa hahmottua mitä milloinkin tapahtuu :) tänään mahtava aurinkoinen pvä, Lappiin tekis kyl mieli hiihtämään
ja after skihin.
Anne

Rooma

Mä ja Lino ollaan molemmat kevätmielellä. Katselin lentoja Hanskun luo Roomaan, raikku lentää trelta suoraan, infosi Laura. Se nopeuttais vähän kevään tuloa.

Anne

uimahyppäjä

Kesämies

Harjoittelee uimahyppyjä uusissa uimashortseissaan ja niin ihanan pirteä lippis päässä! Kesä tulee pian! :)

19.2.2012

Tilannekatsaus

Isojen poikien toppa-asu. Ostin Stadiumista reilu vuosi sitten ymmärtämättä kuin pieni poika minulla oli. Oli hurjassa alessa, asun ovh 120e ja maksoin siitä n. 40e. Hintalaput revin vasta tänään pakon edessä kun haalari oli pesussa, mutta asuhan oli erittäin sopiva 92cm. Nyt mulla on iso poika ja ihan ison pojan näköinenkin oli asussaan! Plussaa lukuisista heijastimista, jotka tarpeen täs meidänkin pihassa, pikkutie niin lähellä ja autot kaahaa, ne mitä siinä harvoin kulkee.

Nyt täytyy valottaa arkiasioita täälläkin pienellä/pitkällä tekstin pätkällä.

Ihana olo nyt, kello kymmenen ja pojat nukkumas, mul puhdas tukka ja hampaat pesty. Koti on tosi siisti ja pyykit pesty. Lumitöitä tehty kahdesti ja rappuset oikeen avattiin petkeleellä tänään kun oli niin paakkuuntunu että lapio ei enään yksin toiminu. Meil on 22 kpl rappusta sisäänkäynnille, leveydeltään 3m ja tasanteita välissä, mä oon yrittäny pitää niitä puhtaana ja Esa hoitanu muun pihan kolaamisen. Tänään tein lumihommia ihan kunnolla mut ei näytä olevan vaikutusta muuhun kuin pihan ulkonäköön..

Jouluvalot on edelleen kivimuurin päällä lumen seassa, kauniisti sieltä pilkistäen, otan pois kun illat valoisempia. Miks valot on jouluvalot, jos ne tuo iloa ja valoa pimeyteen, ne ovat mielestäni talven ja pimeän ajan valot. Sama juttu kun mulla on kranssi pöydällä valoineen. Niin kauan saa siinä yöt valaista alakertaamme kun yöllä ei nää muuten talossa kulkea.

Kattelin muutaman idols esityksen, siihen Diandraan ? asti, oli tosi hyvä, mut sen kauempaa en malttanu paikallani pysyä. Tosin luin esitysten lomassa viikonlopun aamulehdet ja leikin ralliautolla. Uus kotiteatteri on kyl kiva ja mahtavaa äänentoistoa on miellyttävä kuunnella. Ei oo ihmekään et on korvat kiukutellu pikkuradioita vastaan ja Anne muistaa aina kun kitisin reissuillamme tietokonemusiikista, niin otti korvaan vaik olis pitäny fiilistellä musiikkia ja iloita siitä, äänen laadusta välittämättä. Sama juttu mul autossakin, kun en omassani koskaan kuuntele mitään, nyt ekaa kertaa siis tullu aamul kotona sellanen fiilis et laitampa radion päälle ja se ei tunnu häiritsevältä meteliltä, voihan tää sopeutuminen johtua hormooneistakin..

Edessäni lauantain aamulehden kultturisivu, irrotin iltalukemisiks talteen. Siinä juttu Tina Turnerin musikaalista kommentteineen. Erja ollut mukana show'n teossa ja olivatkin isän kanssa ensin ystävänpäivänä kutsuvieras näytöksessä (johon mekin oltais päästy..) ja pari päivää myöhemmin ensi-illan pukuloistossa. Olis ihanaa saada mahdollisuus mennä katsomaan show Palatsiin, en oo siel koskaan käyny ja Turnerin biisit on mun mieleen.

Niin ja mitä raskauteen liittyviin asioihin tulee. Oloja on öisin ja kahden-kolmen aikaan saan rauhan nukahtaa, päivisin ei mitään, paitsi kaikkee asiaan kuuluvaa, mutta kaikki hyvin ja olo hyvä, melkeimpä loistava. Tänään harmitti suunnattomasti jättää korukutsut väliin olon takia ja se että ne oli pikkutien varrella kauempana, olisi saattanut auto jäädä jumiin tms.

Esan perhettä tuli meille sit myöhemmin iltapäivällä kahville ja veljensä auto jääny jumiin mökkitiellä. Traktorin veto- ja aurausapua tarvitsivat jotta pääsivät pois, kaikki siis mahdollista näillä lumikeleillä ja nelivedollakin..

Lapsi taitaa lähteä syntymään tiistai-iltana ja syntymäaika menee keskiviikon puolelle, näin saatais hyvin muistettava 22.2. Tässä lähipiirissä niin monen lapsella 22.pvä synttärit, sopis kuvioon hyvin. Ja kummitytön isällä on seuraavana päivänä synttärit, muistais nekin jatkossa paremmin. Isäni muistutti että tänään vaihtui horoskooppi vesimiehestä kalaksi. Sama tulee kun isälläänkin. Vaikken horoskooppeja seuraakaan. Nousevat merkit ja yksilöllisemmät tulkinnat kyl mielenkiintoisia.

Esa innostu tänään siivoon, mua ei olis yhtään huvittanu mut en osaa olla paikallani kun toinen aloittaa. Keräilin rojuja nurkista ja purin mun officen keittiöstä pöydältä ja tuoleilta. En taida tarvita työpapereita ja kalentereita vähään aikaan. Saatiin Linon avustuksella imuroitua, pestyä lattiat, pyyhittyä ovet ja tasot ja tosiaan eniten aikaa kuluu niiden kerääntyneiden tavaroiden uudelleen sijoittelulle tai perkaamiselle, mitkä kuuluu roskiin ja mitä tulee säilyttää.

Kiva kun tuli vieraita kylään ja kahvipöydässä oli pitkästä aikaa tuolit tyhjinä ja istuttavissa ja siisti fiilis muutenkin. Järkkäilin perjantaina mun foodit keittiön laatikoihin pöydiltä sillä välin kun Lino oli mummin kaa lumitöissä ja laatikoista lensi roskiin paljon kaikkee. Nyt kun monta kertaa päiväs avaa niitä laatikoita, tulee hirveen kiva fiilis kun ne siistit ja tasot siistejä ja ilme raikas. Tyhjyys luo rauhallisuutta.

Jääkaapissa laskiaispullia ja limekakkua, anoppi perkule jätti ne tänne ja kun mulla todella huono itsekuri tollasten suhteen. Tiedän et tulee hurjan huono olo jos syön mut silti tekee mieli. Meillä ei siis yleensä kotona mitään herkkuja, ei kerrassaan mitään ja se on ainut toimiva keino pitää itsensä kurissa. Aina ollu periaate, et kotiin ei herkkuja osteta. Lakut tai jackypalat joskus, sit ne syödään heti ja kaapista ei mitää saa löytyä. Hunajaa otan lusikallisen makeanhimoon tarvittaessa tai teen kaakaoo kera foodien. Kohta syön yhden pullan ku teetäki viel kupissa.

Eilen illalla sain valkattua kuvat Linon 2. vuosikirjaan, kuvia yli 700, saman verran kun tuli ekkankin! Kyllähän niistä osa viel karsiutuu, mutta en olis uskonu et meillä noin paljon tärkeitä kuvia toiseltakin vuodelta, valikoin noi kuvat vähintään 5000 kuvasta monena kuluvana päivänä osan kerrallaan, menis into jos kerral rykäsis. Seuraava vaihe onkin ruveta järkkään kuvia albumiin järjestykseen. Nyt tosin tietokone siivottu pois ja en tiä koska saan sen taas avattua.

Viimeyönä kattelin puhelimel cotton.fi sivuja. Löysin upeet kultaset korvikset ja MKorsin kultasen kellon. Saan siis Espeltä kellon täs joskus, muistoksi/ kiitokseksi synnytetystä lapsesta. :) Synnäriltä siis cottonin kautta kotio, ei vaan, kellot liian kalliita, mut kyl jotain keksin että saan sellasen ajattoman/kestävän.

Lino nukkunu nyt jo 3vkoa levottomasti, nukkuu välissämme paremmin mutta silti saa rauhoitella monta kertaa yössä. Vaistoaako tulevan vai mitä se on. Vaihe vaan elämässä, mutta kyl välillä koville ottaa kun herää sen 15 kertaa yössä rauhoitteleen. On hyviäkin öitä välissä ollu, esalle toi kovemmin ottaa kun töihin herää aikasin. Ite nukun yht. sen 5-7h yössä pätkissä ja päiväl 1h. Isäni on aikoinaan pärjännyt hyvin pienil unil ja vanhemmiten ruvennu nukkuun enemmän, ehkä mulle käy niin kans.

Nyt kasvisosekeiton kipotus pakkaseen, pyykit kuivuun ja yritän kovasti mennä nukkuun, tänään en edes nukkunu päikkäreitä vaik yritin ja nyt ei silti väsytä vaik rankka yö takana. Tähän aikaan ei vaan koskaan väsytä. Olis kiva kun sit vaik kesällä istuskelis aina tähän aikaan terassil ja kesälomalaiset tulis juomaan mun kans teetä ja rupatteleen lämpöisessä kesäillassa ja auringon laskua ihaillen. Sitä odotellessa, nyt nauttikaamme runsaasta lumesta ja hiihtokeleistä, en hiihdä mut se palo niiden kasvoilla jotka hiihtää, on mieletön. :)

Ihme on, jos jaksoit lukea kaikki.

Vaarin tila edelleen auki.. lisää siitä sit joskus myöhemmin.

S

marsu?

Marsu? :) terkkuja jumbosta! Mahtava viikonloppu Flamingossa tyttöjen kaa! Anne

18.2.2012

Viel lauantai 18.2

Oo kiltti ja laita blogiin jotain kuvaa sieltä tai vaikka kaks! Ikävä jo. Koskahan tulisit meille asuun vuorokaudeks? :)

Tine laitto just et hauskaa jos vauva syntyy 21022012
en ollu tota ajatellukaan, tineen tarttunu nää mun numeropähkäilyt.. :)

Lauantai-illan terveisiä paloasemalta.

Laudatur..


Annen facelinkistä menin tonne, oho ;)

http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/osaatko-suomea-10-kysymysta-yleisista-virheista

Blogitekstit ei kyllä tuu koskaan oleen kirjakieltä, häviäis osa mun persoonallisuutta.

Parhaat tekstit kirjoitan kännykällä sen kummemmin ajattelematta ja niitä enää lukematta, kirjoitus on kuin puhuisin ja niin tuttavat sen kuvittelevatkin. Vähän vieraamman ihmisen voi olla hanakalaa lukea tekstejäni, niin sekavia välillä. :) onneks Anne korjaa häiritsevimmät virheet..

Annelta kaipaisin jotain kuvaa tänne sen viikonlopusta!!

S

Palomiäs

Palomiehelle tuli hälytys, saappaat jalkaan, kypärä päähän, happipullot selkään ja letkun virkaa toimittaa kaulaliina. Paloautona toimii mopo ja sauna palaa!

17.2.2012

Ripsihuolto

Hoitohuoneen teemana enkelit
Vierassänky


Lupaamiani kuvia äitin hoitohuoneesta. Huone on talon päädyssä omalla ulko-ovellaan ja puhkaistu kulku pesuhuoneen kautta muuhun taloon. Ihana paikka, enkelein sisustettu. Tällaisessa huoneessa näkyy motivaatio työhön.

Me tultiin Linon kans perjantaikylään ku kuultiin et Sennikin on tulossa ripsihuoltoon. Korjailtiin myös multa muutama ripsi, kyl huomaa eron mun ja Sennin ripsissä kun jo viikossa oli kasvanu niin paljon omia lisää niin ei oo ihmekään et tuntuu itellä toi ripsien vaihtuvuus tiuhemmalta kun siskolla, jolla riittää huollot 4 vkon välein.


Äite tekee huoneessaan kuumakivihierontaa, intialaista päähierontaa, korvakynttilähoitoja, reikiä ja ryhmille vetää naurujoogaa muualla. Tää on hyvä tapa kokoontua perheenä näihin ripsihuoltoihin. Tulee puhuttua asiat, varsinkin kun ei nää mitään huollon aikana.

S

Tarinaa torstailta 16.2

Viljan nalle sai Linon mummin kutomat pikkutumput, sukat ja pipon

Tänään Lino oli ultrassa niskapattiensa takia ja vitsit miten reippaasti makas pedillä vattallaan, katse kohti lääkäriä, suojamyssy päässä, tutti oli mukana, se suussa ja muumi kainalossa ja mä silittelin sen paljasta selkää. Lääkäri sai ihan rauhassa tutkia niskaa geelinsä kanssa ja kaikki oli hyvin vaikka lääkäri olikin tyly, kyseli et mitäköhän täältä sitten pitäis löytyä, no kaikkien muiden mielipide on ollut et patit on hyvä tarkistaa varsinkin kun niitä ilmestyny lisää ja korvien jälkitarkastukses kun otin asian puheeks niin lääkäri laitto heti uä lähetteen meille. Toivottavasti voin nyt luottaa lääkäriin ja että patit olivat vaarattomia ja normaaleja imusolmukkeita, turpoavat kun tulehdusta kehossa jne.. ?

Viime yön oksentelin, tänään päivä mennyt mitä parhain ja oltiin syömässä isoisän kaa ja K-kaupassa käytiin Linon kaa retkellä tippukärryillen, painavat ostokset jaksettiin kantaa ja sit nukuttiin vaihteeks sohvalla päikkärit vierekkäin. Ostin vallesmannista naudan palapaistia ison satsin mukaan ja sitä syötiin illal täysjyväriisin kaa. Pakkaseen sain myös kaks purkillista helpottamaan tulevia päiviä, itse kun en osaa nautaa käyttää kun jauhelihana.

Mallit on sen verran liikkuvaisia et nokia ei ehdi tarkentaan

Unien jälkeen suunnattiin ystäville kylään ja leikkiin. Saatiin syödäksemme juustomaitoon tehtyä pannaria, oli ihan mielettömän hyvää ja tuli fiilis et marjat marjana ja pannari pelkiltään se parasta oli. Lasten leikit muuttunu jo melko raisuiks, tönitään ja pusketaan ja riehutaan, toinen kaadetaan ja sen päällä istutaan. Niin kauan on hauskaa kun on hauskaa mut kyl siinä välillä äitejä kaivataan tilannetta pelastaan ja tuomaroimaan. Ihania ovat nuo kaksvuotiaat, yhdessä parhaimmillaan.

S



Enkelikirja

kuva: kotimaakauppa.fi
Saimme Linon kanssa tuon kirjan lahjaksi isomummulta pari vuotta sitten, olisko ollut ristiäislahja. Kirja on muistikirja lähes tyhjine sivuineen lukuunottamatta  kauniita enkelikuvia. Kirja on toiminut päiväkirjanamme, ajatuksena että äiti kirjoittaa pojalleen kirjeitä ja kertoo mitä yhdessä olemme tehneet. Se on niin sääli kun pienet eivät muista ensimmäisistä elinvuosistaan asioita. Uskon kuitenkin vahvasti että ensimmäiset 3 vuotta elämässä määrittää loppuelämän suunnan ja ihmisen vahvuuden elämään.

Kirjan virkaa tuli tämä blogi sitten myöhemmin pitämään, mutta onneksi olen muutamia kertoja bloginkin aikana saanut kirjoitettua yksityisempiä asioita kirjaan, viimeksi tänään. Kirjoittelen perus päivärytmiämme, pojan sanontoja ja lauseita, elämää ja kasvatustapoja ja rakkaudesta kirjoitin paljon. Pelokkaana ihmisenä ajattelen myös, että ompahan pojalla äidistä muisto jos jotain joskus tapahtuu ja en ole niitä muistoja itse kertomassa. Toivon ja sallin kuitenkin itselleni ajattelutavan että saan elää perheeneni onnellista elämää aina vuosikymmenet eteenpäin, niin paljon täällä on ihmeteltävää ja nähtävää. Kirjan sivut pian loppuvat ja se taitaa kertoa siitä että ehkä ei enään niin paljoa tarvitse kirjoittaa, jos jo poika pian itse rupeaisi muistamaan.

Lueskelin kirjan vanhoja juttuja vuodenkin takaa, ei oo ihme ollu että olin äitiysloman niin poikki, enhän mä levänny lainkaan, koko ajan oltiin menossa niillä pikkuyöunilla. Kaupoilla, kylässä, lenkillä, juoksin puolikkaan Linon ollessa 6kk ja jotain reeniä se sitä ennen on kai tarvinnu, miks en oo vaan nukkunu.. Huh. Onneks talvi ja pakkaset tulivat pelastamaan ja rauhoittamaan tilannetta Linon ollessa jo reilun vuoden. Kyllä nykyään on ihan erilainen ja itsekkäämpi asenne elämään. Pidän päiväunista kiinni myös itseni kohdalla, rutiinit luo kaaoksen keskellä turvaa ja tää säännöllisempi elämä on auttanut löytämään tasapainon taas elämään, ei sitä oo ennen ikinä tainnut ollakkaan :)

S

16.2.2012

Allermiina

www.trevesta.fi

Ystävän ystävällä on tällainen liike Tampereella ollut jo pitkään, mulle ihan uus juttu.
Kaikkea erikoisruokapuolta myynnissä.

Alasniitynkatu 30, 33560 Tampere
ti-pe 11-17
la 11-14

Jankan Vanhan Grillin vieressä siis lähellä myös Messupuuta


Ystävänpäivä kynttilöiden kera




GloLite, upean näköinen livenä

Kuvat: partylite.fi

Oli huippukivaa kun ystävämme järjesti PartyLite kynttiläkutsut 14.2 ja näin saimme ystäväporukkaa koolle arjen keskellä. Tuotteet on ihania, kekseliäitä ja ajattomia. Itse en ole paras asiakas, sillä kynttilöiden käyttö rajoittuu ehkä 10 päivään vuodessa, mutta huonetuoksut ja huulikiillot 2 yhden hinnalla miellyttivät tällä kertaa. Alla olevassa kuvassa on PartyLiten uusimpia tuotteita, kynttilä joka luo valoa ympärilleen kauttaaltaan. Upea. Lapsilla oli hauskaa ja varsinkin kun 4 lapsista oli 2 vuotiaita, meininkiä riitti ja välillä käytiin äitien sylissä tankkaamassa turvaa. Kiitokset kutsujen emännälle!



S

Vauvakirja

Tajusin tänään lueskellessani Kaitaliina blogia, että eihän mulla ole vauvalle vauvakirjaa ja soitinkin kiireesti paikalliseen kirjakauppa Kipaan, jotta tilaavat allaolevan vauvakirjan valikoimaan. Kirjaa olisi ollut ihana täydentää jo raskausaikana, niinkuin Linonkin tapauksessa tein. En ehkä oo uskaltanu uskoo todeks tätä kaikkee, niin jotain noin konkreettista ei oo tullut ostettua. Kuvia masusta olen jo teettänyt ja ne saan liimata kirjaan jahka se tiistaina saapuu. Kai sitä voi takautuvastikin kirjaa täyttää vaikkei odotusajan fiiliksiä niitä enään muistakaan. Puhelimesta tosin löytyy dokumenttia tekstareina kunkin rv viikon oloista ja jonkin verran täältä bloginkin puolelta.


 

Kuva: satumaa.fi

Kulta pieni - vauvan oma kirja

Jokainen äiti ja isä tietää, kuinka ainutlaatuisia vauvan ensimmäiset vuodet ovat. Niistä haluaisi muistaa kaiken mahdollisen.

Kulta pieni -kirjaan voi tallentaa nuo ikimuistoiset asiat: ensimmäisen hampaan puhkeamisen, ensimmäisen hymyn, sanan, askeleet ja paljon muuta hurmaavaa.

Kun huikaisevien ensikuukausien vaiheet on merkitty ylös, on valmis kirja mitä persoonallisin dokumenttiteos pienen ihmistaimen alkumetreistä. Siihen on säilötty vanhempien ja lapsen hellimmät tunteet ja ne kaihoisan ihanat hetket, jotka unohtuvat pienokaisen kasvaessa. Kirjan avulla vanhemmat voivat tavoittaa ne uudestaan tulevien vuosien varrella. Samalla Kulta pieni on ihastuttava lahja perheen suloiselle taapertajalle, joka isompana pääsee sen avulla tutustumaan elämänsä ensiminuutteihin, -tunteihin, -päiviin ja -kuukausiin.

• 8 osiota, joiden sivuille mahtuvat vauvan vuoden kohokohdat ja muut tärkeät hetket ja tapahtumat.
• Kätevät säilytystaskut korttien, papereiden ja muiden aarteiden tallentamiseen.
• Tukevat pahvisivut valokuvia varten.
• Tunnelmallinen kuvitus ja lempeät pastellinsävyiset värit.
• Täydellinen lahjateos tuoreille vanhemmille.

Linkki Perhosjahti blogiin

http://perhosjahti.blogspot.com/2012/02/tahtaimessa-tasapainoinen-ruokavalio.html

Hyvää tekstiä.

Suosittelen seuraan blogia muutenkin, loistojuttuja.

S

15.2.2012

Kelloja

Laukkubongailun aikaan, tallentelin myös kellojen kuvia mun arkistoihin. Pyysin Esalta lahjaks kelloo itselleni sit joskus, tässä muutamia erittäin kauniita Michael Korsin kelloja. Kuvat: michaelkors.com

S








Vaavisänky

vaavi.fi
Tän laitoin tilaukseen tänään ja saapumispäiväksi 20.2, katsotaan kumpi kotiutuu ensin..sänky vai vaavi.

Beibamboon tuotteet kiinnostaa myös, laadukkaita vauvan vaatteita.
Vuokraushinta 24e/ 1kk tuo alla oleva setti.

http://www.beibamboo-shop.com/vuokrauspalvelu-c-48.html

S

14.2.2012

14.2.2012

Ystävänpäivä.
Ihmettelyä, ajatuksia ja kiitollisuutta
minuudesta, ystävyydestä ja perheestä.

En olis nuorena uskonu kuin ihania ystäviä sitä matkallaan aikuisuuteen vielä tapaa. Ihmettelen välillä kuinka ihmiset haluavat olla vilpittömästi lähellämme ja ihmisiä voi kiinnostaa mun asiat ja ne jaksaa kuunnella ihan oikeesti ja kanssaelää meidän perheen elämää. Ystävät ovat kuin yhtä perhettä ja ajatuksia vaihdetaan suuntaansa. Ja puhelimen ja sosiaalisen median vuoks niin helposti voidaan olla yhteydessä ja pienet arkiasiatkin saa tarvittaessa jakaa muiden kanssa. Asioille ja minuudelle tulee merkitys ja paikkansa elämässä.

Tää blogikin ollu ihan loistava keskustelujen avaaja. Itse kun täällä paljon kirjoittelen on ystäviä tavatessa ihanaa kuulla rauhassa heidän asioitaan ja jää aikaa paneutua syvemmälle kun jo perusarkiasiat tiedossa ja helpostikin läpikäytävissä.

Elämäni on vaan niin ihmeellistä nyt, onko se asenteesta kiinni vai mistä, mutta tämän onnellisempi en osais olla. Tuntuu että elämästäni ei puutu mitään ja jos jotain tulee puuttumaan niin sen asian hyväksyy ja tilalle tulee uusia täydentämään. On semmonen liito- olo välillä, sydän ihan pakahtuu rakkaudesta elämään, siis ei saata uskoa todeksi kaikkea. Eilenkin sain yhden kortin jonka sanat vei hämmennykseen ja taas korkeammalle onnellisuuteen, niin ainutkertaista tämä elämä on kaikkine ihmisineen ja iloineen.

En tarkoita etteikö vaikeuksia ole jatkuvasti mutta se jokapäiväinen onnellisuuden tunne ja se että tiedostaa tuon mielettömän perheestä ja ystävistä koostuvan tukiverkon ympärillä ja osaa sitä arvostaa, kyl ne vaikeudet vaan sit väistyy väkisinkin aina viikkojen, kuukausien tai viimeistään vuosien päästä. Asioiden kans oppii elämään kun niitä saa purkaa ja olla avoin oma itsensä häpeilemättä mitään. Ihanaa olla siis oma itsensä!! Senhän ne perhe ja ystävät juuri avaavat täydellä luottamuksellaan.

Voi kun osaisin selkeämmin kirjoittaa fiiliksistäni, mutta toivottavasti rivien välistä voi sen ymmärtää. Kiitos ihanat perhe ja ystävät mun ihanasta ja suht tasapainoisesta elämästä. Yksinäisyys olisi pahinta mitä tietäisin ja sitä minun ei ole tarvinnut viimeiseen kymmeneen vuoteen kokea! Rakkautta on tullut suunnasta kuin toisestakin, kiitos.

<3 lla
S

ps. maha-asukki haluaa tulla maailmaan jonain muuna päivänä kuin vielä tänään, pidetään tämän ystävänpäivän merkitys omanaan ja vietetään se tänäänkin ystävien kera..

Nallen uudet vaatteet

Linon mummille tultiin aamupalalle, nalle otettiin kainaloon kun kuultiin pikkuvaatteista. Ihania.

13.2.2012

Tänään maanantaina

Tässä muutama kuva kummitytön vierailusta tänään ja Linon punaisista poskista. Päivitän nää kuvatekstit sit kun pääsen koneelle., täl puhelimel tää homma niin onnetonta..huomaa samanlaiset sukat

Marimekko samikset
Lino jaksaa vetää Viljaa
Pikku pojat
85cm