19.2.2012

Tilannekatsaus

Isojen poikien toppa-asu. Ostin Stadiumista reilu vuosi sitten ymmärtämättä kuin pieni poika minulla oli. Oli hurjassa alessa, asun ovh 120e ja maksoin siitä n. 40e. Hintalaput revin vasta tänään pakon edessä kun haalari oli pesussa, mutta asuhan oli erittäin sopiva 92cm. Nyt mulla on iso poika ja ihan ison pojan näköinenkin oli asussaan! Plussaa lukuisista heijastimista, jotka tarpeen täs meidänkin pihassa, pikkutie niin lähellä ja autot kaahaa, ne mitä siinä harvoin kulkee.

Nyt täytyy valottaa arkiasioita täälläkin pienellä/pitkällä tekstin pätkällä.

Ihana olo nyt, kello kymmenen ja pojat nukkumas, mul puhdas tukka ja hampaat pesty. Koti on tosi siisti ja pyykit pesty. Lumitöitä tehty kahdesti ja rappuset oikeen avattiin petkeleellä tänään kun oli niin paakkuuntunu että lapio ei enään yksin toiminu. Meil on 22 kpl rappusta sisäänkäynnille, leveydeltään 3m ja tasanteita välissä, mä oon yrittäny pitää niitä puhtaana ja Esa hoitanu muun pihan kolaamisen. Tänään tein lumihommia ihan kunnolla mut ei näytä olevan vaikutusta muuhun kuin pihan ulkonäköön..

Jouluvalot on edelleen kivimuurin päällä lumen seassa, kauniisti sieltä pilkistäen, otan pois kun illat valoisempia. Miks valot on jouluvalot, jos ne tuo iloa ja valoa pimeyteen, ne ovat mielestäni talven ja pimeän ajan valot. Sama juttu kun mulla on kranssi pöydällä valoineen. Niin kauan saa siinä yöt valaista alakertaamme kun yöllä ei nää muuten talossa kulkea.

Kattelin muutaman idols esityksen, siihen Diandraan ? asti, oli tosi hyvä, mut sen kauempaa en malttanu paikallani pysyä. Tosin luin esitysten lomassa viikonlopun aamulehdet ja leikin ralliautolla. Uus kotiteatteri on kyl kiva ja mahtavaa äänentoistoa on miellyttävä kuunnella. Ei oo ihmekään et on korvat kiukutellu pikkuradioita vastaan ja Anne muistaa aina kun kitisin reissuillamme tietokonemusiikista, niin otti korvaan vaik olis pitäny fiilistellä musiikkia ja iloita siitä, äänen laadusta välittämättä. Sama juttu mul autossakin, kun en omassani koskaan kuuntele mitään, nyt ekaa kertaa siis tullu aamul kotona sellanen fiilis et laitampa radion päälle ja se ei tunnu häiritsevältä meteliltä, voihan tää sopeutuminen johtua hormooneistakin..

Edessäni lauantain aamulehden kultturisivu, irrotin iltalukemisiks talteen. Siinä juttu Tina Turnerin musikaalista kommentteineen. Erja ollut mukana show'n teossa ja olivatkin isän kanssa ensin ystävänpäivänä kutsuvieras näytöksessä (johon mekin oltais päästy..) ja pari päivää myöhemmin ensi-illan pukuloistossa. Olis ihanaa saada mahdollisuus mennä katsomaan show Palatsiin, en oo siel koskaan käyny ja Turnerin biisit on mun mieleen.

Niin ja mitä raskauteen liittyviin asioihin tulee. Oloja on öisin ja kahden-kolmen aikaan saan rauhan nukahtaa, päivisin ei mitään, paitsi kaikkee asiaan kuuluvaa, mutta kaikki hyvin ja olo hyvä, melkeimpä loistava. Tänään harmitti suunnattomasti jättää korukutsut väliin olon takia ja se että ne oli pikkutien varrella kauempana, olisi saattanut auto jäädä jumiin tms.

Esan perhettä tuli meille sit myöhemmin iltapäivällä kahville ja veljensä auto jääny jumiin mökkitiellä. Traktorin veto- ja aurausapua tarvitsivat jotta pääsivät pois, kaikki siis mahdollista näillä lumikeleillä ja nelivedollakin..

Lapsi taitaa lähteä syntymään tiistai-iltana ja syntymäaika menee keskiviikon puolelle, näin saatais hyvin muistettava 22.2. Tässä lähipiirissä niin monen lapsella 22.pvä synttärit, sopis kuvioon hyvin. Ja kummitytön isällä on seuraavana päivänä synttärit, muistais nekin jatkossa paremmin. Isäni muistutti että tänään vaihtui horoskooppi vesimiehestä kalaksi. Sama tulee kun isälläänkin. Vaikken horoskooppeja seuraakaan. Nousevat merkit ja yksilöllisemmät tulkinnat kyl mielenkiintoisia.

Esa innostu tänään siivoon, mua ei olis yhtään huvittanu mut en osaa olla paikallani kun toinen aloittaa. Keräilin rojuja nurkista ja purin mun officen keittiöstä pöydältä ja tuoleilta. En taida tarvita työpapereita ja kalentereita vähään aikaan. Saatiin Linon avustuksella imuroitua, pestyä lattiat, pyyhittyä ovet ja tasot ja tosiaan eniten aikaa kuluu niiden kerääntyneiden tavaroiden uudelleen sijoittelulle tai perkaamiselle, mitkä kuuluu roskiin ja mitä tulee säilyttää.

Kiva kun tuli vieraita kylään ja kahvipöydässä oli pitkästä aikaa tuolit tyhjinä ja istuttavissa ja siisti fiilis muutenkin. Järkkäilin perjantaina mun foodit keittiön laatikoihin pöydiltä sillä välin kun Lino oli mummin kaa lumitöissä ja laatikoista lensi roskiin paljon kaikkee. Nyt kun monta kertaa päiväs avaa niitä laatikoita, tulee hirveen kiva fiilis kun ne siistit ja tasot siistejä ja ilme raikas. Tyhjyys luo rauhallisuutta.

Jääkaapissa laskiaispullia ja limekakkua, anoppi perkule jätti ne tänne ja kun mulla todella huono itsekuri tollasten suhteen. Tiedän et tulee hurjan huono olo jos syön mut silti tekee mieli. Meillä ei siis yleensä kotona mitään herkkuja, ei kerrassaan mitään ja se on ainut toimiva keino pitää itsensä kurissa. Aina ollu periaate, et kotiin ei herkkuja osteta. Lakut tai jackypalat joskus, sit ne syödään heti ja kaapista ei mitää saa löytyä. Hunajaa otan lusikallisen makeanhimoon tarvittaessa tai teen kaakaoo kera foodien. Kohta syön yhden pullan ku teetäki viel kupissa.

Eilen illalla sain valkattua kuvat Linon 2. vuosikirjaan, kuvia yli 700, saman verran kun tuli ekkankin! Kyllähän niistä osa viel karsiutuu, mutta en olis uskonu et meillä noin paljon tärkeitä kuvia toiseltakin vuodelta, valikoin noi kuvat vähintään 5000 kuvasta monena kuluvana päivänä osan kerrallaan, menis into jos kerral rykäsis. Seuraava vaihe onkin ruveta järkkään kuvia albumiin järjestykseen. Nyt tosin tietokone siivottu pois ja en tiä koska saan sen taas avattua.

Viimeyönä kattelin puhelimel cotton.fi sivuja. Löysin upeet kultaset korvikset ja MKorsin kultasen kellon. Saan siis Espeltä kellon täs joskus, muistoksi/ kiitokseksi synnytetystä lapsesta. :) Synnäriltä siis cottonin kautta kotio, ei vaan, kellot liian kalliita, mut kyl jotain keksin että saan sellasen ajattoman/kestävän.

Lino nukkunu nyt jo 3vkoa levottomasti, nukkuu välissämme paremmin mutta silti saa rauhoitella monta kertaa yössä. Vaistoaako tulevan vai mitä se on. Vaihe vaan elämässä, mutta kyl välillä koville ottaa kun herää sen 15 kertaa yössä rauhoitteleen. On hyviäkin öitä välissä ollu, esalle toi kovemmin ottaa kun töihin herää aikasin. Ite nukun yht. sen 5-7h yössä pätkissä ja päiväl 1h. Isäni on aikoinaan pärjännyt hyvin pienil unil ja vanhemmiten ruvennu nukkuun enemmän, ehkä mulle käy niin kans.

Nyt kasvisosekeiton kipotus pakkaseen, pyykit kuivuun ja yritän kovasti mennä nukkuun, tänään en edes nukkunu päikkäreitä vaik yritin ja nyt ei silti väsytä vaik rankka yö takana. Tähän aikaan ei vaan koskaan väsytä. Olis kiva kun sit vaik kesällä istuskelis aina tähän aikaan terassil ja kesälomalaiset tulis juomaan mun kans teetä ja rupatteleen lämpöisessä kesäillassa ja auringon laskua ihaillen. Sitä odotellessa, nyt nauttikaamme runsaasta lumesta ja hiihtokeleistä, en hiihdä mut se palo niiden kasvoilla jotka hiihtää, on mieletön. :)

Ihme on, jos jaksoit lukea kaikki.

Vaarin tila edelleen auki.. lisää siitä sit joskus myöhemmin.

S