28.2.2012

One week

Toisaalta aika mennyt nopeaan, toisaalta tuntuu että onkos siitä vasta viikko?

Meillä menee hyvin. Tänään oon ollu tosi väsynyt ja itseäni saan syyttää kun en heti Linon nukahdettua ite kipannu vaan jäin lukeen Uusi Musta blogista Maria Veitolan kommentteja neuvolan ruokasuosituksista. Ite kun törmäsin niihin mielestäni hölmöihin suosituksiin myös ja neuvolantädin kaa oltu ihan eri linjoilla. Veitola kertoo käyttävänsä leivän päällä avokadoa tai luomuvoita ja neuvolantäti kiireesti oli suositellu vaihtamaan kevyt margariineihin ja maitotuotteet rasvattomiin jne..

Yrttiteethän on myös kiellettyjen listalla mutta aspartaamilimua saa juoda vaik 5litraa. Yrttiteet jotkut tosin ovat puhdistavia, mutta niitä juova yleensä tietää yrttien vaikutuksia.

Kävin kans vääntöö niistä rautahommista tädin kaa, mut onneks sain osoitettua että spirulina ja nokkonen kera muiden ravitsevien sapuskojen, nosti mun Hb:t taivaisiin. Vielä kehtas sanoo et noi merilevät on vaarallisia suurien jodipitosuuksien takia..niin valmisruuissa on sitä vaarallista jodia jo myrkkyannos verrattuna luomulaatusen spirulinan hyvään jodiin.

Vauva on jatkuvasti rinnalla, siis itkustaa muuten. On hetkiä n. 15min max kun viihtyy esan sylissä ja sitten taas syödään. Rakko pienellä on ylähuulessa. Hienoa on se että yö ja päivä tuntuu olevan kivasti selvillä ja yöllä ei kauheesti valveilla olla, päivällä on hereillä pitkiäkin aikoja, yleensä reilun tunnin pätkiä. Ja sitten saadaan ihastella toisiamme. Ihana pikkuvauva. Niin tyytyväinen kun saa vaan olla sylissä.

Pikkusänkyynsä kun laittaa niin pyytää pian pois. Viihtyy kyllä sen aikaa meidän vieressä kun syödään tms..saa seurata hälinää aitiopaikalta.

Linolla ollu tänään aktiivi päivä. Aamulla lähtivät isin kaa uimahalliin, sieltä Nesteelle syömään, kotiin päikkäreille ja leikkiin. Illalla isi kävi pumpis ja sen aikaa Lino meni mummille viel leikkiin..ja tää siks että mä en pysyny enää pystyssä, niin poikki olin ja nukuinkin kun tukki sen reilun tunnin mitä pojat oli iltareisussaan. Koirat pääsi samalla kyydillä kotiapäin ja huomenna on niiden pesu/föönaus.

Koirien pesu on kivaa mut siinä turkin kuivaamisessa menee hitosti aikaa, kosteaks ei saa jäädä yhtään, muuten huopaantuu ja siten tulehtuu. Se on sellanen melki tunti per koira pesuineen ja kuivauksineen tolla heikolla kotiföönillä.

Linosta viel.. Aina kun isi kotona niin isi vaan saa tehä kaikkee, siis.. isi pukee, isi pesee hampaat, isi vaan saa tulla sänkyyn, äiti mene pois, äiti mene tv-huoneeseen. Ruokailut edelleen hoidan ja se onkin tärkeä hetki kun poika istuu mun sylissä ja syödään yhdessä ja luetaa kirjoja tai katsellaan kuvitota (kuvia).

Tänään poikien tullessa kotiin otin lumisen Linon riisuttavaks ja sehän suuttu kun isin olis pitäny riisua. Kyselin et missä ootte ollu.. Ei oltu nesteellä syömässä, ei oltu uimassa, ei ollu uimarengasta..ihana kun vastas kuitenkin.. kiukuttelevalla töksäyttelevällä äänellä :)

Vauvaa kohtaan ollu reipas, välillä sanoo et laita vauva pois ja äiti tuu leikkiin ja niin tänään leikittiinkin. Lema oli paloasemalla 'pyöriny ympäri mönkijällä' Linon sanojen mukaan ja näytti sit mulle tos lattialla kuorma-autonsa kans et miten ja sit mä sain pyöräkoneen ja mentiin peräkanaa ympäri kämppää niil ja välillä mentiin ympäri siis mikskäs sitä ny sanotaan kun kaasuttaa perää ympäri. No joo, kivaa että pyytää mua leikkiin.

Ja nyt illalla kun sylikkäin syötiin puuroa, pyysi että äiti kanna mut sänkyyn. Kannoin hammaspyykin kautta ja vauva viihty onneks isin syykys ja saatiin laatuaikaa Linon kans sängys ja juteltiin päivän kuulumisia. Kysyy aina et missä tänään oltiin? Ja siinä sitten käydään läpi päivän asiat. Vauva tuli jossain vaiheessa mun kainaloon, mutta ei se onneks Linoo haitannu ja sitten piirsin pojan selkään dumpperin, lentokoneen ym.. Majakin tehtiin mihin kummitus meni kummisteleen jota Lino kyl kutsuu vattivatiks vaik on yritetty kertoo että se on kummitus ja ne hattivatit kapeampia..no se on vattivattikummitus ny.

Muahan ei nyt kauheesti väsytä ja aattelin rakennella jogurttipohjaan jonkun superfood herkuttelu annoksen.
Mul on Ahon raparperijogurttia ja siihen joukkoon maustamatonta, hunajaa, kaakaonibsejä, gojimarjoja, siemeniä, pähkinöitä, lucumaa ja rakkauspakkausta.
Puuron joukossa syön aina pakastemarjoja ja marjajauheita ja jogurtin sekaan taas menee sit mitä vaan muuta.

Vauva nukkuu mun syykyssä mykkyrässä, pää mun leuan alla ja sydän sydäntä vasten. En raaskis nousta tästä.

Ihana kirjoittaa muistiin Linonkin juttuja, ei näitä muuten muistais, arkipäivän iloja ja pieniä ihmeitä.

S