25.2.2012

Ihana lauantai


Kuulin kun Lino heräs kasin jälkeen aamulla ja vauva vielä nukku, hiippailin Linon viereen ja katseltiin akuja hetki saman peiton alla. Pian vauva jo heräskin, syötettyäni sen nukahdettiin vielä ja Esa ja Lino oli menny kylpyyn. Saatiin nukkua puol kymppiin asti ja tästä virkeänä jaksoin laittaa superfood aamupalaa kaikkine herkkuineen ja ehdotin että josko lähdettäis muorille ja vaarille kahveelle.

Vaari jaksoi hyvin ottaa meidän revohkan vastaan ja olihan siellä mummeli ja pepekin. Muori keitteli kahveet ja syötiin leipää kera kermaisen juuston Luostarin juustoa kai se oli, jälkiuunileivän kans niin nappiin. Tunnelma oli mieletön, kaikki yhdessä pyöreen pöydän ympärillä ja sen jälkeen tiivisti olohuoneessa lattialla ja sohvilla ilman radioo, tv:tä tai mitään ylimääräistä.

Siinä me keskusteltiin Aleksi serkun armeijakuulumisia (mun äiti oli Allun valassa eilen), vauva kelliskeli ilman vaippaa tyytyväisenä (niillä on tajuttoman kuuma siel kotona aina) ja siinä me kiireettä kaikki vaihdettiin kuulumisia Linon leikkien säestyksellä. Ihana ja tuttu hälinä, minkä vauvakin kuullut monesti jo vatsaan, ilmankos viihtyi. Jälleen yks hetki mikä jää mieleeni mun ikuisiksi ajoiksi ja siitähän ei kuvaa tullut otettua!


Kuvan nappasin kaupasta johon jatkettiin matkaa. Mietin eka et pystynkö käveleen ton vatsan takia, mut hyvinhän se meni ja vauva nukku koko reissun. Postista sain samalla haettua maitotonkat ja stockmanin paketin, jännää..paketit viel avaamatta.

Yleensä kun Esan kans ollaan kaupassa, on sillä kauhee kiire ja hoppu mut ehkä nyt ymmärsi kuin tärkeää mulle on olla vähän tuulettumassa ja kiireettä seilaili pitkin käytäviä keräten tortilla aineksia ja mä keräsin omia juttujani. Ahon jogurtit olivat saaneet hyllypaikan nyt S-markettiin, huippua!

Lino sai muorilta ja vaarilta omaa rahaa ja osti jackypalat äitille, isille ja Linolle ja pari yrttilakupötköä sekä viilin. Heitti ostoksensa hihnalle ja kaivo kolikot taskustaan jne.. Rakastaa kaupassa käymistä.

Kotona tein vihdoin salaattia josta olin uneksinu synnäriltä asti. Basilikaa, tammenlehteä, sitruunan mehua + raastettua kuorta, merilevää, nokkosta, merisuolaa, oliiviöljyä, cashewpähkinöitä, kurkkua, tomaattia, porkkanaa ja ahlmanin juustoa, jota naapurimme meille toi. Ihanan ruokaisa salaatti ja kivoja makuja. Onneks sitä on paljon, saa herkutella viel illallakin. Salaatin kans join lämmintä lakritsanjuuriteetä marjoineen, jotain puhdistavaa detox-teetä. Nyt saan taas sellasta juoda ja keho saa puhdistua.
 
Nukuttiin pikkupoikien kans vierekkäin päikkärit ja hyvin se meni. Vähän tyynyvallia poikien väliin vaan että pysyvät erillään.

Tää lavastettu kuva jo kun heräiltiin..

Ehdotin Esalle aamulla että josko haluais pitää varpajaisiaan tänään, no innostu ensin asiasta ja soittelikin muutamille tyypeille. Kotiuduttuamme kauppareissulta sano kuitenkin et päivystys olis kivempaa. Kun sitten herättiin poikien kaa päikkäreiltä oli miehellä piippa kotona ja kerto saavansa siitä paremmat kiksit kun ryyppäämisestä.

Hälytys tulikin pian ja Lino on niin surkee kun isi lähtee. Kanniskelin Linoa sylissäni ja pian olinkin taas liikuntakyvytön, hiton maha, jotain siel on tapahtunu kun kipu on niin valtava. Soittelin äitiäni tänne hakemaan koiria hoitoon ja tuli mun avuksi siihen asti kun espe palas kotiin. Huh en tiä miten olisin pärjänny näiden kans, kun toinen itkee isin perään ja toinen on jatkuvasti syömässä ja mä vaan lattialla.

Nyt vaan yritetty selittää että kun isillä on päivystysvaatteet päällä, isi lähtee hälytykselle ja tulee aina pian takasin. Lino voi jatkaa leikkiään tai tulla äitin syykkyyn kyllä isi tulee pian takasin. Lino on kova poika leikkiin hälytystä ja käy sammuttaan kotona saunaa, pelastaen nallen sieltä jumista. Tajuaa siis homman mut kai vaistoaa oikean piipan soidessa sen jännityksen ja pelästyy.

Vauva vaan nukkuu... ihan omituista mutta kai niin normaalia :)

S