31.5.2012

Viestit sinkoilee

Annel: Oliks sulla sellanen turkis bolero, haluisin koittaa..vitsit haluun sun luo sun kaapeille. Koska otetaan seuraava tre retki päivä. Joku perjantai? Jotta pääsis la aamu brunssil. Nää menee kyl nyt ihan liian lujaa nää viikot. Mut halusin ehkä lainata sun spanxei 9.6. Siis onks se jo ens viikol, kesäkuu jo täl vkol!!

Blogii: Tänään ollaan kumpikin tahoillamme tsekattu vanhoja leirikuvia ja käkätetty ja niiden puitteis on viestit menny puhelimesta toiseen, hauskaa. Taas on kello jo reilusti yli puoliyön ja nyt ei edes väsytä. Rupesin miettiin vaatteita läheisemme hääjuhlaan, onneks on Annen kaappi olemassa ja ehkä jonain päivänä oikea Mekkomero!! ; )

30.5.2012

Gucci

Katselen täs jotain muotiohjelmaa ja esittelyssä Guccin vuodet. Nyt just esittelyssä vuosi 2006 ja se on just sitä mitä nyt hm ja gina ym kaupat pullollaan..kukkakuoseja, värejä, jakkuja, kapeita värikkäitä housuja ja sellaista käyttömuotia. Eli mielenkiintoista olis nähdä viimevuoden gucci mallistot ja näin nähdä vilaus siitä mitä meille taviksille on tulossa kauppoihin.

07-08 esittelyssä, mustaa ja kultaa, graafisuutta ja yksinkertaisuutta.

2009 safarihenkisyys, luonto ja eksotiikka läsnä, raikas, kevyt ja runsaus siis vaatteiden ilmavuus silti seksikkyys.

2010 paljon yksityiskohtia, urheilullisuutta, asujen koko valkoisuus kera hopeiden yksityiskohtien, graafiset intialaistyyppiset kuosit, pikkumustan malli pohjana monille eri materiaaleille, verkot, hihnat, nahka, kiilto silti niin yksinkertaisen kauniita. Melko avaruusmeininkiä.

10-11 Ylellisyys, hienostuneisuus, neutraalius. Lyhyet turkisjakut, sliipattu ja kaupallinen ja niin arvokkaan oloinen. Ylipitkät kapeat lahkeet, kamelin beige, sulat, nahka, turkikset, pitsi. Ei värejä vaan todella neutraali. Ihanat ruskean eri sävyt. Tää oli ihan huippumallisto. Olipas kiva ohjelma.

S

joo noi kaikkihan löytyy kaupoista, ihania vaatteita, tahtois shoppaileen ja sit päätysin kuiteskii lastenosastolle..

29.5.2012

Kerran leirillä..

Iskä oli kuulemma lenkillä Peppi- koiran kaa ja myöhemmin pilkkoos puita tänään mökillään ja naapuri oli vedenhakumatkalla yhteiselle kaivolle. Miehet rupes jutteleen ja isän kerrottua liuskekivihommistaan oli mökkinaapurilla välähtäny ja kysyny josko iskän tytär olis se sama tyyppi joka ystävänsä kanssa kävivät pyörä- juoksuleireillä. Jep ja maailma on jälleen niin ihanan pieni!

Iskä soitti mulle hetki sitten ja mä tietty en heti ukkoo saanut päähäni mutta siinä sitten välähti et sehän on se sama tyyppi joka lupas vetää meille hiihtokoulua teiskossa. Oli isälle kertonut hiihto- ja urheilutaustoistaan. Elikkäs kun hiihtokouluun meno on näin kauan viivästyny josko ens talvena sinne on sitten mentävä. Ihanaa olis oppia hiihtään!!

Ollaaks me törmätty tuohon tyyppiin sen leirin jälkeen jossain ku tuntuu et ei siitä niin kauaa oo. Niin isälle naureskelin et joo siel jaoin aina liuskeen esitteitä ja myin kiviä kaikille ja kerroin et siel me vaan Annen kaa hömpötettiin ja naurettiin ja kaikilla oli hauskaa. Ukko kertoi muistavansa meidät todella hyvin ja kehui reippaiks likoiks..en ny tarkalleen muista mitä oli sanonu, unohtu jo isän sanat mut jotain huippu positiivista se oli. Ihana päivänpiristys tälläinen pikkujuttu mutta niin ihana juttu :)

S

Paistattelua

Sunnuntaina kototerassilla. Lennillä oli 24° ruukkujen suojassa kun me paistateltiin 33° lämpötilassa siinä vieressä ja kaikilla oli niin mukavaa. Terassin keskeneräisyys näkyy taustalla ja iloitsen jo ajatuksestaöin et se ehkä valmis tänä kesänä ja kukat kukkii kauniisti!

Junassa on hauska matkustaa

Ihana päästä vähän tuulettuun ja viisastuun Hkiin. Euphoriaa kuunnellen matka käy junas kohti pääkaupunkia <3 
Ehtii treffata ystäviäkin vähä joka välis, ekana yksi ihan pieni tyttö, uusi tuttavuus :) huomenna kansainvälistä alvia - uudelle uralle. 

Kotona

Lenni on niin iso mutta kuiteski niin pieni vielä. Meil kaikki hyvin mutta menossa ollaan oltu ja tekemistä piisaa joten kirjoittelut ollu vähissä vaikka asiaa olis aina. Viikonloppu meni polttareissa mökillä johon sit jäinkin asuun ja nauttiin auringosta ja sylittelystä Lennin kaa. Koitan saada taas pian kuvia koneelle ja siten tännekin niitä. Nyt pikku- unet Lenni kainalossa. Tänään on Peksin synttärit, käytiin syömäs, paljokohan täytti? 58? : ) Linolla simmutulehdus tai allergiaa mut meni päiväs ohi ku laitto tippaa. Ihania pikkupoikia nää, kivaa olla niiden kaa tääl kotona ja Lenni juttelee jo paljon ja Lino hoitaa pikkuveikkaa, tänään rasvas sen ihoa ja laittaa tuttia ja juttelee Lennille mukavia, "älä Lenni hermostu, tossa tutti, äiti tulee ihan kohta ottaan sut syliin, ei mitään hätää"

S

28.5.2012

Multimedia message

Mistä tietää et on kesä? Siitä et polvi kirvelee suihkussa, mustelmia siel tääl (yks poves eli pipi poves ja polves) ja siit et kookosöljy on nestemäistä :) ihana vko tulossa. Ihan huippu viikkis takana. Näillä fiilistellään ja iloitaan et ollaan elossa!

Ja joo, yhdyssanoista puheen ollen; se voi olla myös huippuviikkis :) yhteen. Anne

27.5.2012

Loreen is the best

Paras euroviisukatsomo koskaan

Heja Sverige!

Varovasti pyörillä

kaaduin tänään perinteisesti paikaltani. Ihan hiton tyhmä juttu, iso haava. Onneks tulee taas 12 astetta niin ei muutenkaan hameita voi pitää ;) peruskuvio kerran kesään. Anne

Helluntaiheila?

Maalaisretkellä Keskisellä


Lähdettiin Merjan kans aamulla etsimään laiturirauhaa Ähtäristä, tytöt tavattiin perillä Vesan mestoilla Tuurissa. Sieltä sitä rauhaa ei viel löytynyt, shoppailijoita oli ja Vesa oli järkänny meille heppatapahtumankin :) pian päästään laiturille lepään ja pojilla toivottavasti grilli kuumana perillä :) Anne

26.5.2012

Aurinkoa

Mieletön päivä! Ruvettiin aamulla tekeen lähtöä herättyämme kohti kirkkolahden uimarantaa ja pääsimme lähtemään klo 11 kävellen onninpolun kautta rantaa kohden. Nyt on tullut kesä, shortsit jalassa ja ekaa kertaa uimarannalle jota on katseltu koko talvi ja on puhuttu et sitten pääsee uimaan kun on shortsit jalassa. Tänään oli se päivä. Kirkkolahden vesi oli 17°, melko viileä siis. Lino istui laiturilla ja roiskutti jaloillaan paitansa märäksi ja heitti lippiksensä järveen. Tehtiin harsosta uus lakki päähän ja onneks oli varapaita mukana. Aurinko on hyvin polttavaa ja mullakin oli 15kerrointa ja olkapäät punotti ihan hetkessä. Linon rasvasin myös heti aamulla kertoimella 50 ja käsilaukussani kulkee lasten 30kerroin puikko.

Pari tuntia me rannalla vietettiin, onneks mummeli liitty seuraan sillä Lennillä oli hankala olla. Heräs kasin aikaan aamulla ja imetin väsyksiin sillon ennen klo 11 ja nukahti heti vaunuihin, yllätyksekseni heräs vartin päästä heti kun vaunut pysähty, hetken iloisena jokelteli vaunukopassaan minkä nostin vierellemme maahan nurtsille.

Mummeli tuli leikkiin Linon kanssa ja mä ihmettelin mikä Lennillä oli. Mun on siis oltava tosi tarkka imetysten kanssa siis vaikka olisin puoltuntia sitten syöttänyt ja Lenni herää niin heti on syytä syöttää muuten menee huudoks ja tänään projekti kesti kaikkinaan tunnin ennenkuin sain pojan rauhoittuun, nukahtamaan ja syömään, tää on vaan niin ihmeellistä miten kummallakin pojalla tää sama hankaluus syömisen kanssa. Onneks löytyny nyt keinot joskaan ei helppoa vieläkään.

Oli ihanaa kävellä rantavedessä, liotella varpaita. Rannalla ei muuten ollu ketään muita vaikka olikin ajoissa uutisoitu hellepäivä, missä kaikki muut lapset ja ihmiset olivat? Onhan ihmisiä jotka ovat kotona tai vuorotöissä jne. Me oikeen odotettu mahdollisuutta ekaan rantsupäivään. Käveltiin laiturilla, se koliseva tuttu ääni mikä siitä kuuluu, se ääni tuo iloa ja kesäfiiliksen. Leluja me ei muistettu ottaa ja leikittiin crockseilla ja mummelin salaattikipolla.

Lino on tarkka, ei pystyny käveleen kun oli hiikkaa varpaissa ja kävikin pyyhkimässä jalkojaan parikymmentä kertaa pyyhkeeseen ja istu maassa jatkuvasti putsaamassa varpaita. Ehkä tottuu tässä kesän mittaan. Hauskaa oli kattella kun käy puskapissalla niin äijänä, kuitenkin niin julkisesti että ehkä siinä on viel harjoittelemista et otetaan vaik äiti mukaan eikä yhtäkkiä kisko housujaan alas ja pissaa ekaan pusikkoon vaikkakin erittäin luonnollista mutta ei aina väkipaljoudessa niin suvaittavaa.

Lenni nukku taas vain kävelymatkan kotiin ja tultiinkin nyt Lennin kaa lyhyempää kautta kun Lino hyppäs mummelin kyytiin, tulivat meille jo pissuttaan koiria. Lino ei halunnu nukkumaan mutta kappas vaan kun annoin tutin suuhun niin käveli automatik taas sänkyyn, just tän takia en haluis tutista luopua, syö sitä sen 5-10min ja tipahtaa ja muissa tilanteissa sitä ei tarvii. Yritän toki vaihtaa tuttia nalleen pikkuhiljaa ja oliskin tarkoitus päästä tutista kesän aikana eroon mut ei ressiä siitä.

Ihana rentoutushetki kun täs tätä kirjoittelen ja katselin sivusilmällä numerot ohjelman. Sain itekin torkahdettua tänään vartiks ja taas jaksaa valvoa..tää niin hullua ku en osaa ennen puoltayötä mennä nukkuun vaik kui väsyttäis, ihminen tarttee sen tunnin luppoaikaa päivässä tekemättä mitään ja nollaten tavalla tai toisella.

Päiväunilta kun herättiin Lino jatkoi loikoilua töistä saapuneen isisn kaa ja mä lähdin rauhoitteleen taas Lenniä vaunuilla, mentii onninpolulle soraisimpaan kohtaan ja ehkä kymmenen kertaa laitoin tuttia suuhun ja sit joskus nukahti. En huudattanu, jos huusi nostin syliini hetkeks mut sellasta väsynyttä käninää. Niin ja omituisinta tässä just se että kun poika nukahti ja tultiin pihaamme niin nostin nukkuvan tyypin syliini syömään ja se söi ja söi itsensä ihan raukeaksi. On se ihme kun ei voi hereillään tolleen syödä. Siinä vaan moni olis jo kommentoinu et anna sen ny nukkua kun kerta nukahti. Syötyään nukku reilu puol tuntia ja taas olikin pian syömässä..tosta toi kaksoisleuka tulee! Syö siis jopa alle tunnin välein. Melkosen yksityiskohtaista tekstiä mut haluan nää itselleni muistiin kans.

Lenni viihty isin kaa terassilla uudessa lainassa olevassa sitterissään ja me Linon kaa istutettiin kukkeja ruukkuihin, kyl vitsit ne tuo viihtyisyyttä ja ovat niin kauniita. Nyt oli pojalla kokoajan hiikkaa työhanskoissa ja niitä putsattiin ja taas pujoteltiin sormia oikeisiin koloihin sormikkaisiin kunnes heitettiin hanskat naulaan ja oltiin ilman. Puuhastelin bikineissä ja ihanaa kun ei tuu sit paidan rajoja vaan saa ns rajatonta väriä. Ku en tykänny aina ulkona töissäollessani kun tuli hassut rusketusrajat ja niitä siis nyt vältellen jos mahd.

Anne tuli meidän kaa kauppaa ja olishan sitä mitä vaan kerrottavaa taas mut nyt simahdan. Hauska ilta ja käytiin moikkaan pikapikaa ystäviä pappilankankaalla kauppareissun lomassa. Anne hoiti Linon iltapalan ja meidät kaikki suihkuun ja sitten läks omaan kotiin äidin ja isän luo. Ihan huippua kun saa apua ja on siis kuin Linon toinen äippä, niin hitsautuneet jutuissaan yhteen vaikkakin melko villejä ja hekkuleita ovat Anne ja Lino yhdessä.

S

25.5.2012

Pulipuli

Viel on vesi kylmää mut voi sitä vähän jo roiskia! : )

Lennipenni

Lino ystävänsä kanssa terdellä

Vuosi sittenhän me oltiin katsoon viisuja tyttöjen kaa siel baaris itsenäisyyden kadulla josta kai suuntasimme sitten GloHair gaalaan. Olikos näin? Ja faces kuvia sieltä ku Annen Sennin päät leikattu kuvista pois ; )

Lenni on vieläkin hereillä ja pian puoliyö! Kivaa siis kun valvoo niin jos nukuttais sit yhdes hyvin ja pitkään. Ottanu sylissä klo viiden jälkeen ainoastaan parit alle vartin torkut ja valvonu siis koko illan! Oli mulla suihkuhuonees mukana alustallaan ja sit mentiin peseen hampaat ja seuraavaksi pikkuhuoneeseen etsiin yövaatteet, siitä vielä khh laittaan pyykkejä. Niin ja käytiin Lennin kaa kaupassa, oltiin viimesiä asiakkaita ku en mä tajunnu kauppaan mennessäni et kello jo varttia vail ysi.

Ny ei tarvii kaupasta ostaa yrttejä ku niitä kasvaa omilla mailla taas, tänään hain viel 8 yrttiruukkua lisää ku tuntu jo et edelliset 6kpl ei ehtiny kasvaa sitä vauhtia ku syötiin niitä. Huomenna olis suunnitelmissa maalata valkoisella yks punainen tikapuuhylly ja sit saan terassille siihen mun syömiset, opin tänään et ihan taivasalla ei kandee niitä ruukus pitää ku tykkäävät kuivahtaa ja sadevesi jos joskus taas meinaa sataa niin voi antaa liiaksi vettä.

Lino oli mummilla nukkuus päiväunia ja pikkasen leikkimässäkin, mä hoitelin asioita, pesulassa ollu meidän matto 4kk ja vein sinne taas mattoja esim ku Lino halus ite kipata potan pönttöön niin hups se kaatukin pitkänukkaselle valkoiselle wc:n matolle ja isos tv huoneen matossa oli jo kans vaikka mitä. Perinteiset räsymatot kunniaan ja se ihana juuriharjalla pesu kesällä mökillä auringon paisteessa biksut päällä. Pienenä niin tehtiin, nyt mattoja ei osaa edes ite pestä vaan sen ulkonäön takia, hölmöö.

Pienempää kummityttöö kävin moikkaan, heräs just päikkäreiltään ja silmät niin kauniin tummanruskeat, siel se hymyili nättinä vaunuissaan ja ihmetteli höpöttävää ja ulkona kävellessä imettävää tätiä.

Kesäkukkaostoksilla kävin Oriveden Wanhalla Meijerillä, siel ny neljättä kesää kesäkukkamyynti äitienpäivästä juhannukseen asti. Laadukkaita kesäkukkia Mikkolan Puutarhalta, Terhi Valkeejoen rakkaudella kasvattamia omiakin erikoislajikkeita. Sain loistoesittelyn tänään ja kyl oli valinnanvaikeus. Hortensioita menin hakemaan mut ne oli jo loppu ja perinteiseen tapaan otinkin pinkkejä isoja dahlioita ja pelargoniaa vaik ihan mummokukka, mut kestää paahteen niin hyvin. Sit pari krysanteemia ym..kukkia joiden nimiä en muista. Valko-pinkkimeininki koko pihaan jokatapauksessa ja lisää haen vielä varmasti.

Hain Linon kun tuli soitti et herätty oltiin ja suunnattiin matka ystävillemme. Lapsilla meni leikit tuntikausia niin putkeen ettei maltettu edes lähteä ja juttua riitti meil äideilkin. Esa tuli kans vähän myöhemmin poikkeen ja syötiin raikasta hedelmäsalaattia vatsat täyteen hyvän kahvin kera. Ihana kun siel valmis piha kaikkine lasten vempaimineen, leikkimökki, hiekkalaatikko, keinut, pomppulinna ja paljon nurmikkoo, ihana paikka! Saatiin sitteri lainaan, Lenni viihty siinä makuuasennos.

Ny Lenni nukahti ja mä zippaan kans, reilusti yli puoliyön jo kello, ei sillä väliä mut on se kiva tietää jo kuin aamul saa taas tsempata itteensä, aurinkohan lupas lämmittää huomen entistä enemmän.

24.5.2012

Viisut

Lyhyeiden koosteiden perusteella Ruotti voittaa viisut, hyvänä kakkosena Slovakia. Ei vaa vaikea sanoa ku ei oo nähny koko esityksiä :)

pollen starat? stara-Saria katsomas

kesäjalkoja

tää ei ole kauheen imarteleva kuva kun sammakko sen ottanut, mutta oranssi paita on päivän juttu. Niin piristävä halpis H&M-löytö.
Eilen oli tosi hieno lämmin sää ja oli Annen vuoro mennä jalkahoitoon. nyt meillä kesäjalat ja kesäpaidat - summer can start :)


23.5.2012

Kauneusilta



Ihan hulluna väriä! .. yleensä niis mustissa kulkevan päällä!

Sain tytöiltä vauvalahjaa vielä raskaanaollessani jalkahoitolahjakortin ja tietty halusin lahjan antajat mukaan jalkahoitoon kuulumisia vaihteleen. Sovittiin samalle päivälle myös vierailu Hannan putiikkiin jossa nykyään myydään Friendtex vaatteiden lisäksi myös lastenvaatteita ja alusvaatteita. Ihanan kaunis paikka ja niin viihtyisäks sisustettu. Kuoharipullo meille avattiin ensitöikseen ja kuviahan oli otettava nuo lasit kourassa ennen shoppailun aloittamista.

Hanna Seppälän kotiputiikki
Oli tarkoitukseni Linolle ostaa collarivaatteita ja pari basic puseroa, Hanna lupasi minulle niitä tsekkailla sillä juuri näitä ei ollut oikeassa koossa rekissä. koot alkaa 98 joten meillehän se on vielä reilukin. Upee lastenmallisto ja sopii kotiputiikin kuvioon mainiosti. Siel oli jo alet ja ostin niin kauniin dimanke- kellon ja pari puseroa ja yhden neuletakin, kaikki ne oli - 25%

Tää on se kello, löyty googlettamalla tällainen kuva


Putiikista kiirehdimme Savanniin Sadun jalkahoitoon. Tytöt piti lennistä huolta kun sain nauttia jalkakylvystä, se oli sellasta mikä muuttu geeliks, ihanan tuntuista. Nautin jalkahieronnasta ja kynsien lakkauksesta, on meinaan pikkasen räväkät kynnet nyt. Niistäkin pitäis olla mul kuva jossain.

Savannissa ja taas kuoharia! : )


Pikkupojan ruokailuhetki





Tuossa yllä kuveja jalkahoidosta, en saa niihin kuvatekstejä, tää välillä melko hankala tää asetushomma ja kuvien muokkaus jne.. jouduin poistaan tästä pari kuvaa että asettu edes jotenkin nuo kuvat. Ihania imetyskuvia otettiin muistoks kans. Tytöt oli valmistaneet ihanat eväät, hunajamelonia, cantaloupemelonia, mansikoita, viinirypäleitä ym.. ja muffinseja. Jatkettiin eväiden syömistä Miran portailla. Kiitos kiitos ihanan virkistävästä illasta ja kauniista jaloistani on nyt iloa pitkälle kesään!


M&M:n portailla muffineilla, mä söin kaks
Ihania kukkeja


Isäntäkin liitty seuraamme


Anne oli ihan huipputyylikkäissä vetimissä liikenteessä, huomaa myös noi kengät!

MK kengät lähikuvassa, helpot yhdistellä, upeet ja kivat kävelläkin.. vai onko?

S

Veljekset hekkuloi kekkuloi


Herättiin päiväunilta ja sen on näköinenkin..




Lenni nauro ekan kerran kunnolla ja pitkään 22.5. On se hymyilly ja äänehtiny mutta nyt kikatti ja tänäänkin käkätti koko illan niin että piti jo Esakin pyytää paikalle ja ottaa pikkasen videoo, niin ihanan kuuloista!

Lennin 3kk mitat 62cm ja 6,7kg

S

Kuoharia kera vaatteiden

Mä hullu vasta nyt havahduin et paljonko kello on ku Lenni itkusti syömään, musta tuntu et justhan syötin sen ja mitä ihmettä tuos meni pari tuntia vaatehuoneessani. Oon siivoillu ja kaivanu ylähyllyiltä esiin kesävaatteita. Kokeilin lukuisisa asuja ja nyt jo harmittaa et miks en ottanut kokonaisuuksista kuvia. Yritän ottaa aina kun puen tai oon lähdös jonnekin niin saa muistiin mitä kaikkee sitä voi yhdistelläkin. Sitähän tuppaa käyttään aina niitä samoja mutta haastan itseni ja muut nyt penkomaan kaappinsa ja kokeilla välillä niitä muitakin, niistä saattaa syntyä uusia lemppareita.

Oli ihana ilta, yritän laittaa kuvia piakkoin lisää kera juttujen. Käytiin Hannan Friendtex putiikissa ja Savannissa sen jälkeen jalkahoitoon pääsin. Eväät oli ihania; hedelmiä ja mansikoita ja muffinit. Lenni kulki meidän tyttöjen matkassa. Illasta lisää myöh. Mutta päivästä innostuneena sain kohennettua omaakin kaappiani taas salonkikuntoon. Kiitos viel!

S

22.5.2012

Estelle Silvia Ewa Mary




Harrastelen usein tätä että otan kuvia tv ruudusta, esim kun suomi voitti 2011 jääkiekon mm- kisat ja munamies ladulla jne.. Saa hauskoja ajankohtais juttuja muiden kuvien joukkoon.

Tänään on Ruotsissa juhlapäivä, prinsessan ristiäiset ja ihan vahingossa kun avasin tv:n niin mitenkös siel oli kanava yle fem päällä ja kastejuhla käynnissä. Estelle on niin nätti. Mielenkiintoinen tv- lähetys ja kyllä se herkisti pikkasen kun täs ihan samanikäin syykyssä. Katselin myös vieraiden vaatetusta, monilla oli päällä tunika, löysä ja pituutta polviin asti ja korkkarit, tyylikäs asu vaikkakin ihan telttoja olivat. Tykkäsin enemmän tyköistuvista asuista ja yleisilme oli että puvut olivat peittäviä, ei vakoja, eikä kirkossa tietenkään paljaita olkapäitä, kauniita hattuja. On nuo ruottalaiset vaan tyylikkäitä kokonaisuudessaan!

S

Toukokuinen aamupäivä

Juoksuaskelia
Linnunpönttö tippunu puusta, löytänyt kivan uuden paikan


Meil oli huippukiva ja vauhdikas aamupäivä, muuten niin kiireetön. Kasilta herättiin.. Lennikin nukku kaks kertaa parin tunnin pätkää yöllä joten päiväunille ei nyt äidillä ole välttämätöntä tarvetta. Oon ihan koukussa siihen aamujuomaamme johon tulee siis jotain salaattia vaikka tammenlehteä ja lehtisalaattia, sitruunamelissaa, marjajauheita, kristallisuolaa, hunajaa, siemeniä ja riisimaitoa ym..mitä mieleen tuleekaan. Linolle juoman turvotan puuroksi hirssihiutaleilla ja chia- siemenillä, päälle pikkasen banaania ja viel vähän hunajaa että tulee vähän makeutta.

Lenni rupes väsähtään ennen klo 11 ja nukahdettuaan otin pojan syömään, silloin se sujuu parhaiten ja Lino pukee itsensä sillä aikaa, laittaa sukat melkosen tahallaan aina väärinpäin ja sanoo "äiti sukat on väärin päin, ei haittaa" :) siitä onkin kiva jatkaa matkaa täydellä vattalla pihalle. Lino juoksi koirien kanssa aina järven toiselle puolelle sillalle asti ja sieltä viel kotiokin. Pestiin koirien tassut ja Topi melkein kokonaan ämpärissä rappusillamme ja kun Lenni heräs mentiin sisälle ja Lino meni nukkuun.


Juoksi Masin kanssa kilpaa
Karkuun!
Tää pöytä toimi paloautona ja mentiin hälytykselle, selvästihän siinä on renkaat ja eväskipon kansi toimi rattina.
Lähdin polulle aamulla yöpaidassa ja crockseissa, en edes peiliin katsonut, en oo aikoihin tollain edes lähteny mihinkään ja sillonhan sitä törmää tuttavuuksiin kun noin lähtee, tänäänkin erittäin mielenkiintoinen törmäys oli ihmiseen joka hädintuskin aiemmin on edes moikannu ja nyt päästiin ihan uudelle tuttavuusasteelle ja varmasti moikkaillaan aina tästä eteenpäin. Meidän Topi- koirasta ja hänen pikkuhaukustaan tuli heti hyviä ystäviä ja ne koirathan meidätkin ajoi juttusille, silti olen todella yllättynyt siitä juttuhetkestä.

Lenni nukahtaa ihan just mun syliin, syöttö viel ja ehdin ehkä itekin vartiksi ennenkuin isoveikka heräilee. Mahtava aamupäivä ja mitä kaikkee ilta tuokaan tullessaan!?

S

Tää "portti" on ollut aina lempparikohtiani Onninpolulla

21.5.2012

Lenni 3kk

Lenni 21.5.2012

  Ostin Lennille hm bodeja 3kpl ja hämmennyin et miks ihmeessä oon ostanu kokoa 68, sehän on jo liian napakka ja käytössämme on ollut jo 74cm aikasemminkin. No mähän heitin ne koneeseen heti ja äsken laitoin päälle, niin kinnaa, tarvittais bodynjatkopala, mistä sellasen sais? Housut jotka ostin oli kuitenkin kokoa 74cm. On toi iso jätkä ja kiva nähdä torstaina neuvolassa 3kk mitat.

Lisäilen muuten kuvia piakkoin noihin vanhoihinkin teksteihin, latasin kuvat tänään koneelle, en vaan viel ehtiny ysekkaan niitä sen enempää.

Lino otti nää pari kuvaa 3kk Lennistä
Osaan pitää ite kii lelua ja syödä sitä


"Jäätelöautokirja"

Lenni on oppinut tarttumaan esineisiin ja pistää tietty kaiken suuhunsa. Hassua että ekat 3kk on nyt takanapäin. Oon yrittäny nauttia joka hetkestä, upeetahan tää on ollukin, mut on tää väsymyskin ollu melkoinen vaikkakin ihan eri tavalla sitä on ollut itselleen armollisempi kuin esikoisen kohdalla. Kun vaan kerran yössä sais sen 3h unta putkeen niin heti löytyy energiaa, mutta valitettavasti ehkä vain kerran viikossa tuohon on päästy viime viikkoina. Pääasia että edes muutama tunnin pätkä eikä pelkkiä vartin torkkuja, ettei täs ihan pöpiks tuu.

Ollaan yrttejä istuteltu ruukkuihin ja napsastaan niistä aamupalasmoothie

Oltiin koko ilta ulkona, iski ehti kanssamme viettään hetken ennen reenejään, istutettiin yrttejä, käytiin jäätelöautolla ja syötiin vähän jädee ja käytiin kävelyllä koirien kans. Masi on taas kotona, se koira kulkee niin vaistojensa varassa ja joka kolaus sen saa haukahtamaan, kauhee vahtimisvietti sillä, mä en tiä mitä me voitais tehdä sen kaa ku kaikkee on kokeiltu täs 7v aikana.

 Kun sais nukahtaa tähän mut viel on pyykit koneessa ja hampaat pesemättä ym..mitä mä valitan tollasesta, ei se oo ku max 10min, ei vaan tahdo jaksaa enää nousta millään vaikka tykkään laittaa pyykkejä ja on kiva putsailla hampaita. Käytiin porukalla suihkussa äsken. Vauvan niskaan ja kaulapoimuihin kun kertyy tavaraa ja suihku tekee hyvää sillekin pari kertaa viikossa. Hetken olin terassilla bikinit päällä tänään ilta-auringossa, oli tajuttoman lämmin, ihana kesä ja sen kunniaks syötiin iltapuuron seassa tänään mustikoiden ja tyrnin lisäks mansikoitakin.

Paljon persiljaa ym..
S

Aamussa kertomista

 Kello soitti 7.15. Peseydyin, puin ja herätin Linon joka pomppas ku kenguru sängystä kerrottuani mihin ollaan lähdössä ja puki ite vaatteensa, mä vauvan. Hedelmiä ja vaippoja kassiin, vaunut autoon, lapset kyytiin ja menoks. Klo 7.40 oltiinkin jo maatilan pihassa, olin itekin melkoisen hämmentyny et ehdittiin ennen kasia, sillä mehän ollaan aina myöhässä.

Lennin kans kiiruhdettiin maataloon pesulle ja siinä ehdittiin hetki odotteleen nopa bussilla tulevia muitakin lapsia. Isäntä se ajo traktorin lavan navetalle aitauksen viereen. Kiipesimme korkeelle lavalle, lehmät rymisti jo ovia levottomin liikkein, mistä ne tiesivätkin! Lennin oli nälkä, on syötetty ny traktorin kärryssäkin katsellen samalla kuinka ammut sinkoilivat navetasta laitumelle. Piehtarointia kerrakseen, ruoho niin vihreää odottamassa lemmuja syömään.
Lemmut kiiruhtaa navetasta laitumelle

Ei ne tullu haisteleen..

Lino katseli ihmeissään lähelle tulevia lehmiä, kummityttö vieressämme äitinsä sylissä. Kiivettiin alas lavalta, Lenni kantorepussa matkusti kätevästi kyydissäni kun mentiin ihailemaan sähkölangan viereen ammuja vielä lähempää. Nämä kaverit kun saavat olla navetassakin vapaana niin eivät sentään viikkoja piehtaroi laitumella, tohkeissaan kuitenkin kesästä, niinkun me kaikki. Tänään on niin kaunis päivä ja jo lämmin aamukin oli.


Siirryttiin pihan puolelle leikkimään, syötiin aamupalaa kummitytön sisustetussa leikkimökissä. Lenni nukku mulla repussa, aurinko paisto, pisamat löysi paikkansa kasvoiltani ja leikit kulki hiekkalaatikolla rusinoiden, keksin ja mehun voimalla. Jossain vaiheessa Lino pyysi moneen kertaan että haluaa Viljan kanssa sisälle leikkiin. Kerroin että nopa-bussi on tulossa kohta hakemaan lapsia ja tietty meidänki poika tahto kyytiin, sovittiin kuskin kaa että luovutus myllykulmalla ja niin me ajettiin peräkanaa, tärkeintä että Linoki pääsi pikkubussin kyytiin, rohkeesti meni sillä bussissa ei ollu muita tuttuja kuin kummityttömme, hän kun matkusti sillä mumminsa luo.

Tankattiin st1, täys tankki ja tasan 100e !
Mentiin löytötexiin ostaan pesuainetta ja samalla tietty hyvästä vinkistä löydettiin Angrybirds kalsarit kera maskotin. Linoo kiukutti, halus vaan äitin sylkkyyn, muttakun Lenni se nukku taas rintarepussa yritin keksiä et mennään takseja katsoon ja niin me mentiin k-kauppaan ostaan evästä korjaamolle mukaan. Haettiin heti smoothie pojalle kouraan ja piristykin, olihan meillä vähän ruoat jääny vähiin kun niin aikasin lähdettiin ja hedelmillä ja rusinoilla aamupäivä menty. Matkalla tuli lauseita äiti minä en osaa kävellä, äiti minulta loppu vauhti, äiti minun jalat ei kulje eteenpäin, äiti kantaa minua, äitin syy että pojalta energia loppu. :)

Nähtiin Nordean kulmilla sininen ukko jakamassa ilmapalloja ja sinnehän me tietty viel mentiin pallo hakeen ja kuultiin pankinjohtajalta kuulumiset extreme juoksukilpailusta jossa oli ollu enemmänkin Orivesityttöjä itseensä haastamassa. Käytiin pissalla pankin alakerrassa ja nähtiin et sininenkin ukko oli tauolla. Hypättiin ilmapallon ja pankin vesimukin (tärkeä) kanssa autoon ja kurvattiin kumikorjaamolle.

Matkalla huomasin et oli joku MetsäSerlan häppeninki hallien kupeessa ja auton ajettuani kesärenkaiden vaihtoon, me suunnattiin kävellen ihmettelemään tukkirekkaa ja makkaran käryjä. Tarjolla oli kaffetta taas niinku Nordeassakin, unohdin kirjoittaa et siel pankis oli 150v juhlat. Sitä en tiä mitä Metsä juhli mutta pullaa oli hallissa tarjolla ja makkaraa sai paistaa ulkona. Syötin Lennin siellä konehallissa niiden avonaisessa sosiaalitilassa samalla kun Lino rämppäs pukukaappeja ja pesukonetta. Pyysi nätisti pullanviipaleen tädiltä joka ei meinannu poikaa aluks huomata "antaisitko minulle pullan". Ei se pullasta tykänny ja viipale jäi penkille kun rupesin pesukoneen päällä Lennille vaippaa vaihtamaan. Paikalla ei ollu ainoon ainootakaan tuttua ja olo oli kummallinen, harvinaista Orivedellä, paljon ihmisiä, mut eipä kukaan kiinnittäny huomiota meidän vauvanhoitorutiineihin.

Renkaat ei enään rahissu maata vasten, mukavaa, kesä on nyt autollakin. Haettiin vielä kesäkassi sieltä tapahtumasta eli halpaa paperia pari säkkiä, servettejä, folio, nessut ja mitä kaikkee siel onkaan, en oo viel katsonu, kaikki ne 20e. Ja nyt suoraan kotiin! Kaikki tää tapahtu ennen puoltapäivää. Ja eipä helppoo ollu ku Lenniä itketti paljon, liekö kuuma tai selällään olon puute.

Loikoiltiin sängyllä ja nukahdettiin kaikki yhdessä päiväunille, nyt onkin mukavaa olla kotona loppupäivä!

S