10.5.2012

Ja ja ja

Ihan hirrveesti olis asiaa..!
Kirjoitan lyhkäisyydeltään edes reilun lauseen jotta voidaan ottaa sit puheeks kun nähdään.. edes jotain näistä.

Leikkipuistossa tapasin tiistaina äidin 45v joka odotti ylläri kaksosia, ennestään jo viisi lasta joten sain mielettömiä elämän neuvoja ja aikuisen naisen viisauksia kuultavakseni. Lähinnä rentoa asennetta lasten kasvatuksen suhteen, turha stressaaminen kellonajoista, syömisistä ja nukkumisista jää seuraavien lapsien ja iän tuoman varmuuden sekä ajan puutteen vuoksi pois. Äideille siis luodaan liikaa paineita varsinkin sen ensimmäisen saatuaan.

Kävin ystäväni synttärikaffeilla tänään ja oli niin pehmeää kahvia, nam.. Juhlamokka ja Braun termospullokahvinkeitin. Parasta oli nähdä kummitytön valtaisa kehityskaari ja vauvanpyöreys oli väistymässä tyttösen kasvoilta, suloinen ja niin kiinnostunut lahjanaruista. Eikä ujostellut, ikää nyt 8kk. Lenni oli melkein samankokoinen.

Tänään tuli ehkä myös paras aamupalavihersmoothie joten nyt haastan jokaisen tätä kokeileen. Tuntuu niin hyvältä ololta vielä iltapäivälläkin vaik monen yön univelat painaa ja vatsa tästä kiittää.

2,5dl Rice Milk
1/2 kurkku
1/2 tammenlehtisalaatti
1-2 rkl kotimaista nestemäistä hunajaa
1 tl kristallisuolaa/ merisuolaa
pari oksaa sitruunamelissaa
kourallinen persiljaa
1 tl kuivattua nokkosta
1 tl tyrnijauhetta
siemeniä joukkoon..laitoin hampun siemeniä ja chiaa 2 rkl kumpaakin, tuo ruokaisuutta ja pureskeltavuutta enemmän, eli pellavan tai seesaminsiemenet hyviä kans.Banaanilla saa lisämakua tarvittaessa.
Ihan tajuhyvää!

(tein illal ton saman reseptin mukaan paitsi että sitruunamelissan tilalle laitoin päärynän ja nyt maku ei ookaan enää täydellin, höh, voiko yks ainesosa sinetöidä siis sitruunamelissa on melkosen tärkeä ainesosa..?:)

Käynti Polkka lastenvaateliikkeessä, näyteikkunan tuunaus ja sisäänkäynnin sisustaminen/ avartaminen ym..ideointia ja osittain jo niiden toteuttamista. Sormet jäi syyhyään..Lenni ei halunnu antaa äitin häärätä ja väsyttää siel itseään enempää joten kotiin vauva minut patisti, hyvä niin. Espe siis suunnitteli ja teippas sen näyteikkunan pari vkoa sitten ja nyt oli somistuksen aika ihan extemporee. Joku toinen päivä sit taas lisää. Ostin ihania juttuja..niistä lisää myöh.

Luontaistuotekauppaan oli tullut luomu maapähkinää kohtuu hintaankin viel. Maapähkinät huippusapuskaa, tosin vain ja ainoastaan luomuna. Perus maapähkinät usein homeisia ja myrkkyjen kyllästämiä. Loistava eväspussi kassiin!

Lino meni pyynnöstään päiväks mummille ja mulla oli vaikeuksia selviytyä taas kotiin ilman sitä kun luutisin vaan kylillä. Nukkumaan olisi syytä kiiruhtaa kun vielä hetken ehtisi..me Lennin kans loikoillaan vaan eteisen matolla ja leikitään ja kommunikoidaan samalla kun äitin sormet näpyttää puhelimeen tekstiä.

Lenni sai kummitytön äidiltä hirssipuuropaketin ja sinkkivoidetta ym.. Hassua että kohta voidaan aloitella jo kiinteitä..yritän kyl täysimetyksellä 6kk asti, katotaan ny, en mä tiä mikä olis paras vaihtoehto. Ensiruoiksi oon ajatellu luomu päärynät, porkkanat, hirssi vähän myöhemmin kukkakaali, tattari, quinoa, omena, melonit, luumut..mahdollisimman paljon kauden kasviksia, kotimaista ja luomua. Onks lihaa pakko antaa alle vuoden ikäiselle? Mikä kala olis hyvää, entäs voiko avokadoa antaa. Voiko agavea tai palmusokeria käyttää tarvittaessa makeutukseen, sokeria ja hunajaahan ei pikkulapselle saa antaa, hedelmäsokerikin sekoittaa vatsaa ja insuliineja. Olis mukavaa lukea mitä muut ovat antaneet siis jotain muuta kun neuvolasuosituksia jotka ei ihan ruokapuolella täsmää mun ajatusmaailman kanssa imetystä lukuunottamatta.

Sadepäivissä puolensa, mörköilyä sisätiloissa monen ulkoilupäivän jälkeen : )

S