2.5.2012

Neuvolaa ym..

Lenni nukku viime yönä neljä tuntia ja vitsit miten tuntukin kirkkaalta herätessään vaik kokonaisunimäärä jäikin alle 6tunnin. Lino heräs jo ennen seiskaa ja katteltiin ikkunasta kun iski lähti töihin. Nyt katsellaan (klo20) josko se isi kaartais pian pihaan paloaseman suunnasta, hellyyttävää katsella kun poika odottaa ihan tohkeissaan verhon takaa kurkistellen.

Ollaan tääl meidän oleskelu/tv-huonees ja meil aina tääl noi verhot kii, kurkitaan vaan ulos. Muualta on niin hyvät näköalat ja myös ulkoa näkee pimeällä sisälle, että tää on kiva mörköilyhuone. Vaik ulkona paistais aurinko niin tääl hyväl omallatunnolla huilii kun ei nää sitä aurinkoo.

Oon kyllä ottanu nyt niin lunkisti tän vauva-ajan verrattuna Linon vastaavaan. Oon opetellu katselemaan telkkaria ja oleen stressaamatta siisteydestä, kuitenkin jossain takaraivossa nytkin kolkuttaa et olis kai Esan kivempi tulla kotiin jos tääl pääsis käveleen ilman jalan osumista johonkin ja ei se veis ku 10min ja kämppä näyttäis kivalta, mut tää on kiva siedättää itseään ja miestään sotkuisuudelle ja epäjärjestykselle, ei ne sais hallita elämää eli siis tavarat järjestyksessä ja sit vasta mielikin tasapainossa, haluan olla iloinen ja rento ja stressivapaa omassa kodissani, oli se sit millanen tahansa. Kokoajan treenaan rutiineja kuten laittaa ulkovaatteet paikalleen sisälle tullessa jne..pikkujuttuja mut äkkiä ne vaatteet jää levälleen kun tänäänkin kiiruhdettiin haalarin riisuttua vessaan potalle. Yritettiin onninpolullakin pissata mut ei uskalla oikeen ulos viel pissiä.

Mummi tuli meitä vastaan aamulla ja jatkoi Linon kanssa matkaansa järven toiselle puolelle kun lähdin nousemaan kohti neuvolaa. Meil oli vauvojen fysioryhmä 10-11.30 ja neuvola-aika tunnin odotuksen jälkeen. Mul oli eväät mukana, nopee salaatti, öljyineen ja siemenineen ilman minkään pilkkomista oli kätevä ottaa ja repiä rasiaan ja pari kiiviä.

Mielenkiintoisia juttuja ja rento fiilis oli tuol ryhmässä, paljon keskustelua ja vinkkejä esim hyvien lasten kenkien valintaan. Kävin mä aikoinaan Linonkin kans tuol mut nyt sai ihan eri tavalla irti kaikesta.

Puol kahden aikaan kaikkien höpötysten ja tuttujen kuulumisten jälkeen vaunut kärräs meidät kohti Vaarin synttäreitä. Vaari tänään 72 vuotta. Hieno ikä!

En uskaltanu synttärikahvipöytään mennä kun perheemme flunssassa, mutta kiikutin askartelemamme kortin ja juttelin eteisestä käsin muiden kans. Muori laitto mulle kahvia kuppiin ja mä desinfioin toisen käteni..toisessa vauva ja koskin astioihin vain sillä kädellä. Ovenkahvatkin jätin koskematta jne.. Tää ylivarovaisuus siks että vaarilla heikko vastustuskyky ja mä en kestäis jos mua syytettäis jostain mitä sille on tapahtunu.

Me jäätiin tädin kans viel ainakin tunniks höpöttään ulos muovituoleihin kunnes tajusin et puhelin on unohtunu tsekata ja Linolta on voinu tulla viestiä. Poika oli heränny päikkäreiltä ja lähdin käppäileen kohti anoppilaa, tuli kiva fiilis kun olin ollu liikkeellä vaunuilla kokopäivän, kiireetöntä rauhallista paikasta toiseen siirtymistä, paljon raitista ilmaa. Nyt saa auto kyl olla parkissa ja mä nautin seuraavatkin päivät ulkoilusta ku ei sitä autoa pakko oo käyttää.

Lenni oli pitkään valveilla tänään, ei nukahtanu edes vaunuihin neuvolamatkalla, tais olla hereillä yhteen menoon jo 4h. Huomioo on kyl vaatinu ja jatkuvaa heijaamista koko päivän ja äsken huusi kurkkusuorana puoltuntia, ihan hullua, pysyin tyynenä ja kanniskelin ympäri kämppää sylissäni, välillä kokeilin tuttia ja välillä rintaa. Jossain vaiheessa rauhoittua mutta nyt tuntia myöhemmin vieläkin kääntää ja vääntää mun sylissä ja välillä itkeskelee.

En tajuu et kello noin paljon, alotin tän viestin reilut pari tuntia sitten ja viel mulla kesken vaik mitä kotijuttuja vaik silmätkin sirrillään jo. Jäähtyny puuroni olis kiva lämmittää ja nauttia, pyykit koneessa ja ehkä edelliset kuivauskaapin kuivat olis syytä laittaa paikalleen tai sit vaan kasalle odottaan kertaa energisempää. Tukkani olis kiva pestä, kyl sen pesee mut se harjaaminen on perseestä kun aina niin takussa, jätän usein harjaamatta ja sit rastottuu ja viel vaikeampaa seuraavalla kertaa. Mähän en tukkaani harjaile pesujen välissä ku vähän latvoja, olis kai syytä vähän lyhentää niin helpottus sen hoito, mikä hoito.

Niin flunssasta viel, kun lääkitsin eilen itseeni kaikella mahdollisella ja varsinkin viel aamullakin tulsilla joka siis kiinalaisenlääketieteen arvostetuimpia yrttejä, lähes jokaisessa lastenlääkkeessä, nimenomaan flunssaan, kuumeiluun, kipuun eli ihan kun buranaa ja niin vaan toimii ja olo hyvä. En mä nyt ainoastaan yhteen aineeseen usko mut vältelly oon sokeria, vehnää ja kaikkea kylmää sillä ne vaan sairastuttaa enemmän ja keskittyny vaan erittäin ravinnerikkaisiin sapuskoihin. Eilen illalla tein c-vitamiinipommipirtelön marjajauheilla, mustikoilla, siemenillä ja tein kaiken veteen ja sokeroimattomaan omenamehuun. Maitotuotteitahan yleensä käytän smoothien pohjana mut maito estää vitamiinien imeytymistä ja siks kun kipeenä niin välttelen myös maitoa. Muistan aina kun ala-asteella ei mustamakkarapäivänä saanu maitoa ruokalassa, ettei estä raudan imeytymistä.

Mulla taas asiaa ihan liikaa..olis kai vaikka mitä ja ajatuksia työnteosta ja rahasta ja asumismukavuuksista, niistä lisää myöhemmin..

Lennin 10vkon eli 2,5kk mitat 61cm ja 6070g.

Heippa
S