21.5.2012

Aamussa kertomista

 Kello soitti 7.15. Peseydyin, puin ja herätin Linon joka pomppas ku kenguru sängystä kerrottuani mihin ollaan lähdössä ja puki ite vaatteensa, mä vauvan. Hedelmiä ja vaippoja kassiin, vaunut autoon, lapset kyytiin ja menoks. Klo 7.40 oltiinkin jo maatilan pihassa, olin itekin melkoisen hämmentyny et ehdittiin ennen kasia, sillä mehän ollaan aina myöhässä.

Lennin kans kiiruhdettiin maataloon pesulle ja siinä ehdittiin hetki odotteleen nopa bussilla tulevia muitakin lapsia. Isäntä se ajo traktorin lavan navetalle aitauksen viereen. Kiipesimme korkeelle lavalle, lehmät rymisti jo ovia levottomin liikkein, mistä ne tiesivätkin! Lennin oli nälkä, on syötetty ny traktorin kärryssäkin katsellen samalla kuinka ammut sinkoilivat navetasta laitumelle. Piehtarointia kerrakseen, ruoho niin vihreää odottamassa lemmuja syömään.
Lemmut kiiruhtaa navetasta laitumelle

Ei ne tullu haisteleen..

Lino katseli ihmeissään lähelle tulevia lehmiä, kummityttö vieressämme äitinsä sylissä. Kiivettiin alas lavalta, Lenni kantorepussa matkusti kätevästi kyydissäni kun mentiin ihailemaan sähkölangan viereen ammuja vielä lähempää. Nämä kaverit kun saavat olla navetassakin vapaana niin eivät sentään viikkoja piehtaroi laitumella, tohkeissaan kuitenkin kesästä, niinkun me kaikki. Tänään on niin kaunis päivä ja jo lämmin aamukin oli.


Siirryttiin pihan puolelle leikkimään, syötiin aamupalaa kummitytön sisustetussa leikkimökissä. Lenni nukku mulla repussa, aurinko paisto, pisamat löysi paikkansa kasvoiltani ja leikit kulki hiekkalaatikolla rusinoiden, keksin ja mehun voimalla. Jossain vaiheessa Lino pyysi moneen kertaan että haluaa Viljan kanssa sisälle leikkiin. Kerroin että nopa-bussi on tulossa kohta hakemaan lapsia ja tietty meidänki poika tahto kyytiin, sovittiin kuskin kaa että luovutus myllykulmalla ja niin me ajettiin peräkanaa, tärkeintä että Linoki pääsi pikkubussin kyytiin, rohkeesti meni sillä bussissa ei ollu muita tuttuja kuin kummityttömme, hän kun matkusti sillä mumminsa luo.

Tankattiin st1, täys tankki ja tasan 100e !
Mentiin löytötexiin ostaan pesuainetta ja samalla tietty hyvästä vinkistä löydettiin Angrybirds kalsarit kera maskotin. Linoo kiukutti, halus vaan äitin sylkkyyn, muttakun Lenni se nukku taas rintarepussa yritin keksiä et mennään takseja katsoon ja niin me mentiin k-kauppaan ostaan evästä korjaamolle mukaan. Haettiin heti smoothie pojalle kouraan ja piristykin, olihan meillä vähän ruoat jääny vähiin kun niin aikasin lähdettiin ja hedelmillä ja rusinoilla aamupäivä menty. Matkalla tuli lauseita äiti minä en osaa kävellä, äiti minulta loppu vauhti, äiti minun jalat ei kulje eteenpäin, äiti kantaa minua, äitin syy että pojalta energia loppu. :)

Nähtiin Nordean kulmilla sininen ukko jakamassa ilmapalloja ja sinnehän me tietty viel mentiin pallo hakeen ja kuultiin pankinjohtajalta kuulumiset extreme juoksukilpailusta jossa oli ollu enemmänkin Orivesityttöjä itseensä haastamassa. Käytiin pissalla pankin alakerrassa ja nähtiin et sininenkin ukko oli tauolla. Hypättiin ilmapallon ja pankin vesimukin (tärkeä) kanssa autoon ja kurvattiin kumikorjaamolle.

Matkalla huomasin et oli joku MetsäSerlan häppeninki hallien kupeessa ja auton ajettuani kesärenkaiden vaihtoon, me suunnattiin kävellen ihmettelemään tukkirekkaa ja makkaran käryjä. Tarjolla oli kaffetta taas niinku Nordeassakin, unohdin kirjoittaa et siel pankis oli 150v juhlat. Sitä en tiä mitä Metsä juhli mutta pullaa oli hallissa tarjolla ja makkaraa sai paistaa ulkona. Syötin Lennin siellä konehallissa niiden avonaisessa sosiaalitilassa samalla kun Lino rämppäs pukukaappeja ja pesukonetta. Pyysi nätisti pullanviipaleen tädiltä joka ei meinannu poikaa aluks huomata "antaisitko minulle pullan". Ei se pullasta tykänny ja viipale jäi penkille kun rupesin pesukoneen päällä Lennille vaippaa vaihtamaan. Paikalla ei ollu ainoon ainootakaan tuttua ja olo oli kummallinen, harvinaista Orivedellä, paljon ihmisiä, mut eipä kukaan kiinnittäny huomiota meidän vauvanhoitorutiineihin.

Renkaat ei enään rahissu maata vasten, mukavaa, kesä on nyt autollakin. Haettiin vielä kesäkassi sieltä tapahtumasta eli halpaa paperia pari säkkiä, servettejä, folio, nessut ja mitä kaikkee siel onkaan, en oo viel katsonu, kaikki ne 20e. Ja nyt suoraan kotiin! Kaikki tää tapahtu ennen puoltapäivää. Ja eipä helppoo ollu ku Lenniä itketti paljon, liekö kuuma tai selällään olon puute.

Loikoiltiin sängyllä ja nukahdettiin kaikki yhdessä päiväunille, nyt onkin mukavaa olla kotona loppupäivä!

S