4.5.2012

Askelia vol 3

Pyydän aluks jo anteeks epäselkeää ulosantia kaikkine kirjoitusvirheineen, toivottavasti idea ajatukseta kuultaa läpi kuitenkin..

4. Tsekkaa laatu kuntoon siitä mitä suuhus pistät!

Laadukas ruoka on joko ilmaista, sopivan hintaista tai arvokkaan oloista, mutta harvoin laadukasta ruokaa mainostetaan sanalla halpaa. Halpa ruoka on harvoin laadukasta, sen sijaan ilmainen luonnosta kerättävä ruoka on loistavaa.

Mitä saamme luonnosta? Marjoja, sieniä..pakuria, salaattiaineksia, yrttejä..nokkosta, lähdevettä, omenoita.. Näillä saa tehtyä vaik jo mitä ympärivuoden, pakastaa ja säilöö hyvin niin iloa on kesän aineksista aina seuraavaan kevääseen asti. Jos itse ei ole innokas kerääjä, omalta paikkakunnalta löytyy aina joku jolta voi sopuhintaan ostaa näitä luonnon antioksidantteja omaan kotiin.

Ajatelkaamme siis jo asioita pitkälle eteenpäin ja pyritään tänne kaikki heti asenteesta veke. Ennakoiminen on aina tehokasta, en osaa selittää mutta tarkoitan vaikka sairastamista. Ihmiset hyväksyy sen että pari flunssaa vuodessa on normaalia ym virukset jotka valtaavat kehoamme. Nostaaksemme vastuskykyä päivittäin pienillä valinnoilla, on se kai helpompaa kun itse sairastaminen.

Laadukas ruoka voi olla kaupassa hieman arvokkaampaa kuin ne tavanomaiset, mutta miksi laittaa suuhunsa jotain tyhjempää kun on parempaakin. Itse oon usein sit mielummin syömättä jos en raaski jotain ostaa. Hedelmät, pähkinät ja marjat on hyvä esimerkki. Ne on niin hyvää bisnestä ja niitä viljellään suurin myrkkymäärin, pähkinöitä kuumennetaan moneen otteeseen, marjat voidaan kuivattaa niin ettei oikeesti enää sisälläkään mitään ja kaikki tietää kuinka hedelmät lähetetään puoliraakoina kasvumaistaan ja kypsyvät pinta-aineidensa ansiosta matkalla. Esim omena voi säilyä huoneenlämmössä vuoden kun vaan myrkyt on kohdillaan. Eli suosi ihmeessä luomua näiden kohdalla. Cashewpähkinät on suurta herkkuani niin naposteluna kuin salaatissakin ja ne kannattaa ostaa vain raakana tarkoittaen raaka cashew sitä ettei niitä ole käsitelty vaikka ihan kypsiä ovatkin. Sama juttu suklaan suhteen. Erikoiskauppoihin on tullut myyntii raakasuklaa joka huippuhyvä herkkuruoka/välipala ja sillä ei mitään tekemistä peruskaupassa myytävän suklaan kanssa joita ei sais edes suklaaks kutsua, sokeria ja lisäaineita.

Spagetista piti viel sanomani kun vehnästä oon halunnu nyt ihan totaalisesti eroon ja sokkarilla on valikoimassa riisispagetti, loistavan makuinen ja eipähän ota vatsan päälle. On se arvokkaampaa mutta vanhaa spagettia tuli aina keitettyä liikaa ja heitettiin puolet pois jne..laadukkaan ruoan kans sitä on tarkempi ja eipähän tuu mitään heitettyä pois.

Suosittelen siis valitsemaan tuotteita jotka on mahdollisimman yksinkertaisia ja eivät sisällä sokeria, vehnää eikä lisäaineita. Täysjyväspagetit ym ei oo kauheesti sen parempia vaihtoehtoja valkosten sijaan. Speltti on jo vähän parempi jos esim leivonnas käyttää spelttivehnää. Ostin eilen lihapulla-ainekset ja kyllä kirpas ostaa luomu naudanjauhelihaa, en oo ostanu lihaa moneen viikkoon ja kun sitä sit joskus ostan, haluan syödä sitä hyvällä fiiliksellä. Eli mieluummin oon syömättä jos en saa sitä mitä haluan.

Jogurteista käytetään Ahon maustamatonta ja lisätään siihen sit aina hunaja, marjajauheet, siemenet jne.. Maistatin kerran muorille tuota kun he söivät aina vaan activiaa joka mun suussa niin teollisen makuista ja kun sellasen söin oli mun seuraavan kerran otettava mukaan jotain parempaa. Muorihan ihastu tuohon maustamattoman ja hunajan yhdistelmään ja tuskin on enään sokeroituihin sekä lukuisia muita aineita sisältäviin jogurtteihin sekaantunu. Maitohappoja/probiootteja on luonnonjogurtissakin ja niitä voi aina lisätä omaan ruokavalioon tabletti/jauhemuodossa, hullua yhdistää niinkun activiassa ovat tehneet; valkoista sokeria ja maitohappoja samaan tuotteeseen.

Lisätään ite ne lisät mitä halutaan ja keskitytään yksinkertaisuuteen ja laadukkaan ruuan hankintaan. Kalliimmaksi se kauppakori ei tule kun osaa hyödyntää marjat, puurot, keitot ja kauden vihannekset. Hankkia siemenet ja marjajauheet mahd isoissa erissä jne..

Nyt zzz..

S