3.5.2012

Päiväsapuskaa

Tänään on jonkun kalenterin mukaan Linon nimipäivä, se on kiva sillä justhan tuli taas puolikas vuosi täyteen ja sitä mietitty et koskas ne Linon nimpparit vois olla, tätini sen löysi kai ruotsinkilisestä almanakasta.

Onko joka päivä pakko syödä lämmintä ruokaa? Mitä lämmin ruoka on? Jos tekisin gallupin asiasta, saisin varmasti monipuolisia vastauksia. Lämmin ruoka mielletään keitetyksi, paistetuksi, haudutetuksi ruuaksi, mutta ihan samako mikä siellä pannulla on? Niin ja lämpöisellä ruuallahan on kai oltava lihaa, kalaa, kanaa. Onneks kukaan ei oo tääl meil kyttäämässä mitä syödään sillä vaikka aikaa olis tänään ollukin, en tehny ruokaa. Syötiin myöhäinen aamupala jogurttia, marjajauheita, siemeniä ja pari päärynää. Pari tuntia sen jälkeen teetä ja riisikakkuja, lapsille on luomu hellokitty riisikakkuja, niihin voita ja oltermannia ja vähän saladia. Syötiin myös pari omenaa ja kiiviä. Ei mulla itelläni sit ollutkaan nälkä, kun tajusin et päiväuniaika ohitettu tunnilla jo ja pojan olis hyvä syödä viel jotain ennen unia. Otettiin puolenkilon pussi porkkanaa vai onks niissä enemmän, anyway ne pilkottiin kepeiksi ja kivaan pinkkiin kippoon ja kipon kanteen agavesiirappia. Dippailtiin kaikki porkkanat ja en oo ikinä nähny pojan syövän noin paljoo porkkanaa kun vähän hassuteltiin siinä samalla. Eli onko lapsen parempi syödä huoneenlämpöistä raakaa porkkanaa vai suhteessa saman verran keitettyä perunaa ja jauheliha-annos.

Keho kaipaa lämmintä ruokaa kerran päivässä, vähintään lämmintä teetä. Onko lämmintä ruokaa välttämätön saada sekä päivällä ja illalla. Tuntuu että jos päiväruualla syödään ns.porkkanavälipala tai avokado ja pähkinöitä, olisi se hyväksytympää jos mielummin iltaruoka korvattaisiin näillä. Meidän elämänrytmiin sopii välipalojen ja kevyenruuan nauttiminen päiväsaikaan kun ollaan menossa ja sitten vähän raskaamman ruuan teko iltasella jolloin myös ruuan tekeminen yhdessä ja sen syöminen mahdollista koko perheen voimin.

Miettii sitten kun pojatkin isompia, veikkaan että meillä ruoka seiskan aikoihin, eihän sitä muuten kaikki ehdi paikalle harrastusten vuoksi. Sitä katsotaan sitten mutta tavoitteena olis pyrkiä syömään porukalla ja oikeesti valmistaa sitä ruokaa jokapäiväksi.

Päikkäreiltä kun herätään on meillä pakkasesta ottamani papukasvispata odottamassa, se oli viimeks niin hyvää ja tein ison satsin jotta saa nopeasti siitä hyvää ruokaa. Esahan ei sitä syö ja haluais ruuan aina vaik jo viideks valmiiks, ei harrasta välipaloja mut monesti kehotan sitä välipalaa nauttimaan jottei tarvii kiukutella nälissään, syövät kuitenkin jo puoliltapäivää töissä. Esa tekee siis nyt usein omat sapuskansa ja mä siihen lisukkeet kasvikset ja salaatin.

Tää nyt niin sekavaa mut joskus haluaisin säännöllisen ruokahetken meille kaikille, nyt mennään ihan eri tahtia ja eri ruuilla. Yhdessä meillä on kasin-ysin aikaan kuitenkin hedelmävälipala, kasaan ison kasan hedelmiä lautaselle ja kuoritaan kaikkia ja syödään porukalla, iltapuuro sit viel usein tuntia myöhemmin erikseen mut toi hedelmävälipala on ollu kiva koko perheen juttu.

Nyt pikkupäikkärit kun pojat kumpainenkin nukkuu.

Täytys ottaa vaan rennosti nää kaikki ruokahommat ja tehdä niin kun itse parhaaks näkee, mua vaan arvostellaan paljon, varsinkin kun en päivällä tarjoa sitä lämmintäruokaa pojalle, tänäänkin oli vähän sellanen tilanne, siks tää nyt mietityttää. Mulla on huono itsetunto kai tai mitä se on kun pitää itseäään riittämättömänä ja kun haluais tehdä asiat täydellisesti mut ihmiset vaan on niin erilaisia, toiselle toinen on just oikein ja toiselle sama juttu väärin. Olkoomme siis omia varmoja itsejämme! : )

nyt lähtee ihan oikolukematta..

S