25.5.2012

Lennipenni

Lino ystävänsä kanssa terdellä

Vuosi sittenhän me oltiin katsoon viisuja tyttöjen kaa siel baaris itsenäisyyden kadulla josta kai suuntasimme sitten GloHair gaalaan. Olikos näin? Ja faces kuvia sieltä ku Annen Sennin päät leikattu kuvista pois ; )

Lenni on vieläkin hereillä ja pian puoliyö! Kivaa siis kun valvoo niin jos nukuttais sit yhdes hyvin ja pitkään. Ottanu sylissä klo viiden jälkeen ainoastaan parit alle vartin torkut ja valvonu siis koko illan! Oli mulla suihkuhuonees mukana alustallaan ja sit mentiin peseen hampaat ja seuraavaksi pikkuhuoneeseen etsiin yövaatteet, siitä vielä khh laittaan pyykkejä. Niin ja käytiin Lennin kaa kaupassa, oltiin viimesiä asiakkaita ku en mä tajunnu kauppaan mennessäni et kello jo varttia vail ysi.

Ny ei tarvii kaupasta ostaa yrttejä ku niitä kasvaa omilla mailla taas, tänään hain viel 8 yrttiruukkua lisää ku tuntu jo et edelliset 6kpl ei ehtiny kasvaa sitä vauhtia ku syötiin niitä. Huomenna olis suunnitelmissa maalata valkoisella yks punainen tikapuuhylly ja sit saan terassille siihen mun syömiset, opin tänään et ihan taivasalla ei kandee niitä ruukus pitää ku tykkäävät kuivahtaa ja sadevesi jos joskus taas meinaa sataa niin voi antaa liiaksi vettä.

Lino oli mummilla nukkuus päiväunia ja pikkasen leikkimässäkin, mä hoitelin asioita, pesulassa ollu meidän matto 4kk ja vein sinne taas mattoja esim ku Lino halus ite kipata potan pönttöön niin hups se kaatukin pitkänukkaselle valkoiselle wc:n matolle ja isos tv huoneen matossa oli jo kans vaikka mitä. Perinteiset räsymatot kunniaan ja se ihana juuriharjalla pesu kesällä mökillä auringon paisteessa biksut päällä. Pienenä niin tehtiin, nyt mattoja ei osaa edes ite pestä vaan sen ulkonäön takia, hölmöö.

Pienempää kummityttöö kävin moikkaan, heräs just päikkäreiltään ja silmät niin kauniin tummanruskeat, siel se hymyili nättinä vaunuissaan ja ihmetteli höpöttävää ja ulkona kävellessä imettävää tätiä.

Kesäkukkaostoksilla kävin Oriveden Wanhalla Meijerillä, siel ny neljättä kesää kesäkukkamyynti äitienpäivästä juhannukseen asti. Laadukkaita kesäkukkia Mikkolan Puutarhalta, Terhi Valkeejoen rakkaudella kasvattamia omiakin erikoislajikkeita. Sain loistoesittelyn tänään ja kyl oli valinnanvaikeus. Hortensioita menin hakemaan mut ne oli jo loppu ja perinteiseen tapaan otinkin pinkkejä isoja dahlioita ja pelargoniaa vaik ihan mummokukka, mut kestää paahteen niin hyvin. Sit pari krysanteemia ym..kukkia joiden nimiä en muista. Valko-pinkkimeininki koko pihaan jokatapauksessa ja lisää haen vielä varmasti.

Hain Linon kun tuli soitti et herätty oltiin ja suunnattiin matka ystävillemme. Lapsilla meni leikit tuntikausia niin putkeen ettei maltettu edes lähteä ja juttua riitti meil äideilkin. Esa tuli kans vähän myöhemmin poikkeen ja syötiin raikasta hedelmäsalaattia vatsat täyteen hyvän kahvin kera. Ihana kun siel valmis piha kaikkine lasten vempaimineen, leikkimökki, hiekkalaatikko, keinut, pomppulinna ja paljon nurmikkoo, ihana paikka! Saatiin sitteri lainaan, Lenni viihty siinä makuuasennos.

Ny Lenni nukahti ja mä zippaan kans, reilusti yli puoliyön jo kello, ei sillä väliä mut on se kiva tietää jo kuin aamul saa taas tsempata itteensä, aurinkohan lupas lämmittää huomen entistä enemmän.