3.5.2012

Askelia

Kahviteltiin tänään sukuni kera Linon nimipäivien verukkeella ja kaikkee olis taasen kerrottavana mutta yritän pysyä nyt asiassa ja asia on miten saa pienin askelin muutosta ruokavalioon, hyvinvointia ja tasapainoa elämämään, siskoni kyseli vinkkejä eväistä tallille ja töihin ainaisen leivän sijaan jne.. Tässä siis ihan spontaanisti heittelen nyt ideoita arkeen:

1. Vietä aikaa kaupassa hedelmä/kasvisosastolla

kun seuraavan kerran menet kauppaan, varaa aikaa ja tutki mitä kaikkia ihanan värisiä ruokia HeVi osastolta löytyykään. Osta vaikka jäävuorisalaatin sijasta ravitsevampaa lehtisalaattia tai tammenlehtisalaattia ja mausteeks sitruunamelissaa ja tee niistä salaatti muiden perus ainesten kera. Siis pieni tutustumisaskel perussafkasta poiketen, toki salaatti kun salaatti erinomaista mutta lisätäksesi kiinnostusta muitakin osaston tuotteita kohtaan.

Aina kun käyt kaupassa, osta mahdollisimman paljon kaikkea tältä osaltolta ja yritä muistaa syödäkin ne, esim kokonainen kurkku evääks tai porkkanapussi. Hedelmiä tietty kans, mun suosikkihedelmät sitruuna, avokado,päärynä ja omena. Helppoja eväitä kun mukanani laukussa kulkee myös aina pikkuveitsi ja lusikka. Sitruunaa kiva puristaa salaatteihin, ruokiin ja tietty veteen, sisältää enemmän c-vitamiinia kun appelsiini ja on sitrushedelmistä se vatsaystävällisin.

2 Asennot arjessa

Keskity asentoon kun istut, avaa hartiat auki pois kyyryasennosta, pidä käsivarret lähellä vartaloasi ja istu ryhdissä, selkäranka suorassa, vältä etukenoa. Jalkapohjat tukevasti lattiaa vasten. Seiso mahdollisimman paljon, on paljon ergonomisempaa seistä kun istua, olen varma että jonain päivänä istuvat toimistot häviää ja ihmiset työskentelevät liikkeessä ja seisten, välillä nojaten pyllyllään baarijakkaraan ja nykyiset matalat työpöydät poistuu. Satulatuolissa ei etukumarassa pysty kai oleen joten se sallittakoon. Tärkeää on se ryhti ja suoruus.

Venyttele pitkin päivää hartioita taaksepäin ja lapoja yhteen ja korjaa pää vartalon jatkeeksi ja ehkä hieman liioitellen hieman takakenoon josta suoriutuu kyllä paikalleen. Itse huomaan että pää on aina etukumarassa vaikka kotona lasten kans työskentelenkin siis ei tarkoita koneella olijoita vaan kaikkia tilanteita. Nosta esineet lattialta kyykistyen selkä suorassa, ei koukita esineitä nopeesti eteen kumartaen. Hengitä syvään ja ajattele asentoasi tilanteessa kun toisessa ja muista seistä kummallakin jalalla tasapuolisesti.

3... ja lisää myöhemmin

Positiivisuus se kaiken tärkein, kaikesta löytyy aina se hyvä puoli, ainakin opettavainen. Mieti päivän päätteeksi mitä hyvää päivässä oli ja mitä huonoa ja miten ne huonot vois ajatella että niistä tulis hyviä ja onko kaikki asiat loppujenlopuks niin vakavia. Tee ympärillä olevat ihmiset onnelliseksi olemuksellasi, hymyile. Nauti rakkaiden läsnäolosta ja tartu hetkeen!

S