26.5.2012

Aurinkoa

Mieletön päivä! Ruvettiin aamulla tekeen lähtöä herättyämme kohti kirkkolahden uimarantaa ja pääsimme lähtemään klo 11 kävellen onninpolun kautta rantaa kohden. Nyt on tullut kesä, shortsit jalassa ja ekaa kertaa uimarannalle jota on katseltu koko talvi ja on puhuttu et sitten pääsee uimaan kun on shortsit jalassa. Tänään oli se päivä. Kirkkolahden vesi oli 17°, melko viileä siis. Lino istui laiturilla ja roiskutti jaloillaan paitansa märäksi ja heitti lippiksensä järveen. Tehtiin harsosta uus lakki päähän ja onneks oli varapaita mukana. Aurinko on hyvin polttavaa ja mullakin oli 15kerrointa ja olkapäät punotti ihan hetkessä. Linon rasvasin myös heti aamulla kertoimella 50 ja käsilaukussani kulkee lasten 30kerroin puikko.

Pari tuntia me rannalla vietettiin, onneks mummeli liitty seuraan sillä Lennillä oli hankala olla. Heräs kasin aikaan aamulla ja imetin väsyksiin sillon ennen klo 11 ja nukahti heti vaunuihin, yllätyksekseni heräs vartin päästä heti kun vaunut pysähty, hetken iloisena jokelteli vaunukopassaan minkä nostin vierellemme maahan nurtsille.

Mummeli tuli leikkiin Linon kanssa ja mä ihmettelin mikä Lennillä oli. Mun on siis oltava tosi tarkka imetysten kanssa siis vaikka olisin puoltuntia sitten syöttänyt ja Lenni herää niin heti on syytä syöttää muuten menee huudoks ja tänään projekti kesti kaikkinaan tunnin ennenkuin sain pojan rauhoittuun, nukahtamaan ja syömään, tää on vaan niin ihmeellistä miten kummallakin pojalla tää sama hankaluus syömisen kanssa. Onneks löytyny nyt keinot joskaan ei helppoa vieläkään.

Oli ihanaa kävellä rantavedessä, liotella varpaita. Rannalla ei muuten ollu ketään muita vaikka olikin ajoissa uutisoitu hellepäivä, missä kaikki muut lapset ja ihmiset olivat? Onhan ihmisiä jotka ovat kotona tai vuorotöissä jne. Me oikeen odotettu mahdollisuutta ekaan rantsupäivään. Käveltiin laiturilla, se koliseva tuttu ääni mikä siitä kuuluu, se ääni tuo iloa ja kesäfiiliksen. Leluja me ei muistettu ottaa ja leikittiin crockseilla ja mummelin salaattikipolla.

Lino on tarkka, ei pystyny käveleen kun oli hiikkaa varpaissa ja kävikin pyyhkimässä jalkojaan parikymmentä kertaa pyyhkeeseen ja istu maassa jatkuvasti putsaamassa varpaita. Ehkä tottuu tässä kesän mittaan. Hauskaa oli kattella kun käy puskapissalla niin äijänä, kuitenkin niin julkisesti että ehkä siinä on viel harjoittelemista et otetaan vaik äiti mukaan eikä yhtäkkiä kisko housujaan alas ja pissaa ekaan pusikkoon vaikkakin erittäin luonnollista mutta ei aina väkipaljoudessa niin suvaittavaa.

Lenni nukku taas vain kävelymatkan kotiin ja tultiinkin nyt Lennin kaa lyhyempää kautta kun Lino hyppäs mummelin kyytiin, tulivat meille jo pissuttaan koiria. Lino ei halunnu nukkumaan mutta kappas vaan kun annoin tutin suuhun niin käveli automatik taas sänkyyn, just tän takia en haluis tutista luopua, syö sitä sen 5-10min ja tipahtaa ja muissa tilanteissa sitä ei tarvii. Yritän toki vaihtaa tuttia nalleen pikkuhiljaa ja oliskin tarkoitus päästä tutista kesän aikana eroon mut ei ressiä siitä.

Ihana rentoutushetki kun täs tätä kirjoittelen ja katselin sivusilmällä numerot ohjelman. Sain itekin torkahdettua tänään vartiks ja taas jaksaa valvoa..tää niin hullua ku en osaa ennen puoltayötä mennä nukkuun vaik kui väsyttäis, ihminen tarttee sen tunnin luppoaikaa päivässä tekemättä mitään ja nollaten tavalla tai toisella.

Päiväunilta kun herättiin Lino jatkoi loikoilua töistä saapuneen isisn kaa ja mä lähdin rauhoitteleen taas Lenniä vaunuilla, mentii onninpolulle soraisimpaan kohtaan ja ehkä kymmenen kertaa laitoin tuttia suuhun ja sit joskus nukahti. En huudattanu, jos huusi nostin syliini hetkeks mut sellasta väsynyttä käninää. Niin ja omituisinta tässä just se että kun poika nukahti ja tultiin pihaamme niin nostin nukkuvan tyypin syliini syömään ja se söi ja söi itsensä ihan raukeaksi. On se ihme kun ei voi hereillään tolleen syödä. Siinä vaan moni olis jo kommentoinu et anna sen ny nukkua kun kerta nukahti. Syötyään nukku reilu puol tuntia ja taas olikin pian syömässä..tosta toi kaksoisleuka tulee! Syö siis jopa alle tunnin välein. Melkosen yksityiskohtaista tekstiä mut haluan nää itselleni muistiin kans.

Lenni viihty isin kaa terassilla uudessa lainassa olevassa sitterissään ja me Linon kaa istutettiin kukkeja ruukkuihin, kyl vitsit ne tuo viihtyisyyttä ja ovat niin kauniita. Nyt oli pojalla kokoajan hiikkaa työhanskoissa ja niitä putsattiin ja taas pujoteltiin sormia oikeisiin koloihin sormikkaisiin kunnes heitettiin hanskat naulaan ja oltiin ilman. Puuhastelin bikineissä ja ihanaa kun ei tuu sit paidan rajoja vaan saa ns rajatonta väriä. Ku en tykänny aina ulkona töissäollessani kun tuli hassut rusketusrajat ja niitä siis nyt vältellen jos mahd.

Anne tuli meidän kaa kauppaa ja olishan sitä mitä vaan kerrottavaa taas mut nyt simahdan. Hauska ilta ja käytiin moikkaan pikapikaa ystäviä pappilankankaalla kauppareissun lomassa. Anne hoiti Linon iltapalan ja meidät kaikki suihkuun ja sitten läks omaan kotiin äidin ja isän luo. Ihan huippua kun saa apua ja on siis kuin Linon toinen äippä, niin hitsautuneet jutuissaan yhteen vaikkakin melko villejä ja hekkuleita ovat Anne ja Lino yhdessä.

S