15.5.2012

Tää päivä höpöteltynä

Istuin reilun tunnin koneella kenkiä katsellen ja imettäny samalla. Tultiin kasin aikaan muorilta ja vaarilta missä sari leikkas meidän tukat. Multa 10cm ja Linolta 5cm. Joo en todellakaan tajunnu huomista uloslähtöä ja todellakin saan siis meikata ja tukkaa laittaa ja pukeutuakin. Enhän oo edes kokeillu mitään housuja saati hametta että meneekö viel päälle. Ihanaa nähdä ihmisiä, etenkin ystäviä hyvää musiikkia kuunnellen ja keikkaa fiilistellen.

Herättiin kasin aikaan tänään ja vihreää puuroa syötiin edelleen tänäänkin, niin kiva että Lino omaksunu sen ihan perus jutuks ja ihanaa saada heti aamusta sen tyhjään vatsaan noin stimulantti sapuska, mistä saa kaiken keholle tärkeän ja ei tarvii sit joka aterialla välttämättä huolehtia kasviksista tai marjoista.

Ulos taidettiin päästä vasta 10.30 tai sekin jo tosi hyvä, yleensä ei noinkaan aikasin. En välillä edes tajua mihin noi aamut menee, tänään ei jääty loikoilemaankaan. Se kun asiat tekee kiireettömästi ja vähän samalla laittaa pyykkejä ja tiskejä niin johan se päiväksi hurahtaa. Maanantaina ei päästy ulos lainkaan aamupäivällä kun yhtäkkiä kello oli jo yli puolenpäivän ja me istuttu Linon rakentamassa paloautossa lukuisilla hälytyksillä. Ma iltana istutettiin yrttejä ruukkuihin ja oltiinkin koko ilta pihassamme.

Meille paistaa ilta-aurinko ja sillain kiva että päivällä voi tehdä retken ja illat olla pihassa porukalla. Ehkä jos paistais aamuaurinko niin sitä sais ittensä paremmin hereille ja pihallekin. Tänään lähdettiin ensin kirjastoon, sieltä Oriveden pyörään mistä löyty Linolle käytetty oikee pyörä, siis mistä saa apupyörät irti, sinne se viel jäi, mutta kyl niin hieno vanha mutta hyväkuntoinen oli ja edullinen verrattuna uusien pyörien hintaan. Ei välttämättä tarvittas tollasta oikeeta pyörää tänä kesänä kun meil pari kolmipyöräistä, mut joskushan se kuitenkin on siirryttävä ajaan ilman apupyöriäkin. Niin ja uskon aina et kun käytettynä ostaa ja meil niitä kaks lasta käyttää ja vaikka sitten myy niin kyl ne aina sen arvosia on ollu.

Hyvä esimerkki meidän vaunut/rattaat jotka oli meitä ennen kahdella lapsella ja nyt meil kummallakin ja menee matkarattaista joten ei oo hankittu muita rinnalle. Noi rattaat vieläkin hyvännäköiset ja menee varmasti eteenpäin ellei hajoo käsiin täs vuoden-parin aikana. On ollu hintansa väärtti jo pelkästään Linollakin. Uddethan maksaa varustelusta riippuen 1200-1400e, mä maksoin 500e mikä sisälsi myös erilliset talvipyörät, kahden väriset kankaat ym muut sade- ja uv suojat. Itse ostin lisävarusteena kauniin luonnon valkoisen lämpöpussin joka ihme kyllä on viel valkoinen niinkuin vaunujen kankaatkin, lähteny kaikki liat 30 astees koneessa.

Senni sisko oli meidän kaa hetken kylällä, syötiin eväitä jätsikiskan penkillä, hello kitty riisikakkuleipiä juuston ja persiljan kera. Suunnattiin Linon kans kauppaan ja sieltä leikkipuistoon. Poikaa pissatti koko ajan ja oltiinkin yhtenään pusikossa, koskaan ei mitään tullu ja säästelikin kotio asti. Lenni taas ei viihdy oikeen paikallaan olevissa vaunuissa ja heräskin puistossa ja jälleen tilanne etten pääse Linonkaa kiikkaan kun en vaan pääse vauva sylissäni ja imetinkin vauvan siel ja siinä samalla kiskoa toiselta housuja pensaan luona alas ja ylös. :)

Kotiin tultiin puol kahden aikaan ja Lino meni nukkuun, mä heitin hiusvärin päähän, oli muuten ihan kauhee tunne kun se väri valtas mun kehon ja pää vieläkin ihan arka. Mun elimistö ei taida kestää enää myrkkyjä vai onks tää raskaus ja imetysaika herkistäny mut niin suojeleen lasta vaarallisilta aineilta etten pysty kohta enään tukkaani värjään. Olo oli niin huono ja kiusallinen ettei sitä haluais kauheen usein kokea. Miltä mäkin näyttäsin maantien värisessä tukassani ku viimeset 15v ollu deep black.

Keskustorin mäkkärillä hei käydään sit pe! Se oli joskus kun toinen koti, niin paljon muistoja siel, mielenkiintoista nähdä miten on rakennettu palon jälkeen uudelleen. Tykkäsin niin paljon olla siel töissä ja jos joskus ei yövuoroon huvittanu mennä sai vuoron jollekin muulle aina vaik vaan muutamaa tuntia ennen töiden alkua ja näin ei koskaan ollu mitään pakko fiilistä vaan pelkkää hauskan pitoo hyvien ystävien kanssa ja työt tietty hoidettiin vimpan päälle mut ei se tuntunu työltä kun oli niin kivoja ihmisiä ja hauskoja juttuja joka vuorossa. Mulla on kaks suurta valokuva-albumia noilta mc vuosilta muistona.

Niin kaunis päivä ollu tänään vaikkei kuitenkaan kovin lämmin. Kesä antaa odottaa itseään ja tulee yhtäkkiä meidät yllättämään helteillään. Vastarannalle kun paistaa aurinko jo heti aamusta ja anopilla siel lasitettu terassi ja suojaisa piha niin johan on lämmin ja varmasti jo kesäfiilis.

Mä taas kirjotellu niitänäitä mitä mieleen just putkahtanu, ei siis kovin johdonmukaista mutta tällaista höpöttelyä.

Heippa

S