29.11.2012

konttorilla








Tomin helikopteri Linon piirtämänä ja väritettykin on oranssiksi, tää piirrustus meni  pukin boxiin.











Jouluhali
Lino & Elmeri


Kameran ensikuvia

Alla ensikuviani uudella kameralla, harjoitusta vaatii ja ihmettelen miten tarkentaa millon mihinkin vaikka kuvan alakulmaan vaik keskellä ihminen joten jokatoinen kuva tuppaa epäonnistumaan. Ohjekirjakin viel lukematta.. kyl mä viel opin!!

Tässä kuvasaldoa Lylyn maisemista reilu viikko sitten





Temppurata..kivoimpia juttuja mökillä

Mun vanha lelu, osoita nuolella ja vedä narusta.."kaksi ruskeaa karhua, dom do dom dom"
jos joku tietää mistä tollasia sais, niin haluun!

Maja puussa, etsittiin ja löydettiin kivoja aaretita kuten tuhatjalkainen

Luutalento

Majasta löytyi myös nalle, pesun kautta leikkeihin


Mä saunassa ja Lenni koneella. Pekka piirtää koneellaan jääkiekkoseurojen historiikki pelipuseroita, aloitti aikanaan pesäpalloseurojen pelipaidoista kautta aikojen ja siitä jalkapalloon ja jääkiekkoon. Upee harrastus, ei toista Suomessa. 

Pekka opetti Linolle tulkitsemaan karttoja ja siitä alkoi mielenkiinto, on kotonakin Oriveden puhelinluettelo karttoineen kovassa käytössä, kulkee kotoa millon mihinkin siis sormellaan teitä pitkin paloasemalle, mummelille jen..

Sellainen mökkireisu.

S

26.11.2012

Onnee isi! (+ joulujuttui)

Tänään on isin syntymäpäivä. Annoin isälle lahjaksi halin ja iskä tuoksu halatessa tosi hyvälle. Oltiin palaverissa meijerillä ja siinä samalla tulikin kahveetkin juotua ja syötyä paljon pizzaa. Lenni oli mukana kans opiskelemassa kivimiesten hommia.

Joulu löysi jo kotiimme. Kävin la iltana pitkällä lenkillä ja katselin kuin kauniisti ihmisillä valoja, ihania ideoita ja innostuinkin jo vähän tänään koristelemaan kotia. Osin rikkinäiset ulkovalot on omiaan lyhdyssä ja paperitähti upea ikkunassa. Lennihän kaatoi meidän jalkalampun mikä mulle niin tärkee ja se meni rikki ja nyt omituisen näköinen olkkari. Sähkäri sen kyl korjaa, uusia osia vaatii.

Anoppi on kutonut ihania neulejoulupalloja ja ne löysi paikkansa mustan verhon kupeesta missä vaalea neule korostuu kauniisti. Toisessa on harmaa poro ja toisessa punainen tähti. Hieno idea nuo neulepallot.

Kanaverkosta ja paperimassasta tehty kranssi valoineen löysi paikkansa takan viereltä ja kaverikseen sai punaisen lyhdyn. Keittiön kaapeista keräsin esille kaikki punaiset lasiastiat, mariskoolit ym vuoat, pata ja eva solot. Pienellä niin jouluista!! Laitan kuvii myöhemmin.

Ihanaa joulunodotusta kaikille.
Niin ja tiedoksi että mä ja esa ei osteta lahjoi kellekkään muille kun kummitytöille joten lahjaton joulu on teema ny. Teoilla voi lahjoa jos osuu kohdilleen. Viimevuonna jo hyvällä menestyksellä ajatusta meidänkin perheessä aloiteltiin, toteutettiin muutamia yhdessätekemis hetkiä ja hyvä opettaa lapset siis ny Lino tässä vaiheessa jo siihen et niitä paketteja ei oo kuin muutama mitä isovanhemmilta ehkä saa. Tiedän et riistäytyy käsistä sit taas kun lapset isompia..5 vuotta eteenpäin niin on varmasti kovat toiveet pojilla, mut toivottavasti näistä jouluista jää selkärankaan se yhdessäolon ja stressittömyyden leima.

Jouluks aion ostaa kalkkunan ja pari Unkilan lootaa, ehkä riisipuuroainekset. Joulun jälkeen haen ehkä jotain ulkovaloja alesta. Siinä on hankinnat. Joulupostimerkkejä muutama jos innostuu kortteja tekemään, nekin melkolailla minimiin pyrin saamaan, mikään ei oo pakkoa. Ja jos jossain törmää johonkin juttuun mistä joku tyyppi tulee mieleen ja se pakko saada niin on se juttu erikseen ja ihana antaa jotain mikä toiselle kuuluu mut ei se pakko oo jouluna olla. Materialismi ja stressi ja pakkojutut ei kivoja. Kaikki kivaa mistä oikeesti nauttii.

Isille viel paljon onnea! Paras isi!
Oon oppinut niin paljon iskältä tietoa, taitoa, rohkeutta ja sitkeyttä, itseluottamusta ja elämän perusarvoja sekä kärsivällisyyttä..iskä on melkonen viilipytty! : )
Isi osaa kuunnella ja osaa keskustella, ei oo aihetta mistä ei vois puhua. Vallesmannissa käydään aina läpi niin ilot, surut ja työasiatkin. Ehkä ens kesänä saan taas istahtaa samaiseen työhuoneeseen isin kaa oppimaan sitä hiljaista tietoa business elämästä ja sitä tärkeintä oppia koko elämästä ja elämisestä!

Heippa!

S

Kuhaa 2

Oon päässy kalarinkiin ja tänään mä sit keittelin soppaa niistä Kuhan rääppeistä vai miksi niitä sanotaan kun osittain perattu mut silmät ja kaik tallessa..pyrstöki. Ja miltä näytti kun ne kaks fisua lähes kokonaisina laitoin kattilaan ja oli niin jäissä viel et pää, nokka, kuono mikä se ny on niin pilkisti sieltä kattilan kannen alta ennen ku suli ja uppos.

Huh. Sirpa ystävällisesti kertoi kaloja tuodessaan ohjeet ja ne sillain tajuaakin kun reseptit puutteellisia näin aloittelijalle. Ylitin todellakin itseni että pystyin katsomaan niitä kuolleita kaloja silmästä silmään ja viel koskeen niihin. Kattilan kannen pidin visusti kii ja liesituulettimen täysillä, inhoon vedenalaisten hajua melkoslailla.

Puoltuntii keittelin ja piti kuoria jotkut vaahdot pinnasta mut ei sitä vaahtoo tullu, en siihen sit enempää huomiota kiinnittäny vaan siilasin liemen ja rupesin kuorimaan perunoita lähes kaks kiloa. En oo kuorinutkaan sitten kesän. Kyl kaikkia muita kasviksia on mukavempi kuoriakin.

Perunoita, porkkanoita, neljä sipulia ja mausteita. Fisut jäähty vähän sillä aikaa ja huutelin Esan avuks koskeen niihin kaloihin. Aikas hieno hetki oli kun me siinä vierivieren niitä ruotoja putsailtiin ja pojat leikki silmiemme alla olkkarissa keskenään. Vau! Sellanen hetki siis mitä ei olis viisvuotta sitten uskonut joskus näkevänsä : )

Soppa oli valmis ja keittojuurekset keittelin erikseen jotta ite soppa pysyi keep it simple..meidän perheen ruokasääntö.

Pappakin saapui sopalle ja niin me kaikki sitä syötiin..myös Lenni joka sai toista kertaa maistaa perunaa ja ekaa kertaa vähän sopassa ollutta kermaa. Katsotaan mitä yöstä tulee..

Koiran pyydystämistä seurattiin melki kaks tuntia aamusta kun peuran näköinen koira ei antanut ottaa itseään kiinni ja espekin meni jo avuksi. Aivan ulkopuolinen lenkkeilijä sai lopulta koiran houkuteltua autoon mut todellakin tuo homma kesti lähemmäs kaks tuntia..aina läks uudelleen ja sit taas oli tos meidän tiellä ja taas onninpolulla. Tuulettelin tääl jee jee Linon kans kun koira vihdoin astui autoon etutassunsa ja takatassunsakin toinen toisensa perään jahkailun jälkeen. Jee.

Soppa oli ihan hyvää paitsi aikas mautonta kaikesta pään ja pyrstön keittämisistä huolimatta.. Taisin olla liian varovainen mausteiden kera, mut huomenna se onkin jo maustunut paremmaksi, eiks nii.

Unia kauniita!

S

ps..kalakuvii myöh..ne on kamerassa kauniissa

25.11.2012

Sun ja mun sunnuntai

On niin paljon asiaa et en tiä mistä aloittaisin.
Eilen oli ihmeellinen hetki kun lapset oli nukahtanu puol yhdentoista aikaan ja me Esan kaa kahdestaan istuttii sohval jopa tunti! Syötiin sipsejä ja katsottiin telkkarii. Ei meil yleensä oo tollasia hetkiä illal kun Espe menee usein aiemmin nukkumaan kun lapset ja se siitä niin erityisen tekikin. Mut nyt tänään isi ei jaksanu valvoo niin myöhään kun Lenni, lähempänä yhtätoista.

Aamupalalle suunnattiin anoppilaan, tosin vasta lounasaikaan lähemmäs puoltapäivää..nukuttiin pitkään. Pari ihanaa lehteä selasin kakkupalan ja kahvin kera, puuroo oli jo niiden alla vattan pohjalla.

Linon kaa askarreltiin paperista saksien ja liiman kera isot kirjaimet Lino ja Lenni. Tuon Lino aloitti itse leikkamaal ensin 20cm soiroja, liimas pari yhteen ja huomas et niistähän tuli L kirjain ja leikkas ja liimas sit loputkin. O kirjaimes oli turvauduttava äidin apuun.
Tykkää kirjaimista ja kai oppii lukeen täs vuoden aikana. Olin ite samanikäinen kun aakkoset suju ja neljä veenä luin. Tasan kaksvuotiaana Lino kirjoitti koneella oman nimensä ja muutaman muun ja nyt kolme veenä kirjoo kynällä paperille. Ihme tyyppi. : )

Kotio päin, Lino isin kaa sisälle ja koirat lenkille. Edellispäivän parin tunnin lenkistä oli jalat väsyneet ja meninkin lyhyesti ja hölkäten sillain kivalla fiiliksellä max puoltuntia.

Viideltä zumbaan! Ikävä oli jo sinne kova ja kun Lenni sopivasti oli menossa päikkäreille sillon niin isot miehet rupes katsomaan formuloita ja vihdoin sain kokee tanssillisen jumpan. Ihanaa!

Ohjaaja on niin mieletön, vetää ite täysil edessä hymy kasvoilla ja revittelee ja menee niin helpon näköisesti, ihan paras fiilis siel mut ite räpiköin kun ei meinannu tähän väsyneeseen kaaliin upota sarjat mut menikuinmenikin lopulta. On se niin kivaa! Huomaamattaan jumppaa tanssien ja menevän musiikin kera. Jee!

S

Leikkejä

Tää vanha kuva. Nyt on käyny niin kun uudel kamerallani kuvaan ja on ne kuvat siel eikä täs puhelimessa. Olis syytä opetella siirteleen kuvat sieltä tähän puhelimeen ja saisin blogiinkin niitä. Kuvassa pikku palomies oman kypäränsä kanssa kerran kun nähtiin et paloauto ajaa tuohon rantaan ja sit läks sitä katsomaan ja kypärä mukaan. Lino seisoo tos vaik ei uskois : )

Käytiin lauantaina Juupajoen paloasemalla ja siel isi näytti kuin laskeutumisvaljaat puetaan. Tämä siksi kun poika perjantai iltana kulki kotona mittanauha kaulansa ympäri. Ja kaiken tän takiahan niitä vanhoja epäsopivia koirien remmejä on säilytetty..sillä Linolla on nyt Topin vanhat liian pienet valjaat mutta Linon jalkoihin menee just hyvin ja nahkaremmi toimii köytenä. Laskeutuu näiden vermeiden kera millon mistäkin ja huutelee et minä olen tippuntu kaivoon..tulkaa pelastamaan.

Tänään Esa istu sohvan edessä lattialla ja Lino hääräili sohvalla..heitti isälleen köyden ja sano et nyt voit vetää, olen kiinni.. Ja kun isänsä veti niin tyyny se köyden perässä tuli, huijas pojan ketale ja oltiin ihmeissään mistä nyt moisen juksuttelun keksi : ) ..pelastustehtäviä ja huijausta, liikaa on meidän elämässämme nyt Palomies Sami, Norman, Penni, Elvis, Mandy, Mandyn äiti ja isi, palopäällikkö jne.. Mielenkiinnolla seurataan koska tää vaihe laantuu. On leikkinyt synttäreistään asti päivittäin palomies Sami autoillaan..ne jo ihan romuna, ovet tippuu.

No hetkeä myöhemmin oli remmi Lennin housuissa kiinni. Lino oli laittanu sieltä pesulapusta se naps ja pelasti Lenniä pitkin lattiaa. Lenni oli kontillaan ja ihmetteli kun liuku vaan taaksepäin ja me käkätettiin tolkuttomasti. Lennilläkin oli kivaa ja leikki lopetettiin hyvin pian ettei tuu tavaks tai satu mitään vaik en meinannu siinä hepulissa saada tehtyä saati komennettua lainkaan : ))

se niistä leikeistä

S

Humputtelijat

Ihania kuvia oon saanut tyttöjen reisulta! Aa miten olis huippuu olla tuol kans. Rentoutukaa tytöt!

S

24.11.2012

Vahoi

Ei oo Lino nukkunu päikkäreitä ja Lennikin ollu jo koko illan hereillä ja lapset on kyl tullu meikäläiseen. Niin virtaa täynnä ovat näin ilta-aikaan, eikä mitään päätöntä vaan sellaista ihanaa hassuttelua ja Linon kaa muovailtiin uudel leikkien.fi muovailuvahalla. Vaha sotkee ihan sikana verrattuna taviksiin ja ei pysty tekemään niin pikkutarkkoja juttui siis murenee mutta muoteilla ja tuubeilla/ linnamuoteilla pystyy tekemään hienoja rakennelmia.

Oltii Lennin kaa pari tuntia lenkillä. Mä ja neljä poikaa lähdettiin eka järven toiselle puolelle ja Lino jäi mummilaan. Sitten kiersin onninpolun ja heitin koirat kotio ja jatkettiin Lennin kans onninpolku taas ympäri ja kohti kyliä. Haettiin kotimatkalla Lino kotio. Hyvä peruskuntolenkki kävellen/ hölkäten.

Lino nukahti klo 22.. Lenni tääl kukkuu kukkuu

S

Pandat

Anne on matkalla ystäviemme kanssa pulikoimaan ja rentoutumaan. Näköjään törmänneet ihan reippaal kädel pandoihinki.

Penni

Annen metsästys tuotti tulosta ja Penni saapui perjantain kunniaksi Orivedelle asti Linon leikkeihin. Ihana kun joka päivä kysynyt et onks jo perjantai ja tuleeko Anne tänään tuomaan Penniä. Penni on tuos kuvas oikealla ja Sami vasemmalla. Tärkeitä leluja. Tänään oli Topi koiramme remmi valjaina ja Linoo pelastettiin kaivosta vetämällä valjaista. "kuka tulis pelastamaan minut, olen tippunut kaivoon?" ..kauheeta mut sellasia kun näytetään Fireman Samissa, niin tietty leikkii samoja.

Esa on tosi kipee..ei pysty edes syömään..kurkku ihan tulessa. Netis luki tosiaan et olo ihan jäätävä ja ei oo kulemma Esallakaan tollaista ennen ollu. Voin vaan kuvitella miltä vaarista tuntu sillon kun oli pari kuukautta kurkku ihan auki syöpähoidoista ja eli liemillä ja velleillä kun ei lainkaa pystynyt syömään. Kamalia juttuja mut parasta kun niistä selviää ja saa taas nauttia elämästä.

Oltiin joulunavauksessa ja vietiin pukille Linon piirrustus ja toive viel yhdestä helikopterista. Jätkällä on jo monta helikopteria..poliisi ja palohelikopteri jne.. Mut viel kuulemma yks tarvitaan. Koptereista roikkuu millon mitäkin naruja ja ne pelastaa ihmisiä. Tärkeitä juttuja.

Meitä haastateltiin lehteen joulupukin pajan edes..jännä nähdä mitä siihen tulee ja varsinkin kun kuvat ei tahtoneet onnistua kun niin hämärää. Kiva juttu se pukki ja hieno konttuuri. Jonos oltiin n.20min..meni tosi nopeaan, jotkut kai venannu reilun puoltuntiakin. Elmeri äiteineen oli messissä ja meille jatkettiin iltapalalle. Sain Annelta kolmionmalliset korvikset, niin räleet ja näyttävät. Mielenkiintoista kun muoti muuttuu ja vaihtelu virkistää! Värejä, muotoja, piristää ja personoi pukeutumista.

S

S

23.11.2012

Leffa

The Pursuit of Happyness/ Onnen Potkuja 2006/ Will Smith

Näin ehkä puolet tuosta leffasta, tulin syöttään lenniä teeveen ääreen ja kun olin pari minsaa katsonut leffaa ehkä sen puolivälissä, olin jo koukussa. Harvoin niin käy mut ehkä tuos se lapsi teki leffasta niin koskettavan. En tiedä mitä alussa on tapahtunut ja missä äiti oli jne.. Isä ja poika kiirehti päivittäin kodittomien jonoon ja välillä jäivät ilman huonetta ja nukkuivat metroissa ym.. Sai lopuksi itselleen työpaikan ja lopus oli et perusti sit joskus oman menestyvän yrityksen. Ja ne oli niin ihana kaksikko, niin huolehtiva isä lapselleen kaikesta kurjuudesta huolimatta. Tuntuu et en pysty vaan nykyisin edes mitää leffoi katsomaan kun tsekkaan niitä liika tunteella, en pidä tästä liian tunteikkaasta olosta : )
Hieno leffa!

S

Tuntumaa sorasta

Lenni ihan onnessaan möyri hetken soralla kun kannoin rattaita terassille. Suu avoinna kohti maata ja kiviä suuhun niin paljon kun vaan aina ehti. Ei ollu popoja jalassa eikä tumppuja kummempaa mut ihana miten sil silmät kirkastu tästä uudesta elämyksestä. Niin miten hassua et aina kun ollaan ulkona niin Lenni on rattaissa ja kun selvästi nauttii myös haalari päällä rymyämisestä.

Lino se rupes ratsastaan mustalla hevosella ja Lenni nosti mekkalan kun jalat jäi jumiin isoveikan alle. Seuraavalla kerralla kunnon varusteet pienemmällekin ulkoiluun..nyt käytiinkin vaan saattamassa Senni ja Saga himaan.

Esa tuli kesken pikkujoulujensa kotiin saatuaan labrasta tiedon enteroviruksesta. Tarttuu kuulemma helposti ja joillekin tulee, toisille ei. Ei kuitenkaan halunnut hypätä samaan autoon muita sairastuttamaan vaikkakin tauti voi tarttua vielä viikkoja eteenpäin sekä voinut jo tarttua viikko sitten. Harmittaa vaan niin paljon sen puolesta. Kaks edellistäkin pikkujoulua on osittain missannut ja taas. Niil niin huippua ohjelmaa aina aamusta iltaan, extremee kaikenlaista.

Lenni ei tiedä nukkuisko vai ei..täs mun sylissä ja vähän jäi unet kesken mut ei malttais nukkuakaan enää. Niin iso ja kookas poika jo ja hulluinta kun lähtee jo ite tissiltä liikenteeseen, se tuntuu aika hölmöltä välillä : )

oon siivoillu ja järkkäilly aamusta asti ja ainoastaan nää päiväunet ollut paikallaan ja tää kämppä vaan räjähtää käsiin. No joo pyykkiä kerääntynyt ja lasten ulkovaatteet tumppuineen hukassa mikäkin, tein omat kopat nyt kummallekin eteiseen jos menis suurimmaks osaks sinne ettei olis neljää paritonta rukkasta niinku tänään.

Kaama viikonlopun kotona..one se kans ku haukkuu jos vähän juoksee..haukkuu kun menee edes lähelle eteistä..haukkuu kun naapurin rivarin autoja menee ja kulkee..haukkuu jos kaapin ovi kolahtaa. Sitä toivoo et vanhetessaan kuulo vähän heikentyisi ja rauhottuisi. Hallitsee aikaslailla meidän elämää ja herättää meidät uniltamme. Mut muuten niin ihana haukku!

S

Farkui

Uusia housuja oli teema koskaris eilen. Oon jäättäny niin monasti väliin omien juttujen hankinnan kun lapset mukana ja nyt oli sopiva hetki hoitaa sovitus joskin Lenni oli rattaissa mukana ja välillä sovituskopissa kuten stadiumilla missä hoidettiin ruokailu ja vaipanvaihto. Niin isoja perhekoppeja siel :) sieltä ostin paksut talvijuoksutrikoot, siis vartalon myötäiset makeet ulkoiluhousut ja parit juoksutrikoot joita käytän ihan leggareina ja joka paikassa, joten en siis juoksuvaatteisiin tollain panostais mut ne vaatteet arkikäytössä päällä päivittäin ja laadukkaat kestää aikaa..niinku edelliset nike trikoot jotka menee päällä jo kuudetta vuotta.

Nää ihanat ginatricotin farkut lähti mukaani. Oon halunnu sellasia farkkui ku sisko Sennillä, löytäny ne Keskiseltä tuurista, sinisen ja mustat pienin kultakoristein ja ruskean vyön kera..hienoimpia farkkui mitä oon ikinä nähny ja ne siel 50e. Noi oli kans saman verran kipale ja vastaa ilmeeltään joskaan ei niin tyylikkäät kuitenkaan mut pelastaa mun lökötysongelman. Ginan farkut vai pitäiskö enemminkin sanoo strechhousut pysyy kivasti päällä ja niistä on syytä ottaa pienin mahdollinen koko mikä menee päälle. Mulla ne punaiset housut 28 mikä on mun oikeesti farkkukoko mutta ne rupee lököttämään ja siis eilen otin sit kokoo26 ja kiristäähän ne mut jos venähtää samanlailla niin sitten hyvät.

Kun oon lyhyt on plussaa että housujen pituuksia on tarjolla se 30 kin. Yleensä näkee pelkkiä 32 ja 34. Otan aina liikkeessä kun toisessa myyjän juttusille ja pyydän apua niin ei tarvii sovitella kymmeniä vaatteita. Kertoo mitä etsii ja myyjä osaa antaa oikean koon ja tuotteet. Sovitin eilen viidet farkut ja olisin voinu ottaa ne kaikki..kyl myyjä osas palvella hienosti ja mä sain mitä hainkin.

Stadiumiltakaan en löytäis mitään ilman ellei Senni heittelis mulle syliin sovitukseen sitä sun tätä. Siis rohkasen käyttämään henkilökuntaa ja ottamaan heiltä ideoita vastaan, ne tietää kun ovat siel päivittäin niiden kledjujen kanssa tekemisissä ja käyttävät tuotteita itsekin.

Koneeseen heitin kaik uudet pöksyt aina kuiteskii, niis taitaa melkolailla olla sitä sun tätä tekstiili ja homesuoja myrkkyjä.

Joulupukki illal kylillä. Mennään viemään Linon kirje missä toivoo Tomin helikopteria siis Palomies Samista tietty :) se meil onneks jo jemmassa. Muuta ei kuulemma tarviikaan.