13.11.2012

Tattarikalsaripäivä

Tääl on kainalossani kuuma tulipallo, Lennillä lämpöä.

Kirjosin Annelle tos just joku kymmenen viestiä ja päivälläkin kun antaa vaan sormien nakuttaa tekstiä, mut nyt on pää tyhjä kun mikäkin.

Suklaata tein just, parasta piristystä pimeään vuodenaikaan!
Makeutukseen hunajaa ja palmusokeria, muuten sisältää raakakaakaoo, reishiä, marjoja, kookosöljyä, pohajana tietty kaakaovoi, kanelia ja vanilijaa. Lämmitetään seos ensin n.40asteiseksi, jäähdytetään n.28 ja taas lämpöö lisää. En mä niin tarkka noissa oo mut vahingossa meni aika nappiin lämpötilojen suhteen. Nyt on tekeytymässä jääkaapissa ja ihan tarjottimen päälle tein suklaalevyn ja puoleen siitä painelin auringonkukansiemeniä. On tehnyt pitkään mieli suklaalla kuorrutettuja siemeniä ja pähkinöitä.

Lainojen koroista viestiteltiin Annen kans ja pankeista yleensä. Joudun koroille muutamaks kuukaudeksi kun eivät nuo Kelan hoitovapaarahat päätä huimaa. Just katsoin ylellä kun haastateltiin työtöntä joka kertoi saavansa tukia 699e ja siihen viel sossun rahat päälle. Tyhmää verrata mut kyl mä toivoisin äideillekin lähemmäs samaa rahasummaa kun on viel suita ruokittavana ja kyllä ruokalasku väkisinkin on 400e pinnassa kakslapsisessa perheessä saati joskus kuulee et lähempänä tonniakin kun lapset kouluiässä ja syövät ku mitkäki. Meillä on pihi linja ruoan suhteen vaik panostankin laaturuokaan, harvemmin mitään pois heitetään ja syödään vaan ruoka-aikoina ja pitkällä tähtäimellä. Puuroja paljon, niin keitettyjä kuin uunipuurojakin marjojen kera ja lähes jokapäivä kasviskeitoksia.

Niin tänään on ollut tattaripäivä, keittelin pitkästä aikaa aamulla tattarisuurimoista puuroa, eka huuhtelin ne ja hetken liuotuksen jälkeen blenderissä veden kera pieneksi. Keittelin joku puol tuntia pakuriteestä ylijääneessä vedessä ja tarjoilin vadelmien, banaanin palasten ja hunajan kera. Oli muuten hyvää! Maitoo ei lainkaan, lisää liman eritystä ja oltuki vähemmällä maidolla tää päivä ettei tulis Lino kipeäksi tai kipeämmäksi. Ei siitä muuten huomaa mut yskii yöl vähä.

Ei oltu käyty aikoihin kaupassa ja mitään perusruokaa ei ollu siis kasviksia tms..syötiin lounaaks kanamunia ja naudan leikkeleitä, löyty paketti kaapista hyviä tattarinäkkäreitä ja niitä sekä saksanpähkinöitä ja lounas oli kasassa. Löytyy mulla kaikenlaisia kasvispatoja ja keittoja valmispakkauksissa, mut jotenkin niitä muutamia säästelee pahan päivän varalle. Hapankaalia maistelin purkin avattuani, ei ihan viel päässy mausta nauttimaan mut ehkä joskus opin.

Lenni on syöny pakkasesta marjoja ja eilisiä kasvissoseitaan, nopee hirssipuuro on ollut ihana valmisruoka sille kun sekoitetaan vaan kiehuvaan veteen ja tattaripuuroa maisteli kans mut ei menny alas. Kaupasta nappasin hirssejä tänään, niin saadaan ite tehdä koko jengille alusta asti hirssipuuroakin..se Lennin jauhe arvokasta.

Taas tippuu jo puhelin kädestä.
Huomen Linon 3v neuvola.

Kotona oltu ja väritelty uusia värityskirjoja..illal käytii Linon kaa kaupparetkellä, eka K kauppa ja sit S kauppa, joskus pitää täydentää kummastakin kun ei kummastakaa saa kaikkee tarvitsemaansa ja Lino haluu aina K kauppaa ja mä bonusten toivos ässään. : )

S