11.11.2012

Isänpäivä

Lino nukkuu kuvassa Senni- tädin syykyssä. Poika oli niin väsynyt ettei herännyt vaikka kannoin autosta muorille ja vaarille.

Aamulla syötiin koko porukka aamupalaa sängyssä ja sit hierottiin isi ja kivointa oli Linosta ainakin pursuttaa kasakaupalla rasvaa isin selkään ja mahakin oli tärkee rasvata siitä Lino muistutteli. Ei me sen kummempaa juhlittu. Jätettiin iski huiliin flunssaansa missä kuulemma pahinta on kurkkukipu ja me startattiin puolilta päivää Treelle.

Isoisä ja Erja asuvat keskellä kaupunkia. Isoisän nimi muuttuu pikkuhiljaa vaariksi..sen nyt päätimme..piti olla jo alunperin mut isovaari/Jussivaari oli niin vahvasti pelkkä vaari ettei tullut aiemmin kuuloon mut tänään puhuttiin asiasta uudelleen.

Kotiuduttiin puolseiskan aikaan ja Lenni nukkumaan kunnon päikkärit ulos vaunuihin ku tänään torkkunu vaan missä millonkin sylissä ja automatkoilla. Nukkukin nyt kaks tuntia ja me Annen kaa sillävälin 'assaristepissä' ..kauhee sana..mut tunti oli mitä ihanin ja niin tehokas! Mieletön niskahartiatreeni ja jalkatreeni. Ei luulis niskasärkyjen vaivaavan kun tollasil kävis..viel kun muistaa hokea päässään et niska vapaa..leuka rentona ja antaa mennä!

En oo fixsportis käyny aikoihin ja oli se ihanaa, voi kun saiskin tavaksi kerta viikkoon! Sit oli jooga aina ke ja jumppa viikonloppuna ja sit pe aina haluaisin salille ja arkipäivinä sit lenkkeilyä. Mulla tavoitteena et jokapäivä jotain ja tärkeimpänä 7h ulkoilua viikossa. Eli kun päivittäin lasten kaa ulkoillaan niin tekis aina lenkin ja välillähän tulee väkisinkin muita menoja ja sit toisina päivinä taas pidempiä lenkkejä. Pääasia et 7h/vko. Ajattelen et jos kävelyvauhti n.6km/h niin tuo määrä 42km. Välillä toki juostaan ja hölkätään..joskus hetki paikallaan joten keskiarvo tuolla tuntimäärällä vois pyöriä 40km paikkeilla ja se jo mainio määrä maratonille jalkoja totutellen. Toki keväällä sit intensiivisempää juoksentelua mut nyt kasvatan kuntoa pikkuhiljaa.

Tuon ulkoilun lisäksi astangajooga ja vaik yks jumppa ja yks sali niin johan olis monipuolista liikuntaa yht 10h vkos. Raitis ilma aina tärkein. Toivotaan ettei tule megapakkasia. Niin ja hiihtämään olis syytä tänä talvena opetella..sitä hommaa en haltsaa lainkaan. Perinteinen menee jotenkuten mut vapaa on yhtä tuskaa, jäällä mökillä kun luisti niin pirusti niin homma toimi mut en mä ladulla pääse eteenpäin lainkaan vaik käyny hiihtokoulun hiihtoputkessa v.2007 ja ollu Kitin yksityistunnilla ja silti homma on yks takku.

Tälläisiä ajatuksia nyt ja lisääkin toki olis kaikkee mut silmät painuu jälleen kii. Niin ja hassu juttu jos en viel sitä tänne kirjonnu niin oli kun hämmensin ihmisiä torstaina uimahallissa ku Lenni rupes syömään saunassa..tietty ku tunti oltu pulikoimassa ja sit istutaan lämpöiseen ja ruoka naaman edessä estottomasti. Ite en tajunnu tekeväni mitään ihmeellistä mut vitsi ku muut meni vaikeeks. Imetys on niin kaunista! Noo en mäkään ennen ajatellu niin, mut luulis et äidit ajattelis. Enkä pidä sitä mitenkään yksityisenä vaik en yleensä miesten edessä sitä teekään. On se mielenkiintoinen juttu et mihin suuntaan tulevaisuudessa menee sen arvostus ja julkisuus. Amerikas kun imetys kielletty julkisesti 48 osavaltiossa, ihan pöhlöö!

Lino puljas kaikki päivän sapuskat ja sit kokeilin kauravelliä mustikoineen ja pysy sisällä. Tais kakut ja suklaat kaivertaa vattas, toivottavasti menee ohi.


Kurkku vähän oireilee mullakin..voi kun olis inkivääriä!

S