26.11.2012

Kuhaa 2

Oon päässy kalarinkiin ja tänään mä sit keittelin soppaa niistä Kuhan rääppeistä vai miksi niitä sanotaan kun osittain perattu mut silmät ja kaik tallessa..pyrstöki. Ja miltä näytti kun ne kaks fisua lähes kokonaisina laitoin kattilaan ja oli niin jäissä viel et pää, nokka, kuono mikä se ny on niin pilkisti sieltä kattilan kannen alta ennen ku suli ja uppos.

Huh. Sirpa ystävällisesti kertoi kaloja tuodessaan ohjeet ja ne sillain tajuaakin kun reseptit puutteellisia näin aloittelijalle. Ylitin todellakin itseni että pystyin katsomaan niitä kuolleita kaloja silmästä silmään ja viel koskeen niihin. Kattilan kannen pidin visusti kii ja liesituulettimen täysillä, inhoon vedenalaisten hajua melkoslailla.

Puoltuntii keittelin ja piti kuoria jotkut vaahdot pinnasta mut ei sitä vaahtoo tullu, en siihen sit enempää huomiota kiinnittäny vaan siilasin liemen ja rupesin kuorimaan perunoita lähes kaks kiloa. En oo kuorinutkaan sitten kesän. Kyl kaikkia muita kasviksia on mukavempi kuoriakin.

Perunoita, porkkanoita, neljä sipulia ja mausteita. Fisut jäähty vähän sillä aikaa ja huutelin Esan avuks koskeen niihin kaloihin. Aikas hieno hetki oli kun me siinä vierivieren niitä ruotoja putsailtiin ja pojat leikki silmiemme alla olkkarissa keskenään. Vau! Sellanen hetki siis mitä ei olis viisvuotta sitten uskonut joskus näkevänsä : )

Soppa oli valmis ja keittojuurekset keittelin erikseen jotta ite soppa pysyi keep it simple..meidän perheen ruokasääntö.

Pappakin saapui sopalle ja niin me kaikki sitä syötiin..myös Lenni joka sai toista kertaa maistaa perunaa ja ekaa kertaa vähän sopassa ollutta kermaa. Katsotaan mitä yöstä tulee..

Koiran pyydystämistä seurattiin melki kaks tuntia aamusta kun peuran näköinen koira ei antanut ottaa itseään kiinni ja espekin meni jo avuksi. Aivan ulkopuolinen lenkkeilijä sai lopulta koiran houkuteltua autoon mut todellakin tuo homma kesti lähemmäs kaks tuntia..aina läks uudelleen ja sit taas oli tos meidän tiellä ja taas onninpolulla. Tuulettelin tääl jee jee Linon kans kun koira vihdoin astui autoon etutassunsa ja takatassunsakin toinen toisensa perään jahkailun jälkeen. Jee.

Soppa oli ihan hyvää paitsi aikas mautonta kaikesta pään ja pyrstön keittämisistä huolimatta.. Taisin olla liian varovainen mausteiden kera, mut huomenna se onkin jo maustunut paremmaksi, eiks nii.

Unia kauniita!

S

ps..kalakuvii myöh..ne on kamerassa kauniissa