13.11.2012

3v neuvola ja vaippajuttui

Lino oppinut värittämään niin että pysyy viivojen sisällä ja oppinu kirjoittamaan nyt N kirjaimenkin joten LINO 3v kirjoittaminen jo luonnistuu. Kynän käsittelytaito kehittynyt huomattavasti viimeaikoina. Alla isille isänpäiväpiirrustus.

Linolla oli tänään neuvola. Hienosti selvisi kaikista tehtävistä ja kasvanutkin on. Painoa 13,7kg ja pituus n.93cm.
Poika on kasvanut ihan mielettömästi viime aikoina ja pian päästään siirtymään pitkään käyttämästämme 86 vaatekoosta isojen poikien kledjuihin.

Lenni on verhoiltu Linon sillkiasuun, Lennin iho on oireillut ja silkki on kuin toinen iho. Tilasin just isältä kun siinä Miraakkelin yläpuolella asustelevat, että toisi Lennille omat silkkipöksyt.

Mielenkiintoinen dokumentti vaippavuoresta tuli äsken yle1. Tajuton määrä jätettä. Linolla tuli käytettyä kestovaippoja ja paljon oli ilman vaippoja aina 1v eteenpäin ja 2v olikin kokonaan kuiva. Kerran on tullu vahinko sänkyyn, mut eipä sen jälkeen. Lennillä olen käyttänyt paljon kerttisvaippoja..nyt syytä ryhdistäytyä ja valita ainakin biohajoavat vaihtoehdot.

Kestovaipat on hyvä kun lapsi ei pasko enää joka vaippaan joten parin kk iästä aina eteenpäin. Heti aloitan huomenna intensiivisemmän kestovaippojen käytön. Ei meillä niitä oo kun muutamia, mutta johan jo sekin. Ja tietty kiva jos lapsi saa olla paljain muutaman tunnin päivästä.

Kiinassa vain muutama vuosi sitten vielä vain 8% käytti kerttiksiä ja niitäkin vain yöaikaan. Siellä on halkiohousut!! En oo kuullutkaan. Ei ihan toimi suomessa kuin kesäaikaan ja toisaalta sillon voi olla ilmankin housuja. Siel siis kaikil lapsilla päiväsaikaan halkiohousut, en nyt ihan tiedä miten käytäntö toimi niiden kanssa mut vanhemmat reagoivat ja lapsi osaa ilmoittaa hädästään ja senkun kyykistyy. Hauska kun reteet farkut ja sit lapsi liikkuu niin vehkeet näkyy..todella mielenkiintoinen vaihtoehto. Sehän se oliskin kivointa kun olis energiaa seurata lapsen eleitä ja reagoida niihin. Voin kokeilla pari vaipatonta päivää täs lähiaikoina ja katsotaan miten sujuu.

Kestovaippa päiväkoteja on jo olemassa ja kestovaippa pesulayrittäjiä, hienoa!

Huomenna Frank Kappas joogasalissa! Jee!
Ja nyt vaan toivon että en tuu kipeeks, oon päättänyt että en tule ja syöny paljon inkivääriä ja valkosipulia ja mustikoita jne.. lennillä oli viime yönä kuumetta mutta nyt illal ei enää mitään kipeysoireita. Linolla vähän yskää yöaikaan. Lapsille aconitumia ja chamomillaa. Luultavasti ne helpottaneet poikien oloa ja ainakin nopeuttaneet tervehtymistä.

Huomenna ihana kotipäivä!

S