20.11.2012

Mökil maitokärrylenkillä

Lino ei jaksa olla koko lenkkii seisomalaudalla..maitokärryt, siihen autonistuin ja peitto päälle. Oli ihmeen hyvät työntääkin tosin ylämäessä oli sukat rullalla varpaiden alla, sen verran etukenossa sai työntää.

Aamupalan jälkeen kiireettä lapset autoon ja kohti mökkiä. Sielä mun äite siskoineen ja Pekka joka hän opetti Linolle karttahommia tänään. Kivaa hommaa tutkia karttoja ja liikkua paikasta toiseen karttojen teitä pitkin. Riittää leikkiä varmasti aiheesta huomiseksikin ja kun kaivan Oriveden puhelinluettolon viel esiin missä näkyy tuttuja paikkoja kun kyselee et missä kukakin asuu ja Lylyn kartasta ei paljon mökkiä, rautatietä ja kyläkauppaa tutumpia sijainteja löytyny.

Uudella kameralla oon harjoitellu kuvaamista, hienoja laadukkaita kuvia kyl tulee mutta harjoitustakin vaatii viel asetukset ja käytäntö. Kamera on niin kaunis!

Ihana ulkoilupäivä, käveltiin mökkiteitä, kaikki neljä koiraa juoksi vapaina pikkuteitä pitkin ja oikaistiin pienelle metsäpolulle Linon kanssa kahdestaan, napsittiin kuvia ja väisteltiin lätäköitä. Mummeli tietä pitkin Lennin kans kärrytteli.

Kasvissosekeittoo oli meistä kolme ajatellut toteuttaa ja eikun aineet yhteen ja soppaa samalla kaikille. Karkkia ja suklaata oli sielä sun täälä ja tuli napsittua suuhun millon mistäkin, vatsa ei tykänny mut muuten ihan siedettävä olo vaik aika reippaasti tuli niitä päivän aikana syötyä. Lino söi kans pari Marianne karkkii ja oli jännää kun ne oli mummin nimisiä. Oon iloinen että lapsi ei tienny et mitä karkit oli kun niitä sille tarjottiin muutama viikko sitten. On saanu lakritsaa ja jotain pientä välillä, mut kääre karkin avaamista sit harjoiteltiin tänään ja eipä niitä paria enempää halunnutkaan. Kun vaan Lenninkin kans päästäis pitkälle ilman sokerin kuormittavaa elämää. Itellä menee ihan hansaksta tuollasis tilanteis jos namit näkyvillä, veinkin iltapäivästä jo pussit kaappiin ja sit ne on helpompi unohtaa ja loppuu käsi käymästä.

Ihanaa kaivovettä otin muutaman litran kotiin tuliaisiksi, tosin yks litra on mun auton lattialla ja mikäs sen parempi kun vaippa imeyttää sitä sieltä pois. Olis syytä saada lattia kuivaksi ettei ihan kosteudesta homehdu. Joku pitkä automatka tai auto yöksi johonkin talliin.

Nukuin äsken jo puol tuntii mut heräsin et peitto lattialla ja kylmä oli. Tultiin mökiltä vasta iltapuuron jälkeen lähemmäs puolta kymppiä, Lenni nukku jo autossa mut Linon kaa juteltiin asioita, käytiin läpi huomista ja tätäkin päivää, laskettiin katulamppuja ja sanoi "minä tahtoisin jo halia isiä"

Isiä halikin pitkään kotiin tullessamme ja jatkoi sitten karttaleikkejä. Katsottiin päivän kuvat kamerasta ja vaihdettiin pikkasen kuulumisia kunnes maate kaik.

Eilen Anne kysy jotain tyyliin et missä Penni on kun Linolla Pennin auto siis palomies Samista ja eihän meil oo Penniä ja eilen sitä valittaen kinus pitkän tovin kunnes Anne lupas sellaista etsiä. Lino tänään heti herättyään soittikin Annelle ja muistutti Pennistä. Anne se poikkes illal lelukaupassa ja Pennit olivat loppuneet..perjantaina tulee lisää. Norman ja sen mutsi löytyivät kuiteskin. Norman joutuu aina kaikenlaisiin hankaluuksiin ja sit Palomies Sami kera palopäällikön, Tomin ja Pennin kans pelastaa millon mistäkin merihädästä. Norman Hintsan ääni on korvia raastava ja Linon mielestä hauskaa kun selostan sit niitä jaksoja tarinan muodossa ja niin kuuntelee ja pyytää et kerro viel se kun Penni on kalliolla jumissa jne.. Opettavaisiahan ne on, mäkin tiedän ny kuin hätärakettia käytetään ja kuin pitää toimia hätätilanteissa. : )

Linon kaa käytiin mökil kahestaa saunassa, kivaa ku sai keskittyä tekemisiin sen kaa ilman Lenniä, tekee hyvää välillä. Mökil saunassa maailman parhaat löylyt ja varsinkin kun ennen saunaan menoo heittää pari kuupallista vettä kiukaalle ja kosteus valtaa tilan ja sit niin ihana olla siel.

Vitsit nyt tuli nälkä ja se kurkkukipu vaivaa edelleen iltasin, en ihmettelis yhtää jos nyt tulisin kipeeks kun sokeria tullu syötyä mut meen taas tekeen jotain inkivääri iltapalaa.

Pojat voivat hyvin ja ovat niin iloisia olleet tänään, ihan huippua!

S