15.11.2012

Yhtäsamanikäiset

Lenni suukotteli Väinöä tänään moneen kertaan!
Niin hienosti ottivat kontaktia toisiinsa ja päädyttiin siihen että ei ekat lapset noin paljoo "leikkineet" vauvana toisten kanssa mitä nää. Kokopäivän hengailivat yhdessä : )

Isoveikoillakin meni jutut yksiin loistavasti ja rauhallisissa merkeissä. Elmeri on nyt 2,5v ja osaa kommunikoida täysin sekä antaa toistenkin leikkiä leluillaan ja vuorotella ja hymyilee vaan, kiljahteleekin välillä, tänään en kuullu kun kerran mut aina muistan sen äänen kuin se kaikuu kivasti isossa liikuntahallissa. Pomppukerhossa siis olemme tähän ystäväperheeseen tutustuneet vielä kun pikkuset olivat vattassa ja ei uskois et tunnettu vasta alle vuosi.

Tää päivä ollu niin antoisa, aamulla lähdettiin siis kylään ja sielt päivänokosten jälkeen kotio. Linolla iski kuume päiväunien aikana, jaksanu kuitenkin leikkiäkin nyt illalla ja vielä äskenkin oli kuumetta 39,2, melkoset lukemat, katotaan mitä yöstä tulee, vähän jännittää.

Lennillähän oli sama juttu pari yötä sitten ja jo seuraavana aamuna ohitse, nyt onkin ollu taas iloinen oma itsensä ja miten kevyeltä tuntuukaan kun itkeskelyn sijaan vaan hymyilee, kyl on helppoo ny!

Lino se ollu iskin kainalossa paitsi kun isi kävi äijäfixissä niin leikittiin me paloautoilla. Palomies Sami on edelleen tajuttoman kova juttu ja pelastustehtäviä on laidasta laitaan..kalas juuttui rannalle ym.. : )

Mä oon ollu tulosillaan kipeeks jo viikon ajan ja tänään illalla itestä tuntu nyt pahemmalta kun muina päivinä. Oon lääkinny itseäni niin paljon et ei mulla tän enempää oo vastustuskeinoja. Inkivääriä sentti aina ruoan kera, aconitumia, valkosipulia ruoalla, marjoja paljon, raakasuklaata, Frantsilan viherjauhetta ja yrttiuutteita, aloeveraa ja d-vitamiinia, sinkkiä, maitohappoja, pakuria, ym.teetä, salaattia reippaita annoksia, pähkinöitä, kasviksia jne.. Hunajaa, spirulinaa, kurkumaa, camucamua, sitruunaa, kalaharin suolaa, jne.. Täs oikeen mietin mitä kaikkee on tullu syötyä ja näiden lisäks tietty lämpimät ruoat ja puurot.

Tänään sain syödäkseni jogurttikanaa ja pannulla paistettuja kasvis/hedelmäpihvejä, siis kaikkee mahd ne sisälsi porkkanaa, omenaa, avokadoa ja sidosaineena ohrajauho, kanamuna, kermaviili ym..en edes muista mitä niis oli ja voissa paistettuja, vitsit miten hyviä ruokasia pikkulettuja. Jogurtti anto kanalle raikkaan maun ja jälkkäriks kahvin kera raakasuklaat.

Tilasin eilen allermiina.fi sapuskaa Lennille ja samalla kaikenlaista muutakin. Laitettiin illalla riisi fusillia ja jauhelihakastia kera salaatin. Koko perheelle sopivaa sapuskaa, kun Lennikin sormiruokaili fusillien kanssa ja nakersi kurkun paloja. Lino tykkää kovasti 'makaroniruoista' ja tomaateista ja ketsupin kera menee mikä tahansa.

Kirjoittelen joskus erikseen viel noista sapuskoista..pääasia että ovat vehnättömiä pastoja ja puuroja ja suurin osa gluteiinittomiakin. Kiva kokeilla kaikkee uutta ja sattumoisin sain ne jo heti pari tuntia tilauksen jälkeen kun satuttiin sattumalta illasta saman tien äärelle. Riisifusillit oli erinomaisia!

Leuka rennoks ja kuvittelee et alaleuka tipahtaa, huomaan että puren takahampaita ja sit vaan ajattelen et leuka rennoks ja vitsit toivon et se ollu mun vika päänsärkyihin, joita onneks nykyään harvemmin.

Puhuin tunnin vanhan koulukaverini kaa puhelimes kaikesta mahdollisesta, Lennin ihosta, rokotteista, lähdevedestä, elämäntilanteista, lapsista, homeopatiasta..sain niin hyviä vinkkejä moniin juttuihin. Jee! Ja eilenkös se oli kun puhuin kans puhelimessa maratonin Erjan kans ja tänään höpötetty koko kyläreisu Sarin kaa sekä muut puhelut ystävien kera ja tulossa koko viikonlopun paljon ihmisiä läsnä. Äitikin tulee aamukaffel huomenna ja yritetään saada mun kanervat ruukkuihin. Mieletön positiivinen energia tästä viikosta!

S